۰ نفر

پوشش لحظه به‌لحظه جلسه رای‌اعتماد کابینه دوازدهم در مجلس؛

هفتمین جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی برگزار شد/ جلسه بعدی صبح یکشنبه

۲۸ مرداد ۱۳۹۶، ۷:۱۲
کد خبر: 213002
هفتمین جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی برگزار شد/ جلسه بعدی صبح یکشنبه

در جلسه علنی نوبت عصر امروز،صلاحیت وزیران پیشنهادی کشور و نفت و نیرو بررسی شدتاکنون صلاحیت 15 وزیر مورد رسیدگی قرار گرفته است،جلسه بعدی رای اعتماد فردا ساعت 8 صبح برگزار می شود.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی زنگ پایان نشست علنی عصر امروز را دقایقی قبل به صدا درآورد.

مسعود پزشکیان، زنگ پایان نشست علنی عصر امروز (شنبه، 28 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی را رأس ساعت 19 و 42 دقیقه به صدا درآورد.

به گفته نایب رئیس مجلس جلسه بعدی یکشنبه رأس ساعت 8 صبح با ادامه دستور کار بررسی صلاحیت وزرا برگزار می شود.

 
قاضی‌پور در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو مطرح کرد:

عملکرد نامناسب بیطرف در بستن حقابه رودخانه هیرمند توسط افغانستان/نقش چشمگیر وزیر پیشنهادی در خشک شدن دریاچه ارومیه

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: در زمان وزارت بیطرف ارتفاع آب دریاچه ارومیه ۴ متر کاهش ارتفاع و در زمان آقای احمدی نژاد سطح آب دریاچه ۳ متر کاهش داشت، این نشان می دهد سهم وی در خشک شدن دریاچه ارومیه حداکثری بوده است.

در نشست علنی نوبت عصر امروز (شنبه، 28 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو، اظهار داشت: جنگ آینده، جنگ آب است، نه جنگ نفت. وضع موجود کشور و به تبع آن شرایط زیست محیطی محصول دوره مدیریتی وزیر پیشنهادی نیرو بوده است.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با طرح پرسشی درباره نقش آقای بیطرف به عنوان وزیر پیشنهادی نیرو در کمبود منابع آب کشاورزی، گفت: 14 استان کشور در حال مبارزه با ریزگردها هستند، جیره بندی آب در روستاها و حمل آب با تانکر برای ما خجالت آور است؛ آیا مشکلات آبی کشور که در منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارد به دلیل کمبود بازندگی است یا مدیریت ناکارآمد.

وی خطاب به بیطرف با توجه به وضعیت بیماری و مدیریت شرکت‌های مختلف، آیا می توانید در وزارت عریض و طویل نیرو موفق عمل کنید، تصریح کرد: فردا با تخلف نیروگاه ها که شما مسئول مدیریت آنها هستید، می توانید برخورد کنید، اگر کارفرما و پیمانکار یکی باشد، رانت به وجود می آید.

قاضی‌پور با تاکید بر اینکه در بستن حقابه رودخانه هیرمند توسط افغانستان در آن زمان هیچ اقدامی انجام ندادید، بیان کرد: در برابر قطع حقابه ایران از رودخانه ساری‌سو چه اقدامی انجام داده اید، و برای مهار آب‌های مرزی چه برنامه ای دارید، آیا مدیریت شما حمایت از ایران اسلامی خواهد بود یا به نفع دیگران عمل می کنید.

وی در ادامه افزود: آیا اعتقادی به جمع آوری آب های سطحی دارید یا خیر، نمایندگان استان‌های گلستان، گیلان و مازندران در مجلس شورای اسلامی یک بار با همت خود توانستند از اجرای طرح انتقال آب دریای خزر در برنامه ششم را منتفی کنند، آقای بیطرف؛ شما قصد درگیر شدن با آنها را دارید.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به احیای دائمی جریان رودخانه زاینده رود که خواست تمام مردم ایران است، گفت: آیا توان مدیریت انجام آن را دارید، استان خوزستان هم اکنون با مشکلات عدیده زیست محیطی دست و پنجه نرم می‌کند که این وضعیت شایسته مردم استان خوزستان و جنوب کشور نیست، نیامده برق شهر اهواز قطع شده است، آیا سزاوار است تهرانی با دمای 20 درجه کمتربرق داشته باشد، اما مردم شهرهای جنوبی برق نداشته باشند.

قاضی پور با بیان اینکه در زمان مدیریت بیطرف در وزارت نیرو، چندین دریاچه و تالاب خشک شد و برخی دیگر از این مناطق در حال خشک شدن است، تصریح کرد: دومین دریاچه نمکی جهان که با جان میلیون ها نفر ارتباط مستقیم دارد، در زمان مدیریت بیطرف ارتفاع آب آن 4 متر کاهش پیدا کرد. در زمان آقای احمدی‌نژاد سطح آب دریاچه 3 متر کاهش داشت، این نشان می دهد سهم شما در خشک شدن دریاچه ارومیه حداکثری بوده است.

وی ادامه داد: ستاد نجات دریاچه ارومیه امروز فاضلاب ها و پساب های شهرک های صنعتی و نیروگاه‌ها را بدون تصفیه به داخل دریاچه ارومیه سرازیر می‌کند، ستاد نجات دریاچه ارومیه به ستاد مرگ آذربایجان تبدیل شده؛ آقای بیطرف به جای آن که ایران را گلستان کنید، گورستان کرده اید.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تاکید بر اینکه قنات بهترین روش برای انتقال آب است، خاطرنشان کرد: به جای احیای تکنولوژی قنات، اکثر قنات های کشور را خشک کردید آیا اپراتورهای برق تعیین وضعیت خواهند شد یا خیر.

19:44فیضی در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو:

بیطرف یکی از بیانگذاران مرکز تحقیقات آب جهاد کشاورزی است/نقش وزیر پیشنهادی نیرو در توسعه پروژه های سدسازی در کشور

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: بیطرف از شخصیت سیاسی مناسب برخوردار است به دلیل اینکه یک سیاستمدار متعهد و ثابت قدم است.

محمد فیضی در نشست علنی عصر امروز (شنبه، 28 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو گفت: مهار آب‌های مرزی با اذن مقام معظم رهبری و با برداشت از صندوق توسعه ملی در حال انجام است و در برخی از مناطق به سرانجام رسیده و یا در حال عملیاتی شدن است.

نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید توجه داشت 85 درصد منشأ ریزگردها مربوط به عوامل خارجی است و در این راستا نباید به اقدامات آقای بیطرف در ساخت سد در گذشته بی‌توجه بود.

وی افزود: در زمان تصدی بیطرف در وزارت نیرو، نیروگاه‌های آبی و نیروگاه سیکل ترکیبی ساخته شد و نباید فراموش کرد منشأ بحران آب به یک نفر ارتباط ندارد بلکه به گرم شدن کره زمین ارتباط دارد و باید در این راستا راهکاری اندیشید.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: بیطرف از شخصیت سیاسی مناسب برخوردار است به دلیل اینکه یک سیاستمدار متعهد و ثابت قدم است و همچنین یک مدیر کاری و شناخته شده محسوب می‌شود و در بعد علمی نیز به عنوان یک عضو هیأت علمی آموزشی و پژوهشی توانسته عملکرد موفقی داشته باشد.

فیضی ادامه داد: بیطرف مدرک کارشناسی ارشد خود را از دانشکده فنی دانشگاه تهران اخذ کرده و از تجربیات ارزشمند سیاسی، اجرایی و آموزشی و پژوهشی برخوردار بوده، بیانگر استعداد مدیریتی وی است. همچنین بیطرف یکی از بیانگذاران مرکز تحقیقات آب جهاد کشاورزی در کشور شناخته می‌شود و از اقدامات مهم وی در زمان تصدی‌گری در وزارت می‌توان به تدوین نظام و برنامه بلندمدت تحقیقات آب، ساماندهی سامانه پایش منابع آب و مطالعات پایه، تشکیل موسسه تحقیقات آب و کادرسازی و توسعه ظرفیت نیروی انسانی اشاره کرد.

نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیطرف در تدوین برنامه‌های بلندمدت حوزه آب نقش داشته است، گفت: امیدوارم اهداف و برنامه‌های بیطرف برای رفع چالش‌ها در وزارت نیرو عملیاتی شود و از لحاظ شاخص‌های کمی در بخش آب و آبفا و برق و انرژی به نتیجه مطلوب دست یابیم.

وی ادامه داد: علاوه بر تأمین پایدار آب شرب شهرها و روستاها و تأمین انرژی پاک و سازماندهی فضای اقتصادی در بخش آب و برق و بهبود فضای کسب و کار خواسته‌های دیگری از وزیر پیشنهادی نیرو از سوی نمایندگان وجود دارد و تقاضا داریم به این اولویت‌ها توجه شود، یکی از اولویت‌های مهم ریاست جمهور در سخنرانی‌ها و برنامه ها توجه به مسائل مربوط به بخش فاضلاب است و باید حاشیه شهرها، شهرک‌های جدید و بسیاری از مناطق از ظرفیت فاضلاب برخوردار شوند به دلیل اینکه در حال حاضر دسترسی به شبکه فاضلاب وجود ندارد البته در برنامه آقای بیطرف به این موضوعات توجه شده است.

فیضی  گفت: مخالفان وزیر پیشنهادی نیرو اشاره داشتند که در برنامه های بیطرف به برنامه ششم توسعه توجه نشده این در حالی است که اینگونه نبوده و هم‌پوشانی در برنامه‌ها وجود دارد، همچنین با اسناد بالادستی نیز همخوانی وجود دارد و فقط 13 درصد از برنامه ها همسو نیست البته در برنامه ششم نیز نگفته که مغایرتی در برنامه‌ها وجود دارد.

19:17هیئت رئیسه فکری به حال مخالف‌نماها کند

کواکبیان:در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت برخی نمایندگان مخالف‌نما هستند و مخالفت جدی با وزرا نمی‌کنند.

18:45-نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: کلیه دستگاه ها  براساس مصوبه مجلس موظفند که به اعمال رویکرد عدالت جنسیتی براساس اصول اسلامی توجه کنند.

سیده فاطمه حسینی در نشست علنی عصر امروز (شنبه، 28 مردادماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر آئین نامه ای گفت: در ماده 206 آئین نامه داخلی مجلس صراحتا اعلام شده رئیس جمهور می تواند با استفاده از وقت نطق وزیران پیشنهادی در پایان بررسی صلاحیت وزرا به صورت یکجا دفاع کند و البته با توجه به این موضوع نیز که وزرای پیشنهادی می توانند به دفاع از برنامه هایشان بپردازند، تاکنون شاهد این بوده ایم که اغلب وزرای پیشنهادی برنامه خود را برای اجرای ماده 101 برنامه ششم که در لایحه پیشنهادی دولت ارائه و مصوب مجلس شده بود، ارائه کردند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کلیه دستگاه ها براساس مصوبه مذکور موظفند که به اعمال رویکرد عدالت جنسیتی براساس اصول اسلامی توجه کنند، در سیاست ها، برنامه ها و طرح ها اقدام کنند که البته کمتر به این موضوع مذکور پرداخته شده است.

وی خطاب به وزیر پیشنهادی نفت گفت: زنگنه به برنامه های خود در خصوص رعایت رویکرد عدالت جنسیتی اشاره کند و از وزرای پیشنهادی که تاکنون برنامه های خود را تشریح نکرده اند تقاضا دارم به این موضوع توجه کنند.

حسینی افزود: با توجه به اینکه رئیس جمهور در پایان دفاع وزرای پیشنهادی در مجلس حضور خواهند یافت، از ایشان درخواست می کنم در خصوص برنامه دولت برای اجرای ماده 101 قانون برنامه ششم اشاره داشته باشم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: آقای رئیس جمهور در ابتدای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی و در رابطه با ترکیب هیات دولت اظهار داشته اند که علاقمند بودند سه وزیر زن انتخاب کنند و حتی عنوان کردند افراد و جایگاه مربوطه را تعیین کرده بودند اما به دلایلی نشد بنابراین از ایشان می خواهم در این رابطه هم شفاف سازی کنند.

پزشکیان در پاسخ به تذکر حسینی افزود: به دلیل نبود ساختار مشخص، وزرای پیشنهادی می توانند کلیات و اهداف و راهبردها را در مجلس تشریح کنند اما اینکه چگونه این جزئیات بیان می شود کار سخت و دشواری است.

۱۸:۰۶-زنگنه برای دفاع از برنامه های پیشنهادی خود و پاسخ به سوالات نمایندگان به پشت تریبون مجلس رفت.

- در زیر گزیده ای از صحبت های وزیر پیشنهادی نفت را می خوانید:

- در کشور ما نفت فقط یک کالا نیست و نفت و به تبع آن وزارت نفت جنبه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و حتی امنیت ملی دارد.

- این اهمیت موجب شده که دشمنان ما هم در برخود با جمهوری اسلامی بیش از هر موردی بر اعمال تحریم پافشاری می‌کننند پس کارکنان نفت رزمندگان خط مقدم هستند.

- برنامه‌ای که از سوی من ارائه شده برنامه روشنی ا‌ست که توسط رییسه بررسی شده و هیچ مغایرتی در آن وجود ندارد.

- در صفحات پایانی برنامه من عینا برنامه ششم آورده شده،البته معتقدم که برنامه دادن کار وزیر نیست بلکه ما باید راهکاری برای اجرای قوانین وضع شده و رسیدن به اهداف ارائه دهیم.

- مهمترین مسئله‌ای که در وزارت نفت باید به آن پرداخته شود، سرمایه‌گذاری ا‌ست. میدان‌های مشترک باید به‌طور کامل تعیین تکلیف شوند و سرمایه گذاری انجام شود.

- اگر بخواهیم صنعت نفت پیش برود طی 5 سال باید 200 میلیارد دلار سرمایه گذاری در این صنعت صورت بگیرد که از این میزان 120 میلیارد باید از طریق سرمایه گذاری خارجی جذب شود.

- صنعت نفت در اجرای پروژه‌ها بسیار اشتغال زا است.

- در سیاست‌های ابلاغ شده نظام در سال 79 گفته شده است که افزایش تولید و سرمایه‌گذاری برای آن باید متناسب با ذخایر شود که هدف آن باید برخوداری سیاسی، اقتصادی و امنیتی باشد.

- سومین ذخایر جهان را داریم اما سهم تولیدمان هیچ تناسبی ندارد.

- در سال 76 تولید پتروشیمی ما 1 میلیارد دلار بود و در سال 84 که خارج شدم تولید پتروشیمی 20 میلیارد دلار بود که بدون آن عبور از تحریم‌ها غیرممکن بود.

- می‌گویند وزارت نفت در صادرات گاز هیچ کاری نکرده، خب وقتی خودمان نیاز داریم چه چیزی را صادر کنیم، اکنون با برداشت از پارس جنوبی توانستیم به جایی برسیم که صادرات به عراق آغاز شده است.

- در سال 84 که از وزارت نفت رفتم 120 هزار نیروی کلی استخدام  داشتیم، وقتی برگشتم باوجودی که کارمان کم شده بود 220 هزار نیرو داشتیم که بدون هیچ ضابطه‌ای استخدام شده بودند.

- یکی از مهمترین نیروها نیروهای قرارداد موقت نفت هستند که باید به کار آنها رسیدگی فوری شود.

باشگاه نفت و نیروی یک باشگاه غیر دولتی و غیرانتفاعی است که توسط بنده و برخی از دوستان در سال ۹۱ ثبت و تاسیس شده است.

- آن موقع ما هم در خواب نمی دیدیم که آقای روحانی در انتخابات برنده بشود و ما  دوباره بیایم وزارت نفت.

- این باشگاه نه پولی می گیرد، نه چیزی. منم نه مدیرعاملم نه چیزی، من عضو هیات موسس هستم. این نه خلاف قانون است نه چیزی. اما انگار این کشف جدیدی است که اینجا می گویند.

- ماهی یک بار همه جمع می‌شوند و یک نفر حرف می زند و آن سخنرانی هم چاپ می شود.

- دوستان می دانند من خیلی اصرار کردم که فرد دیگری را وزیر نفت انتخاب کنند، اما در آخر همه پشت من را خالی کردند و من تنها ماندم.

-امیدوارم ۱۰ دوره نماینده مجلس باشید، اما وقتی دوره مجلس عوض می شود و یکسری از نماینده ها به مجلس جدید راه پیدا نمی‌کنند،هیات رییسه جلسه می گذارد با وزرا که برای این نماینده ها کاری بکنید. خب نمی شود که نماینده سابق بدون کار باشد.

۱۷:۵۹- ابطحی در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت مطرح کرد:

شائبه حضور زنگنه در یک باشگاه خصوصی نفتی/ پیشنهاد نماینده مجلس شدن به وزیر نفت/ فسخ شبانه قرارداد میدان آزادگان با چینی‌ها

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس گفت: چرا زنگنه در سال ۹۲ به صورت شبانه قرارداد میدان آزادگان با چینی ها را فسخ کرده و اکنون مجبور شده در تمامی میدان ها از جمله آزادگان همان شرکت چینی را شریک کند.

سید محمدجواد ابطحی در نشست علنی عصر امروز (شنبه، 28 مردادماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی برنامه وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در مخالفت با بیژن زنگنه به عنوان وزیر پیشنهادی نفت گفت: امروز روز 28 مرداد بود؛ سالروز کودتای ننگین آمریکایی که نشانه اعتماد به آمریکا و مقامات آمریکایی بود. "آزموده را آزمودن خطا است"؛ گویا این شعر "مژدگانی که گربه عابد شد" بار دیگر باید در کتب درسی آورده شده و برای خود نیز مرور کنیم.

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی با یادآوری بخشی از فرمایشات امام خمینی(ره) در 20 شهریور 59 افزود: امام در جمع اعضای کابینه دولت شهید رجایی می فرمایند که اگر بنا باشد به جای اینکه اقتصاد مردم را اصلاح و نقاط ضعف این کشور را بررسی کنید و به جای اینکه بر سر مسند نشسته و با فحاشی به یکدیگر از مشکلات مردم غفلت کنید، در مسیر قدرت های بزرگ و خواسته های آن ها حرکت کرده لذا این ممکلت مخروبه مانده و صدای مردم درمی آید؛ شما نیز عمال آمریکا هستید. منتها متفق نبوده یک عاملی وجود دارد که مستقیما از سفارت آمریکا دستور می گیرد و یک عامل دیگر برای او کار می کند و خودش نمی فهمد.

ابطحی ادامه داد: امام خمینی(ره) فرمودند اگر شما به مصالح مردم و کشور کاری نداشته و تنها مشمول این باشید که من چطور بوده و شما چطور هستید و مردم با من بوده یا با شما هستند، همان بوده که آمریکا می خواهد و شما از عمال آمریکا خواهید بود.

وی با بیان اینکه تعارض منافع در بخش کسب و کار و مدیریت استراتژیک وجود دارد، اظهار کرد: زمانی که مدیریت دولتی با مدیریت خصوصی در یک بخش شریک شد این موضوع ظن فساد آورده و باید توجه کرد که مدیریت خصوصی برای سود بیشتر تلاش می کند اما مدیریت دولتی باید بودجه خود را از جای دیگر تأمین کند و نمی توان به مدیریت دولتی گفت شما خودتان برای تهیه بودجه تلاش کنید چراکه وارد حوزه اقتصاد شده و کار خراب می شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به اینکه گره اصلی فسادهای نهادینه شده عدم توجه به تعارض منافع در حوزه قانونگذاری، اجرا و نظارت بر اجرای قانون است، افزود: در حوزه قانونگذاری، اجرا و نظارت بر اجرای قانون تعارض منافع نادیده گرفته شده است و براساس اصل 141 قانون اساسی رئیس جمهور، معاونان رئیس جمهور، وزرا و کارمندان دولت نمی توانند بیش از یک شغل داشته باشند و هرگونه شغل دیگری داشته باشند از جمله مدیریت عامل یا عضویت در هیأت مدیره انواع شرکت های خصوصی خلاف قانون اساسی است.

