۰ نفر

رییس مرکز پیوند وزارت بهداشت؛

مراجعه ۴۰ هزار بیمار سکته مغزی از ابتدای امسال به مراکز درمانی

۲۵ آذر ۱۴۰۰، ۱۶:۴۲
کد خبر: 590499
مراجعه  ۴۰ هزار بیمار سکته مغزی از ابتدای امسال به مراکز درمانی

رییس مرکز مدیریت پیوند وزارت بهداشت گفت: ۴۰ هزار بیمار دچار سکته مغزی از ابتدای امسال تاکنون برای درمان به مراکز درمانی کشور مراجعه کردند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران ، مهدی شادنوش روز پنجشنبه در مراسم افتتاحیه همایش بین المللی سکته مغزی ایران که در کتابخانه ملی برگزار شد، افزود: در دوران همه گیری کرونا میزان مراجعه بیماران دچار سکته مغزی به مراکز درمانی کاهش یافته است.

او اظهار کرد: در سال گذشته که همه گیری کرونا حاکم بود میزان مرگ و میر بیماران مبتلا به سکته مغزی کاهش یافت و یکی از دلایل آن عدم مراجعه برای مداوا به مراکز درمانی بوده است.

شادنوش ادامه داد: در حال حاضر برنامه‌های خوبی در حوزه درمان سکته حاد مغزی در کشور انجام شده است.

او از ادغام سامانه ۷۲۴ در برنامه سپاس وزارت بهداشت خبر داد و گفت: بر اساس این ادغام بیماران دچار سکته مغزی در بدو ورود به مراکز درمانی شناسایی و تحت مداوا قرار می‌گیرند.

شاد نوش تصریح کرد: اکنون تمامی بیمارستان‌های دولتی به این سامانه متصل شده و بیمارستان‌های خصوصی نیز باید به این سامانه بپیوندند.

به گفته رییس مرکز مدیریت پیوند وزارت بهداشت، وزارت بهداشت در حوزه پشتیبانی دارای برنامه‌های مشخص بوده و سعی دارد با هماهنگی‌های لازم سرعت پذیرش بیماران دچار سکته مغزی در مراکز درمانی سرعت یابد.

مسعود مهرپور رییس انجمن سکته مغزی ایران نیز در این همایش گفت: وزارت بهداشت کمک‌های زیادی در مورد نحوه مدیریت در درمان سکته‌های مغزی داشته است.

او با بیان اینکه سکته‌های ناقص مغزی علامت جدی ندارند، ادامه داد: افرادی که دچار سکته مغزی می‌شوند باید در ۲ تا ۳ ساعت اولیه بیماری با علایم ضعف دست، کجی صورت و ... سریعا به اورژانس ۱۱۵ اطلاع داده شود تا اقدامات درمانی برای پیشگیری از ناتوانی بیمار، در مراکز درمانی انجام شود.

رییس انجمن سکته مغزی ایران تاکید کرد: سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر در کشور‌های در حال توسعه است و اولین عامل ناتوانی نیز در بزرگسالان بشمار می‌رود، کشور‌های پیشرفته توانسته اند با درمان‌های جدید مرگ و میر سکته‌های مغزی را کاهش دهند و به پنجمین عامل مرگ و میر برسند.

به گفته مهرپور، درمان سکته مغزی نیازمند همکاری تیمی شامل پزشکان متخصص مغز و اعصاب و تیم اورژانس است و انجمن سکته مغزی ایران با همکاری وزارت بهداشت پروتکل‌های درمانی مشخصی را مطابق با استاندارد‌های جهانی مشخص کرده و اکنون در مراکز درمانی اجرا می‌شود.

او با بیان اینکه دارو‌های ضد لخته خون تحت پوشش بیمه است، افزود: امکانات آنژیوگرافی نیز برای درمان سکته مغزی در کشور فراهم شده و پیشرفت‌های خوبی در این زمینه داریم.