۰ نفر

منطقه گل‌گهر راه اندازی 5پروژه را پیش‌رو دارد؛

شاخص‌هایی که طرح انتقال آب از خلیج فارس را اَبَر پروژه می‌کند

۱۱ دی ۱۳۹۸، ۱۲:۵۸
کد خبر: 406329
شاخص‌هایی که طرح انتقال آب از خلیج فارس را اَبَر پروژه می‌کند

منطقه معدنی و صنعتی گل گهر تا پایان سال جاری، شاهد راه اندازی بیش از 103.6هزار میلیارد ریال پروژه خواهد بود. در این میان بزرگ ترین و شاخص ترین طرح سال جاری، راه اندازی قطعه نخست خط انتقال آب خلیج فارس توسط شرکت معدنی و صنعتی گل گهر است.

به گزارش اقتصاد آنلاین، بزرگ‌ترین تولیدکننده سنگ آهن ایران به همراه شرکت گهرزمین تا پایان سال 98 با راه اندازی 5طرح، 642شغل مستقیم و بیش از 2430 فرصت شغلی غیرمستقیم ایجاد می کنند.

این طرح ها شامل واحد خردایش شماره 2 گل گهر،‌ گندله سازی شماره یک گهر زمین، واحد تیکنر مرکزی، قطعه نخست خط انتقال آب از خلیج فارس به سیرجان و واحد آب شیرین کن بندرعباس است.

اَبَر پروژه انتقال آب از خلیج فارس در سه فاز به طول 900 کیلومتر است که عملیات شیرین سازی و انتقال را انجام می دهد و جزو یکی از بزرگ ترین طرح های خط انتقال آب در دنیا محسوب می شود. در این طرح 70.2هزار میلیارد ریالی، سه ویژگی در "طول، فشار و دِبی" وجود دارد که آن را از سایر طرح های مشابه دنیا متمایز می سازد. در فاز نخست قرار است 300 کیلومتر از این مسیر با سرمایه گذاری 45.5هزار میلیارد ریال، به بهره برداری برسد.

از سوی دیگر گندله سازی گهر زمین با ظرفیت تولید 5 میلیون تنی، دیگر پروژه بزرگ این ناحیه معدنی به شمار می آید که از سرمایه گذاری بیش از 16.2هزار میلیارد ریالی برخوردار است.

همچنین واحد خردایش شماره 2 نیز با سرمایه گذاری 2277 میلیارد ریالی، قرار است سالانه 15 میلیون تن سنگ آهن شکسته به منظور تامین خوراک کارخانه های کنسانتره شماره 5،‌ 6و 7 را تامین کند.

منطقه معدنی و صنعتی گل گهر در آبان ماه امسال نیز شاهد راه اندازی 26 پروژه معدنی و صنایع معدنی از جمله آهن اسفنجی، فولادسازی، نیروگاه و واحد خردایش از سوی رییس جمهوری بود. سرمایه گذاری انجام شده در این تعداد طرح به 8200 میلیارد تومان رسید. حاصل آن رقم سرمایه گذاری 1270 شغل مستقیم و بیش از 3800 شغل غیرمستقیم بوده است.