۰ نفر

گزارش معاملات امروز؛

سیگنال اوپک پلاس به بورس / صعود شاخص کل دلچسب نبود

۱۶ مهر ۱۴۰۱، ۱۳:۴۰
کد خبر: 672569
سیگنال اوپک پلاس به بورس / صعود شاخص کل دلچسب نبود

اولین روز سومین هفته مهر ماه در حالی به پایان رسید که شاخص کل با افزایش بیش از دو هزار و ۶۰۰ واحدی همراه شد که بخش اصلی این صعود را پالایشی ها رقم زدند. با این وجود دو نکته منفی بازار امروز به عقب نشینی شاخص کل از میانه های بازار و سطح پایین ارزش معاملات خرد باز می گردد.

به گزارش سرویس بورس اقتصاد آنلاین؛پس از مدتها بازار یک روز مثبت را سپری کرد.شاخص کل بورس که تقریبا در تمامی فصل تابستان روند نزولی داشت و تا اینجا پاییز هم با همان فرمان پیش رفته بود؛بالاخره در اولین روز معاملاتی هفته سوم مهر ماه روزی متفاوت را برای اهالی بازار رقم زد تا نشان دهد هنوز راه صعود را بلد است.

با نگاه دقیق تر به معاملات امروز درمی‌یابیم که بخش عمده رشد امروز شاخص را  «شپنا» با هزار و ۳۶۵و «شبندر» با هزار و ۷۲واحد تاثیر تامین کرده‌اند که نشان دهنده این امر است که افزایش قیمت نفت بر اثر تصمیمات اوپک پلاس مبنی بر کاهش فروش میزان نفت و رسیدن قیمت این ماده ارزشمند به نزدیکی ۱۰۰ دلار را میتوان پیشران اصلی بازار امروز دانست.

البته نکته دیگری که باید بدان اشاره کرد افزایش نسبی عرضه در ساعت پایانی معاملات امروز و روند ارزش معاملات خرد است.درست است که شاخص امروز را نهایتا سبز به پایان برد ولی افزایش عرضه در ساعت پایانی بازار مشهود بود و باعث شد شاخص نیمی از رشد خود را از دست بدهد و قیمت آخرین معامله بسیاری از نمادها پایین تر از قیمت پایانی آنها قرار بگیرد.ارزش معاملات هم همچنان نتوانست به بالاتر از دو هزار میلیارد تومان برسد تا نشان دهد گرچه بازار در منطقه اشباع فروش قرار دارد ولی خریداران هم به نسبت تعداد زیادی ندارند و برتری امروز تقاضا شکننده به نظر می‌رسد.

در پایان معاملات امروز هرچند شاخص کل با ۲٬۸۶۸ واحد افزایش همراه بوده اما نسبت به میانه‌های بازار کاهش بیش از ۱٬۵۰۰ واحدی را تجربه کرده است.

شپنا،شبندر،بفجر و کگل بیشترین تاثیر برروی شاخص را داشتند.

شاخص کل هم وزن نیز رشدی هزار و ۲۹۸واحدی را ثبت کرد.

ارزش معاملات خرد هم نهایتا نتوانست به بیش از دو هزار میلیارد تومان برسد و نهایتا رقم هزار و ۹۱۰میلیارد تومان رسید.

همچنین حقیقی ها در مجموع ۸۵میلیارد تومان از بازار خارج کردند.

غویتا با ۱۳ و وطوبی و شبندر با ۹ میلیارد تومان بیشترین ورود و بپاس با ۳۷،ثفارس با ۱۲ و ملت با ۸ میلیارد تومان بیشترین خروج پول حقیقی را به ثبت رساندند.

در میان صنایع هم گروه فرآورده های نفتی با ۱۷ میلیارد تومان رکورددار ورود پول حقیقی بود و در آنسوی میدان گروه بیمه و صندوق بازنشستگی با ۴۹ میلیارد تومان بیشترین خروج پول حقیقی را از آن خود کرد.