۰ نفر

قائم‌مقام بانک مرکزی؛

افزایش تولید و اشتغال در سال٩٨ از اولویت‌هاى بانک مرکزى است/ کاهش میزان بدهى‌هاى بانکى در سال٩٧

۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۱:۵۷
کد خبر: 348360
افزایش تولید و اشتغال در سال٩٨ از اولویت‌هاى بانک مرکزى است/ کاهش میزان بدهى‌هاى بانکى در سال٩٧

قائم‌مقام بانک مرکزی افزایش تولید و اشتغال در سال98 را از اولویت‌های بانک مرکزی دانست و گفت: حمایت از تولید و اشتغال از آغاز دولت یازدهم جزو کارهاى بانک مرکزى بوده و منابع بانکى بیشتر صرف سرمایه در گردش شده و در سال جارى نیز این مهم از اولویت هاى بانک مرکزى است.

به گزارش خبرنگار اقتصاد آنلاین، اکبر کمیجانی امروز در مراسم افتتاحیه دوازدهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه با اشاره به بدهی بانک‌ها اظهار کرد: یکی از مولفه های مهم بدهی بانک ها است که طی سال‌های گذشته به دلایل مختلف افزایش یافته بود، اما با اقدامات صورت گرفته بدهی بانک ها در پایان مهرماه ۹۷ به ۱۸۲ هزار میلیارد تومان و در پایان بهمن ماه سال گذشته به ۱۶۶ هزار میلیارد تومان رسید.

او همچنین افزود: حمایت از تولید، اشتغال از آغاز دولت یازدهم یکی دیگر از جهت گیری های بانک ‌مرکزی بود و منابع بانکی عمدتا صرف سرمایه در گردش شد و سیاست های کنونی بانک‌ مرکزی حول این سیاست است.

کمیجانی تاکید کرد: اقتصاد ما بانک محور است و عمده تامین مالی بر عهده سیستم بانکی است و باید تمرکز نظام بانکی بر تامین مالی بنگاه های کوچک و متوسط و بنگاه های بزرگ بر عهده بازار سرمایه باشد.

وی با اشاره به این که بازارهای مالی در تحقق اهدافی از جمله رشد اقتصادی سهم زیادی دارند، افزود: این که این بازارها تا چه میزان در تامین مالی ایفا نقش ایفا کنند، به شفافیت و فراهم بودن بسترهای لازم برای دسترسی به اطلاعات از یکسو و از سوی دیگر به توسعه بازار مالی و ایجاد ثبات در اقتصاد کلان ارتباط دارد، بانک مرکزی در سال های اخیر با رعایت قوانین و مقررات سعی در ایجاد فضایی شفاف و سازگاری و انطباق با استانداردهای بین المللی از جمله IFRS و استاندارد سازی صورت های مالی بانک‌ها داشته است.

قائم مقام بانک مرکزی با بیان اینکه در سال ۹۷ نیز شاهد تحولاتی در بازار پولی و ارزی بودیم، ادامه داد: تلاش بانک مرکزی در جهت ثبات در بازار ارز بود اما در کنار این اقدامات در بعد ریالی و حمایت از تولید و اشتغال نیز اقداماتی انجام شد.

کمیجانی درباره این اقدامات توضیح داد: بانک ‌مرکزی با هدایت جریانات ریالی و کاهش سقف تراکنش ۵۰ میلیون تومانی در کارت های بانکی و ساماندهی چک های تضمینی توانست حجم زیادی از عملیات سوداگری در بازار ارز را سر و سامان دهد. وی ادامه داد: همچنین بانک مرکزی با بررسی های متعدد دستورالعمل سپرده گذاری مبتنی بر ارز را تصویب کرد که به زودی اجرایی خواهد شد.

عضو هیات عامل بانک مرکزی با اشاره به نقدینگی موجود تصریح کرد: هم زمان با بازگشت تحریم ها، با انباشت نقدینگی در سال های گذشته مواجه بودیم به شکلی که نقدینگی در ۱۲ ماه منتهی به بهمن ۹۷، به هزار و ۸۳۰ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به بهمن سال ۹۶ یک دهم درصد کاهش داشت.