۰ نفر

انگشت «ترامپ» روی ماشه رقابت تسلیحات هسته‎ای

۲۳ بهمن ۱۳۹۸، ۶:۱۵
کد خبر: 416382
انگشت «ترامپ» روی ماشه رقابت تسلیحات هسته‎ای

لایحه بودجه 4.8 تریلیون دلاری دونالد ترامپ، رئیس جمهوری امریکا برای سال مالی 2021 روز دوشنبه در حالی به کنگره ارائه شد که چشم‌اندازی بسیار هولناک برای امریکا و جهان ترسیم می‌کرد و به‌جای آنکه بر خدمات اجتماعی، رفاه عمومی و بخش بهداشت و درمان مردم امریکا متمرکز باشد، با تعیین بودجه‎ای 46 میلیارد دلاری برای توسعه تسلیحات هسته‌ای، از آغاز مسابقه تسلیحاتی جدید با روسیه و چین خبر می‎داد.

به‌گزارش اقتصادآنلاین به نقل ایران، بودجه 4.8 تریلیون دلاری پیشنهادی ترامپ با تمرکز بر احیای تسلیحات هسته‌ای به‌عنوان بخش اصلی استراتژی نظامی کاخ سفید، روز دوشنبه به وقت محلی رونمایی شد و دولت برای نخستین بار اعلام کرد، قصد ساختن یک زیردریایی با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای به‌نام W93 را دارد. ساخت این زیردریایی در واقع بخشی از پیشنهاد افزایش 19 درصدی بودجه سازمان ملی امنیت هسته‌ای امریکا است. وظیفه این سازمان که در واقع زیر مجموعه وزارت انرژی امریکا است، این است که مواد هسته‌ای را ذخیره می‌کند و از آنها کلاهک‌های هسته‌ای می‌سازد. در صورت تصویب بودجه 19.8 میلیارد دلاری پیشنهادی ترامپ برای این سازمان می‌توان گفت، بودجه این سازمان در مقایسه با سال 2017 که نخستین سال حضور ترامپ در کاخ سفید بود، بیش از 50 درصد افزایش یافته است. ترامپ همچنین برای مدرنیزه کردن سلاح‌های هسته‌ای امریکا 28.9 میلیارد دلار پیشنهاد کرده است. در حال حاضر امریکا دومین دارنده تسلیحات هسته‌ای جهان، پس‌از روسیه است اما بسیاری از تسلیحات اتمی امریکا مربوط به دوران جنگ سرد است و نیاز به بازسازی دارد که از زمان روی کار آمدن ترامپ این بازسازی‌ها به طور جدی در دستور کار دولت قرار گرفته است.

رقابت تسلیحاتی با روسیه و چین

همچنین در لایحه بودجه 2021 تلاش چشمگیری برای افزایش بودجه توسعه موشک‌های با برد متوسط شده است. ترامپ یک سال پیش با خروج از معاهده منع تکثیرسلاح‎های میان‎برد هسته‎ای، راه خود را برای توسعه این نوع موشک‌ها هموار کرد. به گزارش اسپوتنیک، ترامپ روز دوشنبه همزمان با رونمایی از کتاب بودجه 2021 پیشنهادی‎اش، در نشست اقتصادی کاخ سفید در جمع فرمانداران ایالات متحده امریکا از خروجش از این معاهده به نیکی یاد کرد و گفت، در نبود توافق‌های کنترل تسلیحاتی با روسیه و چین، ایالات متحده قوی‌ترین قدرت هسته‌ای جهان را خلق خواهد کرد. او گفت: اکنون چین و روسیه به‌طور همزمان خواستار مذاکره با ما برای توقف هزینه کردن میلیاردها میلیارد دلار در بخش سلاح‌های هسته‌ای هستند. تا زمانی که با آنها به توافقی نرسیده‌ایم تنها کاری که من می‌توانم بکنم این است که قوی‌ترین سلاح‌های هسته‌ای جهان را بسازم. به گزارش وُکس، ترامپ در حالی با بودجه 2021 خود، رقابت تسلیحات هسته‎ای با روسیه و چین را کلید زده‎است که در این بودجه کمک‌های مالی به کشورهای خارجی را 21 درصد کاهش داده‎است. این اقدام به خودی خود می‌تواند برای امریکا یک تهدید امنیت ملی باشد زیرا تمام این کمک‌های خارجی کمک‌های خیریه نیستند بلکه بخش قابل توجهی از این پول‌ها را امریکا به کشورهای مختلف می‌دهد تا شرایط شکننده و حساس در کشورهایشان را حفظ کنند و امنیت بین‌المللی را بهبود ببخشند و نگذارند ناآرامی‌ها در کشورهایشان به بیرون مرزها و از جمله امریکا سرایت کند.

در بودجه 2021 ترامپ، همچنین سهم خدمات اجتماعی، رفاه عمومی و بخش بهداشت و درمان مردم امریکا نسبت به سال قبل کاهش یافته است. در حالی که ترامپ روز شنبه، دو روز قبل از ارائه بودجه 2021، در توئیتی نوشته‎بود: «ما به امنیت اجتماعی شما یا بیمه درمانی‌تان در بودجه سال مالی 2021 دست نمی‌زنیم.» اما در این بودجه بیش از 20 درصد از بودجه بخش بهداشت، درمان و خدمات انسانی کاسته است.

بی‌ارزشی امریکایی‌ها برای آقای رئیس جمهور

به گزارش گاردین، لایحه بودجه ترامپ تقریباً هیچ شانسی در کنگره ندارد و شاید هرگز تبدیل به قانون نشود زیرا در مجلس نمایندگان، دموکرات‌ها که در اکثریت هستند، به آن رأی نخواهند داد. ترامپ هم این موضوع را خوب می‌داند اما برای بهره انتخاباتی این لایحه را ارائه کرده است. او این روزها به‌هر رویدادی فقط و فقط از منظر بهره انتخاباتی نگاه می‌کند.

جان یارموث، رئیس کمیته بودجه مجلس نمایندگان امریکا درباره بودجه پیشنهادی 2021 ترامپ گفت: این بودجه شامل تغییرات مخرب است و معافیت مالیاتی را برای میلیونرها و صاحبان شرکت‌های ثروتمند گسترش می‌دهد. نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان امریکا هم در واکنش گفت: یک بار دیگر بودجه پیشنهادی ترامپ به شکل دردآوری روشن کرد که رئیس جمهوری چقدر کم به ارزش‌هایی نظیر بهداشت و درمان خوب، امنیت مالی و رفاه خانواده‌های سختکوش امریکایی اهمیت می‌دهد.