وی با بیان اینکه باشگاهی به نام اندیشه ورزان نفت و نیروی ایرانیان وجود دارد که زنگنه باید به صورت شفاف بیان کند که خودش، معاونانش و رئیس دفترش در این باشگاه چه می کنند، ادامه داد: این باشگاه یک مؤسسه خصوصی بوده که سال 94 افتتاح شده است و تصمیمات راهبردی نفتی در این باشگاه اخذ می شود و مدعی و مدعی علیه نمی توانند یک وکیل داشته باشند چراکه فسادآور است و تکلیف آن باید مشخص شود.

ابطحی تصریح کرد: این موضوع تضاد منافع ایجاد می کند. آقایان می توانند باشگاه ایجاد کنند اما در باشگاه حضور نیابند در حالی که رئیس شرکت ملی نفت ایران رئیس دفتر زنگنه در این باشگاه حضور دارند بنده نمی خواهم تهمت بزنم اما قانون اساسی تأکید کرده که مدیران دولتی نباید در بخش خصوصی حضور داشته باشند.

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه زنگنه اظهار کرده که اینجا جای گروهبان ها نبوده و گروهبان ها باید به دنبال کار خود بروند و ژنرال ها روی کار بیایند، افزود: زنگنه 28 ساله بوده که معاون وزیر فرهنگ و ارشاد شد، 30 ساله بوده که وزیر شده؛ وی از چه زمانی ژنرال شده است.

وی ادامه داد: جوانان باید رشد کنند و به آن ها میدان داده شود. زنگنه هم اکنون باید به مجلس آمده و نماینده مجلس شود و یا در مجمع تشخیص مصلحت نظام نظرات خود را بیان کند اما در مدیریت اجرا کار باید به جوان ها سپرده شود.

ابطحی اظهار کرد: با وقوع انقلاب اسلامی جوانان 22 ساله تا 30 ساله به کار گرفته شدند اما اکنون فارغ التحصیلان نفت پشت در مانده و فردی که در دانشگاه صنعتی اصفهان قبول می شده به امید استخدام به دانشگاه صنعتی نفت رفته اما استخدام نشده است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در سوالی مبنی بر اینکه چرا زنگنه در سال 92 تصمیم گرفته پول خوراک پتروشیمی ها را به ارز مبادله ای بگیرد در حالی که پیش تر در خارج از کشور دریافت می شد، تصریح کرد: چرا در سال 92 به صورت شبانه قرارداد میدان آزادگان با چینی ها فسخ شده و اکنون مجبور شده در تمامی میدان ها از جمله آزادگان همان شرکت چینی را شریک کنید اگر بد بود چرا در دریا می خواهیم با این شرکت قرارداد منعقد کنیم./

۱۷:۴۹- خادمی در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت:
فرصت افزایش فروش نفت ایران محصول دیپلماسی ظریف است نه دستاورد زنگنه/ خودکفایی بنزین به واردات روزانه ۱۰ میلیون لیتر تغییر کرد
هدایت الله خادمی در نشست علنی امروز (شنبه، 28 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در مخالفت با بیژن زنگنه وزیر پیشنهادی نفت گفت: در 4 سال گذشته بارها در رسانه ها مطرح شده وزارت نفت 50 میلیارد دلار بدهکار شده؛ یعنی 50 میلیارد دلار وام بدون بهره برای اجرا کردن پروژه های اساسی به وزارت نفت ارائه شده است، یعنی 50 میلیارد دلار فاینانس داخلی صورت گرفته است.

نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با بخشی از منابع مالی مذکور، فازهای 12 ، 15 و 16 پارس جنوبی تا شهریور 92 به میزان 93 درصد پیشرفت داشته و فازهای 17  و 18 در حدود 85 درصد پیشرفت داشت و فازهای 19 ، 20 و 21 بالای 66 درصد و بعد از گذشت یک سال از حضور زنگنه در وزارت نفت تکمیل شده و باعث شده برداشت از مخازن مشترک پارس جنوبی برای اولین بار با قطر برابر یا بیشتر شود، بنابراین سوال این است که فاینانس داخلی چه اشکالی داشته است؟

وی ادامه داد: مردم محروم شهرستان های ایذه و باغملک با عبور 200 کیلومتر رودخانه کارون در منطقه خود 20 سال است که آب شرب ندارند و همه دولت ها آمدند و رفتند و نتوانستند 300 میلیون دلار یا از طریق داخل یا فاینانس خارجی پرداخت کنند تا مردم مجبور به کوچ نشوند.

خادمی با قدردانی از رئیس جمهور، جهانگیری، نوبخت و وزیر نفت، افزود: امیدواریم در این منطقه پروژه های متعددی کلنگ زنی شود. بزرگنمایی غیرواقعی تولید نفت و صادرات در قبل و پس از تحریم صورت گرفته است و بنده به عنوان کارمند وزارت نفت با 30 سال سابقه و همچنین تجربه مدیرعامل در شرکت های نفتی و حضور در کمیسیون انرژی، این نکته را بیان می کنم که کشور افزایش تولید نداشته، بلکه برگشت به تولید داشته که این دو کاملا با هم متفاوت است.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر بخواهیم این موضوع را به زبان ساده بیان کنیم دقیقا مثل این است که تصمیم گرفته ایم به مسافرت برویم و شیر آب و گاز را می بندیم و زمانی که از مسافرت بازگشتیم، شیرها را باز می کنیم. در واقع این موضوع مثل مثال مذکور است، البته برای اینکه چاه های نفت صدمه نبیند و از تولید بازنمانند، تولید چرخشی از چاه ها خواهیم داشت که این یک کار روتین است و در شرایط عادلانه انجام می شود.

وی ادامه داد: یک توان بالفعل وجود داشت و نفت براساس آن صادر می شد که بر اثر تحریم نتوانستیم نفت را به فروش برسانیم، اما با همت دولت و تیم دیپلماسی تحریم ها برداشته شد و نفت به فروش رسید، بنابراین باید از تیم دیپلماسی، رئیس جمهور و دکتر ظریف تشکر کنیم. بنده فکر می کنم آقای ظریف در اینجا مظلوم واقع شده است.

خادمی گفت: بزرگترین دستاورد وزارت نفت با وزیری که از سه دهه تجربه وزارت برخوردار است، متاثر از دیپلماسی وزارت خارجه است، بنابراین نباید بازگشت به تولید به حساب وزارت نفت گذاشته شود، بلکه باید به حساب نظام و وزارت خارجه گذاشته شود که چنین فضایی را ایجاد کردند که اجازه فروش نفت حاصل شد.

نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برنامه ارائه شده از سوی زنگنه همان برنامه سال 92 است که سازمان نظارت مجلس این برنامه را مورد بررسی قرار داد و آمایش سرزمینی در آن لحاظ نشده و فقط 28 درصد برنامه های پیشنهادی با اسناد بالادستی منطبق است.

وی بیان کرد: وزیر نفت قبلا اشاره کرده بود که تا سال 94 به خودکفایی در بنزین دست خواهیم یافت اما الان روزانه حدود 10 میلیون لیتر وارد کشور می شود و همچنین اشاره شده بود که مدیریت مصرف سوخت سامان می یابد، اما میزان مصرف بنزین به بیش از 80 میلیون لیتر در روز رسید و همچنین وزیر نفت بیان کرده بود که تا سال 96 میزان تولید نفت و میعانات گازی را به 5.7 میلیون بشکه در روز برسانیم، ولی انجام نشد و نتوانستید پرونده پارس جنوبی را تا پایان دولت یازدهم ببندید.

خادمی گفت: زنگنه اظهار کرده بود ژنرال ها را جایگزین گروهبان ها می کنم که البته به این ادبیات نیز ایراد وارد است و در صنعت جایگاهی ندارد، اما معاون و قائم مقامی که در وزارت نفت بوده اند استعفا دادند و رفتند، شاید منظور از ژنرال ها همان تعداد زیادی از نمایندگان بازمانده از انتخابات مجلس است که هیچ تخصصی در حوزه وزارت نفت ندارند، می باشد. البته تعداد دیگری نیز شاید منتظر استخدام در 3 سال دیگر هستند و هم اکنون درصدد تهیه مقدمات هستند.

وی خطاب به زنگنه گفت: فقط یک نفر که از نظر شما ژنرال نفتی بوده تا مطرح شود که چه کسی ژنرال است. همچنین از این پس نمایندگان مجلس را استخدام نکنید تا نمایندگان مجلس به رسالت ذاتی خویش یعنی نظارت ادامه دهند و به فکر مردم محروم باشند. همچنین از روسای قوا درخواست می کنم جلوی مفسده و رانت دوطرفه را بگیرید. اگر امید به استخدام ها نبود آن وقت وزرای پیشنهادی بهتر صداقت آرا موافقان و مخالفان دیده می شد.

این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: قرار بود پالایشگاه 480 هزار بشکه ای زیرآب تا سال 96 به بهره برداری برسد، اما در مرحله خاکبرداری متوقف شده، همچنین اظهار داشتید پالایشگاه آناهیتا و فارس را فعال می کنید، اما یک درصد نیز پیشرفت نداشته، همچنین اظهار کرده بودید قصد افزایش ضریب پالایش به 3 میلیون بشکه را دارید ولی در عمل پالایشگاه خوزستان، آناهیتا و هرمز را نیز از مدارس خارج کردید.

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس خطاب به زنگنه افزود: همچنین گفتید اولویت تان تزریق گاز به مخازن نفتی است ولی میزان تزریق به نسبت قبل با کاهش روبرو شده است. همچنین اظهار داشتید ارتباط دانشگاه با وزارت نفت را کلید می زنید اما اینگونه نشد، میدان نفتی فرزاد رها شد و از خام فروشی نیز جلوگیری نشد و پیمانکاران در عسلویه چند ماه است حقوقی دریافت نکرده اند، باید در صورت کسب رأی اعتماد واقعیت ها را ببینید و افراد منافع طلب را از نفت دور کنید.

۱۷:۲۷- واکنش رئیس مجلس به ادعای استخدام نمایندگان در وزارت نفت/ یک مورد هم وجود ندارد

علی لاریجانی در نشست علنی نوبت عصر امروز (شنبه، 28 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به صلاحیت و رای اعتماد وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم پس از نطق هدایت الله خادمی نماینده مردم ایذه و باغملک در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت، خطاب به وی گفت: شما در نطق خود و  پشت میکروفون گفتید که "آقای زنگنه! نمایندگان مجلس را استخدام نکنید"؛ یک مورد از نمایندگان فعلی بگویید که وزیر نفت استخدام کرده باشد.

خادمی در پاسخ گفت: بنده گفتم نمایندگان بازمانده از دهمین دوره انتخابات مجلس را استخدام کرده اند.

رئیس مجلس توضیح داد: نماینده مجلس، یعنی نمایندگانی که امروز در این جا نشسته اند.

لاریجانی تاکید کرد: نمایندگان ادوار یا آنها که کاندیدای نمایندگی بوده اند یا هر عنوان دیگری که داشته اند، ربطی به مجلس ندارد و آن ها مثل  بقیه مردم هستند و به آن ها نماینده نمی گویند.

۱۶:۵۰-  بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی نفت در مجلس شورای اسلامی آغاز شد.

۱۶:۱۵- رحمانی فضلی:‌ سیاست خارجی، دنباله سیاست داخلی است

-توفیق شد این چند روز به صورت فشرده در مجلس، کمیسیون ها در محضر نماینده ها باشم،تمام موضوعات مشفقانه مطرح شد و برای اجرای حق مردم و اجرای قانون بود.

-در روستای شیروان محل تولدم، هرروز برای رفتن به مدرسه از جلوی فرمانداری  رد می شدیم ، به هیچ وجه افراد عادی حق ورود به فرمانداری را نداشتن و آرزوی ما رفتن به درون فرمانداری بود، پس از انقلاب اولین کار ما ورود به فرمانداری بود.

-همه ما باید برای انقلاب اسلامی، و اینکه چنین رهبری و چنین مجلسی داریم خدا را شاکر باشیم.

-وزارت کشور با توجه به ابعاد مختلف و موضوعات متعددی که با آن سرو کار دارد، می تواند در اقتدار و تامین منافع ملی و در ایجاد امنیت و آرامش برای مردم نقش بزرگی داشته باشد.

-سیاست خارجی، دنباله سیاست داخلی است.

-با عدم توازن وتعادل در سطح کشور مواجه هستیم. اگر بخواهیم کشور متعادل داشته باشیم، باید رویکرد توسعه متوازن داشته باشیم.

-مناطق مرزی ما تماما دچار عدم توازن هستند. بقیه مناطق کشور هم با چنین مسایلی مواجه هستند. باید بتوانیم این مشکل را حل کنیم.

-در حوزه حقوق شهروندی که درباره آن دغدغه وجود دارد، باید مشکلات را حل کنیم. بازرسی های مستمر از دستگاه های اجرایی در دستور کار وزارت کشور قرار گرفته است.

-در حوزه سیاسی با همکاری احزاب، موضوع خانه احزاب را به نحوی اداره کردیم که خانه احزاب اکنون در خدمت احزاب است.بعلاوه  9 خانه احزاب در سطح استانی در استانها تاسیس شده است.

-هیچ حزبی در انتظار مجوز نیست و به 54 مجوز حزب داده ایم.

-لایحه قانون احزاب را به مجلس بردیم. هر چند قدم های مثبت مهمی برداشته شد؛ اما احتیاج است یکبار دیگر در قانون احزاب تأمل و بازبینی های لازم را دنبال کنیم.

-5 انتخابات را در 2 مرحله با همکاری سایر دستگاه های مرتبط با انتخابات برگزار کرده و با افزایش مشارکت مواجه شدیم.

-سالانه در 16 آذر هزاران سخنرانی بدون کوچکترین مشکل امنیتی در دانشگاه‌ها برگزار می‌شود که این از افتخارات ماست.

-در 140 شهر انتخابات الکترونیکی را اجرا کردیم. این ریسک بزرگی بود که من انجام دادم.

-تلاش ما این بوده که در جهت همبستگی اجتماعی از همه ظرفیت اقوام و اقلیت ها استفاده کینم.

-بیش از 130 مورد از اقوام واقلیت ها در سطوح مدیریت وزارت کشور استفاده کرده ایم.

-گله شده که آثار انتخابات در عزل و نصب جاری بوده است.

-سیاست وزارت کشور عزل و نصب براساس گرایش سیاسی و انتخاباتی نیست .ما امین مردم و مجلس هستیم و  محور فعالیت ما باید قانون باشد. اگر  در مواردی چنین اتفاقی واقع شود؛ یقینا با آن برخورد می‌کنیم.

-چهار جلسه برای مقابله با آسیب های اجتماعی در حضور رهبر انقلاب تشکیل شد که مقام معظم رهبری گفتند از روند جلسات آسیب های اجتماعی خرسندم.

-کاهش نرخ آسیب ها ی اجتماعی از دستاوردهای وزارت کشور در حوزه اجتماعی بوده است.

-سیستم رصد آسیب های اجتماعی در کشور نداشتیم؛ اما با تلاشی که در این دوره انجام شد؛ الان وضعیت آسیب های اجتماعی را رصد می کنیم و براساس آن تحلیل و عمل می کنیم.

-وضعیت بازارچه های مرزی و کوله باران در دولت تصویب و در عمل، روند ساماندهی آغاز شده و به پیش می رود.

 

۱۶:۱۳- انتقاد دلخوش از توزیع فرم‌های بی‌نام و نشان علیه وزرا در صحن علنی/ لاریجانی: این کارها هیچ اصالتی ندارد

سید کاظم دلخوش اباتری در نشست علنی نوبت عصر امروز (شنبه، 28 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر آیین نامه ای با استناد به مواد 24 ، 204 ، 205 و 206 آیین نامه داخلی مجلس گفت: دیوان محاسبات بازوی اجرایی مجلس است و برگه‌هایی که در صحن علنی و به استناد گزارش‌های این دیوان مطرح می‌شود باید با مهر و امضای دیوان باشد.

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی افزود: در حال حاضر فرمی توزیع شده که اجحافی در حق وزرای پیشنهادی است، به دلیل اینکه این فرم بی نام و نشان است و در آن درخصوص شاخص بی انضباطی مالی و اداری صحبت شده است؛ بنابراین هیات رئیسه نباید اجازه این کارها را بدهد زیرا مخالف و موافق حرف خود را می زنند و وزیر پیشنهادی نیز باید حق داشته باشد از خود دفاع کند.

دلخوش بیان کرد: توزیع فرم بی نام و نشان در صحن علنی که درخصوص برخی وزارتخانه ها قابل تأمل است، کار برخی از وزارتخانه ها چند برابر کار برخی دیگر از وزارتخانه های کوچک است، بنابراین این ظلم در حق برخی وزرای پیشنهادی است که آمده اند از خود دفاع کنند. خواهش می کنم اجازه ندهید این گونه فرم های بی نام و نشان در صحن علنی پخش شود.

علی لاریجانی در پاسخ به تذکر دلخوش گفت: من تذکر شما را بجا می دانم، قبلا هم تذکر دادم که این کارها هیچ اصالتی ندارد.

وی ادامه داد: من از آقای وکیلی سوال کردم که منشأ این فرم ها چیست؟ و ایشان گفتند که ما منوط کرده بودیم که رئیس کمیسیون برنامه و بودجه نظر خود را اعلام کند. بنابراین در اینجا غفلتی صورت گرفته و این فرم ها به دلیل نداشتن مأخذ نباید توزیع می شد. حداقل موضوع مذکور برای ما روشن نیست.

۱۶:۰۶- اولاد قباد در موافقت با وزیر پیشنهادی کشور:
رحمانی فضلی رویکرد ملی را بر نگاه فردی و جناحی ترجیح می دهد/ حضور ۱۵۱ نفر از بانوان در پست‌های مدیریتی وزارت کشور
فریده اولادقباد در نشست علنی عصر امروز (شنبه، 28 مردادماه) مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی کشور اظهار داشت: رحمانی فضلی کارنامه 4 ساله خوبی در وزارت کشور دارد. وزارت کشور حافظ نظم و امنیت، سیاست عمومی، هماهنگ کننده سازمان های دولتی و مردمی در استان ها و فراهم کننده موجبات اجرای سیاست های عمومی دولت است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: فعالیت ها و گستره کاری در وزارت کشور از تنوع و تاثیرگذاری بسیار زیادی برخوردار است. در واقع تعریف کارویژه‌های وزارت کشور هم ماموریت های امنیتی و سیاسی و هم فعالیت های عمرانی، شهری و روستایی گنجانده شده است. انجام این ماموریت ها و وظایف مهم نیازمند انتخاب وزیری است که ضمن آگاهی و اشراف کامل نسبت به چالش های مربوطه از حوزه وزارتی خود نیز اطلاع کافی داشته باشد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: آقای رحمانی فضلی به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت کشور از طرف رئیس جمهور معرفی شد تا در دولت دوازدهم به نحو مطلوبی بتواند به خواسته های مردم پاسخ دهد و از این طریق موجبات افزایش سرمایه های اجتماعی، اعتماد ملی، ثبات داخلی، انسجام و وحدت ملی و افزایش مشروعیت نظام سیاسی کشور را فراهم آورد.

