۰ نفر

در همایش اقتصادی ایران و اروگوئه؛

ظریف: فاصله جغرافیایی مانع گسترش روابط ایران و اروگوئه نیست

۲۲ فروردین ۱۳۹۷، ۱۹:۴۵
کد خبر: 263650
ظریف: فاصله جغرافیایی مانع گسترش روابط ایران و اروگوئه نیست

وزیر امور خارجه ، ایران و اروگوئه را شریکانی مطمئن در دو منطقه آسیای غربی و آمریکای لاتین عنوان کرد و گفت: فاصله جغرافیایی هیچ گاه مانع گسترش روابط دو جانبه دو کشور نبوده است.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، از مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه، «محمدجواد ظریف» روز چهارشنبه در همایش تجاری مشترک ایران و اروگوئه که در مونته ویدئو برگزار شد با بیان این مطلب افزود: سرآغاز روابط و پیوندهای دوستی میان دو کشور و ملت به بیش از یکصد سال پیش باز می گردد و جالب آن که نخستین سند همکاری میان ایران و اروگوئه که در همان سال های آغازین روابط به امضاء رسید، عهدنامه دوستی (مودت) و بازرگانی بوده است.
وزیر امور خارجه در ابتدای این مراسم از مهمان نوازی گرم دولت و ملت جمهوری شرقی اروگوئه از وی و هیات همراه تشکر کرد و اظهار داشت: بسیار خوشوقتم که به همراه هیاتی متشکل از جمعی از فعالان اقتصادی بخش خصوصی و دولتی جمهوری اسلامی ایران در حوزه های بانکی، سرمایه گذاری، خودروسازی، داروسازی و بهداشت و درمان، صنایع برق و آب، کشاورزی و صنایع غذایی، آموزش عالی، حمل ونقل و شهرسازی، نفت و پتروشیمی و همچنین شرکت های بزرگ دانش¬بنیان در این مجمع تجاری با حضور فعالان تجاری، اقتصادی و صنعتی اروگوئه حضور داریم.
ظریف گفت: حضور این تعداد فعال اقتصادی از دو طرف و برگزاری این همایش در واقع بیانگر وجود اراده سیاسی مشترک برای تمهید زمینه های حضور، مشارکت و نقش آفرینی هرچه بیشتر بخش های تجاری و بویژه بخش خصوصی دو کشور با هدف ارتقاء مناسبات اقتصادی و تجاری طرفین است.
ظریف خاطر نشان کرد: ساختارهای باثبات و امنیت، موقعیت خاص جغرافیایی و دسترسی به بازارهای منطقه آمریکای لاتین و نیز امکانات بندری و ترجیحات تجاری برای شرکت های خارجی، موقعیت مناسبی برای شرکای تجاری اروگوئه فراهم می کند. 
وزیر امور خارجه تصریح کرد: فاصله جغرافیایی هیچ گاه مانع گسترش روابط دو جانبه نبوده و از نظر سیاسی و بازرگانی اروگوئه و ایران همواره شرکائی مطمئن و خوب برای یکدیگر در دو منطقه آسیای غربی و آمریکای لاتین بوده اند. 
وی با اشاره به این که «برنج اروگوئه در سه دهه گذشته مهمترین معرف اروگوئه در بازار ایران و میان شهروندان ایرانی بوده است» افزود: اروگوئه همچنین مشتری نفت ایران به ویژه در سال های دهه 1990 بوده است. لیکن ظرفیت ها بسیار گسترده تر از این هستند. 
ظریف گفت: ما امروز وظیفه داریم که با همفکری یکدیگر روابط تجاری و اقتصادی بین دو کشور را توسعه و تنوع ببخشیم. 

* نیازمند برداشتن گام های بیشتری برای توسعه تجاری مشترک هستیم. 
وزیر امور خارجه افزود: با وجود روند روبه رشد مناسبات تجاری دو کشور در سال 2017، ما نیازمند برداشتن گام های بیشتری برای رسیدن به ظرفیت های واقعی توسعه تجاری طرفین هستیم. 
ظریف هدف اصلی سفر خود و برگزاری همایش مشترک ایران و اروگوئه را «شناخت بیشتر میان بازرگانان و فعالان اقتصادی و بهره گیری از ظرفیت های همکاری دو کشور» عنوان کرد و گفت: این ظرفیت ها از جمله شامل بخش های نفت و گاز، پتروشیمی، امور زیربنایی و عمرانی، ساخت نیروگاه، مسکن، صنایع پزشکی و دارویی، فن آوری های نوین زیستی و نانو فن آوری و ماشین آلات کشاورزی است. 
وزیر امور خارجه اظهار کرد: شرکت های ایرانی آمادگی همکاری با شرکای اروگوئه ای هم در قالب اجرای طرح های مشترک همکاری و هم در چارچوب سرمایه گذاری به منظور تولید و صادرات محصول را دارند.
ظریف گفت: در زمینه بهداشت و درمان خوشبختانه با اسنادی که میان دو کشور امضا شده زمینه برای همکاری دو جانبه بیش از گذشته فراهم است. 
وی بیان کرد: علاقه مند هستیم که سرمایه¬گذاری مشترک در زمینه تامین گاز ال ان جی (LNG) مورد نیاز اروگوئه داشته باشیم. در همین خصوص همچنین وزارت نفت ایران آمادگی دارد تا درخواست های خرید نفت از ایران با قیمت توافقی مورد بررسی قرار دهد. 
وزیر امور خارجه تصریح کرد: ما در حالی که حجم روابط قابل قبول تجاری با همسایه شمالی و غربی اروگوئه داریم، مایل هستیم که روابط تجاری با اروگوئه را به سطح قابل قبولی برسانیم. 

* اقتصادهای ایران و اروگوئه می توانند مکمل یکدیگر باشند
ظریف با بیان این که « ایران آمادگی دارد که با مشارکت طرف های ثالث فعالیت های موثر تجاری داشته باشد، اظهار داشت: اقتصادهای ایران و اروگوئه می توانند مکمل یکدیگر در زمینه های برخوردار از مزیت نسبی و مورد علاقه طرفین باشند. 
وزیر امور خارجه اضافه کرد: موقعیت ایران در منطقه غرب آسیا و نیز جایگاه ویژه اروگوئه در سازمان مرکوسور، ظرفیت های مناسبی برای همکاری های چندجانبه تجاری بین طرفین ایجاد می کند. 
ظریف همچنین از «رودلفو نین نووُآ » وزیر روابط خارجی اروگوئه که در این همایش حضور داشت، تشکر کرد و افزود: اطمینان دارم که این همایش به افزایش شناخت دو کشور از ظرفیت های یکدیگر و گسترش مراودات بازرگانی و همکاری های اقتصادی میان ایران و اروگوئه خواهد انجامید.