رییس کل اسبق بانک مرکزی با بیان اینکه دولت قبل ارز ۴۲۰۰ تومانی را به جامعه تحمیل کرد، گفت: دولت سیزدهم به سمت تک نرخی شدن ارز حرکت کند.
کارشناسان و اقتصاددانان در مورد اولویتهای دولت آینده نظرات مختلفی دارند. برخی معتقدند فهرست اولویتهای مطرح شده برای دولتهای گذشته را میتوان برای دولت بعدی و دولتهای آینده نیز تجویز کرد و حتی برای خنثی کردن بهانه کمکاری در اجرای این اولویتها، نام دولت را نیز از دولت سیزدهم به دولت ۱+۱۲تغییر داد تا نحوست سیزده به دستاویزی برای بیتوجهی به چالشهای کلان تبدیل نشود.
یک کارشناس مسائل پولی و بانکی عنوان کرد: کسری بودجه، ناترازی بانکها، بازارسرمایه و تسهیلات ارزان قیمت از عوامل افزایش نقدینگی در کشور است.
طهماسب مظاهری، رییس کل اسبق بانک مرکزی گفت: از ۱۶ سال پیش دولت ها مسیر چاپ پول و افزایش نقدینگی را در پیش گرفته اند که نادرست بوده است.
در طول مدیریت پنج رییس کل بانک مرکزی کشور در مجموع حدود ۵۸۸ میلیارد دلار ارز توسط بانک مرکزی فروخته شده که نزدیک به ۲۸۲ میلیارد دلار آن برای مداخله به بازار تزریق شده است.
صحبتهای جالب رئیس کل بانک مرکزی دولت اول "احمدی نژاد" درباره ی چاپ اسکناس بدون پشتوانه را در این ویدیو می بینید؛
رئیس کل اسبق بانک مرکزی با اشاره به افت قیمت ارز از روز گذشته گفت: اگر مدیریت عرضه و تقاضای ارز از سوی بانک مرکزی ادامه پیدا کند، شاهد ایجاد یک ثبات نسبی در بازار ارز خواهیم بود.
وزیر اقتصاد میگوید «در موضوع حسابرسی، به جز موارد خاص نباید تصدیگری کنیم»؛ اما حسابرسان مستقل میگویند این «موارد خاص» به قدری بیشمار هستند که عملا در شرکتهای دولتی و شبهدولتی حسابرسان مستقل یا حضور ندارند یا اگر باشند، نیروی دستدوم حسابرسان دولتی هستند.
سخنگوی ستاد راهبری آزادسازی سهام عدالت بیان اینکه از سه شنبه سفارش فروش پذیرفته میشود، افزود: سهام عدالت از ۳۶شرکت برتر بورسی است و ارزش نگهداری بلند مدت دارد. ۸۰درصد از سهامداران روش غیر مستقیم مدیریت سهام را انتخاب کرده اند.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی با تاکید بر ا ینکه قیمت روز سهام عدالت بیش از ۹میلیون تومان است، گفت: مردم در مورد فروش یا عدم فروش سهام عدالت خود حوصله کرده و دانش کافی به دست آورند.
در طول مدیریت پنج رییس کل بانک مرکزی کشور درمجموع حدود ۵۸۸ میلیارد دلار ارز توسط بانک مرکزی فروختهشده که نزدیک به ۲۸۲ میلیارد دلار آن برای مداخله به بازار تزریقشده است.
در طول مدیریت پنج رییس کل بانک مرکزی کشور درمجموع حدود ۵۸۸میلیارد دلار ارز توسط بانک مرکزی فروختهشد.
در ۱۵سال بین ۱۳۸۲تا ۱۳۹۶درمجموع حدود ۵۸۸میلیارد دلار ارز توسط بانک مرکزی فروخته شده که نزدیک به ۲۸۴میلیارد دلار آن برای مداخله به بازار تزریق شده است.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی با بیان اینکه به دلیل فضای سنتی اقتصاد، کمتر شاهد تفکیک حساب های شخصی و حقوقی بوده ایم گفت: اصل اقدام بانک مرکزی برای جداسازی حساب های شخصی و تجاری یک اقدام مثبت و خوب ارزیابی میشود.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی با تاکید بر اینکه نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی حاصل یک رای گیری و محاسبه اشتباه بود، گفت: باید نرخ ارز مبنای محاسبه حقوق گمرکی کالاهای وارداتی، نرخ نیمایی قرار گیرد.