  وی افزود: آقای رحمانی فضلی دارای نگرش سیستمی در تحلیل مسائل و پدیده های سیاسی می باشد. وزیر کشور به جای تحلیل خطی دارای رویکردی جامع نگر و سیستمی است یعنی ابعاد تاریخی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی را هم مورد توجه قرار می دهد و به دنبال حل مسائل می باشد.

 اولاد قباد با بیان اینکه رحمانی فضلی رویکرد ملی را بر نگاه فردی و جناحی ترجیح می دهد و در ساختار اداری که تاکنون مسئولیت آن ها را برعهده داشته ثابت کرده باید براساس رویکرد توسعه محوری از همه ظرفیت ها بهره ببرد، متذکر شد: در قرارگاه اقتصاد مقاومتی با مدیریت استان های الگو در حوزه اقتصاد مقاومتی عملکرد خوبی داشته است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به برنامه رحمانی فضلی برای وزارت کشور و دولت دوازدهم گفت: محورهای بسیار متنوع و گسترده ای برای مدیریت وزارت کشور در نظر گرفته شده است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار داشت: برگزاری انتخابات ها در زمان تصدی وزارت کشور توسط رحمانی فضلی در فضایی ایمن، سالم و با مشارکت حداکثری مردم و احزاب شکل گرفته است.

وی افزود: برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری باعث ارتقاء سطح مشارکت از 72 درصد به 73 درصد و تائید صحت انتخابات در تمام شعب اخذ رأی از جمله اقدامات مثبت رحمانی فضلی در وزارت کشور است.

اولاد قباد متذکر شد: در انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا سطح مشارکت از 62 درصد به 69 درصد ارتقاء یافت و در 140 شهر نیز انتخابات شوراها به صورت کاملا مکانیزه برگزار شد که البته انتظار می رود در انتخابات های آینده شاهد برگزاری انتخابات به صورت مکانیزه باشیم.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به برگزاری مناسب دهمین دوره انتخابات مجلس و پنجمین دوره مجلس خبرگان در دوره تصدی وزارت کشور توسط رحمانی فضلی بیان کرد: تامین امنیت و مدیریت عمومی در فضای مجازی و نحوه فعالیت های تبلیغاتی نیز از جمله نکات مثبت کارنامه وزیر پیشنهادی کشور است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه در گذشته اخذ مجوز برای احزاب بسیار دشوار بود، تاکید کرد: پس از سکانداری رحمانی فضلی در وزارت کشور با توجه به اعتقاد قلبی به تکثرگرایی توانستند با تمهید و تقویت فعالیت قانونمند احزاب با تاسیس و صدور پروانه 54 مورد حزب و گروه سیاسی را صادر نمایند و اصلاح قانون احزاب نیز در دستورکار وزارت کشور قرار گرفته است.

وی افزود: راه اندازی خانه احزاب ایران، تقویت فضای آرامش و انسجام سیاسی، تمهید برگزاری میانگین 30 مورد کنگره احزاب در سطح کشور بوده است و نکته حائز اهمیت این است که تقویت مشارکت اقوام و مذاهب در مناطق قومی و مذهبی از جمله اقدامات مناسب وزارت کشور در دولت یازدهم است و انتظار می رود در آینده نیز اقلیت های قومی و مذهبی سهمیه بیشتری برای تصدی سمت های مدیریتی داشته باشد.

 اولاد قباد اظهار داشت: نگاه مناسب رحمانی فضلی به سمن ها سبب افزایش 70 درصدی سازمان های مردم نهاد شده است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: برنامه های رحمانی فضلی منطبق و هم سو با اسناد بالادستی است. از طرف دیگر راه اندازی ستاد اربعین و مدیریت 2 میلیون زائر از جمله اقدامات مثبت وزیر کشور است.

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات مجلس با بیان اینکه انتظار داریم وزارت کشور در دولت دوازدهم برنامه های خوبی برای حضور زنان داشته باشد، گفت: وزارت کشور در فرآیند اجرای سند امنیت زنان و کودکان در روابط اجتماعی و ارتقای نقش زنان و جوانان در نظام مدیریت کشور ادامه یابد که در حال حاضر 151 نفر از بانوان در پست های مدیریتی وزارت کشور از معاون استاندار تا بخشدار مشغول به فعالیت هستند و انتظار داریم از زنان در پست استاندار و سایر پست های مدیریتی استفاده شود.

۱۵:۵۴- قاضی زاده: کودتای ننگین ۲۸ مرداد گواه مظلومیت ملت ایران است
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به کودتای ۲۸ مرداد، گفت: نسل جوان باید بداند جمهوری اسلامی در این سال‌ها چقدر مظلوم بوده و آمریکای ظالم در حق ایران چه ظلم‌هایی کرده است.
نادر قاضی‌پور در نشست علنی عصر امروز (شنبه 28 مرداد) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در تذکری با استناد به ماده 110 آیین‌نامه‌ای داخلی که به ضرورت نطق رئیس مجلس در مورد مسائل مهم روز و مناسبت‌ها اشاره دارد، گفت: امروز 28 مرداد، سالروز کودتای ننگین آمریکا علیه ایران است که با انقلاب شکوهمند جمهوری اسلامی سرنگون شد، لذا انتظار است حضرت عالی به عنوان فردی آمریکاستیز و ولایتمدار که آمریکا را دشمن اصلی اسلام می‌دانید در این راستا صحبت می‌فرمودید و اهداف و پیروزی نظام جمهوری اسلامی ایران یادآور می‌شدید تا نسل‌های جوانی که صحن علنی را به طور مستقیم مشاهده می‌کنند؛ بدانند جمهوری اسلامی در این سال‌ها چقدر مظلوم بوده و بدانند آمریکای ظالم در حق ایران چه ظلم‌هایی کرده است

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با سر دادن شعار "مرگ بر آمریکا"، افزود: انقلاب اسلامی با تلاش مردم، امام (ره) و مقام معظم رهبری نقطه عطفی در تاریخ شکست استکبار محسوب می‌شود.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر این نماینده، گفت: در آیین‌نامه آمده است که "رئیس مجلس می‌تواند درخصوص حوادث مهم و مسائل فوری روز صحبت کند"؛ بنابراین الزامی وجود ندارد لذا به دلیل اینکه در جریان بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی قرار داریم، مراعات کردیم تا مسیر را سریع‌تر طی کنیم؛ البته  نطق شما در این خصوص هم دقیق و روشن بود.

۱۵:۲۸- تذکر رییس مجلس به نمایندگان؛ موافقت‌ها و مخالفت‌ها روشن باشد
رئیس مجلس به دنبال تذکر سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس و انتقاد او از محتوای نطق مخالفان و موافقان وزرای پشنهادی، گفت: موافقت و مخالفت نمایندگان باید روشن باشد و در این باره چند بار تذکر داده‌ایم.

احد آزادی خواه در نشست علنی نوبت عصر امروز (شنبه، 28 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به صلاحیت و رای اعتماد وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم با استناد به ماده 113 آیین نامه داخلی مجلس اظهار داشت: وقتی نماینده زمانی برای نطق موافقت یا مخالفت در اختیار دارد، قاعدتا نباید خارج از موضوع صحبت کند؛ اگر خارج از موضوع صحبت کند طبق ماده 113 باید تذکر داده شود و  اگر این اتفاق سه بار رخ دهد، هیات رئیسه می تواند وی را از داشتن نطق در تمام جلسه منع کند.

نماینده مردم ملایر در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: اما شاهد هستیم که محتوای موافقت برخی نمایندگان در واقعه مخالفت است و فحوای نطق مخالفان در واقع موافقت با وزیر پیشنهادی است.

وی با اشاره به ماده دیگری در آیین نامه داخلی مجلس گفت: ماده 206 آیین نامه داخلی مجلس تصریح دارد که برنامه وزرای پیشنهادی باید محور قضاوت باشد اما شاهدیم که مسائل منطقه ای ملاک موافقت و مخالفت ها قرار گرفته است.

عضو کمیسیون فرهنگی در مجلس تاکید کرد: هیات رئیسه تذکر جدی تر بدهد تا سامان و استانداردهای لازم در موافقت و مخاافل لحاظ شود.

دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکر، تصریح کرد: موافقت و مخالفت نمایندگان باید در این زمینه روشن باشد و در این باره چند بار تذکر داده ایم.

۱۴:۴۰- جلسه علنی نوبت عصر مجلس برای ادامه بررسی برنامه وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم دقایقی قبل آغاز به کار کرد.

نشست علنی امروز عصر (شنبه 28 مرداد ماه) قوه مقننه رأس ساعت 14 و 35 دقیقه به ریاست دکتر علی لاریجانی و با حضور 200 نفر از نمایندگان به منظور ادامه بررسی برنامه وزرای پیشنهادی دوازدهمین دولت جمهوری اسلامی ایران آغاز به کار کرد.

به گفته رئیس مجلس، بررسی صلاحیت وزیر کشور عبدالرضا رحمانی فضلی در نوبت رسیدگی قرار دارد.

بررسی برنامه و صلاحیت وزرای پیشنهادی نفت، نیرو و ورزش و جوانان نیز در ادامه بررسی خواهد شد.

۱۳:۳۹- سیدعباس صالحی، وزیر پیشنهادی فرهنگ و ‌ارشاد اسلامی کابینه دوازدهم در صحن علنی مجلس شورای اسلامی

دوره مدیریت پشت درهای بسته و در غیاب مردم گذشته است/ تلاش برای بهبود کسب و کار در حوزه فرهنگ در چارچوب اقتصاد مقاومتی

 سید عباس صاحی وزیر  پیشنهادی   فر هنگ و ارشاد   اسلامی  در نشست علنی  امروز (شنبه 28 مردادماه)، با گرامیداشت یاد امام راحل و شهیدان   انقلاب اسلامی، گفت: از شهدای 15 خرداد تا شهیدان مجلس شورای اسلامی و شهید عزیز محسن حججی سپاسگزارم و از  حسن اعتماد  ریاست محترم جمهوری  ایران  در معرفی بنده  به  نمایندگان  ملت  و عرصه  هنر و فرهنگ به عنوان  خادم کوچک  فرهنگ  و  هنر ایران  زمین تشکر می کنم و از  مجلس شورای اسلامی  که در فرصت گذاری ها  در کمیسیون ها و فراکسیون ها  و امروز در صحن علنی به حوزه فرهنگ و هنر یاری رساندند، تشکر می کنم.

وی ادامه داد: سپاس ویژه دارم از مخالفان خودم در این مجلس و همچنین موافقان عزیز که فرصت گفت و گو را به عنوان راه حل اصلی فرهنگی و اجتماعی کشور میسر کردند و برخود لازم می دانم تشکر کنم از سکان داران پیشین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت یازدهم جناب آقای دکتر جنتی که 3 سال مسئولیت وزارت را برعهده داشتند و جناب دکتر صالحی امیری و همه همکاران فرهیخته خودم، معاونان، رؤسای سازمان ها، مدیران ستادی و استانی و همه کارشناسان و کارکنان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که به بنده به عنوان عضو کوچکی از میان آنان امروز در خدمت شما هستم.

صالحی افزود: همه می دانید و می دانیم که جامعه ایرانی به اعتبار استعداد ذاتی که در چهارراه تاریخی و حلقه وصل شرق و غرب عالم بوده است، مفاخر فرهنگی خودش را و آثار فرهنگی و هنری خودش را به جهان عرضه کرده است.

وی تصریح کرد: همچنین سهم مهمی در تبادل فرهنگی جهان در طول تاریخ داشته است، ایران پایگاه جهانی شدن فرهنگ جهان بوده است، ایران سهم بسزایی در شاعرانه کردن جهان بشری داشته است و فرهنگ و هنر ایرانی هویت ایران است و همچنین جامعه ایرانی با دین مداری، توحیدگرایی، معنویت گرایی و اخلاق گرایی هزاران سال زیسته است.

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: ورود اسلام این شعله گدازنده معنویت و دین را در جامعه ایرانی پرفروغ تر کرده است و همچنین مهر اهل بیت(ع) بر جان و پاک این سرزمین نقش بسته است.

وی ادامه داد: تاروپود ایران را مهر اهل بیت فراگرفته است، با این مقدمات می توان گفت گوهر هویت ایرانی 3 چیز است؛ فرهنگ، هنر و ادب و دوم دین مداری توحیدی و اخلاق و معنویت و سوم مهر و معرفت اهل بیت(ع) و همه اقوام زیستن و هم اکنون می زیستن با این 3 ضلع پیوند دارند.

صالحی افزود: و هر برنامه اجتماعی برای ایران اگر با این 3 ضلع که گوهر ایرانی است نسبت برقرار نکند، ناکارآمد و معلق خواهد بود و طبیعتا برنامه فرهنگی دولت دوازدهم از این نگاه برخوردار است که با این 3 ضلع ارتباط پیوسته ای داشته باشد و صد البته با شرایط ایران و جهان و حتی آینده نگری نسبت به آنچه اتفاق خواهد افتاد پیوند محکم، وسیع و مطمئنی پیدا کند.

وی ادامه داد: قبل از ورود به برنامه های دولت دوازدهم اشاره ای کنم به چند رویکردی که در دولت یازدهم اتفاق افتاد، گسترش اعتمادسازی ها میان اصحاب فرهنگ و هنر با دولت و وزارت و گسترش کیفی و کمی پاره ای از محصولات فرهنگی، بهبود نسبی اقتصاد هنر در برخی از حوزه ها، تقویت نقش نهادهای صنفی و واگذاری برخی از امور به صنوف و شفافیت بیشتر در حمایت ها؛ اما در برنامه دولت دوازدهم که خدمت شما نمایندگان مجلس و عموم اصحاب فرهنگ و هنر عرضه می کنم، نکاتی را بیان می کنم.

صالحی افزود: عزیزان من قبل از اینکه به برنامه ها بپردازم معرفی از خود و روش مدیریتی خودم در وزارتخانه داشته باشم، روشی که در 4 سال گذشته در معاونت فرهنگی دنبال کرده ام و نکته اول اعتقاد عمیق به 4 اصل اساسی دین، نظام اسلامی، انقلاب و رهبری و قانون و اخلاق و این 4 اصل 4 اصل مبنایی مدیریت در حوزه وزارت ارشاد خواهد بود.

وی ادامه داد: دوم شفافیت در تمام مراحل تصمیم گیری و اجرا است، دوره مدیریت پشت درهای بسته و در غیاب مردم گذشته است به طوریکه معتقد به مشارکت جمعی، گفت وگو محور با اصحاب رسانه هستیم و نکته سوم واگذاری امور به بخش خصوصی و فعالیت های نهادهای صنفی است همان طوری که موافقان عزیز اشاره کردند در دوره 4 ساله معاونت فرهنگی با نگاه جدی این مسیر را تعقیب کردم.

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: حوزه فرهنگ حوزه فعالیت های عمومی اهالی فرهنگ در بخش های خصوصی و نهادهای صنفی است.

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با بیان اینکه اصل چهارم برنامه بنده تمرکززدایی جغرافیایی است افزود: با تمام جان معتقدم که خلاقیت های ایرانی در همه ایران وجود دارد با همه اقوام، مذاهب، ادیان و سلیقه ها که هم در سیاست گذاری و هم برنامه ریزی و هم در اجرا باید پهنه جامعه فرهنگی ایران را 80 میلیون و بیش از 30 استان دید که بنده در دوره معاونت فرهنگی این مسیر را پیموده ام و در سال 95، 65 درصد منابع مدیریت فرهنگی عیناً در استان ها و غیر از تهران مصرف شد.

صالحی خاطرنشان کرد: در حوزه برنامه ها باید بگویم که برنامه بنده، متکی به اسناد بالادستی برنامه فرهنگی دولت برنامه ششم توسعه است و شاید حجم برنامه ها موجب این نشده باشد که همه وضوح کامل بیابند اما تمامی اسناد بالادستی مورد مطالعه دقیق قرار گرفته است.

وی افزود: برنامه بنده 3 هدف دارد که شامل صیانت و تعالی هویت حمایت از محصولات فرهنگی و دیپلماسی فرهنگی در محور فرهنگ و هنر که این سه هدف 7 عرصه را در بر می گیرد. هنر و ادبیات، مناسبات اقوام، صنایع فرهنگی، مصرف فرهنگی، مناسبات ادیان و مذاهب و موارد دیگر که با بررسی چالش های فراوان و فرصت های در حوزه فرهنگ و هنر به 14 مسئله رسیدیم که این 14 مسئله به 46 برنامه تبدیل شد.

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 8 حوزه کاری دارد که از نمایندگان مجلس می خواهم که این تنوع کاری را با دقت بیشتر ملاحظه کنند که حوزه اول به حوزه دین مربوط می شود و در این حوزه قرآن و عترت، حج و زیارت، مساجد، اوقاف و امور خیریه قرار دارد.

وی افزود: حوزه دوم کاری وزارت فرهنگ و ارشاد به حوزه فرهنگ باز می گردد که شامل ادبیات، نشر کتاب، کتابخانه های عمومی و صنعت چاپ است همچنین حوزه سوم حوزه هنر است که شامل هنرهای تجسمی، تئاتر و موسیقی است. حوزه چهارم نیز حوزه سینما، حوزه پنجم حوزه رسانه اعم از مکتوب و غیر مکتوب، حوزه ششم حوزه محتوای فضای مجازی و بازی های رایانه ای و حوزه دیگر حوزه فعالیت های فرهنگی و هنری خارج از کشور و حوزه آموزش ها و پژوهش های فرهنگی است.

صالحی خاطرنشان کرد: بنده به عنوان کسی که خادم اهل فرهنگ و هنر معرفی شده ام در این حوزه های 8 گانه می توانم مدعی تخصص باشم و در بخشی از آنها آشنایی های نه چندان اندک دارم در حوزه هنر در حیطه های مختلفش تعلق خاطر، انس وجودی و ارتباط کاری ام اندک نبوده بلکه به طور پیوسته با اهالی هنر محشور و مأنوس بوده ام و دغدغه های آنها را می دانم و تلاش می کنم اهالی هنر همچنان اهالی فرهنگ در صدر بنشینند.

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در برنامه های چندگانه تدوین شده برای وزارت فرهنگ و ارشاد چند بسته برنامه ای وجود دارد افزود: بسته اول شامل بهبود کسب و کار در حوزه فرهنگ و هنر می باشد که در چارچوب اقتصاد مقاومتی تعریف شده است چرا که معتقدم فرهنگ هم حلقه ورود اقتصاد مقاومتی و هم ضلع جدی آن است و اگر اقتصاد مقاومتی را به دانش بنیانی، درون زایی و برون گرایی تعریف می کنیم در حوزه فرهنگ و هنر این اتفاق راحت تر، سریعتر با سرمایه اندک تر میسر است.

وی تاکید کرد: برنامه من در ارتباط با بهبود کسب و کار در حوزه فرهنگ و هنر در  سه شاخه پیشنهادی روشنی دارم در حوزه مانع زدایی، تمرکز زدایی دولتی و جغرافیایی در حوزه فرهنگ و هنر به عنوان یک مانع دیده شده و پیشنهادهایی برای رفع آن در نظر گرفته شده است همچنین تسهیل قانونی و ساختاری تولید وعرضه خلاقیت های هنری و در حوزه زیرساختی اتفاقات متعددی پیشنهاد شده است که تقویت بنگاه های مالی و اعتباری در حوزه فرهنگ و هنر ایران، افزایش سرانه فضاهای فرهنگی به عنوان قدرت سازی برای اشتغال و تولید و توسعه زیرساخت های تولید و فروش محصولات فرهنگی به ویژه با توجه به ظرفیت فضای مجازی و رابطه ای که بین این وزارتخانه و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات می تواند برای تولید و اشتغال در فضای مجازی برقرار شود.

