۰ نفر

نسخه نویسی الکترونیک هنوز کند است

۱۲ بهمن ۱۴۰۰، ۱۳:۰۶
کد خبر: 605960
نسخه نویسی الکترونیک هنوز کند است

خاتمی گفت: قرار است به دلیل ضعف زیرساخت‌ها و ضعیف بودن پهنای باند و اینترنت در برخی از مناطق کشور، استثناهایی برای نسخه نویسی الکترونیک ایجاد شود.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران،  عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: وزارت بهداشت باید به اصلاح و ارتقاء زیرساخت‌ها توجه کند تا خدمات درمانی به صورت مناسب در اختیار مردم قرار بگیرد؛ کندی سرعت اینترنت و سامانه نباید بهانه‌ای برای اجرا نشدن نسحه نویسی الکترونیک باشد.

طرح نسخه نویسی الکترونیک از ابتدای دی ماه امسال آغاز شد که علاوه بر حذف نسخه‌های کاغذی، سوابق بیماران را به صورت الکترونیکی ذخیره می‌کند.

ایجاد پرونده الکترونیکی می‌تواند هزینه‌های درمانی را برای مردم، داروخانه‌ها، دولت و ذی‌نفعان دیگر کاهش دهد.

گزارش‌ها نشان می‌دهد نسخه نویسی الکترونیک در کشورهای جهان حدود ۷۰۰ نوع خدمت را شامل می‌شود اما ناظران می‌گویند در ایران هنوز به نقطه مطلوب نرسیده است.

این طرح در ۲۲ استان کشور به صورت آزمایشی به اجرا درآمد که تا ۱۶ آذر امسال به طور میانگین ۷۴ درصد محقق شد.

قانون برنامه ششم توسعه دولت‌ها را موظف کرده بود تا سال ۹۸ سامانه پرونده الکترونیکی سلامت ایرانیان و سامانه‌های اطلاعاتی مراکز سلامت را با حفظ حریم خصوصی مستقر کند، اما این اتفاق نیفتاد.

بر اساس قانون شش ماه پس از استقرار کامل این سامانه‌ها، وزارت بهداشت خدمات بیمه سلامت را باید یکپارچه با سامانه پرونده الکترونیکی سلامت ایرانیان ساماندهی می‌کرد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا با گذشت کمتر از یک سال از طرح نسخه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نویسی الکترونیکی، بیش از ۷۸‌درصد نسخه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های کشور الکترونیکی و نیمه‌الکترونیکی نوشته می‌شوند. ایرنا ادعا کرده «چنین طرحی در بسیاری از کشورهای دنیا حداقل پنج سال طول کشید تا به این نقطه برسد اما ایران، در کمتر از یک سال توانست میزان نسخه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نویسی الکترونیکی را به بیش از ۷۸‌درصد برساند.»

اگرچه برنامه ششم توسعه تا سال آینده تمدید شده، اما سلامت از چهار حوزه اصلی است که دولت‌های ایران موظف شده‌اند تا پایان سال ۱۴۰۰ به ۸۰ درصد روستاهای بالای بیست خانوار خدمات الکترونیک دهند.

 در کیش گفته طرح نسخه نویسی الکترونیکی در این جزیره با استقبال کمی رو‌به‌رو شده که از علت‌های آن، «آماده نبودن برخی زیرساخت‌ها و سرعت پایین اینترنت، آموزش ناکافی برای کار با نرم افزار‌های این طرح از سوی سازمان‌های متولی و زمان‌بر بودن ثبت نسخه‌های بیماران در سامانه» اعلام شده است.

یکی از متصدیان داروخانه‌ها در کیش گفته «پزشکان به دلیل زمان‌بر بودن مراحل ثبت نسخه‌ها از این سامانه استفاده نمی‌کنند و متصدیان داروخانه‌ها نسخه‌ها را ثبت می‌کنند.

مریم امیری، مدیر درمان تامین اجتماعی هرمزگان توضیح داده افزایش تولید نسخه الکترونیکی در برخی از ساعات شبانه روز و به روز رسانی سیستم‌ها را از دیگر دلایل کندی سامانه تأمین اجتماعی است.

کمیسیون صنایع و معادن مجلس ۱۶ آذر ماه به نقل از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور گزارش داد تا پایان سه ماه اول سال ۱۴۰۰، درصد زیادی از روستاهای کشور فاقد هرگونه ارتباطات مخابراتی بوده‌اند.

به گفته معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس «موارد متعددی از روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان سیستان و بلوچستان حتی تلفن هم ندارند و در روستاهایی بالغ بر هزار نفر جمعیت مطلقاً ارتباط مناسبی وجود ندارد.»