۰ نفر

نقش جمهوری‌ خواهان در نجات دموکراسی آمریکا

۱۱ دی ۱۴۰۰، ۸:۱۹
کد خبر: 595092
نقش جمهوری‌ خواهان در نجات دموکراسی آمریکا

آخرین سرمقاله نشریه اکونومیست در سال ۲۰۲۱، به بررسی وضعیت حزب جمهوری‌ خواه اختصاص یافت. این موضوع در شرایطی مورد توجه قرار گرفته است که کمتر از یک سال از اغتشاشات مربوط به هجوم طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره می‌ گذرد و از سوی دیگر آمریکا به انتخابات میان‌ دوره‌ ای ماه نوامبر نزدیک می‌ شود.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از دنیای‌اقتصاد، اکونومیست در این‌باره با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها نسبت به ثبات دموکراسی‌شان هیجان‌زده‌اند، خبر داد که حدود ۴۰درصد از آمریکایی‌هایی که به لحاظ سیاسی فعال هستند، معتقدند اعضای حزب مقابل افرادی شرور هستند.۶۰ درصد از آنها بر این باورند که اعضای حزب مقابل تهدیدی برای کشور محسوب می‌شوند.

صاحب‌نظران به‌طور معمول از فروپاشی زندگی سیاسی سخن به میان می‌آورند. برخی هم تا به آنجا پیش رفته‌اند که نسبت به بروز یک جنگ داخلی هشدار داده‌اند. واقعیت این است که بیماری و ضعف آمریکا در حوزه سیاست درست پس از حمله طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره هویدا شد. امروز ۷۰درصد از رای‌دهندگان جمهوری‌خواه آمریکا هنوز بر این باورند که در انتخابات ۲۰۲۰ رای‌ها دزدیده شده است.

میهن‌پرستی افراطی در کنار انکار نتیجه انتخابات از سوی جمهوری‌خواهان ترکیبی خطرناک به‌وجود آورده است. با وجود این، واقعیت اساسی درباره هر دو حزب آمریکا این است که آنها در ورطه هتک حرمت‌های روزانه به یکدیگر گم شده‌اند. برای آنکه سیستم آمریکا کار کند، دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان به یکدیگر نیاز دارند. بنابراین لازم است که حزب جمهوری‌خواه آمریکا نو شود.

این فرآیند دشوار خواهد بود؛ اما نه آنقدر که برخی آن را به فاجعه شبیه می‌دانند. خطراتی که سیستم آمریکا را تهدید می‌کنند، واقعی هستند. بزرگ‌ترین آنها این است که در چندین ایالت کلیدی، اجرای فرآیند اخذ آرا به صحنه مبارزات دو حزب تبدیل شد. انتخابات میان‌دوره‌ای در ماه نوامبر و انتخابات سراسری سال ۲۰۲۴ زیر سایه این اختلافات انجام خواهد شد. جمهوری‌خواهان برای به‌دست گرفتن کنترل یک یا هر دو مجلس کنگره خیز برداشته‌اند. این احتمال وجود دارد که ترامپ در سال ۲۰۲۴ به‌طور قانونی کاخ سفید را بازپس گیرد. نتیجه هرکدام از این رقابت‌ها می‌تواند مورد مجادله یکی از این دو حزب قرار گیرد؛ به‌ویژه در انتخابات ریاست‌جمهوری بعدی که چندان هم دور نیست.

نو شدن حزب جمهوری‌خواه، در صورت انجام، به شکل رنسانسی از نوع ریگانی نخواهد بود. رای‌دهندگانی که برای سال ۲۰۲۲ نامزدها را انتخاب می‌کنند، سال‌ها از انقلاب ریگانی فاصله دارند. به نظر نمی‌رسد این نو شدن از سوی یک فرد محافظه‌کار که در برابر ترامپ ایستادگی کند هم شکل گیرد، بلکه احتمالا فرآیند نو شدن حزب جمهوری‌خواه از سوی کسی شکل می‌گیرد که با استفاده از خلأ نفر جلو قادر به این کار می‌شود، کسی که نه قدرت‌های پیچیده او را دارد و نه عقیده او را مبنی بر اینکه تنها نتیجه مشروع، نتیجه‌ای است که او در آن برنده شده باشد. تا زمانی که ترامپ رهبر حزب جمهوری‌خواه آمریکاست، برای این حزب نوشدن معنایی ندارد؛ اما این روش دیگری برای بیان این حقیقت است که سمت و سوی این حزب به سرنوشت یک نفر گره خورده است و این یعنی می‌توان چنین وضعیتی را تغییر داد.