صالحی ادامه داد: در حوزه حمایت های اثربخش افزایش سهم فرهنگ و هنر از حمایت های مالی و معافیتی اهالی فرهنگ و هنر است همچنین پوشش مناسب تر اصحاب فرهنگ و هنر از خدمات مالی، بیمه ای و حقوقی و به نظر می رسد بهبود کسب و کار در حوزه فرهنگ و هنر با جدی گرفتن اقتصاد مقاومتی امید دور از دسترسی نیست.

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه هویت گرایی ایرانی اسلامی متناسب با هدف یکی از نقاط جدی است افزود: اینکه ما عناصر مقاوم و پایدار هویتمان را در محصولات و نهادهای فرهنگی و هنری جدی تر بگیریم اخلاق و خانواده زبان، آداب و رسوم سنت ساز اجتماعی همچنین فرصتی را فراهم کنیم برای هویت های قومی هویت هایی که در ایران ما چنان رنگین کمان است زیرا زیبایی و ماندگاری ایران به این بوده و هست که یک رنگین کمان زیبا و کثرت در وحدت است و چنان قالی و مینیاتور ایرانی است که یکجا زیبا است و نباید تکه تکه شود و همه باید نقش و سهم خود را در این تنوع فرهنگی حفظ کرده و قدرت بخشند اقتدار و قوت تنوع فرهنگی زبانی، قومی، اقتدار ایران را در هم نمی شکند بلکه بر اقتدار فرهنگی ایران می افزاید.

وی با اشاره به بسته سوم برنامه ای خود برای این وزارتخانه تاکید کرد: این برنامه تحکیم حقوق فرهنگی است کسانی که دل نگران حقوق اهالی فرهنگ هستند که دل نگرانی مقدسی است بدانند که اهالی فرهنگ در ذیل حقوق شهروندی حق منزلت دارند حق امنیت دارند و حق هویت قومی و صنفی دارند و بسته تحکیم حقوق فرهنگی ما در این برنامه بسته ای جدی است و نه زودگذر استقرار حرفه ای نظام مالکیت فکری و معنوی و پیگیری الحاق به کنوانسیون ها با رعایت شروط لازم و مجازات های بازدارنده، سریع و جدی متخلفان متعرض به حریم مادی و معنوی اصحاب فرهنگ و هنر و شفافیت و پاسداری از مجوزهای صادر شده این ها  در برنامه به تصریح آمده است.

صالحی ادامه داد: بسته چهارم برنامه دیپلماسی فرهنگی بر محور فرهنگ و هنر است. باور کنیم که سرمایه ایران نفت نیست، بلکه سرمایه ایران فرهنگ و هنر و دانش ایرانی است. آنچه می ماند این است و آنچه می رود نفت خواهد بود.

وی با بیان اینکه دیپلماسی فرهنگی بر محور فرهنگ و هنر ضرورت اساسی دارد، گفت: جامعه ای که فرهنگ مقتدر زایا و پویا داشته باشد و به جهان نشان دهد امنیتی پایدار خواهد داشت.

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دوازدهم گفت: ما باید تلاش کنیم که ارتباطات اصحاب فرهنگ و هنر را در دیپلماسی عمومی تقویت کرده و با افزایش ظرفیت های حوزوی و دانشگاهی راه برای حضور در مجامع فرهنگی جهان، هموار شود.  

وی با بیان اینکه باید به گفت وگوی دینی در جهان و جهان اسلام قوت ببخشیم، افزود: حضور محصولات فرهنگی ایران در بازارهای جهانی یکی از کارهایی است که باید در اولویت قرار بگیرد.

صالحی با تاکید بر اینکه باید مقدمات حضور ایرانیان خارج از کشور و همدلان انقلاب اسلامی در تعاملات دیپلماسی فرهنگی فراهم شود، تصریح کرد: برنامه ارائه شده به مجلس الزاماتی برای تحقق دارد، و ما نیز تلاش خود را برای عملیاتی شدن آن می کنیم.

وی با اشاره به الزامات عملیاتی شدن برنامه ارائه شده به مجلس گفت: ارتقای امکانات مالی و منابع انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از الزامات عملیاتی شدن برنامه های ارائه شده به مجلس است، زیرا نمی توان با بودجه و منابع انسانی حداقلی، انتظار حداکثری داشت.

صالحی تصریح کرد: باید انتظارات متکثر و گاه متعارض را در حوزه فرهنگ و هنر بهم نزدیک کنیم زیرا نمی توان از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتظارات متناقض داشت و به بررسی عملکرد آن پرداخت.

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دوازدهم افزود: باید جلوی مداخلات غیرمسئولانه، غیررسمی و نادرست در حوزه وظایف فرهنگ و ارشاد اسلامی قاطعانه گرفته شود، زیرا این مداخلات به اعتبار اقتدار وزارت ارشاد ضربه نمی زند، بلکه به اعتبار و اقتدار نظام و حاکمیت ضربه می زند.

وی با بیان اینکه نظام نمی پذیرد که اعتبار اجزایش تضعیف شود، ادامه داد: ارتقای نقش حاکمیتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی دیگر از اقداماتی است که باید صورت بگیرد.

صالحی با تاکید بر اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دستگاه منحصر حاکمیتی در حوزه اجرا، فعالیت های فرهنگ عمومی است، گفت: این نقش را باید بشناسیم و همه به آن توجه کنیم تا شئون آن را معتبر بشناسیم.

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دوازدهم با بیان اینکه لازمه پاسخگویی این است که حوزه اختیارات افزایش یابد، افزود: راه رسیدن به این اقدامات گفت وگوی اهالی فرهنگ با خود، گفت وگوی اهالی فرهنگ و هنر با کنشگران اجتماعی، اصحاب دین، اصحاب سیاست، اصحاب امنیت است.

وی ادامه داد: اهالی فرهنگ در این گفت وگوها باید دغدغه های خود را مطرح کنند و البته دغدغه های دیگر را نیز بشنوند تا در این تعامل امکان راه حل ها پدید آید.

صالحی با بیان اینکه در گفت وگوها، راه حل های ساختاری، روشی و رویکردی پدید می آید، گفت: مشارکت اصحاب فرهنگ و هنر و ادب ایرانی که در حقیقت کانون مرکزی این تحرک است، لازم بوده تا ارتباط وسیعی میان اصحاب فرهنگ و هنر فرصت از میان برداشتن مشکلات را فراهم کند.

وی ادامه داد: مشارکت معاونان، روسای سازمان ها ، مدیران ستاد استانی، کارشناسان و کارکنان وزارت فرهنگ و هنر و ارشاد اسلامی در تحقق اهداف تعیین شده بسیار موثر است.

صالحی در پایان صحبت هایش گفت: من سید عباس صالحی فرزند حوزه و دانشگاه، تمامی اعتبار خانوادگی و سرمایه وجودی ام را در کف گذارده ام تا شاید سهمی در اعتلای دین و اخلاق و ارتقای فرهنگ ایران زمین داشته باشم.

وی ادامه داد: خداوندا یاری ام کن تا نگرانی های فرهنگی مقام معظم رهبری را به نوید و قوت فرهنگی بدل سازم، خداوندا توانایی ام ده تا پیمان رئیس جمهور را با اهالی فرهنگ و هنر در تحکیم حقوق فرهنگی پاس بدارم و محقق کنم.

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: خداوندا از تو کمک می خواهم تا دغدغه های مراجع عظام و علمای اسلام را در نظر بگیرم و برای آنها چاره بیاندیشم.

۱۳:۳۳-جعفرپور در موافقت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی؛

صالحی نگرش روشن و مبنای تئوریک و نظری خوبی به مسائل فرهنگی کشور دارد

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه بختک سیاست بر فرهنگ کشور سیطره زده است، گفت: صالحی فرزند فرهنگ بوده و سوابقی دارد که سبب می‌شود به ایشان اعتماد کرده و تصدی وزارت فرهنگ را به وی سپرد. صالحی نگرش روشن و مبنای تئوریک و نظری خوبی به مسائل فرهنگی کشور دارد

 جمشید جعفرپور در نشست علنی امروز (شنبه، 28 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در موافقت با وزیر پیشنهادی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حدوداً 4 دهه قبل در این کشور انقلاب فرهنگی با نام خدا شکل گرفت که هدف آن تغییر فرهنگ حاکم از فرهنگ طاغوتی به فرهنگ توحیدی و اسلامی و حاکمیت مناسبات اسلامی و انسانی بود.

نماینده مردم لارستان، خنج، گراش در مجلس شورای اسلامی افزود: امروز در بازنگری راه طی شده و مسیر پیش رو سودمندانه باید تأکید کرد که علیرغم بهای سنگینی که از فداکاری و ایثارگری ملت پرداخت شده دستاوردها کمتر از انتظار است که هرچند امروز در مقام آسیب‌شناسی تفصیلی و بیان چرایی این واقعیت‌های تلخ نیستیم اما باید اجمالا اعتراف کرد که سیاست‌زدگی مفرط بر شئون فردی و اجتماعی کشور حاکم شده و بختک سیاست خود را بر فرهنگ سیطره داده است.

وی با بیان اینکه برای مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیازمند فردی بوده که فارغ از هیاهوها و حاشیه‌های سیاسی به تدبیر مأموریت‌های متنوع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بپردازد، ادامه داد: این مأموریت‌ها اعم از قرآن، کتاب، مطبوعات، سینما، تئاتر و انواع و اقسام فعالیت‌های دیگر در حوزه این وزارتخانه است.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عباس صالحی فرزند فرهنگ است، اظهار داشت: صالحی سوابقی دارد که ما را در رأی اعتماد به او کمک می‌کند، سابقه طولانی صالحی در عرصه‌های مختلف فرهنگی، فعالیت‌های طولانی به عنوان یک فرهنگ‌ور، حضور در مناصب و مراجعی که فرهنگ‌سازی و سیاست سازی کرده، حضور در کمیسیون‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای معاونان و شورای برنامه ریزی وزارتخانه و حضور 4 ساله در سمت معاونت فرهنگی به عنوان مهمترین معاونت وزارتخانه، زاده خانواده روحانیت و فقاهت، آگاه به مسائل اسلامی و تخصصی فرهنگی و مشورت‌پذیری ویژگی‌هایی بوده که در وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد و ما را به این نقطه می‌رساند که با رأی بالا برای حضور صالحی در سمت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واکنش مثبت نشان دهیم.

جعفرپور با بیان اینکه صالحی به گفت وگو و تعامل اعتقاد جدی دارد، افزود: امروز گمشده کشور در حوزه فرهنگ، گفت وگو است البته در حوزه سیاست نیز گفت‌وگو بوده و آنچه که در خانواده انقلاب و بین فرزندان امام و رهبری کم داریم گفت‌وگو است و متأسفانه بین گروه‌ها و جناح‌ها گفت‌وگو صورت نمی‌گیرد و گفت‌وگو در خانواده انقلاب کم است و زمانی که گفت‌وگو کم باشد ناچار به حدس زدن درباره دیگران هستیم و از دیگران غولی ساخته و به صورت گسترده به این غول‌ها حمله می‌کنیم.

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: در مناصب و بحث‌های فرهنگی، بیانیه سیاسی قرائت می‌کنیم اما صالحی این ویژگی را دارد که اهل تعامل و گفت وگو بوده و می‌تواند پلی بین تولید‌کننده محتواهای فرهنگی و غنی اسلامی یعنی حوزه‌های علمیه و فرآوری‌کنندگان حوزه‌های غنی اسلامی یعنی هنرمندان باشد و اسباب گفت‌وگو را بین این دو گروه فراهم کند.

وی با بیان اینکه صالحی در موضوعات اختلاف فرهنگی حاشیه‌سازی نمی‌کند، اظهار کرد: این درد کشور در حوزه فرهنگ بوده که به جای گفت‌وگو به صحنه مچ‌اندازی و وزن‌کشی گروه‌های سیاسی بدل کنیم در حالی که فرهنگ صحنه هماوردی سیاسی نبوده و مسائل فرهنگی را باید با روش‌های فرهنگی حل و فصل کرد.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: سوابق کاری و کارهای بزرگ ایشان دال بر این بوده که می‌توان به صالحی اعتماد کرد و کار بزرگ انتقال نمایشگاه از مصلی و نمایشگاه بین‌المللی به شهر آفتاب بدون سر و صدا انجام شد.

جعفرپور با بیان اینکه واگذاری برگزاری نمایشگاه به اهل نشر کار بزرگی بوده که توان مدیریتی صالحی را نشان می‌دهد، گفت: حذف بن نقدی و کاهش فسادهایی که در این زمینه وجود داشته، حمایت از کتابفروشی‌ها  و وام توسعه که صالحی به دنبال آن بوده، تمرکززدایی، توجه به استان‌ها و مناطق محروم از جمله فعالیت‌های وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است.

نماینده مردم لارستان، خنج، گراش در مجلس شورای اسلامی افزود: از جمله برنامه‌هایی که صالحی به آن توجه کرده شامل توجه به مناطق مختلف کشور و مدیران آنها بوده که سبب شده رشدی در مدیران کشور برای پیمودن پله‌های بعدی ایجاد شود، همچنین عیدانه کتاب جزء سوابقی بوده که در کارنامه صالحی وجود دارد.

وی با بیان اینکه صالحی نگرش روشن و مبنای تئوریک و نظری خوبی به مسائل فرهنگی کشور دارد، ادامه داد: صیانت و تعالی هویت و سبک زندگی اسلامی جزو 3 برنامه مهمی بوده که صالحی جزء برنامه‌های خود ذکر کرده و جزء جنبه‌های مهمی بوده که وزارت ارشاد باید تعقیب کند و صالحی این موضوع را در برنامه خود قرار داده است.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حمایت از آفرینش های فرهنگی و هنری جزء برنامه‌های دیگر وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است، تصریح کرد: اگر می‌خواهیم فرهنگ رشد کند باید به اقتصاد هنر توجه کرد که برنامه‌های صالحی در این زمینه با حمایت مکفی مجلس و دولت می‌تواند به تولید و آفرینش‌های فرهنگی و هنری منجر شود.

جعفرپور با اشاره به اینکه نقش پیشتازی و الهام‌بخشی فرهنگ ایران در منطقه و جهان از جمله برنامه‌های صالحی بوده است، افزود: 46 برنامه‌ای که وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه کرده نشان می‌دهد که با برنامه وارد این حوزه شده  و رأی اعتمادی که نمایندگان با حجم بالا به صالحی می‌دهند منوط به اهداف و برنامه‌هایی بوده که اعلام کرده است.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اعضای کمیسیون فرهنگی به صورت عام به وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی رأی مثبت می‌دهند، ادامه داد: توقع مجلس و کمیسیون فرهنگی این بوده که سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و منویات ایشان در حوزه فرهنگ سرلوحه کار قرار گیرد و پیگیری پیوست فرهنگی باید در اولویت قرار گرفته و دولت و سازمان مدیریت به آن توجه جدی کنند.

۱۳:۲۵-پایان جلسه علنی امروز مجلس/ جلسه بعدی ساعت ۱۴:۳۰

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی زنگ پایان نشست علنی امروز را دقایقی قبل به صدا درآورد.

 مسعود پزشکیان زنگ پایان نشست علنی امروز (شنبه، 28 مردادماه) مجلس شورای اسلامی را رأس ساعت 13 و 02 دقیقه به صدا درآورد.

به گفته نایب رئیس مجلس جلسه بعدی رأس ساعت 14:30 با ادامه دستور کار بررسی صلاحیت وزرا برگزار می شود.

۱۳:۲۰-ادیانی در موافقت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی:

صالحی معتقد به کاهش تصدی گری دولتی است/ دستگاه های فرهنگی در کشور دارای تکثر و تنوع است

عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه دستگاه های فرهنگی در کشور دارای تکثر و تنوع عجیبی در کشور است، گفت: صالحی قویاً در حوزه مدیریت معتقد به برون سپاری است و مایل به این است که تصدی گری به حداقل کاهش یابد.

سید علی ادیانی در نشست علنی امروز (شنبه، 28 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در موافقت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اینکه چرا سید عباس صالحی را برای تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اصلح می دانم باید در این رابطه بگویم که با تمام احترام برای نظر نمایندگان مخالف، بنده ادله ای محکم برای نفی صلاحیت صالحی نمی بینم.

نماینده مردم قائمشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: براساس ماده 206 آیین نامه داخلی باید برنامه وزرا تحلیل شود، این در حالی است که عملکردهای سابق نقد می شود. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک وزارتخانه پرمخاطره است، البته یک وزارت صددرصد حاکمیتی است و با وجود اینکه وزیر جزئی از اعضای هیات وزیران محسوب می شود ولی یک رویکرد حاکمیتی باید داشته باشد.

ادیانی تصریح کرد: باید کسی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب شود که اعتماد عمومی به وی وجود داشته باشد تا بتواند زنجیره ها را به هم وصل کند و زاویه نگاه و مبانی فکری وزیر باید در چارچوب مبانی اسلامی و انسانی باشد و قطعاً نباید مبانی فکری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خدای ناکرده در چارچوب اباهه گری، سکولاریسم، فرجه گری، غرب زدگی و خدای ناکرده وادادگی نسبت به مولفه های عمیق فرهنگی و ارشاد اسلامی باشد.

وی ادامه داد: درخصوص موضوعات مذکور همه اجماع داریم. صلاحیت علمی و مبانی فکری نسبت به مقوله های فرهنگ و هنر در چارچوب باورها، ارزش های دینی و ملی ما است. مدارک علمی و تخصصی صالحی ذوالوجهین است. اینکه تحصیلکرده حوزه باشد فبه المراد و المطلوب.

ادیانی با بیان اینکه دانش و کارآمدی برای تصدی وزارت لازم است، گفت: مدرک علمی صالحی ذوالوجهین است و ایشان 10 سال سابقه تحصیل در درس خارج فقه و اصول دارد و در حوزه تدریس به عنوان مدرس دروس حوزوی وسائل و مکاسب را تدریس کرده، آنان که به ادبیات حوزوی آشنا هستند می دانند که این رده، رده قابل تأملی است و علاوه بر این موضوعات دارای عالی ترین درجه دانشگاهی هستند و دارای دکترای کلام اسلامی در گرایش فلسفه دین است.

وی ادامه داد: کسی که مبانی دین و مبانی فرهنگ اسلامی و اندیشه دینی و اسلامی را نداند قطعاً نمی تواند درمانگر و طبیب حاذق در این حوزه شود. صالحی از سوابق اجرایی و مدیریتی خوبی نیز برخوردار است.

ادیانی با بیان اینکه دستگاه های فرهنگی در کشور دارای تکثر و تنوع عجیبی در کشور است، افزود: صالحی در اکثر نهادهای تصمیم ساز فرهنگ و هنر کشور عضو اصلی بوده و عضو کمیسیون فرهنگی در شورای عالی امنیت کشور، عضو شورای فرهنگ عمومی در شورای عالی انقلاب فرهنگی و شناخت کامل و جامعی نسبت به حوزه تبلیغات اسلامی دارد و عضو شورای عالی آموزش و پرورش نیز است.

نماینده مردم قائمشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جنس صالحی از جنس فرهنگ و هنر است، تصریح کرد: صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده و قلم و قدم و حضورش در چارچوب فرهنگ و هنر بوده و به یقین می گویم اغلب وزرای قبل از ایشان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از بعد از انقلاب سوابق متجانس با جنس فرهنگ و ارشاد اسلامی را نداشتند.

وی افزود:  در حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی به انسان عمیق و معتمد دستگاه ها و نهادها نیازمندیم. صالحی ثابت کرده مورد اعتماد اصحاب فرهنگ و هنر، علما، رئیس دولت است و سابقه وی بیانگر این است که صالحی می تواند شخص قابل اتکایی باشد تا به رتق و فتق امور فرهنگ بپردازد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: صالحی قویاً در حوزه مدیریت معتقد به برون سپاری است و مایل به این است که تصدی گری به حداقل کاهش یابد و برنامه های وی منطبق با اسناد بالادستی نظام است و از افراط و تفریط به دور است و برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صالح است.