رییس اسبق بانک مرکزی گفت: امروز نظام بانکى در رنج است و طرح تحول نظام بانکی که شور اول آن در مجلس تصویب شده، رمق نظام بانکی را میگیرد.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی نوسانات هفته های اخیر ارز را تاحدی طبیعی دانست و گفت: «در طول چند ماه اخیر شاهد ثبات نسبی بودیم و نوسانات چند هفته اخیر نیز جزئی از همین نسبیت است.»
رئیس کل اسبق بانک مرکزی گفت: توصیه می شود دولت در هزینه های خدماتی و تشریفاتی صرفه جویی کند و از منابع بانک مرکزی کمتر استفاده نماید.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی گفت: پروژه حذف صفر از پول ملی اگر به شیوه درست عملیاتی نشود، یک نوع عدم امنیت خاطر در مردم نسبت به پول و سرمایه آنها ایجاد خواهد کرد که خود تورم زاست.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی گفت: تشکیل بازار متشکل ارزی، گام دوم برای تکنرخی کردن ارز بعد از اصلاح نرخ هاست.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی با بیان این که حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و ارز نیمایی سبب کاهش نرخ ارز در بازار آزاد خواهد شد گفت: اقدامات بانک مرکزی در جهت افزایش ارزش پول ملی زمانی جواب خواهد داد که نقدینگی را در حدود ۱۵ درصد کنترل کنیم.
بررسیها نشان میدهد قیمت دلار بین سالهای۹۲ تا ۹۷ یعنی دوران ریاست ولیالله سیف بر بانک مرکزی، بیشترین افزایش قیمت را از سال ۱۳۸۶ تا به امسال تجربه کرده است.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی چاره حل مشکلات بانکها را در اجرای قانون " بانکداری بدون ربا " دانست و گفت: طبق این قانون سود واحدهای تولیدی باید به سپرده گذاران پرداخت شود.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی گفت: بخشی از کاهش قیمت ارز در هفته اخیر، ناشی از عرضه ارز صادراتی در بازار بوده که اگر این سیاست بخوبی ادامه یابد، آثار و نتایج مثبتی در بازار ارز خواهد داشت.
دلار از سال ۱۳۸۶ یعنی آغاز دوره ریاست طهماسب مظاهری بر بانک مرکزی تا کنون نوسانات زیادی را تجربه کرده اما محمود بهمنی در بین بقیه روسا، رکورد دار بیشترین جهش نرخ ارز است.
رییس کل اسبق بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی باید هییت مدیره بانک ها را با ابزارهایی که در اختیار دارد موظف کند نقدینگی را که از طریق سپرده گذاری مردم به دست می آورند در گردش فعالیت های اقتصادی و رشد تولید ناخالص سرمایه گذاری کنند.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی نوسان قیمت ارز حول و حوش ۱۰ هزار تومان را مبتنی بر نوسانات بازار عنوان کرد و گفت: کسانیکه ارز را برای حفظ ارزش دارایی ذخیره کرده بودند، حال که آرامش بازار را دیده اند، جای عرضه کننده را گرفته اند.
رییس کل اسبق بانک مرکزی با بیان اینکه در شرایط فعلی اولویت اقتصاد ما اصلاح زیرساخت های پولی و بانکی است نه حذف صفر از پول ملی گفت: همچنین در حال حاضر دولت ظرفیت حذف صفر از پول ملی را به شکل صحیح ندارد و ممکن است دچار انحراف و کج روی شود.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه استقلال بانک مرکزی ضروری است، گفت: رئیس بانک باید با رئیسجمهور هم به عنوان یک مشتری برخورد کند.
معاون برنامهریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی از جمعآوری گیتهای اخذ عوارض در آزادراهها خبر داد.
رئیس کل پیشین بانک مرکزی با اشاره به اینکه بانک مرکزی برای بازار، ساز و کار متناسب را اتخاذ کرده است، عنوان کرد: استفاده مطلوب و به جا از ذخایر ارزی کشور یکی از دلایل کاهش قیمت ارز است.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی با استقبال از تصمیم اخیر بانک مرکزی در راستای به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز گفت: اگر بانک مرکزی تلاش نکند که قیمت خاصی را در این بازار ثابت کند به مرور به سمت نظام تکنرخی حرکت میکنیم.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی گفت: پرداخت سود های موهوم بانک ها به سپرده گذاران، یکی از عوامل رشد نقدینگی است.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی با بیان اینکه نرخ تعادلی ارز قابل اعلام نیست، تاکید کرد:نرخ تعادلی ارز را بانک مرکزی مشخص می کند ولی این بانک نباید این نرخ را اعلام کند، بلکه باید آن را اعمال کند .
