۰ نفر

تهران همچنان مقصد سرمایه‌های خارجی

۱۶ تیر ۱۳۹۸، ۶:۰۵
کد خبر: 364918
تهران همچنان مقصد سرمایه‌های خارجی

همواره میان تحریم و جذب سرمایه‌گذاری خارجی رابطه مستقیمی وجود داشته است. بررسی عملکرد جذب سرمایه‌گذاری خارجی و طرح‌های مصوب این حوزه نشان می‌دهد در سال‌هایی که محدودیت‌های تحریم بیشتر شده، ورود سرمایه به کشور نیز تحت تأثیر قرار گرفته است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران،  اما با این حال هیچگاه روند ورود سرمایه به کشور متوقف نشده است. درهمین راستا دولت با وجود تمام محدودیت‌هایی که وجود دارد، تسهیلات و مشوق‌هایی برای سرمایه‌گذاران خارجی درنظر گرفته است که به اعتقاد کارشناسان می‌تواند بسترهای رشد قابل توجه ورود سرمایه خارجی به کشور را هموار کند.

براساس تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران از تحولات فصلی اقتصاد ایران که از سال 1394 تا زمستان سال گذشته را مورد بررسی قرار داده است، بالاترین حجم سرمایه‌گذاری خارجی مربوط به سال 1395 بوده که درآن شاهد بالاترین افزایش در تعداد طرح‌های سرمایه‌گذاری و حجم سرمایه‌گذاری مصوب در هیأت سرمایه‌گذاری خارجی هستیم.

طبق اعلام مرکز آمار ایران در سال 1394، یک میلیارد و 781 میلیون دلار در قالب 36 طرح صنعتی، معدنی و تجاری به تصویب رسیده است. اما در سال 1395 تعداد طرح‌ها به 71 فقره و ارزش این طرح‌ها به 5 میلیارد و 61 میلیون دلار رسیده است که از نظر تعداد طرح 97.2 درصد و در ارزش طرح‌ها 184.1 درصد رشد داشته است.

در سال 1396 با وجود افزایش 23.9 درصدی تعداد طرح‌های سرمایه‌گذاری خارجی که به 88 فقره رسیده، ارزش دلاری آن 30.9 درصد کاهش یافته است. دراین سال ارزش کل طرح‌های مصوب در هیأت سرمایه‌گذاری خارجی به 3 میلیارد و 497 میلیون دلار رسیده است.

طبق اطلاعات ارائه شده در سال گذشته با 90 طرح بالاترین تعداد طرح‌های سرمایه‌گذاری از 1394 به ثبت رسیده است. ارزش سرمایه‌گذاری مصوب نیز دراین سال به یک میلیارد و 842 میلیون دلار رسیده است که به‌دلیل بازگشت تحریم‌ها نسبت به سال قبل از آن 47.3 درصد افت داشته است. با وجود این حجم کل سرمایه‌گذاری دراین سال از سال 1394 بیشتر بوده است.

مسیر سرمایه‌گذاری هموارتر می‌شود

دهم مهر ماه سال گذشته اعطای اقامت پنج ساله به سرمایه‌گذاران خارجی با 250 هزار یورو در نشست شورای عالی هماهنگی اقتصادی با حضور سران سه قوه به تصویب رسید تا هیأت وزیران آیین‌نامه و جزئیات آن را اعلام کند. پس از گذشت چند ماه آیین نامه‌ای که توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی آماده شده بود در جلسه نهم تیرماه هیأت وزیران به تصویب رسید.

براساس این آیین‌نامه، اعطای مجوز اقامت پنج‌ساله به اتباع خارجی، حداقل مبلغ مورد نیاز برای اعطای مجوز اقامت سرمایه‌گذاری برای اتباع دولت‌های خارجی که از سوی جمهوری اسلامی ایران به رسمیت شناخته شده‌اند، معادل ۲۵۰ هزار یورو است.

گفتنی است، سرمایه‌گذاری علاوه بر دلار شامل معادل ارزی سایر ارز‌های مورد قبول بانک مرکزی نیز می‌شود.

سپرده‌گذاری در بانک، سرمایه‌گذاری در اوراق مشارکت و سرمایه‌گذاری در حوزه مسکن، مطابق ضوابط این آیین‌نامه و با رعایت قوانین و مقررات کشور، از جمله انواع سپرده‌گذاری موضوع این آیین‌نامه است.

طبق اعلام علی ربیعی سخنگوی دولت دراین نشست بر سهولت جذب سرمایه‌گذاری خارجی نیز تأکید شد که مجوزهای لازم به سرمایه‌گذاران در چند روز داده شود.

بر اساس قانونی که پیش از این در رابطه با سرمایه‌گذاران خارجی تصویب شده بود، اتباع دولت‌های خارجی  در صورتی که حداقل 300 هزار دلار جهت سرمایه‌گذاری به ایران وارد کنند می‌توانستند اقامت 3 ساله بگیرند. بدین ترتیب سقف سرمایه‌گذاری 50 هزار دلار کاهش و مدت اقامت دو سال افزایش یافته است.