۱۳:۱۵-ابراهیمی در موافقت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی

صالحی شخصیت چند وجهی دارد/ وزیر پیشنهادی فرهنگ می تواند زمینه ساز حرکت فرهنگی در کشور باشد

عضو هیأت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد که  صالحی با سابقه چهارسال معاونت فرهنگی در حوزه فرهنگ و راشاد می تواند زمینه ساز حرکت فرهنگی در ایران شود.

 علیرضا ابراهیمی  در نشست علنی امروز (شنبه، 28 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی در موافقت با سیدعباس صالحی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: تناسب موقعیتی و شخصیت صالحی با پست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همگرایی ایشان با برنامه های دولت از جمله نکات قابل توجه این وزیر پیشنهادی است.

نماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در حوزه فرهنگ و ارشاد  به کسی نیاز نداریم که فقط مدیر باشد، خود او هم باید اهل علم و فرهنگ باشد، در غیراینصورت هیچ کدام از چالش ها و تنش های فرهنگ و مدیریت فرهنگی کشور بر طرف نمی شود.

وی با بیان اینکه عرصه فرهنگ جز با گفت و گو و مدارا قابل مدیریت نیست، گفت: شما کمتر از گل به یک هنرمند بگو خواهید دید که چطور پژمرده می شود و از دست می رود. خوشبختانه ما مدیران زیادی داشتیم و هر کدام با دلسوزی ها و زحمت هایی که کشیدند به سطوحی از موفقیت رسیدند اما خوب که نگاه می کنیم متوجه می شویم که چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مرز امور فرهنگی و هنری با دستورات متعالی دین مبین اسلام واقع شده نیاز به شخصیت چند وجهی و روشنفکر دینی داریم.

این نماینده مجلس عنوان کرد: این فرد باید هم با اصول مسلم  شرع و احکام اسلامی  و هم خودش اهل فرهنگ باشد و هم اندیشه جدید داشته باشد و بتواند با اهل فرهنگ و هنر به گفت و گو بنشیند و بین این دو حوزه آشتی و هم افزایی ایجاد کند، صالحی یک روشنفکر تمام عیار دینی است و امروز جمهوری اسلامی به چنین شخصیت هایی نیاز دارد تا بتواند گسست های که به طور طبیعی در جامعه به وجود آمده است را ترمیم کند.

ابراهیمی تصریح کرد: امروز همه دشمنان جمهوری اسلامی تلاش می کنند میان گذشته و امروز و میان جمهوریت و اسلامیت نظام و میان دین و زندگی روزمره ما فاصله بیندازند، ما برای مقابله با این طرح ها نیاز به افرادی چون سیدعباس صالحی نیاز داریم.

وی خطاب به مخالفین وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما به حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی نباید نگاه سیاسی و حزبی داشته باشیم، تجربه های این چهاردهه نشان داده است که مدیرانی که پا در یکی از دو عرصه نداشتند موفقیت چندانی نداشته اند.

عضو هیات رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: حتی ممکن است وزیری پیشنهاد شود که ادعا کند می تواند میدان فرهنگ و ارشاد اسلامی را با اتکا به روش های مدیریتی محض و بدون در نظر گرفتن دو حوزه مدیریت کند، یا حتی یکی بگوید من اهل فرهنگ و هنر هستم و به سنتی فرهنگی و دینی کار ندارد و از طرف دیگر متخصص دینی محض معرفی شود.

وزیر فرهنگ باید نفوذ کلام چند وجهی داشته باشد

ابراهیمی تاکید کرد: همه این گزینه ها را آزموده ایم، اما مسئله ما به خصوص در شرایط امروزی، گفت و گو و تعامل است، کسی می خواهیم که نفوذ کلام چند جانبه داشته باشد، خودش اصول را قبول داشته باشد و بتواند بقبولاند، مسائل فرهنگ را بفهمند و بتواند بفهماند، خودش بتواند اقتضایات فرهنگ را بشناسند و بشناساند.

وی گفت:  دیپلماسی داشته باشد و بتواند اصول را به زبان امروزی برگرداند و ظرفیت ها و خلاقیت های زبان امروزی را پاسداری کند، جامعه امروزی، جامعه ایرانی توسعه یافته متناسب با مقتضیات  فرهنگی، جغرافیایی و متکی بر اصول اخلاقی و ارزشهای اسلامی، ملی وانقلابی با تکیه بر مردم سالاری دینی، عدالت اجتماعی، آزادی مشروع، حفظ کرامت و حقوق انسان ها و بهره مندی از امنیت اجتماعی و قضایی، حمایت از نویسندگان و ادبا، هنرمندان و معرفی و بزرگداشت علما و شخصیت های فرهنگی جهان اسلام و حمایت از تشکل های صنفی و حرفه ای را می توان در برنامه های پیشنهادی صالحی دید.

این نماینده مجلس در خصوص کارهای اجرایی صالحی عنوان کرد: صالحی واگذاری بخش های اجرایی نمایشگاه کتاب را با موفقیت پشت سر گذاشته است که می تواند به الگوی واقعی واگذاری مطرح شود، امروز نیاز به چنین فردی در این حوزه ها داریم، نمایشگاه بین المللی کتاب به عنوان نماد پر اهمیت پیش از ورود صالحی هم از نظر مکانی و هم از نظر اجرایی مبتلا به مسائلی بود که از ارزش آن می کاست.

ابراهیمی تاکید کرد: صالحی توانست با همان روحیه کارآمدی صالح اما آرام و ریشه ای امور اجرایی نمایشگاه را به اهالی نشر و کتاب واگذارد کند، از آنجایی که این واگذاری سالم و روان بود هیچ مشکلی پیدا نکرد و کسی هم متوجه اصل و اهمیت آن نشد.

وی ادامه داد: صالحی کار خوبی را در زمینه تمرکززدایی و سپردن امور استان ها  وشهرستان به خودشان، شروع کرده است که کمتر در جایی دیده و گفته شده است. به برکت اجرای طرح هایی دراین زمینه شاهد بروز مدیران و کارشناسانی هستیم که با خودآگاهی محلی وارد کار سیاست گذاری و اجرا شده اند.

عضو هیات رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این کمیسیون  صالحی را فردی کاردان در حوزه فرهنگ می داند، اظهار داشت: امیدواریم که صالحی با رای شما نمایندگان بتواند با سابقه چهارسال معاونت فرهنگی در حوزه فرهنگ و ارشاد بتواند زمینه ساز حرکت فرهنگی در ایران شود.

۱۳:۰۲-قاضی‌پور در تذکر شفاهی:

۴۵درصد از برنامه‌های وزیر پیشنهادی فرهنگ همسو با اسناد بالادستی نیست

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: ۴۵ درصد از برنامه‌های وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی همسو با اسناد بالادستی و فرهنگ غنی اسلامی نیست.

نادر قاضی‌پور در نشست علنی امروز (شنبه، 28 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به صلاحیت و رای اعتماد به وزرای پیشنهادی، با استناد به اصل24 و 15 قانون اساسی، اظهارداشت: طبق اصل 24 قانون اساسی نشریات و مطبوعات در بیان مطالب آزادند مگر آن که مخل به مبانی اسلام یا حقوق عمومی باشد؛ تفصیل آن را قانون معین می‌کند.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 45 درصد از برنامه‌های وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی همسو با اسناد بالادستی و فرهنگ غنی اسلامی نیست، گفت: در این برنامه برخورد با کتب ضاله‌ای که چاپ می‌شود اعلام نشده است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در پایان، خاطرنشان کرد: نظام مقدس جمهوری اسلامی برپایه حکومت اسلامی بنا شده است.

مسعود پزشکیان، گفت: این مسئله نظر شخصی شما است و صحبت‌های شما مخالفت با وزیر پیشنهادی وفرهنگ و ارشاد اسلامی است.

۱۳:۰۱-میرزایی نیکو در مخالفت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی:

موضع سیاسی وزیر فرهنگ باید شفاف باشد/رایزن‌های فرهنگی برای نسل جوان آن سوی مرزها چه کردند

نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس با اشاره به اینکه موضع سیاسی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی باید شفاف باشد، گفت: لیست بلندبالای رایزن های فرهنگی برای نسل جوان آن سوی مرزها چه کردند؟

قاسم میرزایی نیکو  در نشست علنی امروز (شنبه 28 مرداد) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در مخالفت با فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: خالد حسینی در بادبادک باز گفته بود ناراحت شدن از یک حقیقت بهتر از تسکین یافتن با یک دروغ است. به عنوان یک نماینده اصلاح طلب فراکسیون امید طبق سوگندی که خورده ام مخالفت می‌کنم.

نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس دهم شورای اسلامی اظهار کرد: جناب جنتی که رفت، داشتیم عادت می کردیم به هوای تازه سید رضا صالحی امیری، با همه توانمندی و انرژی؛ تغییری وافر آمد و ورقی رقم خورد شد سید عباس صالح شریعتی معروف به صالحی از پژوهشگران فسلسفه حوزه علمیه؛ مردی از مشهد مقدس، شهر کنسرت ممنوع! و من به عنوان دانش آموخته دانشکده هنرهای زیبا چشم دوختم که کی می شود فرهنگ و هنر این مرز و بوم برسد به دست اهالی همین حوالی که این روزها به جای آرامش و آسایش، به جای بیمه و حمایت صنفی و نان و شعر، دغدغه هایشان فقط و فقط قبری در قطعه هنرمندان است، وزارت و صدارت پیشکش.

وی خطاب به رئیس جمهور، ادامه داد: چیدمان کابینه حق مسلم شماست، اما یادمان نمی رود جمله "تکرار می کنم" سید محمد خاتمی وزیر فرهنگ و هنر خیلی دور خیلی نزدیک و حمایت تمام قد اصلاح طلبان از جنابعالی. شما صددرصد به تفکر 24 میلیونی خیلی بدهکار هستید. مردمانی که به شما و شعارهایتان در برابر جناح رقیب اعتماد کردند، مبادا سلب این اعتماد به کل جریان اصلاح طلبان حامی نسبت داده شود و بی تفاوتی و دلزدگی از کلیه طیف ها و جریان ها در رأس امور برای جوانان پرشور امید ما رقم بخورد. وزارت ارشاد حق مسلم هنرمندان و چهره های ماندگار و نخبگان فرهنگ و هنر و ادب این مرز و بوم نیست؟

میرزایی نیکو تصریح کرد: آقای صالحی ربنای استاد پیشکش، شما در کسوت نماد تلفیق حوزه و دانشگاه بیایید یک بار برای همیشه تکلیف ما را روشن کنید، از نسبت حلال ها و حرام ها و هنر به خصوص موسیقی. پاسداشت هنر، سید معمار حسینیه ارشاد و بانوی مجسمه مادر در حصر پیشکش.

این نماینده مردم در مجلس دهم با طرح یک سوال مبنی بر اینکه وزارت فرهنگ و هنر کی می خواهد از بازخوانی و سانسور و توقیف بعد از مجوز هفت خوان رها گردد، افزود: جناب صالحی؛ سرنوشت و سرگذشت صاحب نفسان تاریخ تئاتر، سینما و هنرهای تجسمی و الباقی در سایه سکوت بماند. ما این روزها به کارتن های هادی حیدری و سیاه مشق های محمد قوچانی رَم کرده ایم، اینها فرزندان من و شما هستند. حمایت از کیارستمی و اسکار فرهادی، تسلیت و تبریک، افتخار و این مسائل را نخواستیم، دستخطی له یا علیه از شما دیده ایم؟

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی خطاب به وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: آمار کمّی فیلم و تیراژ کتاب ، ساده دستکاری می شود، اما چند کنلل هنوز در پیچ و خم بروکراسی ممیزی خاک می خورند و زخم هایی که روح هنرمندان را می خراشد و می تراشد. ما فرزندانمان را ، نسل جوانان مان را توقیف کرده ایم. لیست بلندبالای رایزن های فرهنگی و سازمانی مشابه وزارت خارجه و سفیران فرهنگی ایران برای نسل جوان آن سوی مرزها چه کردند؟ دیپلماسی فرهنگی برون مرزیتان چیست؟

نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: حضرت آقای صالحی؛ صفحات اجتماعی شما کی، کجا و چند ساله است؟ استفاده از شبکه های اجتماعی و کلا دنیای مجازی بدون فیلتر یا ممنوع؟ اختیار امنیت جامعه فرهنگی، دقیقا با چه کسی است؟

وی خطاب به وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهار کرد: من ذره ای به دغدغه دینی جنابعالی در سطح اجتهاد حوزوی شک ندارم اما شما به عنوان عضوی از بدنه وزارت نام ببرید از حضورتان در جشنواره ها، کنسرت ها، تئاتر و مثلا این روزها جشن های صنفی.

میرزایی نیکو تصریح کرد: موضع سیاسی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی باید شفاف باشد، خط فکری وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، اگر معلوم نباشد، آش همان آش و کاسه می شود مسلخ اصلاح طلبان و روشنفکران به دست تحجر، تعصب و دلواپسی؛ و به قول جانبازان اصلاحات "رأی ما هم میشود قدرت به مثابه کالا".

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: برای ما معلوم کنید بودجه عرض و طویل ارشاد کی به دست اهالی هنر خواهد رسید؟ شما فرمودید نخ تسبیح هستید، برای ما شفاف بگویید مهره های این تسبیح چه کسانی خواهند بود؟ چرا هنر را سیاسی بازی کردید؟

۱۲:۴۵-ربیعی در مخالفت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کرد؛

نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی از عدم ارائه برنامه از سوی وزیر پیشنهادی فرهنگ در حوزه‌های مختلفی همچون اقتصاد فرهنگی و وجود چندین درصد خلاء با سیاست‌های کلی نظام و ابلاغی مقام معظم رهبری انتقاد کرد.

خدیجه ربیعی در نشست علنی امروز (شنبه، 28 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در مخالفت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: دکتر صالحی شخصیتی متدین و بزرگوار هستند که ارتباط خوبی با بخش فرهنگ جامعه و علمای عظام دارند و این خصایص ظرفیت‌های بسیار خوبی برای تصدی بر وزارت حساس و مهم فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سختی کار در حوزه فرهنگ از تعدد تعاریف ارائه شده توسط جامعه شناسان که به بیش از 500 تعریف می‌رسد کاملا مشخص است چرا که فرهنگ شاخصه‌ اصلی تمدن است و دشواری فعالیت در این حوزه برای نظام اسلامی ایران دوچندان است، تأکیدات پیشوایان دین و بزرگان نظام کاملاً موید این مطلب است. بر این اساس حساسیت مسئولت فردی که تصدی این وزارتخانه را قرار است عهده دار شود از سایر وزرا بسیار بیشتر است.

ربیعی با بیان اینکه برنامه ارائه شده عباس صالحی را بررسی کرده است به دلایل مخالفت خود اشاره کرد و افزود: مخالفت من ناشی از بررسی نتایج حاصل از بررسی است.

وی خطاب به عباس صالحی وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شما به خوبی به چالش‌های حوزه فرهنگ اشاره کرده‌اید اما در برنامه خود راهکارهای عملی ارائه نداده‌اید، مشکلات عرصه فرهنگ به دلیل تعدد دستگاه‌ها بسیار است اما شما مشخص نکرده‌اید برنامه ارائه شده می‌تواند قانون را حاکم کند به طوری که دستگاه‌های موازی بر امور تأثیر نگذارد و اگر دستگاهی با سیاست‌های وزارتخانه مخالفت کرد برخورد شما چه خواهد بود؟

وی ادامه داد: آقای صالحی به این موضوع که دستگاه‌های فرهنگی به چه شکل می‌خواهند به هم افزایی برسند تا سبب تعدد تصمیم‌گیری در عرصه فرهنگ نشود، با توجه به اینکه دکتر صالحی ارتباط بسیار مناسبی با علمای عظام بخش فرهنگی جامعه دارد اما اشاره نکردند چگونه می‌خواهد سبک زندگی اسلامی ایرانی را در سطوح مختلف جامعه پیاده کند.

عضو ناظر مجلس در شورای فرهنگ عمومی استان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ارتباطات و تعاملات فرهنگی در عرصه بین‌المللی مناسب شأن نظام نیست، گفت: با توجه به اقتدار کشور ایران انتظار بود آقای دکتر صالحی در بخش فرهنگی ، حداقل میان کشورهای فارسی زبان و اسلامی ساز و کارهای عملیاتی ارائه می‌داد تا مظاهر فرهنگی ما را کشورهای دیگر به نام خود مصادره نکنند.

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: در برنامه ارائه شده توسط آقای صالحی در بخش وظایف عمومی وزارتخانه حدود 40 درصد خلاء وجود دارد ضمن آن که در بخش سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری 49 درصد خلاء دیده می‌شود آن هم در مباحث مهمی همچون سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی با توجه به تأکیدات رهبری است.

ربیعی خطاب به وزیر پیشنهادی فرهنگ با بیان اینکه برنامه شما در حوزه اقتصاد فرهنگ و فرهنگ اقتصاد چیست؟ تأکید کرد: شرکت‌های دانش بنیان در پیچ و خم اخذ مجوز از وزارت فرهنگ، فرصت‌های رقابت‌های بین‌المللی در عرصه فناوری‌های دارای زمینه فرهنگی را از دست می‌دهد چرا که شما برنامه و ساز و کار عملیاتی ارائه نداده‌اید.

وی در این خصوص خطاب به عباس صالحی ادامه داد: در حمایت از مجوزهای ارائه شده به شرکت‌های توزیع‌کننده‌ محتوا و نظارت و ساماندهی توزیع‌کنندگان فاقد مجوز چه ساز و کاری دارید، سیاست‌های کلی توزیع ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی مسئله بسیار مهمی است که جنابعالی در این خصوص برنامه‌ای ارائه نداده‌اید و علیرغم تأکیدات رهبری در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی که فرمودند؛" تمام قوا باید در این مهم اهتمام بورزند" نیز برنامه‌ای در سیاست‌های کلی مبارزه با ومواد مخدر ارائه نشده است در حالی که موثرترین راه برای پیشگیری با آسیب‌های اجتماعی و بسترسازی از طریق حوزه فرهنگ است.

در برنامه ارائه شده به مقوله بسترسازی جهت توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی توجه نشده

عضو ناظر مجلس در شورای فرهنگ عمومی استان چهارمحال و بختیاری با تأکید بر اینکه در شرح وظایف قانونی وزارتخانه منطبق با برنامه ششم 50 درصد خلاء وجود دارد و 43 درصد خلاء برنامه مرتبط به قانون احکام دائمی آن هم در مقوله مهمی به نام عدالت فرهنگی است، اضافه کرد: آقای دکترصالحی به عنوان یک شخصیت ارزشی در خصوص مقوله مهم ترویج و تقویت فرهنگ و جهاد و شهادت و تجارب حاصل از انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نیز برنامه‌ای ارائه نکرده‌اید، با توجه به اینکه شما متولی بخش کتاب و کتابخوانی هستید در برنامه ارائه شده به مقوله بسترسازی جهت توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی به ویژه در روستاها و مناطق کمتر توسعه یافته که از الزامات برنامه ششم توسعه است، برنامه و ساز و کار عملیاتی ارائه نداده‌اید.

