۰ نفر

آرامش در سالن حراج سکه

۱۸ دی ۱۳۹۶، ۲۳:۲۲
کد خبر: 243333
آرامش در سالن حراج سکه

در پی کاهش تنش در بازار طلا، سالن حراج سکه که روزهای ناآرامی را سپری کرده بود، امروز هم مانند جلسه قبل، با آرامش همراه است تا جایی که تب دلال ها هم برای افزایش قیمت خوابیده است.

در پی اغتشاش‌های اخیر، بازار طلا و سکه در هفته گذشته دستخوش نوسانات شدیدی بود که براساس آن، قیمت سکه در بازار تا یک میلیون و 560 هزار تومان هم بالا رفت ولی از آخرین روز هفته گذشته با افزایش تزریق ارز به بازار و کاهش قیمت دلار، سیر قیمت‌ها در بازار طلا و سکه نیز نزولی شد.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم، نزولی شدن مدار قیمت‌ها در بازار طلا و سکه موجب شد تا سالن حراج بانک کارگشایی  امروز هم مانند جلسه قبل با استقبال سرد خریداران همراه شود؛ البته تفاوت حراج امروز با جلسه قبل در جمعیت حاضر در سالن است؛  چراکه طبق گفته مسعود سلیمانی در جلسه قبلی سالن حراج نسبتاً خالی بود ولی امروز جمعیت در سالن است ولی تنش وجود ندارد.

البته سیر نزولی قیمت ها در بازار آزاد، به دلیل افزایش قیمت دلار خیلی دوام نیاورد ولی جای شکرش باقیست که از حباب سکه کمی کاسته شده است؛ هرچند هنوز هم سکه حباب 100 هزار تومانی دارد ولی به گفته فعالان این بازار،‌ حراج بانک مرکزی و تززیق بیش از  140 هزار قطعه سکه به بازار طی هفته های اخیر موجب شده تا حباب سکه بالا نرود.

مسعود سلیمانی رئیس بانک کارگشایی معتقد است قیمت سکه به تنهایی نمی تواند کاهش یابد چراکه با افزایش دلار بلافاصله قیمت سکه نیز صعودی می شود؛ با این حال اما سلیمانی تأکید دارد که اگر حراج نبود وضع قیمت سکه این نبود.

سلیمانی درباره وضعیت امروز حراج سکه گفت: امروز حراج کاملا عادی انجام می شود و آرامش برقرار است؛ وی با اشاره به فروش عادی سکه با شیب ملایم گفت: خریداران سکه مانند جلسات قبل تب تندی برای خرید ندارند و قیمت ها را بی دلیل بالا نمی برند.

بانک مرکزی نرخ فروش سکه تمام بهار آزادی را یک میلیون و 253 هزار تومان اعلام کرده بود که با احتساب 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده با قیمت یک میلیون و 365 هزار و 770 تومان به حراج گذاشته شد ولی با قیمت یک میلیون و 474 هزار تومان فروش رفت.

ضمن آنکه نرخ پایه نیم سکه بهار آزادی از سوی بانک مرکزی 626 هزار و 500 تومان اعلام شد که با احتساب 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده با قیمت 682 هزار و 885 تومان به حراج گذاشته شد.

نگاهی به قیمت‌های فروش سکه در حراج بانک، با بازار آزاد نشان می‌دهد که امروز اختلاف قیمت فاحشی بین سکه حراجی و بازار وجود ندارد، چراکه در بازار آزاد نیز هم‌اکنون سکه تمام‌بهار آزادی با قیمت یک میلیون و 474 هزار تومان، سکه تمام‌بهار آزادی طرح قدیم با قیمت یک میلیون و 434 هزار تومان، نیم‌سکه بهار آزادی با قیمت 717 هزار تومان، ربع سکه با قیمت 414 هزار و سکه گرمی با قیمت 278 هزار تومان فروخته می‌شود.

محمد کشتی آرای از فعالان بازار طلا و سکه درباره نوسانات قیمت سکه می گوید:  در یک هفته گذشته افزایش قیمت جهانی طلا، آن هم به طرز چشم گیری به افزایش نرخ این فلز ارزشمند در بازار داخلی انجامید. از سوی دیگر نرخ ارز هم در بازار داخل افزایش پیدا کرد و با افزایش جهانی قیمت دست به  دست هم دادند و در نیمه هفته گذشته نرخ سکه تمام بهار آزادی را به بیش از یک میلیون و 500 هزار تومان رساندند.

و اما نکته مهم اینکه حراج بانک مرکزی نه به منظور کاهش قیمت واقعی بلکه برای کوچک شدن حباب سکه برگزار شده است. قیمت واقعی سکه به دلایل دیگری افزایش پیدا کرده و حباب سکه با برگزاری حراج در بانک کارگشایی به اندازه 100 هزار تومان کمتر شده است بنابراین نمی توان این اقدام بانک مرکزی را بی اثر در این زمینه در نظر گرفت. درواقع برگزاری حراج به واقعی شدن قیمت کمک می کند نه کاهش قیمت واقعی. حباب 200 هزار تومانی قیمت سکه اکنون به 100 هزار تومان رسیده است اما در تحلیل بازار سکه باید به این نکته توجه کرد که حباب قیمت مانند مرض است. ناراحتی و التهاب ایجاد شده به واسطه این مرض به تدریج از بازار خارج می شود نه ناگهانی و این امید وجود دارد که حباب سکه در روزهای آینده کوچکتر از اندازه فعلی شود و در ادامه اگر قیمت جهانی طلا و قیمت دلار در بازار داخل کاهش پیدا کند، قیمت سکه هم پایین خواهد آمد.

از سوی دیگر شروع سال میلادی هم از عوامل افزایش قیمت سکه است. این مناسبت جهانی هر ساله با نوسان قیمت جهانی طلا و ارز همراه بود و به بروز رکورد قیمت منجر شده است. این عوامل گذرا می تواند خریداران غیرحرفه ای سکه را فریب دهد. کسانی که هفته گذشته سکه خریدند در این هفته و در روزهای آینده با کوچک شدن حباب قیمت با زیان رو به رو خواهند شد و این درحالی است که کنش خریداران حرفه ای به گونه ای دیگر شکل می گیرد. طبیعی است که با بروز نوسانات ضرر خریداران غیرحرفه ای بیشتر است در نتیجه به تدریج حضور این افراد در بازار کمتر خواهد شد و عرضه و تقاضا به تعادل می رسد.