۰ نفر

نایب رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس:

از کانون وکلا تا مرکز وکلا موظف به مبنا قراردادن تراز در آزمون وکالت هستند / اگر اجرا نکنند، از اختیاراتمان استفاده می کنیم!

۱۳ شهریور ۱۴۰۱، ۸:۴۶
کد خبر: 665349
از کانون وکلا تا مرکز وکلا موظف به مبنا قراردادن تراز در آزمون وکالت هستند / اگر اجرا نکنند، از اختیاراتمان استفاده می کنیم!

نایب رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: قوه قضاییه موظف است بعد از تایید و ابلاغ استفساریه قانون تسهیل مبنی بر مبنا قرار دادن تراز برای آزمون، این قانون را اجرایی کند و پذیرفته ‌شدگان را سریع‌ تر اعلام کند. استفساریه این قانون نیز به تایید شورای نگهبان رسیده است و همه از کانون وکلا تا مرکز وکلا با تایید استفساریه در شورای نگهبان موظف هستند به قانون مجلس تمکین کنند.

به گزارش اقتصاد آنلاین، مسئله آزمون وکالت مرکز وکلا قوه قضائیه اخیرا به موضوعی جنجالی در رسانه ها تبدیل شده بود؛ جایی که مجلس با توجه به متن مصوب ماده ۳، ۴ و ۵ قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار مجلس، ملاک اصلی نمره را تراز افراد مشخص کرده بود و با این معیار بیش از ۱۰ هزار نفر در آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضائیه قبول شده بودند اما به یکباره مرکز وکلا اعلام کرد که نمره به جای تراز، ملاک آزمون است و به همین ترتیب، میزان پذیرفته‌شدگان در آزمون وکالت به یکباره یک پنجم شد و حدود ۲هزار نفر در آزمون قبول شدند؛ همین موضوع سبب شد که مجلس شورای اسلامی طی استفساریه‌ای به قوه قضائیه و مرکز وکلا این قوه اعلام کند که ملاک اصلی آزمون طبق قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار مصوب مجلس، تراز افراد است و به این ترتیب، باید میزان افراد قبول شده در آزمون را همان ۱۰هزار نفر اعلام کنند. این موضوع از این جهت اهمیت دارد که مجلس در جهت رفع انحصار از خدمات حقوقی، تصمیم به اصلاح فرآیند آزمون وکالت گرفت که در نتیجه آن افراد بیشتری در حرفه وکالت مشغول خواهند شد. در همین رابطه با آقای حسن نوروزی نایب رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس به گفتگو پرداختیم که در ادامه می‌خوانید.

حسن نوروزی نایب رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای در گفت وگو با اقتصادآنلاین در مورد اجرایی شدن قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار توسط قوه قضاییه گفت: کانون وکلا و مرکز وکلای قوه قضاییه با همدیگر متحد شده بودند و می گفتند منظور قانون مجلس این است که ما آزمون بگذاریم و نمره خام را برای پذیرفته شدگان مدنظر قرار دهیم و نمره خام می گوید دو هزار نفر را اعلام قبولی کنیم. اما مجلس نظر دیگری داشت و آن این بود که باید نمره براساس طراز علمی مطرح شود و ‌بین نه تا ده هزار نفر به عنوان پذیرفته شدگان معرفی شود.

نایب رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مرکز وکلا و کانون وکلا این تعداد مدنظر را نمی پذیرفتند چراکه خواستار این هستند که تعداد وکلا کم باشد که مقداری منافع آنها بیشتر باشد. ما می گفتیم ۶۰۰الی ۷۰۰هزار فارغ التحصیل حقوقی داریم باید تراز اعلام شود تا حقوقدان‌های بیشتری به جرگه وکالت ورود کنند لذا آنها اعلام کردند که ما می خواهیم براساس نمره خام اعلام کنیم و قانون شما برای ما مبهم است. چون قانون از نظر آنها مبهم بود لذا مجلس هم رای خودش را با استفساریه تبیین کرد.

نوروزی خاطر نشان کرد: قوه قضاییه موظف است بعد از تایید و ابلاغ استفساریه قانون تسهیل مبنی بر مبنا قرار دادن تراز برای آزمون، این قانون را اجرایی کند و پذیرفته ‌شدگان را سریع‌ تر اعلام کند. استفساریه این قانون نیز به تایید شورای نگهبان رسیده است و همه از کانون وکلا تا مرکز وکلا با تایید استفساریه در شورای نگهبان موظف هستند به قانون مجلس تمکین کنند و اگر اجرایی نکنند ما از اختیارات خودمان استفاده می کنیم. بودجه قوه قضاییه و‌نهادها و‌موسسات این قوه در اختیار ماست ‌و اگر بخواهند با مجلس تقابل کنند مجلس راه خودش را بلد است.