ضرورت توضیح درباره مرجعیت فرهنگی و هویت فرهنگی

نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی یکی از دغدغه‌های جامعه هنری را عدم توجه کافی به هنرهای نمایشی همچون تئاتر و موسیقی و مراسم آیینی خواند و گفت: این هنرها می‌توانند هنرمندان برجسته‌ای را تربیت کند، درخشش جامعه هنری فضای عمومی جامعه را درخشان می‌کند، همچنین از شما انتظار دارم ان‌شاء ‌الله در توضیحات خود دیدگاه خود را درباره مرجعیت فرهنگی و هویت فرهنگی به طور دقیق بیان کنید.

۱۲:۳۷-لاهوتی:نمایندگان در جریان لیست اموال وزرا قرار گیرند

عضوکمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه عدد و رقم‌هایی از اموال وزرا عنوان می‌شود که به اعتقاد شخصی من این عدد و رقم‌ها همه غیر واقعی است گفت: تدبیر کنید نمایندگان مجلس به گونه‌ای در جریان لیست اموال وزرا قرار بگیرند.

 مهرداد بائوج لاهوتی در نشست علنی امروز (شنبه 28مرداد) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در تذکر شفاهی گفت: در اصل 142 اشاره دارد که دارایی رهبری معظم انقلاب، رئیس جمهور، معاونین رئیس جمهور، وزیران، همسران و فرزندان آن‌ها قبل و بعد، توسط قوه‌قضائیه رسیدگی می‌شود که برخلاف افزایش نیافته باشد.

نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: امروز در صحن مجلس این بحث بسیار جدی است، عدد و رقم‌هایی از وزرا عنوان می‌شود که به اعتقاد شخصی من این عدد و رقم‌ها همه غیر واقعی است؛ اصل 142قانون اساسی نیز به این معنا نیست که نمایندگان مجلس مَحرم و در جریان این اعداد و رقم نباشند، جنابعالی صبح فرمودید که این اصول و قانون اساسی اجازه را به قوه قضائیه داده است.

بائوج لاهوتی خطاب به رئیس مجلس ادامه داد: با درایتی که در شما سراغ داریم تدبیری بفرمائید، به خاطر خود وزرا عرض می‌کنم حداقل در جریان اموال ارائه شده به قوه قضائیه باشیم. 80درصد اعدادی که در تلگرام‌ها پخش می‌شود اعداد غیر واقعی است. این خواهش بنده از جنابعالی است و اگر غیر منطقی است شما می‌توانید نپذیرید اما خواهشم از جنابعالی این است اگر می‌توانید تدبیر کنید نمایندگان مجلس نیز به گونه‌ای در جریان لیست اموال وزرا قرار بگیرند کار خوبی است و می‌تواند در رأی دادن آنها مؤثر باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر این نماینده گفت: من دوبار دیگر در مجلس به این اخطار پاسخ دادم و خواهش می‌کنم این اخطارهای مشابه را نفرمائید، همانطور که خود به قانون اساسی مسلط هستید و می‌دانید آنچه که الزام‌آور است، اینست که اموالشان را باید به رئیس قوه قضائیه بدهند تا ایشان بررسی کنند که مخالف حق افزایش پیدا نکرده باشد.

دکتر علی لاریجانی یادآور شد: برخی از آقایان وزرایی که مطرح هستند، قبلا سابقه وزارت داشتند و می‌شود از قوه‌قضائیه پرسید که آیا خلاف حق افزایش پیدا کرده یا نه، برخی نیز تازه اول کارشان است و برای وزارت مطرح هستند بنابراین آنجا سابقه‌ای ندارند که سؤال کنیم اما مثل بقیه شئون، تحقیق و بررسی کنید، از خودشان یا جاهایی که می‌توانید سؤال کنید.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: اینکه در کانال‌ها یک چیزی گفته می‌شود در سایر امور نیز می‌گویند شما باید اینجا بین خود و خدای خودتان قضاوت کنید، ما که نمی‌توانیم به خاطر این کانال‌ها تصمیم بگیریم، آنچه که حق است باید تصمیم گرفته شود. بررسی کنید حالا آنقدری که لازم است پیگیری خواهم کرد.

 

۱۲:۱۵-ذوالقدر در موافقت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی:

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: سید عباس صالحی یک وزیر غیرسیاسی و دارای دغدغه فرهنگی است که با علما و اصحاب فرهنگ و هنر نیز ارتباط بسیار خوبی دارد.

سیده فاطمه ذوالقدر  در نشست علنی امروز (شنبه، 28 مردادماه) مجلس شورای اسلامی در موافقت با برنامه های سید عباس صالحی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: یاد و خاطره امام و شهیدان را گرامی می داریم که آرامش امروز نتیجه ایثارگری آن ها است همچنین گرامی می داریم ایام بازگشت آزادگان و گرامی می داریم یاد آیت الله هاشمی هم سنگر مقام معظم رهبری و با توجه به بررسی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی از سید مرتضی آوینی یاد می کنیم.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: فرهنگ سنگ بنای اعتلای جامعه است و میراث نسل امروز برای فردا انتخاب متولیان این میراث حساس است از این رو معرفی شایسته سید عباس صالحی به فال نیک می گیریم.

ذوالقدر متذکر شد: می دانیم که راهکار فرهنگی بهره گیری از منطق، استدلال، موعظه و جدال نیکو است ما در این حوزه نیاز داریم که وزیر و مدیر اهل فرهنگ باشد که این ویژگی ها در شخصیت دکتر صالحی با توجه به سوابق وجود دارد.

وی افزود: حوزه فرهنگ جز با گفت و گو و مدارا قابل مدیریت نیست، با نگاه به گذشته به این نتیجه می رسیم که وزارت فرهنگ مرز میان حوزه های دین و فرهنگ است و وزیری می خواهد که در مرز امور فرهنگی و هنری بتواند با دستورات متعالی دین اسلام موفقیت بیشتری در فرهنگ با استفاده از ظرفیت های آن ایجاد کند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دشمنان نظام در تلاش اند تا میان گذشته و حال، اسلامیت و جمهوریت و دین و زندگی اختلاف ایجاد کنند، ما برای مقابله با این دسیسه دشمنان نیاز به شخصیتی مانند صالحی داریم که روابط منحصر به فردی با علما دارد و می توانند به مثابه پلی میان مطالبات علما، مردم و اصحاب فرهنگ و هنر باشد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مهم ترین مسئله در موضوع فرهنگ، گفت و گو، تعامل و اعتدال است لذا فردی را می خواهیم که با نفوذ کلام اصول را قبول داشته باشد.

ذوالقدر متذکر شد: دکتر صالحی در تجربه 4 ساله معاونت فرهنگی وزارت ارشاد نشان داده است که می تواند نقش واسط را برعهده گیرد، وی در برنامه خود گام اول را برای تغییر وضع موجود قرار داده است و بهره گیری از بخش خصوصی جهت برون رفت از وضع موجود برشمرده اند.

وی افزود: در برنامه وزیر پیشنهادی بر این مهم تأکید شده است که نباید نگاه کلان نگر به موضوعات داشت بلکه با رویکردی جزئی نگر مناسب از ظرفیت های موجود در تحقق برنامه ها، به عنوان شاه کلید راهبردی موضوع فرهنگ را مورد بررسی قرار داد زیرا فرهنگ مرکز فرصت آفرینی و اعتلای جامعه است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در برنامه وزیر پیشنهادی به موضوع برون سپاری توجه شده و نظارت جامع بر بخش خصوصی را در دستور کار قرار داده که نشان از با تجربه بودن سید عباس صالحی دارد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی گفت: آقای صالحی وزیری انتقادپذیر خواهد بود که یکه تازی در او دیده نمی شود و یک وزیر غیرسیاسی و جناحی است که دارای دغدغه فرهنگی است که با تاکید بر تعامل و گفت و گو با علما و اصحاب فرهنگ و هنر نیز ارتباط بسیار خوبی دارد.

ذوالقدر تأکید کرد: امیدوارم با رأی حداکثری نمایندگان سید عباس صالحی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب شود و شاهد خدمت گذاری به فرهنگ اسلامی و ایران باشیم و در کنار آن نیز از توانمندی زنان استفاده شود و شاهد حضور زنان، جوانان در فرهنگ و پست های مدیریتی این وزاتخانه باشیم.

۱۲:۱۱-بررسی صلاحیت سید عباس صالحی، وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در صحن مجلس شورای اسلامی آغاز شد.

۱۱:۴۸-دکتر لاریجانی در پاسخ به اخطار رحیمی:

همزمان با برگزاری جلسه علنی نباید نشست دیگری در مجلس برگزار شود/وقت نمایندگان بین دو جلسه صبح و عصر آزاد است

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بین نوبت نشست صبح و عصر وقت نمایندگان آزاد است، گفت: ما مانع برگزاری نشست در وقت آزاد نمایندگان نمی شویم و گفت وگو و مشورت میان نمایندگان می تواند در بین نشست های صبح و عصر مجلس انجام شود.

 علیرضا رحیمی در نشست علنی امروز (شنبه 28 مرداد) مجلس شورای اسلامی در اخطاری با استناد به اصل 142 قانون اساسی گفت: فراکسیون های مختلف در هنگام برگزاری صحن علنی مجلس نشست هایی برگزار می کنند، که در مواردی که خارج از مباحث مجلس است، به ما ارتباطی ندارد، اما در مواردی به جلسه مرتبط است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در حال حاضر یکی از فراکسیون های مجلس اعلام کرده است که امروز مناظره ای بین یکی از وزرای پیشنهادی و رئیس یکی از کمیسیون های مجلس برگزار کرده است، با توجه به اینکه نشست های صبح و عصر مجلس یک جلسه محسوب می شود و قاعدتاً در میان برگزاری جلسات علنی، برگزاری نشست فراکسیون علاوه بر اینکه انرژی وزرا را می گیرد، معلوم نیست که مفید به فایده باشد.

رحیمی تصریح کرد: در هفته گذشته زمان داده شد تا فراکسیون ها نشست هایی با وزرای پیشنهادی داشته باشند. ظاهراً مقرر شده است که بین جلسه نوبت صبح و عصر امروز، یک فراکسیون نشست برگزار کند. فراکسیون ها قائل به شخص نیستند که یک نفر تصمیم گیرنده باشد.

دکتر لاریجانی در پاسخ به اخطار این نماینده گفت: در حال حاضر جلسه ای غیر از جلسه علنی نداریم و حدود 260 نفر از نمایندگان در نشست حاضرند و به صورت همزمان فراکسیونی جلسه ندارد. البته بین نوبت نشست صبح و عصر وقت نمایندگان آزاد است، بنابراین ما مانع برگزاری نشست در وقت آزاد نمایندگان نمی شویم و گفت وگو و مشورت میان نمایندگان می تواند در بین نشست های صبح و عصر مجلس انجام شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در زمان برگزاری جلسه علنی نباید نشست دیگری در مجلس برگزار شود. این موضوع رعایت می شود و در حال حاضر نیز 260 نماینده در صحن علنی حضور دارند. بحث بررسی صلاحیت وزیران در مجلس، موضوعی کاملا جدی است، بنابراین باید همه حضور داشته باشند و همچنان که می بینید نمایندگان نیز حضور دارند و مشارکت و رایزنی در حال انجام است.

۱۱:۴۶-وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت:

برنامه های ارائه شده به مجلس مبتنی بر اندیشه تولیدمحوری رقابتی در کشور است

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت دولت دوازدهم با بیان اینکه برنامه های ارائه شده به مجلس مبتنی بر اندیشه تولیدمحوری رقابتی در کشور است، گفت: حل مشکلات موجود بر سر راه تولید رقابتی در کشور از مهمترین دغدغه های این وزارتخانه است.

محمد شریعتمداری در نشست علنی امروز (شنبه، 28 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی، ضمن تشکر از رئیس مجلس و نمایندگان برای بررسی صلاحیت وزرا در روزهای پی در پی و همچنین رئیس جمهور برای اعتماد به وی، گفت: از آقای نعمت زاده که در دوره قبل و ادوار گذشته مسئولیت سکانداری وزارت صنعت، معدن و تجارت را بر عهده داشته و خدمات ارزشمندی به این مجموعه ارایه کرده تشکر می کنم.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه برنامه تقدیمی بنده بعد از مقدمات و وضع موجود صنعت، معدن و تجارت ابتدا اهداف کلی برنامه ها را مشخص کرده و بعد از آن به بیان اهداف کمی در حوزه های خرد و کلان پرداخته است، افزود: سیاست های متخذه برای دسترسی به اهداف تعیین شده نیز در برنامه تقدیمی بنده به نمایندگان وجود دارد.

شریعتمداری با بیان اینکه کلیه برنامه های وزارت صنعت، معدن و تجارت برای دوره آینده مبتنی بر اسناد بالادستی تهیه شده است، تصریح کرد: سیاست های اقتصاد مقاومتی به عنوان یک داروی موثر برای حل مشکلات اساسی امروز کشور به عنوان یک سند مهم بالادستی در برنامه های تقدیمی مورد توجه بوده است، برنامه های رئیس جمهور و برنامه ششم توسعه اقتصادی همه جانبه کشور از مهمترین تکیه گاه ها برای تهیه برنامه های تقدیمی به مجلس شورای اسلامی بوده است.

وی با تاکید بر اینکه برنامه های ارائه شده به مجلس مبتنی بر اندیشه تولیدمحوری رقابتی در کشور است، گفت: حل مشکلات موجود بر سر راه تولید رقابتی در کشور از مهمترین دغدغه های این وزارتخانه است.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت دولت دوازدهم با بیان اینکه سهم ما از کیک اقتصاد جهانی را حجم سرانه تولید ناخالص داخلی مشخص می کند، افزود: این حجم در مقایسه با توانایی های بالقوه کشور به هیچ وجه قانع کننده نبوده و ما به عنوان اولین هدف مکلفیم تا کیک اقتصادی کشور را برای بهره مندی همه بخش ها بزرگتر کنیم.

وی با تاکید بر اینکه به افزایش سرانه تولید ناخالص داخلی کشور مکلف هستیم، افزود: براساس گزارش های منتشره از مراجع بین المللی، صندوق بین المللی پول در سال 2016 ، ایران پس از دو همسایه ترکیه و عربستان سعودی، در رتبه 27 جدول GDP جهانی قرار دارد و ما مکلفیم حرکت شتابنده و رو به رشدی را در زمینه افزایش تولید ناخالص داخلی کشور در پیش بگیریم.

شریعتمداری با بیان اینکه بخش صنعت و معدن 22.5 درصد از تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: سهم 22.5 درصدی بخش صنعت و معدن از تولید ناخالص داخلی اهمیت این بخش را نشان می دهد.

وی با تاکید بر اینکه بخش صنعت، معدن و تجارت در حال حاضر 34 درصد از اشتغال کشور را به خود اختصاص می دهد، گفت: رشد صنعتی کشور در طی سال های گذشته به ویژه سال های 91 و 92 رشد منفی بوده که در این دو سال رشد منفی 4.5 درصد و 10.5 درصدی را در کشور تجربه کرده ایم که آثار آن بر کشور و صنعت همچنان باقی است.  

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت دولت دوازدهم تصریح کرد: در سال های 93، 94 و 95 این رشد به سمت مثبت میل کرده و در حال حاضر ما با رشد 6.5 درصدی در بخش صنعت، بخشی از معضلات موجود را جبران می کنیم.

شریعتمداری با بیان اینکه در حال حاضر سرانه ارزش افزوده صنعتی کشور  524 دلار است، افزود: سهم ایران از ارزش افزوده صنعتی جهان کمتر از 35 صدم درصد است که متاسفانه به هیچ وجه قابل پذیرش نیست.

وی با تاکید بر اینکه روش‌هایی را برای افزایش سهم ایران از ارزش افزوده جهان در نظر گرفته ایم، گفت: در بخش صنعت، معدن و تجارت ما امروز با 49 هزار طرح نیمه تمام صنعتی مواجه هستیم که نمایندگان در حوزه های انتخابیه خود هر کدام این طرح ها را مشاهده می کنند.

شریعتمداری گفت: قریب به 11 هزار و 200 طرح از مجموع این 49 هزار طرح که در سطح کشور به صورت پراکنده در حال اجرا است، بالغ بر 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که در اولویت برنامه های ما اتمام این پروژه های مهم است که اینها می تواند بالغ بر 365 هزار اشتغال مفید در کشور را در حوزه صنعت، معدن و تجارت به وجود بیاورد.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت دولت دوازدهم ادامه داد: از کل واحدهای صنعتی موجود در کشور که وجود 85 هزار واحد ثبت شده داریم، قریب به 81 هزار واحد آن واحدهای صنعتی کوچک و متوسط هستند، لذا نقش اساسی صنایع کوچک در اقتصاد کشور بر کسی پوشیده نیست.

وی گفت: در برنامه های تقدیمی بنده توجه به صنایع کوچک دیده شده است تا بتوانیم بیشترین بهره وری را داشته باشیم.

شریعتمداری ادامه داد: در بخش معادن ما دارای ظرفیت های فوق العاده شناخته شده و ناشناخته ای هستیم که باید به آنها توجه بیشتری کنیم، امروز از مجموعه 9 هزار پروانه معدنی صادر شده تنها حدود 5800 واحد معدنی فعال در کشور داریم که کمتر از 10 عدد آنها می توانیم معادن بزرگ تلقی می شوند و مابقی معادن کوچک خرده ریز در سراسر کشور هستند.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت دولت دوازدهم افزود: مجموعه معادن از حیث فناوری به ویژه صنایع معدنی متاسفانه دارای ضعف های فراوانی هستند که از این رو باید ارزش افزوده بیشتری برای آنها در نظر گرفته شود که لازمه آن برداشتن قدم های موثر است.

وی با بیان اینکه سهم ما از تجارت کالا در جهان تنها در حدود 0.3 درصد است، گفت: این سهم به هیچ وجه شایسته نبوده از این رو باید تلاش برای ارتقای آن صورت بگیرد.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در حوزه صنایع پایه، تولید فولاد خام، محصولات فولادی مس، سیمان، پتروشیمی، آلومینیوم خودروهای سبک و سنگین و کشاورزی به عنوان صنایع پیشگام و صنایعی که می توان به عنوان زیربنای کشور قرار بگیرنداهتمام خود را برای توسعه این واحدها ادامه خواهیم داد اما چون عمده این صنایع متکی به برنامه داخلی است و بسیاری از منابع طبیعی مورد استفاده قرار می دهند و سهم ارزش افزوده ما در این بخش های باید افزایش یابد و رعایت مسائل زیست محیطی در این صنایع از اولویت های برنامه های ما است، تمایل داریم که توسعه این مجموعه صنعتی را همراه با رعایت استانداردهای زیستی محیطی در کشور داشته باشیم.

وی افزود: از صنایع پایین دست در بخش های گوناگون اعم از صنایع غذایی برای محصولات کشاورزی مانند روغن و شکر، لاستیک، مواد شوینده و انواع و اقسام فعالیت های دارویی و صنعتی دیگر اهداف کمی گوناگونی را در برنامه تقدیمی ارائه کردم.

شهرک ها و نواحی صنعتی مهمترین مجموعه های توسعه ای در کشور هستند

شریعتمداری یادآور شد: شهرک ها و نواحی صنعتی مهمترین مجموعه های توسعه ای در کشور هستند که خوشبختانه یک سازمان در مجموعه وزارت صنعت و معدن امروز  در اختیار کشور قرار می دهند.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: متاسفانه از مجموعه 959 شهرک و ناحیه صنعتی موجود در کشور که برای قریب به 860 واحد صنعتی زمین و آب و برق تهیه شده تنها برای حدود 150 واحد از این شهرک های صنعتی امروز تقاضای موثر برای ایجاد واحدهای صنعتی موثر تقاضا وجود دارد و  ما با آسیب شناسی این موضوع باید نسبت به حل آن اهتمام ورزیم.