طهماسب مظاهری گفت: بانک مرکزی در حال حاضر واقعیت بازار ارز را پذیرفته، به آن رسمیت داده و سعی کرده با انضباط گرایی آرامش نسبی را در بازار ایجاد کند.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی با اشاره به خطر نقض حاکمیت دولت ها از طریق FATF و به بهانه شفافیت گفت: اگر قرار است با FATF همکاری کنیم، باید با حفظ قدرت حاکمیت دولت ایران باشد و بندهایی که اختیار تصمیم گیری را برای دولت نقض می کند، اصلاح کرد.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی با بیان اینکه با دستور نمیتوان نوسانات نرخ ارز را کنترل کرد، گفت: بازار ثانویه نتوانسته ارز مورد نیاز کشور را تامین کند.
رئیس کل سابق بانک مرکزی: جلوگیری از انتشار پول از جمله راهکارهای مهم تقویت ارزش پول ملی در کشور است.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی گفت: چند تصمیم عقلایی که بانک مرکزی گرفت و بعد به تصویب دولت و ستاد هماهنگی قوا رساند، باعث آرامش در بازار ارز در این چند روز شده است.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی گفت: امیدواریم رییس کل جدید بانک مرکزی بتواند تقاضاها برای حفظ ارزش دارایی را از بازار خارج کند، زیرا اگر تنها تقاضای اقتصادی در بازار باشد، نرخ ارز متعادل خواهد شد.
رئیس اسبق بانک مرکزی گفت:: یکی از راهکارهای رسیدن به سیاست درست و پایدار در حوزه ارز معطوف به مسئله استقلال بانک مرکزی است و نباید تحت نفوذ و تابعیت سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد نباشد.
طهماسب مظاهری میگوید توصیه اقتصادی من به نظام بانکی در سال ۱۳۹۷ این است که بانک مرکزی و بانکهای تجاری به صورت تمام و کمال قانون بانکداری بدون ربا را اجرا کنند.
اسمش در ایران با بانک و بانکداری گره خورده است. محال است که حرفی از مسائل مرتبط با بانکها به میان بیاید و کسی به یاد طهماسب مظاهری نیفتد؛ یکی از مدیران با سابقه اقتصادی کشور که بهخصوص در رأس بانک مرکزی سالها نظام بانکی ایران را هدایت کرده است.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: حقوق کارمندان دولت باید متناسب با تورم افزایش یابد و عدم توجه به این موضوع موجب تبعیض ناروای حقوقی خواهد شد.
رئیس سابق بانک مرکزی با اشاره به نقش مخرب صرافیهای غیرمجاز در بازار ارز کشور گفت:دولت موظف است با تکیه بر ضوابط و در عین حال با قوه اجرایی جلوی فعالیت آنها را بگیرد.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی با بیان اینکه دولت نیز قبول دارد که چند نرخی بودن ارز باعث فساد است گفت: اما جزمیت و همتی که برای عملیاتی شدن تک نرخی شدن ارز لازم است در دولت وجود ندارد.
اقتصاددانان و کارشناسان مسائل بانکی، اقدام بانک مرکزی در کاهش نرخ سود سپرده ها را در بهترین حالت خطای سهوی توصیف می کنند.
وزیر اقتصاد دولت اصلاحات گفت: کرباسیان این ظرفیت را دارد که در اقتصاد کشور تحول ساختاری ایجاد کند.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی با ابراز نگرانی از ترازنامه فعلی بانکها گفت: برای مقابله با چنین وضعیتی دولت باید جسارت و قدرت داشته باشد.
برخی خبرها و گمانههای غیررسمی حکایت از تصمیم بانک مرکزی برای ادغام برخی بانکها در هم دارد، اما ایده ادغام در بانک مرکزی تا چه اندازه جدی است؟ اصلا کدام بانکها قرار است که در هم ادغام شوند؟
رییس کل اسبق بانک مرکزی با بیان اینکه ارز تک نرخی در تعادل بازار کشف و اعلام میشود، گفت: تاخیر در تک نرخی شدن ارز به زیان اقتصاد ایران است.
