۰ نفر

تسریع ارسال سلاح به اوکراین از طرف آمریکا

۳ بهمن ۱۴۰۰، ۷:۳۳
کد خبر: 602714
تسریع ارسال سلاح به اوکراین از طرف آمریکا

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد ارسال سلاح از سوی کشورهای حوزه دریای بالتیک به اوکراین به بهانه توانمندسازی این کشور در دفاع از خود در مقابل حمله احتمالی نظامی روسیه را تسریع کرده است.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، وزیر امور خارجه آمریکا روز شنبه به وقت محلی مدعی شد: ما کاملا از انتقال تجهیزات دفاعی به اوکراین توسط متحدان ناتو از جمله استونی، لتونی و لیتوانی برای تقویت توانایی دفاعی کی یف در برابر تهاجم غیرمسئولانه و بی دلیل روسیه حمایت می کنیم و من آن را تسریع و با این انتقال موافقت کردم.

" اوکسانا مارکارووا" سفیر اوکراین در آمریکا نیز با قدردانی از حمایت واشنگتن در حساب توییتری خود نوشت: از آمریکا و به ویژه وزارت امور خارجه برای تایید سریع درخواست‌های استونی، لیتوانی و لتونی جهت کمک به ما در ایجاد قابلیت‌های دفاعی برای محافظت از کشورمان تشکر فراوان می کنم.

استونی، لتونی و لیتوانی روز جمعه (اول بهمن) در بیانیه ای مشترک اعلام کردند، آماده اند در صورت موافقت آمریکا موشک‌های ضدتانک و ضدهوایی ساخت این کشور را برای اوکراین ارسال کنند.

به گزارش رادیو فرانسه، در بیانیه سه کشور حوزه دریای بالتیک هدف از ارسال موشک‌های ضدتانک و ضدهوایی به اوکراین تجهیز این کشور برای دفاع از خود «در صورت تهاجم احتمالی روسیه» عنوان شده است.

سه کشور استونی، لتونی و لیتوانی همچنین عنوان کردند پس از اخذ مجوز واشنگتن، موشک های جاولین (موشک هدایت شونده ضدتانک و ضد نفربر قابل حمل و شلیک توسط نفر پیاده) و استینگر (موشک زمین‌به‌هوای آمریکایی قابل حمل توسط نفر با سیستم هدایتی گرمایاب) را ارسال خواهند کرد.

سفارت آمریکا در اوکراین ورود نخستین محموله تسلیحات واشنگتن به کی یف را تایید و اعلام کرد ارسال محموله کمک تسلیحاتی آمریکا به اوکراین نشانه عزم واشنگتن برای کمک به تقویت توانمندی دفاعی اوکراین است.

سال گذشته، آمریکا به ارزش ۶۵۰ میلیون دلار سلاح و تجهیزات نظامی به اوکراین ارسال کرد که از زمان آغاز کمک های نظامی این کشور به اوکراین در سال ۲۰۱۴ بالاترین رقم دریک سال بوده است.

ارتش آمریکا همچنین ناوگروه ضربتی "یو اس اس هری اس ترومن" را برای شرکت در رزمایش دریایی ناتو به دریای مدیترانه اعزام کرد.

به گزارش تارنمای خبری هیل، رزمایش دریایی "نپتیون استرایک ۲۲" که قرار است روز دوشنبه آغاز شود تا چهارم فوریه ادامه خواهد داشت.

جان کربی سخنگو وزارت دفاع آمریکا گفت: این رزمایش توانایی ناتو در ادغام قابلیت های پیشرفته حمله دریایی از یک ناو گروه  جهت حمایت از بازدارندگی و توانایی های دفاعی این اتحاد را نشان خواهد داد.

وی افزود که این ناو گروه ضربتی، همراه با چندین متحد دیگر ناتو، در رزمایش های هماهنگ دریایی، آموزش جنگ ضد زیردریایی و آموزش حملات دوربرد شرکت خواهند کرد.

سخنگوی پنتاگون مدعی شد  این رزمایش از سال ۲۰۲۰ برنامه ریزی شده است و پاسخی به افزایش حضور نظامی روسیه در نزدیکی مرزهای با اوکراین نیست.

با وجود این اظهارات، رزمایش مزبور در تارنمای رسمی ناتو، در فهرست رزمایش های برنامه ریزی شده برای سال جاری قرار ندارد.

روابط آمریکا و غرب با روسیه از سال ۲۰۱۴ به دنبال الحاق شبه جزیره کریمه به آن کشور متشنج شد.

منطقه دونباس با ساکنان روس تبار در شرق اوکراین واقع شده است و از سال ۲۰۱۴ میلادی روس‌های این منطقه دو جمهوری خودخوانده دونتسک و لوگانسک تاسیس کرده و دولت‌های محلی مستقل از دولت اوکراین تشکیل داده‌اند. روسیه بارها خواستار مذاکره دولت اوکراین با نمایندگان این دو منطقه برای دستیابی به توافق و حل و فصل اختلافات شده است اما کی یف مسکو را به حمایت و تشویق جدایی طلبان متهم و مذاکره با نمایندگان این مناطق را رد می‌کنند.

غرب به بهانه دخالت روسیه در اوضاع داخلی اوکراین روسیه را بارها تحریم کرده است. مسکو این ادعا غرب را رد می کند. در ماه های اخیر نیز به دلیل ادعای غرب درباره صف آرایی نظامی روسیه در مرزهای اوکراین روابط ناتو و روسیه دچار تنش شده است.