وی افزود: توجه به شهرک ها و واحدهای صنعتی موجود در مناطق محروم که نیازمندی اساسی کشور مربوط به آن مناطق است با اتخاذ شیوه های مشوق و حمایتی از مهمترین برنامه های ما است.

شریعتمداری ادامه داد: اختصاص یک و نیم میلیارد دلار منابع از محل صندوق توسعه ملی با تصویب نمایندگان ان شاء الله زمینه ای خواهد شد برای توسعه فعالیت ها در حوزه های روستایی و اشتغال در این نقاط با تکیه بر استفاده از شهرک ها و نواحی صنعتی.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: ظرفیت های معدنی کشور علی رغم اینکه 68 ماده معدنی شناسایی شده در حال بهره برداری داریم ما را از لحاظ تنوع جزو 10 کشور برتر دنیا در حوزه معدن قرار می دهد اما متاسفانه میزان برداشت از همین بخش از محدود معادن شناسایی شده کشور کمتر از نه دهم درصد است و باید این سهم را برای معادن موجود با استفاده از تکنولوژی های روز و استفاده از ماشین آلات های کارآمد افزایش دهیم.

وی یادآور شد: در حوزه معدن برنامه هایی داریم که حتما اگر فرصت اجازه دهد به بخش هایی از آن اشاره می کنیم، متاسفانه در حوزه صنعت از فقدان سند استراتژیک صنعتی کشور در رنج هستیم و این چیزی است که باید به آن پرداخته شود.

شریعتمداری افزود: در سال 80 تا 81 در زمان تصدی آقای جهانگیری معاون اول رییس جمهور اهتمام جدی در این زمینه به عمل آمد و استراتژی توسعه صنعتی کشور تهیه شد و در  سال های بعد با کمال تاسف با برخی از الفاظی که بر پایه نگاه لیبرالی تهیه شد این سند کنار گذاشته شد و به جای آن در بررسی های مجدد سند دیگری نوشته شد برپایه نوع نگاه دیگری به مسائل اقتصادی و توسعه کشور و آن سند هم متهم شد به استفاده از فکر نهادگرایان در اقتصاد و به نوعی کنار گذاشته شد و امروزه کشور فاقد سند مصوب مدون دارای وفاق ملی برای توسعه صنعتی کشور است و به طور قطع یکی از مهمترین برنامه وزارت صنعت توجه به تهیه این سند است.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: بر مبنای برنامه ششم توسعه که مجلس در حوزه صنعت و معدن آن را غنی سازی  و به طور قطع مواد ارزشمند اساسی را در متن سند وارد کرد که امروز موید توسعه فعالیت های معدنی کشور و حامی آن است پایبند هستیم و بر مبنای آن عمل می کنیم.

وی افزود: در شش ماهه اول سال اولویت های صنعتی را با ملاحظات تنوع سرزمین تقدیم مجلس خواهیم کردیم و انتظار می رود در این لیست اولویت ها به نقد و نظر داده خواهد شد و از نظرات نمایندگان استفاده خواهیم کرد.

شریعتمداری ادامه داد: انتظار می رود وزیر انتخاب شده صنعت مورد حمایت نمایندگان مجلس قرار گیرد؛ اقتصاد ما از آغازین سال های 40 تاکنون در حدود 5 برابر توسعه پیدا کرد اما صنعت ما در این دوره 30 برابر رشد یافت و این دستاوردی بزرگ محسوب می شود.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت افزود: مبنای تاسیس واحدهای صنعتی موجود در کشور طبق اسناد موجود واقعیتی است که امروزه در صنعت و معدن مشاهده می کنید توجه به تولید برای پاسخ به نیازهای داخلی بوده است و این نکته بسیار مهم است؛ شاید برای اولین بار است که با تصویب سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری صنعت و معدن کشور به سوی برون رفت سوق داده شده است یعنی تولید صنعتی و معدنی بر پایه سلیقه بازارهای بین المللی که هم رفاه در داخل را افزایش می دهد و هم شرایط رقابتی کردن محصولات داخلی را اعم از کالا و خدمات فراهم می کند و امکان حضور ما را در بازارهای بین المللی افزایش می دهد.

وی افزود: بنابراین باید حتما از این نسخه شفابخش برون گرایی در تاسیس  واحدهای صنعتی و تبدیل واحدهای صنعتی موجود به واحدهای صنعتی برون گرا توجه ویژه ای داشته باشیم.

شریعتمداری یادآور شد: بازارهای داخلی و تامین نیاز داخلی وقتی مبنای تولید شد اتکا به تولید به میزان تقاضای ایجاد شده در بازار داخلی خواهد بود و باید به این نکته توجه داشت که در سال های 82 تا 92 در زمینه ایجاد تقاضا دچار آسیب جدی شدیم و آمار و ارقام نشان می دهد که این آسیب های جدی اثرات ماندگاری را در بخش صنعت به جا گذاشته است.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: یکی از آسیب های جدی که به وجود آمده این است که با کاهش سطح درآمد خانوار شهری و  روستایی به ترتیب به میزان 22 و 38 درصد در طی این سال ها روبرو هستیم و معنای روشن این موضوع این است که سطح تقاضا  در سال 92 یعنی آغازین روزهای تاسیس دولت یازدهم بازگشت شدید به تقاضا در سال های 80 و 81 داشتیم .

شریعتمداری در ادامه افزود: امروز از مازاد تولید صحبت می شود و برخی از تامین منابع سرمایه در گردش و بعضی با مشکلات تامین منابع مالی مواجه اند اما مشکل اصلی عدم وجود منابع کافی برای تولیدات داخلی است.

وی با اشاره به دوران تصدی در وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت گفت: در آن دوران در آغازین روزهای فعالیت به ملاقات زندانیان زندان قصر رفتم، متاسفانه مهم ترین مشکل عدم تهیه سند پیمان ارزی بود لذا منابع حاصل از صادرات به دلیل نوسانات بازار خارجی به بانک برنگردانده لذا به عنوان قاچاقی ارز در زندان به سر می بردند. امروز نیز با مدیونین موجود در زندان به دلیل عدم وجود تقاضا برای تولید محصولشان مواجه ایم که تحت عنوان کلاهبردار مدیون نظام بانکی در زندان ها به سر می برند بنابراین برای حل مشکل تقاضا عزم ملی لازم است.

وی با تاکید بر حل مشکل تقاضا در بازار داخلی برای کالاهای مصرفی و بادوام تصریح کرد: کشورهایی با درآمد بالای سرانه نسبت به ما مردم زندگی خود را با کارت متعدد اعتباری سپری می کنند اما مردم ما از این نعمت بی بهره هستند از این رو با هماهنگی در بخش های مختلف از جمله بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و دارایی حتما برای کالاهای با دوام و مصرفی داخلی تقاضای جدی به موازات رقابتی ساختن بنگاه ها ایجاد خواهیم کرد.

شریعتمداری ادامه داد: برای رقابتی ساختن بنگاه ها نیازمند اصلاح ساختار سازمان های توسعه ای در درون وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت هستیم، سازمان ایدرو در دهه 40 تاسیس شد با هدف ایجاد صنعت جدید و نوسازی صنایع ایران که بخش نوسازی صنایع همچنان باقی مانده و باید تعیین تکلیف شود اما مهم ترین رسالت رقابتی کردن تولید در داخل است.

ایدرو باید پیشتاز رقابتی کردن بنگاه های کوچک و متوسط در سراسر کشور شود

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: ایدرو باید پیشتاز رقابتی کردن بنگاه های کوچک و متوسط در سراسر کشور شود و در بخش های مختلف به خصوص کمتر توسعه یافته باید شعبی تاسیس شود که با تلاش و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، تعاونی، مسئله برون سپاری بنگاه ها، رقابتی کردن تولید بنگاه های داخلی، ایجاد پوشه های صنعتی و بهم رسانی بنگاه ها از لحاظ کسب وکار و بازار در دستورکار خود قرار دهد.

وی با بیان اینکه برای نوسازی صنعت داخلی نیازمند تسهیلات بانکی هستیم، یادآور شد: مجموعه تسهیلات بانکی که امروز در اختیار این وزارتخانه است، در حدود 230 هزار میلیارد تومان است، بالغ بر 70 درصد این عدد چرخش بین واحدهای تولیدی است که در عمل متوقف شده است از همین رو اختصاص 16 هزار میلیارد تومان برپایه سیاست های اقتصاد مقاومتی به عنوان داروی موثر واحدهای نیمه تعطیل و غیر فعال را فعال ساخته است، 24 هزار واحدهای تولیدی بر این اساس فعال شده است لذا باید از منابع موجود در نظام بانکی سهم بخش صنعت، معدن و تجارت را افزایش دهیم و در مورد نرخ سود تسهیلات اعطایی نظام بانکی معتقد به فعالیت بانک مرکزی در ایجاد بازار بین بانکی برای کاهش نرخ سود تسهیلات سیستم بانکی و سوق دادن آن به سمت نرخ تورم که به زیر 10 درصد کاهش یافته هستم.

وی ادامه داد: رئیس بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و دارایی باید بدانند تولید صنعتی، معدنی و تجاری با بازده حدود 10 درصد قطعا با نرخ بهره 25 تا 35 درصد ادامه حیات آن مقدور نیست. نوسازی صنایع صنعتی ایران و معدنی در سایه پرداخت تسهیلات بانکی به نرخ های نزدیک به نرخ تورم مقدور است لذا نظام بانکی در این جهت باید قدم های خود را به سرعت بردارد.

شریعتمداری با پاسخ به سوال نمایندگان گفت: در صورتی که تقاضا در بازار خارجی ایجاد نشود بعد از رقابتی کردن بنگاه ها کشور از دست خواهد رفت، از سوی دیگر با رهایی نرخ ارز مخالفم اما تثبیت غیر عقلایی نرخ ارز بدون توجه به مابه التفاوت تورم داخلی و خارجی و اجازه ندادن به عدم بازده نرخ ارز در دامنه منطقه قطعا صادرات کشور را با اختلال مواجه می سازد بدون شک حمایت از واردات بی رویه به ضرر کشور است اما واردات ارزان و صادرات گران به سقوط صادرات خواهد انجامید.

مجموعه اکتشافات معدنی در حداقل ممکن است

وی در توضیح بخش معدن یادآور شد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری که فرمودند که معادن نقص دوم کشور شناخته می شود لذا با اعتقاد به این فرمایشات باید بدانیم که هنوز مجموعه اکتشافات معدنی در حداقل ممکن است لذا اکتشافات باید دقیق تر و سطح موردنیاز آن ارتقاء یابد از همین جهت از فناوری ها و نوآوری های نوین استفاده خواهد شد در این صورت 7 درصد پهنه معدنی سرزمینی به 3 برابر افزایش خواهد یافت.

شریعتمداری افزود: اکتشافات معدنی نشان می دهد ذخایر معدنی کشور به طور واقعی 3 برابر آن چیزی است که امروز اعلام می شود لذا اهتمام جدی به توسعه بخش معدنی دارم در برنامه ششم توسعه موضوع تاسیس شورای معادن استانی به تصویب رسید لذا در صورت تخصیص رأی اعتماد شورای عالی معادن را تاسیس و همسو با شورای معادن استانی خواهم کرد تا با تمرکز به عنوان مشکل اصلی صنعتی ما مقابله شود. متاسفانه تمرکزگرایی صنعت و فرار از حوزه های پیرامون و درون گرایی بودن صنعت باید برطرف شود.

وی معتقد است که صنعت باید برون گرا و به حاشیه مرزها رود و از تمرکز در این حوزه جلوگیری شود، روند حرکت صنعت جهان به سمت انقلاب چهارم با تکیه به فناوری های نوین است ما نیز باید سهم خود را از فناوری های نوین به یک درصد معادل جمعیت کشور برسانیم امروز در دنیا فناوری های پیشرفته از جمله هوش مصنوعی، نانو، بایوتکنولوژی، دانش مواد و ذخیره انرژی و رباط های خودکار و محاسبات کوانتومی و توسعه بر مبنای اقتصاد داده ها، شبیه سازی، واقعیت های افزون مجازی و سایبری، اینترنت اشیاء، صنعت هوا فضا، تحقق یافته که ما نیز در این دوره 4 ساله پیش رو این فناوری ها باید در کشور ما نیز پایه گذاری شود.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به انتقاد نمایندگان تاکید کرد: در صورت اخذ رأی حامی ایجاد و تولید کالاهای صنعتی و تجاری و کالاهای سیاسی و اقتصادی در بخش کشاورزی خواهم بود، در واقع در صورتی که همه خدمات ارائه شود از هیچ کاری دریغ نخواهیم کرد. در حقیقت گذشت و ایثارگری شهدایی چون شهید حججی در حدی است که ما اگر همه تلاش خود را به کار گیریم همه این خدمات را جبران نخواهیم کرد.

۱۱:۱۱-کیخا در مخالفت با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت؛

نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند در مجلس از ورود خلاف قانون  شریعتمداری  به موضوع تصمیم‌گیری در خصوص زمان، میزان و نوع واردات محصولات کشاورزی که بر عهده وزارت جهاد کشاورزی بوده انتقاد کرد.

 احمدعلی کیخا در نشست علنی امروز (شنبه، 28 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی، در مخالفت با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه بنده نیروی حامی دولت بوده و برای موفقیت دولت در این دوره تلاش زیادی کرده‌ام، گفت: این تلاش نه تنها برای شخص بلکه برای مشی اعتدالی رئیس جمهور در اداره کشور، خردگرایی و احترام به سایر قوا، حاکمیت قانون و پیروی از مقام معظم رهبری بوده است.

نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این دولت توانسته فرزندان امام و رهبری را زیر یک سقف جمع کند تا در راه اعتلای اسلام با همدلی و همزبانی تلاش کنند، افزود: این دولت توانسته مانع از شکاف بیشتر در بین نیروهای انقلاب شود اما کار نمایندگان مجلس به اینجا ختم نشده و باید از طی مسیر درست توسط دولتمردان مراقبت و نظارت کند مبادا این غفلت سبب شود که در پایان این 4 سال این اندیشه که بزرگانی همچون مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به عنوان معمار اندیشه اعتدالی در سیاست ایران پس از انقلاب برای آن زحمت‌های فراوانی کشیده به شکست منجر شود.

وی با بیان اینکه اولین آسیب شریعتمداری این بوده که رئیس ستاد انتخاباتی روحانی بوده است، ادامه داد: این موضوع از جهت ارتباط موثر با شخص رئیس جمهور اشراف جامع و خواسته‌های مردم مناطق مختلف و درخواست‌های آنها از دولت برخورداری از خیل عظیم رابطین مردمی در سراسر کشور و همچنین در ایجاد رابطه مستحکم با سایر وزرا که لازمه موفقیت وزارتخانه است خوب بوده اما یکی از مشکلات کشور بیکاری و فقر بوده و وزارت صنعت، معدن و تجارت یک دستگاه تخصصی بوده که باید بیشترین نقش را در رفع این معضل ایفا کند.

کیخا اظهار کرد: درگیری شریعتمداری با مسئولیت سیاسی گذشته این تهدید را به وجود آورده که این مسئولیت مقداری از وقت شما را گرفته و تحت فشار نیروهای سیاسی در انتصاب و انتخاب مدیران و تصمیم گیری‌ها دچار انحراف شود و عملا دولت در رسیدن به اهداف این بخش که ایجاد اشتغال و رفع فقر است باز بماند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه به وزیر گذشته آقای نعمت‌زاده این ایراد گرفته می‌شد که به دلیل تجربه مدیریت صنعتی در 4 سال گذشته به امور بازرگانی تجارت کمتر توجه کرده است، افزود: اکنون این نگرانی درباره شریعتمداری وجود دارد که تجربه و تخصص مدیریتی وی در امور بازرگانی سبب شود که به امور صنعتی و معدنی وزارتخانه کمتر توجه شود و از بابت این غفلت به اهداف توسعه این بخش و منافع حاصله کمتر دست یافته و دولت از این موضوع دچار آسیب شود و موارد مطروحه در برنامه‌های شریعتمداری گواه همین موضوع است.

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: دلیل سوم بنده برای مخالفت با شریعتمداری این بوده که وی در پست قبلی خود به عنوان معاون اجرایی رئیس جمهور برخلاف قانون که مسئولیت تصمیم‌گیری در خصوص زمان، میزان و نوع واردات محصولات کشاورزی را که بر عهده وزارت جهاد کشاورزی گذاشته است در این حوزه ورود کرده و تصمیم‌گیری کرده است و موجبات اختلال در سیستم تنظیم بازار را فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه اگر چنین چیزی درست باشد تصمیم شریعتمداری خلاف روح قانونگرایی دولت و منش رئیس جمهور است، اظهار کرد: وظیفه تمامی وزرا و تمام مسئولان کشور در تمامی قوا در مرحله اول عمل به قانون بوده و اگر واقعا در این کشور افراد و مسئولین در جایگاه قانونی خود حرف زده و عمل می‌کردند قطعاً بخش زیادی از مشکلات مردم رفع می‌شد و اگر این روحیه در شریعتمداری باشد بروز چنین رفتارهایی در مسئولیت جدید وی بیشتر محتمل می‌شود و قطعاً این موضوع به بخش کشاورزی آسیب می زند.

کیخا افزود: در یک کشاورزی پیشرفته از انتخاب بذر، تاریخ کاشت، انتخاب محصول، مصرف نهاده‌ها و زمان برداشت با هدف بازار انجام می‌شود و نمی‌توان این موضوعات را از مزرعه تا سفره از یکدیگر جدا کرد و یکی از اهداف اصلی از قانون تمرکز در مجلس هشتم این بوده که اختیارات و مسئولیت‌ها در وزارت جهاد کشاورزی متمرکز شود و البته به میزان زیادی موثر واقع شده اگرچه ممکن است ایراداتی به عملکرد وزارت جهاد در این موضوع وارد باشد اما اصل موضوع را نباید انکار کرد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: اگر نظراتی در این خصوص وجود داشته باشد در قالب لایحه تفکیک 3 وزارتخانه دولت که هم اکنون در مجلس مطرح بوده با دلایل توجیهی و اقناع کارشناسی نمایندگان به تصویب برسد اما همه باید تا اصلاح قانون به قانون پایبند باشند.  

نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در برنامه ارائه شده از سوی شریعتمداری موضع وی در خصوص ملاحظات زیست محیطی در توسعه صنعتی و تجاری کشور روشن و شفاف نیست، یادآور شد: تغییرات در کابینه رئیس جمهور حاکی از آن است که می‌خواهند شتاب بیشتری به توسعه صنعتی کشور دهند اما آیا مفهوم آن این بوده که شاهد یک عقبگرد زیست محیطی در سیاست‌های دولت خواهیم بود لذا باید موضع شریعتمداری در این خصوص شفاف باشد.  

وی با اشاره به اینکه انتظار این بوده که شریعتمداری به اجرای قانون اساسی پایبند بوده و مانع از اجرای طرح‌ها و پروژه‌هایی شود که سبب تخریب و آلودگی غیرقابل جبران می‌شود، افزود: بخش زیادی از گرفتاری‌های امروز مردم ناشی از توسعه فعالیت‌های صنعتی در مناطقی از کشور بوده که بیش از ظرفیت و توان اکولوژیکی محیط بوده و ناپایداری مناطق محیط زیستی را به خطر انداخته است.