مقام معظم رهبری، سال ۹۶ را سال اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال نامیدند. در چنین سالی، چه اقداماتی در عرصه اقتصاد باید انجام شود و چگونه میتوان از ظرفیتهای موجود بهره برد؟ آیا مشکل تولیدکنندگان حل خواهد شد؟ آیا قاچاق که ریشه تولید را میخشکاند دوباره مانند سال گذشته تداوم دارد؟ اشتغال در پایان سال دارای چه کارنامهای خواهد بود؟
طهماسب مظاهری وزیر امور اقتصادی و دارایی در کابینه دوم سید محمد خاتمی و رئیس یک ساله و مستعفی بانک مرکزی در دولت احمدینژاد در مصاحبهای بیپرده با جماران از باید و نبایدهای بودجه ۹۶ و برنامه پنجم توسعه، وضعیت نابسامان بانکها و زمینه فساد در اقتصاد ایران میگوید.
بانک مرکزی سالها نقدینگی مؤسسات غیر مجاز را به حساب نمیآورد و در سالهای ۹۳ و ۹۴ که این مشکل را اصلاح کرد، حجم زیادی به یکباره به میزان نقدینگی کشور افزوده شد.
رشد لجام گسیخته نقدینگی یکی از هشدارهایی است که در چند وقت اخیر بسیاری از کارشناسان به آن اشاره داشتهاند و از دولت خواستهاند نسبت به آن با حساسیت بیشتری اقدام کند.
به گفته وی، بانکها برای پرداخت بدهی خود به بانک مرکزی و برای حفظ آبرو و شان خود همواره بین خودشان با نرخ سود بالا پول قرض می کنند که باعث شده نرخ سود بین بانکی افزایش جدی پیدا کند. در این شرایط نرخ های ترجیحی تسهیلات و غیره نیز اجتناب ناپذیر است.
وزیر اقتصاد دولت اصلاحات با اشاره به اینکه در دولت قبل کمکهای بلاعوض به کشورهای دیگر زیاد صورت گرفته توضیح داد: بعضی از این قراردادها در عالم دوستی پرداخت شدهاند که دارای مکانیزم مناسبی نبودهاند.
طهماسب مظاهری معتقد است اقتصاد ایران به دلایل مختلفی نتوانسته است در حوزه روابط بانکی، شاهد شکوفایی لازم در دوره پسابرجام باشد.
وزیر پیشین امور اقتصادی و دارایی میگوید: رکود در اقتصاد ایران از چند سال قبل آغاز شده و کماکان تداوم یافته است و این امر در صنعت ساختمان بیشتر خودنمایی کرده تا جایی که درحالحاضر شاهد وجود ساختمانهای نیمهکاره بسیاری در مناطق مختلف کشور هستیم.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی با اشاره به رشد ۲۸ درصدی نقدینگی گفت: خطر اصلی این است که وقتی نقدینگی بیشتر از تورم در اقتصاد رشد کند ممکن است که قیمت ها تثبیت شود اما گویا در موتور اقتصادی کشور ماسه ریخته باشند مانع از روغن کاری موتورهای اقتصاد می شود.
ادغام بانکها و شرکتها موضوع جدیدی است که توسط کارشناسان برای اصلاح نظام بانکداری کشورمان مطرح شده است.
طهماسب مظاهری تاکید کرد که اگر من در دولت نقشی داشتم با پایین آوردن دستوری نرخ ارز مخالفت میکردم.
درحالی که رییس مرکز آمار ایران چندی پیش از ارائه آمار موازی ازسوی بانک مرکزی انتقاد کرده بود اما گویا قرار نیست بانک مرکزی از اعلام آماری که ازسوی مرکز آمار ایران هم تولید میشود، دست بکشد و ولیالله سیف میگوید که بانک مرکزی طلایهدار تولید آمار اقتصادی است.
درحالی که رییس مرکز آمار ایران چندی پیش از ارائه آمار موازی ازسوی بانک مرکزی انتقاد کرده بود اما گویا قرار نیست بانک مرکزی از اعلام آماری که ازسوی مرکز آمار ایران هم تولید میشود، دست بکشد و ولیالله سیف میگوید که بانک مرکزی طلایهدار تولید آمار اقتصادی است.
