۰ نفر

روز گذشته در بورس‌کالا رخ داد؛

کاهش نرخ 10 درصدی مس کاتد (فملی) / «پتاس» مجتمع خور و بیابانک 2.2 درصد افزایش قیمت داشت

۱۴ آبان ۱۳۹۷، ۱۱:۱۲
کد خبر: 312846
کاهش نرخ 10 درصدی مس کاتد (فملی) / «پتاس» مجتمع خور و بیابانک 2.2 درصد افزایش قیمت داشت

بیشترین ارزش معاملات بورس کالا در روز گذشته به کاتد مس (فملی) به میزان حدودی 122 میلیارد تومان تعلق داشت. این محصول حدود 10 درصد کاهش نرخ خورد و قیمت پایه آن کیلویی 51610 تومان تعیین شد.

اقتصاد آنلاین - لیلی شهیر؛ روز گذشته یکشنبه (13 آبان ماه)، تالارهای مختلف بورس‌‌کالا در مجموع ارزشی حدود 179 میلیارد تومان داشتند که در 73 قرارداد منعقد شدند که همگی در رینگ داخلی انجام شد. در این میان، تالار صنعتی، بیشترین ارزش معاملات را در حدود 168 میلیارد تومان به خود اختصاص داد. 

بیشترین ارزش معاملات بورس‌کالا در این روز به مس کاتد شرکت ملی صنایع مس ایران (فملی) به میزان حدود 122 میلیارد تومان تعلق داشت. شایان ذکر است، این محصول حدود 10 درصد کاهش نرخ خورد و قیمت پایه آن کیلویی 51610 تومان تعیین شد؛ این در حالیست که در اطلاعیه عرضه آن نرخ پایه کیلویی 56771 تومان اعلام شده بود. به گفته کارشناسان، این تغییر نرخ به دلیل تغییراتی در فرمول و حذف پریمیوم است. 

 

تالار پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی 

تالار فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی بورس‌کالای ایران طی این روز معامله یک هزار و ۲۸۰ تن مواد شیمیایی و ۳۰ تن مواد پلیمری را تجربه کرد.

طی این روز تنها دو محصول معامله شد که پرارزشترین آن به «پتاس» مجتمع خور و بیابانک در حدود 1.5 میلیارد تومان تعلق داشت. این محصول با قیمت کیلویی 1533 تومان (2.2 درصد بیشتر از قیمت پایه) به طور نقدی فروخته شد. این محصول نسبت به معامله قبلی خود در 29 مهر، نیز 2.2 درصد افزایش قیمت داشت. 

کمترین ارزش معاملات این تالار نیز به اسید نیتریک پتروشیمی شیراز به ارزش حدود 177 میلیون تومان تعلق گرفت. این محصول در این روز با قیمت پایه کیلویی 709 تومان در حجم 250 تن به طور نقدی فروخته شد. 

این گزارش حاکی است، ۲۵ هزار و ۹۰ تن قیر و ۴۷۵ تن عایق رطوبتی نیز در تالار صادراتی بورس کالای ایران معامله شد.

شایان ذکر است، در این روز قیمت‌های میانگین محصولات پلیمری و شیمیایی نیز برای هفته منتهی به 13 آبان توسط دفتر توسعه صنایع پتروشیمی اعلام شد. مبنای دلار برای این محصولات، با 8.2 درصد کاهش نسبت به هفته گذشته (6 آبان) 84192 دلار تعیین شد. براین اساس، تمام محصولات پلیمری و شیمیایی با کاهش قیمت مواجه هستند.

 بر این اساس، بیشترین کاهش قیمت در محصولات پلیمری به کالای (ABS) با 11.71 درصد کاهش تعلق داشت. قیمت پایه این محصول امروز کیلویی 13 هزار و 33 تومان تعیین شد در حالیکه هفته قبل 14762 تومان بود.

همچنین، بیشترین کاهش در محصولات شیمیایی نیز به «گاز بوتان» با 26.84 درصد کاهش تعلق گرفت. این محصول هفته گذشته (6 آبان) 5575 تومان قیمت پایه داشت که این هفته به 4079 تومان افت کرد.

 

تالار صنعتی 

تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران دراین روز میزبان دادوستد سه هزار تن مس کاتد و ۵۰۰ تن مس کم عیار بود. طی این روز و در تالار مذکور۹ تن کنسانتره فلزات گرانبها، یک کیلوگرم شمش طلا و یک هزار تن سیمان تیپ یک معامله شد.

پرارزشترین معامله امروز این تالار به مس کاتد شرکت ملی صنایع مس ایران (فملی) به میزان حدود 122 میلیارد تومان تعلق داشت. شایان ذکر است، این محصول حدود 10 درصد کاهش نرخ خورد و قیمت پایه آن  کیلویی 51610 تومان تعیین شد؛ این در حالیست که در اطلاعیه عرضه آن نرخ پایه کیلویی 56771 تومان اعلام شده بود. به گفته کارشناسان، این تغییر نرخ به دلیل تغییراتی در فرمول و حذف پریمیوم است.

 این محصول امروز پس از کاهش نرخ در حجم 2360 تن به طور نقدی معامله شد و نسبت به معامله قبل خود در 7 آبان 17.5درصدکاهش قیمت داشت.   

کم ارزشترین محصول این تالار هم به مس کم عیار (سرباره G) همان شرکت به میزان 45 میلیون تومان تعلق داشت. این محصول به قیمت کیلویی 90 تومان در حجم 500 تن به طور نقدی معامله شد.  

 

تالار کشاورزی

۵۰ کیلوگرم زعفران رشته ای و ۸ هزار تن گندم و سبد گندم دوروم نیز در تالار محصولات کشاورزی بورس کالای ایران به فروش رسید.

بیشترین ارزش معاملات این تالار به «سبد گندم دوروم» کرمانشاه به میزان حدود سه میلیارد تومان اختصاص یافت. این محصول در حجم 3000 تن توسط کارگزاری «آگاه» فروخته شد و قیمت آن به ازای هر کیلو 989 تومان بود که با 5.4 درصد افزایش نسبت به قیمت پایه به طور نقدی معامله شد.  

کمترین ارزش معاملات تالار کشاورزی هم به زعفران رشته ای بریده ممتاز (نگین) خراسان رضوی در حدود 415 میلیون تومان اختصاص داشت. این محصول با قیمت میانگین گرمی 8309 تومان و حدود یک درصد افزایش نسبت به قیمت پایه (8300 تومان) در حجم 0.05 تن توسط کارگزاری «توسعه کشاورزی» به طور نقدی فروخته شد. عرضه‌کننده این محصول «سازمان مرکزی تعاونی روستایی ایران» بود.