ماههاست ارائه آمارها به یکی از بحث برانگیزترین موضوعات تبدیل شده است؛ به طوری که رهبر معظم انقلاب اسلامی سخنرانیای در اینباره ایراد کردند که آمارها باید به بهترین نحو تولید شود.
زمزمههای یکسانسازی نرخ ارز به گوش میرسد؛ بهطوری که بانک مرکزی اخیرا طی بخشنامهای خرید و فروش ارز به نرخ بازار آزاد را در شبکه بانکی کشور آزاد اعلام کرد تا عزم راسخ دولت برای برچیده شدن ارز چند نرخی را نشان دهد.
به دنبال جلسهای که رئیس سازمان برنامه و بودجه، مرکز پژوهشها، دیوان محاسبات و اعضای کمیسیون برنامه و بودجه برگزار کردند، بدهی ۴۵ هزار تومانی دولت به بانکها از محل تسعیر ارز به ۳۵ هزار میلیارد تومان کاهش یافت.
وزیر سابق اقتصاد در دولت هشتم را در میان اعضای هیأت پرو پیمان اقتصادی که ظریف در سفر به غرب آفریقا همراه خود کرده بود، دیدیم. طهماسب مظاهری که به گفته خودش عهدهدار هیچ سمتی در این هیأت نبود، مأموریتش را در این سفر مشورت فکری به فعالان اقتصادی بویژه تاجران و صنعتگران بخش خصوصی اعلام کرد.
طهماسب مظاهری رئیس اسبق بانک مرکزی اذعان کرد تسعیر نرخ ارز درآمدی برای دولت ندارد و تصمیمی نادرست است.
رئیس دولت یازدهم، هم در زمان انتخابات و هم در روزهای ابتدایی آغازبهکار دولت، برنامههای اقتصادی زیادی ارائه کرد و جانبخشی به اقتصاد نیمهجان را وعده داد، اما به نظر میرسد دولت در ابتدای کار ارزیابی کاملی از حجم و عمق مشکلاتی که به ارث برده بود، نداشت و هدفگذاریهایی کرد که بعدها میشد آنها را خوشبینانه قلمداد کرد.
« خدا را شکرگزارم که سررشتهای از علم اقتصاد ندارم.» این جمله را محمود احمدینژاد در مصاحبهای در سال ١٣٨٨ گفته است.
حسن روحانی رییسجمهوری ایران در اوایل سال جاری از تسویه حسابهای برخی بدهیهای خود سخن گفت و علی طیب نیا وزیر اقتصاد دولت یازدهم نیز بهتازگی اعلام کرده است: «دولت در شرایط فعلی بدهکار بدحساب است و برنامه داریم که دولت را به بدهکار خوش حساب تبدیل کنیم.»
حجم نقدینگی بدون پشتوانه تولیدی در آستانه تریلیونی شدن قرار گرفته است.
نرخ دلار در لایحه بودجه ۹۵، معادل ۲۹۹۷تومان تعیین شده است اما تعیین این نرخ با حرفها و حدیثهای زیادی همراه شد.
وزیر اسبق اقتصاد گفت: در صورت پرداخت بدهی های دولت توازن لازم میان تورم، رونق اقتصادی و اشتغال به حد متناسبی می رسد و همه مردم از کاهش تورم منتفع می شوند.
آینده از آنچه تصور میکنید به شما نزدیکتر است. این جمله وقتی کاربرد بیشتری مییابد که پای پساتحریم وسط باشد؛ همان عبارتی که برخی، بازی ارزیابیاش میکنند و برخی دیگر میگویند تفاوتی با پیشاتحریم ندارد اما به هر روی چه بخواهیم و چه نخواهیم تغییر در راه است.
رییس کل پیشین بانک مرکزی شرایط قعلی اقتصاد کشور را برای تک نرخی شدن ارز مساعد دانست و گفت: این امر یکی از عوامل موثر برای تشویق سرمایه گذاران در بخش تولید و در نتیجه رونق تولید است.
رییس کل پیشین بانک مرکزی با بیان اینکه نرخ سود سپرده ها و تسهیلات بانکی باید متناسب با نرخ تورم کاهش یابد، نرخ مناسب برای سود بانکی را عنوان کرد.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی معتقد است: اگر دولت بدهی خود را به بانکها پرداخت کند باعث می شود تا نرخ سود سپرده های بانکی متعادل شود و خودبه خود با کاهش آن مواجه شویم.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی گفت: اگر قرار است تسلیم شویم، همانگونه که اکنون تسلیم شدهایم و بانک مرکزی برای حل مشکل منابع تزریق کند، با یک ورشکستگی بزرگ و سقوط شرکتهای بزرگ مواجه خواهیم شد.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی با اشاره به رونمایی از بسته جدید سیاستهای اقتصادی دولت گفت: مطمئناً خروج از رکود بدون تورم ممکن نیست البته نباید از چنین تورمی نگران بود چرا که تورم ناشی از رونق اقتصادی بسیار مطلوب و تورم ناشی از تزریق نقدینگی مضر است.
وزیر اسبق امور اقتصادی و دارایی معتقد است که «اولین و مهمترین قدم و تعیینکنندهترین کاری که دولت باید در دوران پساتحریم انجام دهد، این است که بدهیهای خود را پرداخت کند.»
وزیر اسبق امور اقتصادی و دارایی گفت: مالیات ارزش افزوده در ایران معکوس اجرا میشود. در حال حاضر از ایجاد کننده ارزش افزوده این نوع مالیات اخذ میشود در حالی که ایجاد کننده ارزش افزوده نباید مالیات مذکور را پرداخت کند.
طهماسب مظاهری رئیسکل اسبق بانک مرکزی با ارزیابی عملکرد اقتصادی دولت یازدهم از کمتجربگی و ناهماهنگی تیم اقتصادی دولت گفت و افزود: علیرغم درستی جهتگیریها ولی سیاستها کند عملیاتی میشود، از جمله اینکه دولت در پرداخت بدهیهایش جدی نیست.
کاهش توان تسهیلات دهی بانکها، افزایش نقدینگی غیرواقعی، غیر شفاف شدن صورتهای مالی بانکها و پرداخت سود غیرواقعی به سهامداران بانکها ازجمله پیامدهای افزایش بدهیهای دولت به بانکها است که طهماسب مظاهری رییسکل سابق بانک مرکزی در گفتوگو با فرارو برشمرد.
طهماسب مظاهری در یادداشتی آورده است: پیرامون وضعیت حاکم بر بازار پول کشور و مؤسسات مالی غیر مجاز، حرفهای زیادی وجود دارد. به طور طبیعی از پی این حرفها سوالاتی ذهن انسان را به خود مشغول میسازد، از این دست: ...
پای دلارهای بلوکهشده هنوز به تهران نرسیده، اما بر سر مقدار آن دعوا به پا شد،نقطه آغازین دعوا با اظهارات رئیس کل بانک مرکزی شروع شد که میزان دلارهای بلوکهشده را بر خلاف انتظارها و برآورد خیلیها تنها ٢٩ میلیارد دلار اعلام کرد که انگار این رقم چندان هم خوشایند نبود و احساس برخی این بود که دلارها آب رفته است.
رئیس کل پیشین بانک مرکزی از بازگشت رقمی در حدود ٢٠ تا ٣٠ میلیارد دلار از منابع ارزی ایران به بانک مرکزی در دوره پساتوافق و دنبال شدن سیاست دولت سابق در بازار ارز در دولت یازدهم سخن گفت و نسبت به وقوع جهش ارزی هشدار داد.
طهماسب مظاهری شرایط اقتصادی کشور را نامساعد میداند و معتقد است برای برونرفت از این بحران چارهای جز اتخاذ تصمیمات سخت پیش روی دولت نیست.
تورم در نتیجه افزایش حجم پول در جامعه و کاهش ارزش پول به وجود میآید. یعنی زمانی که حجم پول در جامعه افزایش یافت، افراد تشویق میشوند که میزان مصارفشان را افزایش بدهند.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی میگوید: دولت محمود احمدینژاد درباره عدم پذیرش اصول و مبنای اقتصاد در سیاستگذاری و برنامهریزیهایش استدلالهایی را بیان میکرد که نشان میداد توجه به این موارد را نادیده نمیگیرد.
طهماسب مظاهری با بیان اینکه طی سالهای اخیر حجم عملیات بانکی از طریق شبه پول بیشتر شده و موسسات پولی به حجم کمتری به نقدینگی برای پاسخگویی به مردم تمایل دارند، گفت: کاهش حجم اسکناس نزد بانکها با افزایش مبادلات الکترونیکی رابطه مستقیم دارد.