کیخا با بیان اینکه دو نقد مهم به برنامه و سیاست‌های تجاری شریعتمداری وارد است، ادامه داد: امروزه تجارت آب مجازی به گونه‌ای که منافع ملی کشورها به ویژه در مناطق خشک بهینه شود یکی از اصول مهم تدوین الگوهای توسعه تجارت به شمار می‌آید که متأسفانه در برنامه پیشنهادی شریعتمداری هیچ رد پایی از دیدگاه‌های مفید علمی در توسعه صنعتی و تجاری در طی سال‌های پیش رو دیده نمی‌شود و اگر قرار باشد پاشنه بر همان مدار قبلی بچرخد هیچ اتفاق خاصی در توسعه کشور رخ نمی‌دهد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه از یک سو همه فریاد می‌زنند که کشور با بحران آب روبرو بوده و با ادامه این روند آینده خوبی برای کشور متصور نیستند، اظهار کرد: از سوی دیگر کمتر نشانی از لحاظ کردن این موضوع در جهت‌گیری‌های توسعه صنعتی کشور دیده می‌شود کما اینکه در برنامه‌های شریعتمداری حرفی از این موضوع به میان نیامده است.

این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به نقد دوم در سیاست‌گذاری‌های تجاری شریعتمداری افزود: رویکرد وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در توسعه تجارت با کشورهای همسایه مشخص نیست؛ چند سال پیش در سفری به کشور پاکستان با مسئولان ارشد این کشور دیدارهایی صورت گرفت علیرغم اینکه پسوند فامیلی تمام مسئولان این کشور به شهرها و استان‌های مناطق مختلف ایران بازمی‌گشت و همه آنها به کشور و مردم ایران اظهار ارادت می‌کردند اما به صراحت حرف دل آنها این بود که نگاه شما در تجارت به غرب بوده و کمتر به همسایگان تمایل دارید.

وی ادامه داد: پاکستانی‌ها می‌گفتند که کالاهای ما از مرز سیستان و بلوچستان اجازه ورود به ایران نداشته اما همین کالاها به دوبی و سپس ترکیه رفته و از آن طریق وارد ایران می‌شود و تأکید داشتند که در بازارهای خود کالاهای ایرانی را مشاهده نکرده و اظهار می کردند که هر آنچه از دیده برود از دل برود.

کیخا با بیان اینکه بدون داشتن همسایه‌های توسعه یافته نمی‌توان ایران را توسعه داد، اظهار کرد: همسایگان باید از مزایای توسعه کشور برخوردار شوند و اولویت اول در توسعه تجاری و صنعتی باشند چرا که کشورهای منطقه می‌توانند بازار مصرف خوبی برای کالاهای تولیدی کشور بوده و وارد کردن مواد خام کشاورزی و معدنی از این کشورها می‌تواند شتاب توسعه صنعتی در کشور را بیشتر کند که این مهم در برنامه شریعتمداری بیان نشده است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با تأکید بر اینکه نقد دیگر بر برنامه شریعتمداری مربوط به توسعه صنایع خودروسازی است، افزود: پس از انقلاب تنها معیار تصمیم‌گیری در این خصوص ایجاد اشتغال مستقیم توسط این صنایع در کشور بوده و رسیدن به یک خودروی ملی که از لحاظ قیمت و کیفیت با محصولات خارجی قابل رقابت بوده چندان مورد توجه قرار نگرفته و این صنعت به شدت مورد حمایت قرار گرفته است اما تاکنون به این هدف دست نیافته اما به ازای این صنعت تاکنون هزینه‌های زیادی زیست محیطی، اجتماعی، اقتصادی به مردم کشور تحمیل شده است.

نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قتل عام مردم در جاده‌ها، تبعات منفی اجتماعی ناشی از تصادفات جاده‌ای و آسیب‌های ناشی از این تصادفات، محروم کردن مردم از خودروهای ایمن و با کیفیت در بازارهای جهانی و هزینه فرصت منابع مالی تخصیصی به این صنایع خودروسازی و ده‌ها قلم هزینه ملموس و غیرملموس از جمله هزینه‌های تحمیلی این سیاست بدون برنامه هدفمند به کشور بوده است.

وی اظهار کرد: این سیاست تا چه زمانی ادامه می‌یابد و مردم باید تا چه زمانی هزینه ناکارآمدی واحدهای تولیدی داخلی را بپردازند در حالی که در کشوری همانند استرالیا که این صنعت صد سال قدمت داشته و به مراتب از ایران جلوتر بوده اخیرا به این جمع‌بندی رسیده که صنایع خودروسازی خود را تعطیل و جمع آوری کند چرا که با توجه به شرایط  این بازار جهانی دیگر تولید خودرو به صرفه نبوده و بهتر بوده که صنایع خودرو در سایر زمینه‌ها که مزیت نسبی داشته به کار گیرند.

کیخا با بیان اینکه استراتژی توسعه صنعتی شریعتمداری در مناطق محروم کشور مشخص نیست، افزود: آیا برنامه شریعتمداری حرکت در مسیر گذشته بوده که اگر اینچنین باشد فاتحه مناطق محروم خوانده شده است. متأسفانه در سال‌های گذشته بنا به دلایل مختلفی بخشی‌نگری و قالب بودن نگاه‌های منطقه‌ای در مدیران مسئولان ارشد کشور در دولت و مجلس سبب شده تا توسعه صنعتی در کشور متوازن نباشد و در مناطقی آنقدر واحدهای صنعتی متمرکز شده که هم اکنون به جای نعمت تبدیل به نقمت برای مردم شده است چرا که باید برای رفع آلودگی‌های خودساخته و تأمین آب پروژه‌ها از بیت‌المال پرداخت شود در حالی که در برخی مناطق کشور مانند سیستان دریغ از یک واحد صنعتی که 100 نفر در آن فعالیت کنند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: در مجلس هشتم مردم کپی آگهی سایپای کاشان را آورده و اظهار می کردند که سهم ما از توسعه صنعتی کشور چیست، در تجارت نیز وضع به همین گونه است چرا که با چنین نگاه‌های بخشی و منطقه‌ای در مرکز کشور هر شخصی دستی در کار داشته در بخش‌هایی که ظرفیت وجود نداشته انواع و اقسام مراکز آزاد و ویژه تجاری و صنعتی ایجاد می شود و در شهرهای مرزی همانند زابل که صددرصد ظرفیت صادرات داشته و مناطقی همانند مرند، مریوان و اینچه‌برون دریغ از این نوع فعالیت‌ها که صورت بگیرد.

وی تصریح کرد: هنوز مردم در مناطقی از سیستان و بلوچستان که علیرغم محرومیت شدید بیشترین رأی را به دولت داده‌اند روزانه تنها از 15 لیتر آب شرب برخوردار هستند، مردمی که در اوج فقر به مدیر وزارت نیرو گفت ما مرزدار بوده و برای مسئولان دعا می‌کنیم.

کیخا افزود: برخورد اینگونه با موضوعات شایسته مردم باغیرت نیست و تمامی مسئولان نظام نسبت به وضعیت مردم مسئول هستند و باید به وضعیت آنها رسیدگی شده و در برابر آن پاسخگو باشند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه بی‌توجهی و غفلت نسبت به وضعیت مردم شرایط غیرقابل جبرانی برای کشور ایجاد می‌کند، تصریح کرد: مقام معظم رهبری و رئیس مجلس بارها از طرح آمایش منطقه‌ای صحبت کردند اما پس از 4 دهه از انقلاب برخی مناطق فاقد استراتژی و برنامه معین در این زمینه هستند. رهبری در یکی از سخنرانی‌های خود فرمودند که مشکلات مردم را به پای نظام نگذاشته و این مشکل مدیران است، کره توسعه خود را همزمان با ایران آغاز کرده و وسعت آن به اندازه سمنان بوده و جمعیت آن نزدیک به 50 میلیون بوده و نیروهای انسانی آن پیش از انقلاب برای کار به ایران می آمده‌اند اما هم اکنون جزء 20 اقتصاد نخست دنیا هستند.

۱۱:۰۴-بهرام نیا در موافقت با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت مطرح کرد:

نگاه حمایتی به تولیدگران، مهم ترین نقطه قوت برنامه های شریعتمداری

نماینده مردم نهاوند در مجلس با بیان اینکه شریعتمداری یک روحیه اعتدالی دارد، گفت: حمایت از سرمایه گذاری در بخش خصوصی یکی از توفیقات ایشان است.

 حسن بهرام نیا در نشست علنی امروز (شنبه، 28 مردادماه) مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت خطاب به نمایندگان گفت: باور کنید که معجزه ای در کار نیست، علم با تدبیر و توکل، جهانی تازه می سازد. رویاها را واقعی می کند و آرزوها را برآورده می سازد و ساختن دنیایی نو و کشوری پیشتاز معجزه نمی خواهد، دانش، نوآوری همراه با اندیشه فردا و مدیران اندیشمند و توانا و متخصص و با تجربه می خواهد.

نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: عزیزان کشور ما در شرایط خطیری قرار دارد و شرایطی که در آن دشمنان کارآمدی نظام جمهوری اسلامی ایران را مورد تهدید و هجمه قرار دادند و امروز سعادت و عدم سعادت کشور ما در سایه تصمیمات و عملکرد مسئولان است.

وی ادامه داد: ما نمایندگان در آستانه رأی اعتماد شما عزیزان به هیات دولت هستیم تا ان شاءالله در راستای چشم انداز 20 ساله اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و اجرای سیاست های برنامه ششم توسعه و کاهش اتکای اقتصاد به نفت و همچنین کاهش رکود و بیکاری و افزایش رشد اقتصادی و مبارزه با فساد دولت را کمک کنیم، امروز ریاست محترم جمهوری در نظر دارد با کسب رأی اعتماد شما عزیزان کلید یک وزارتخانه مهم را که در واقع ترکیبی از دو وزارتخانه است را به صاحب اصلی اش جناب آقای شریعتمداری واگذار نماید.

وی افزود: بنده چند نکته در راستای حمایت از آقای شریعتمداری خدمت شما عزیزان عرض می کنم، عزیزان یکی از شاخصه های فردی ایشان که مدنظر است، ایشان یک فرد انقلابی، متدین، متخصص، با تجربه که مورد اعتماد نظام و رهبری است.

بهرام نیا تصریح کرد: سوابق و مسئولیت های متعددی را از بدو انقلاب تاکنون داشته ام به طوری که ایشان در چندین هیات امنا و نهادهای انقلابی عضو بودند و در نهاد رهبری ایشان معاونت نظارت و رئیس حسابرسی دفتر مقام معظم رهبری بوده اند و در دو دولت ایشان به عنوان وزیری کارآمد و کارا که ایشان در دوره اول با 199 رأی و در دوره بعدی به واسطه جلب اعتماد نمایندگان ادوار و همچنین توفیقات ایشان با کارآیی و کارشناسی توانستند با اخذ 215 رأی مجدد کلید وزارتخانه را به دست بگیرند.

وی ادامه داد: از این جهت ایشان این شایستگی را دارد، عزیزان دیدید و شنیدید و تاریخ ثبت کرده که ایشان یک روحیه اعتدالی دارد به طوری که در این دو دوره سلایق مختلف و گوناگونی بود ولی با وجود سلایق گوناگون مشاهده کردیم بالاترین آراء را کسب کرده اند.

بهرام نیا افزود: در جواب مخالفان عزیز بگویم، که می گویند اگر برنامه دارند پشتوانه اجرایی شان چیست؟ عزیزان ایشان برنامه دارد و بهترین پشتوانه اش به عنوان یک چک سفیدامضا آن رأی اعتمادی است که در دوره قبل گرفته اند.

وی در پاسخ به مخالفان وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: عزیزان اقتصاد در واقع یک موضوع چرخشی است و یک زنجیره است و این زنجیره به عبارتی سرمایه گذاری، اشتغال، تولید و صادرات است و عزیزان امروز همه ما به اتفاق گواهی می دهیم که واقعا وضع موجود وضع خوبی نیست و برای برون رفت از این وضع نیاز به یک مدیر با تجربه و خلاق و کارآزموده است.

نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی افزود: ایشان در ارتباط با سرمایه گذاری در برنامه هایشان اعلام کردند، حمایت از سرمایه گذاری در بخش خصوصی و بخش خارجی، دادن تسهیلات و تعریف پنجره واحد برای سرمایه گذاری در این کشور و ایجاد برقراری امنیت برای سرمایه گذاران و همچنین در بحث اشتغال یکی از توفیقات ایشان در دو دوره قبل 590 هزار فرصت شغلی ایجاد کرده که در این دوره یک رکورد است.

وی ادامه داد: ما به عنایت به این سوابق اجرایی امیدوار هستیم و همچنین در شرایط فعلی هم که با توجه به سند توسعه برنامه ششم که برای دولت برای هر سال یک میلیون فرصت شغلی ایجاد کند و تکلیف کرده است و قطعا ایشان با توجه به سابقه اش می تواند به عنوان یک بخش پیشران در اقتصاد کشور در زمینه ایجاد فرصت های شغلی همراه داشته باشد.

بهرام نیا افزود: در زمینه تولید، ایشان در برنامه هایش نگاه حمایتی به تولیدگران چه تولیدگران داخلی و چه تولیدگرانی که به هر صورت دولت بازارهای داخلی دارد و همچنان ارائه تولیدات را از نظر ارتقای کیفی و کمی به منظور حضور در رقابت در اقتصاد جهانی و بازار جهانی در برنامه هایش مورد تاکید قرار داده است، عزیزان ایشان در زمینه به اصطلاح سرمایه گذاری، اشتغال، تولید و صادرات و در زمینه صادرات نیز حمایت های صادراتی را داشته اند.

نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی گفت: ایشان در راستای تولید و استفاده از تکنولوژی های روز و فناوری ها و نوآوری ها و ایده ها حمایت کردند که بهترین تولیدها را برای صادرات داشته باشیم، عزیزان در بحث معادن واقعا امروز معادن کشور که کم نیستند و ما در حدود 68 نوع مواد معدنی در کشور داریم.

وی ادامه داد: ما 60 میلیارد تن ذخایر معدنی داریم و برای به فعلیت رساندن این ظرفیت بالقوه لازم به حمایت است.

بهرام نیا افزود: به واسطه هر یک واحد ارزش افزوده مواد معدنی به شرط ورود به چرخه اقتصاد ملی سه برابر ارزش افزوده در اقتصاد کشور ایجاد می شود و این در حالی است که ایشان به این مقوله توجه داشته است.

وی در پایان یادآور شد: جنای آقای شریعتمداری ما از شما انتظار داریم که در خصوص معادن به بخش مناطق محروم توجه کنید و یکی از شهرستان های محروم شهرستان بن است که امیدواریم توجه ویژه در این راستا عملیاتی شود.

۱۱:۰۰-ابراهیمی در موافقت با وزیر پیشنهادی صنعت،معدن و تجارت:

شریعتمداری مورد تائید اصناف و اتحادیه‌ها است/توجه وزیر پیشنهادی بر کاهش خام فروشی و امنیت سرمایه گذاری

نماینده مردم شازند در مجلس با بیان اینکه اصناف و اتحادیه ها از وزارت شریعتمداری حمایت کرده اند گفت: برنامه های وزیر پیشنهادی صنعت زمینه ساز اقدامات ماندگار برای ایجاد اشتغال و ورود اصناف به هرم تصمیم سازی در حوزه تولیدات داخلی خواهد بود.

علی ابراهیمی در جلسه علنی صبح امروز (شنبه 28 مرداد) در موافقت با وزیر پیشنهادی صنعت،معدن و تجارت گفت: سخنانی که در نقد وزیر پیشنهادی مطرح می شود عمدتا مربوط به وضع موجود است و توجهی به برنامه های پیشنهادی آقای شریعتمداری نشده است.

نماینده شازند در مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت صنعت ، معدن و تجارت ساختاری شکل یافته و تدوین شده متشکل از چهار وزارتخانه با ماموریت ها و اهداف راهبردی خطیر و مجموعه گسترده ای با شرح و وظایف حساس برخواسته از سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری ، برنامه ششم توسعه ، سیاست های اقتصاد مقاومتی و سایر مقررات مربوطه است.

وی  در ادامه افزود: بخش صنعت ، معدن و تجارت در سال 95 در حدود 22.5 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را داشته و هم اکنون 7 میلیون نفر در حوزه های صنعتی ، معدنی و تجاری اشتغال دارند. این ارقام نشان دهنده اهمیت این بخش در حوزه اشتغال است.

ابراهیمی گفت: سپردن سکان وزارتخانه بزرگ صنعت ، معدن و تجارت نیازمند وزیری سرد و گرم چشیده ، با تجربه ، کارآمد ، متعهد ، مقبول در جامعه و حافظ خون شهدا است.

کارنامه درخشان شریعتمداری

وی با بیان این که خدمات و سوابق آقای محمد شریعتمداری بر کسی پوشیده نیست ، گفت: وزیر پیشنهادی در دولت سازندگی وزیر بازرگانی بودند ، به حکم مقام معظم رهبری عضو هیئت امنای ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) و رئیس این ستاد از سال 73 تا 76 بودند ، نماینده تام الاختیار دولت جمهوری اسلامی ایران در الحاق به سازمان تجارت جهانی WTO و ورود کشورمان به عنوان عضو ناظر در این سازمان بودند.

این نماینده مجلس در ادامه بازخوانی سوابق وزیر پیشنهادی صنعت ، معدن و تجارت گفت: 8 سال وزارت بازرگانی در دولت اصلاحات از تجربه های آقای شریعتمداری است. وی عضو شورای راهبردی روابط خارجی ایران با حکم مقام معظم رهبری بودند و رئیس کمیسیون اقتصادی آن شورا از سال 77 تا 92 بوده اند. معاون اجرایی رئیس جمهوری در دولت یازدهم نیز از سوابق وزیر پیشنهادی است.

وی بیان داشت: خصوصیات اخلاقی ، عملکردی و برنامه های ایشان دلایلی محکم برای حمایت از آقای شریعتمداری است.ایشان ارتباط مناسبی با جریانات سیاسی کشور و مقامات موثر نظام دارند که شرایط مناسبی را برای فعالیت در دولت و وزارت صنعت ، معدن و تجارت فراهم می کند.

ابراهیمی گفت: آقای شریعتمداری دارای تجربه در حوزه بازرگانی است و آشنایی کامل به موضوعات اقتصادی دارند.امیدواریم با به کار گیری افراد کارآمد در حوزه صنعت ، معدن بتواند در راستای تحقق اهداف برنامه های ششم توسعه و سیاست های اقتصاد مقاومتی موفق باشند.

وی تصریح کرد: ساماندهی ساختار ، جلوگیری از مداخله غیرضروری دولت در اقتصاد ، واگذاری تصدی گری امور در راستای اجرای اصل 44 ، ادغام و انحلال شرکت های ریز و درشت ، ایجاد سازمان تجارت نشان دهنده درک بالای آقای شریعتمداری برای ایجاد ساختاری متشکل و منسجم است.

توجه اصناف به وزیر پیشنهادی

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: آقای شریعتمداری در جهت ایفای نقش تشکل ها ، صنوف و اتحادیه ها در امور کسب و کار ، برگزاری نمایشگاه های تخصصی پیش گام بوده اند تا جایی که اصناف اصلی ترین حامی وی به عنوان وزیر صنعت ، معدن و تجارت هستند. این موارد زمینه ساز اقدامات ماندگار برای ایجاد اشتغال و ورود اصناف به هرم تصمیم سازی در حوزه تولیدات داخلی خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: کیفی سازی و رعایت استاندادردهای ملی و ایفای نقش اساسی سازمان ملی استاندارد در کنار وزارت صنعت ، معدن و تجارت از باورهای آقای شریعتمداری است. وزیر پیشنهادی بر تمام مشکلات و معضلات حوزه اقتصادی اشراف کامل داشته که برای رفع مشکلات صنایع دارای اهمیت است.

ابراهیمی گفت: خوشبختانه اهالی فن در حوزه صنعت برای همکاری با وزیر پیشنهادی ابراز تمایل کرده اند و ایشان هم سابقه خوبی در به کارگیری افراد متخصص در کارنامه دارند.

وی تاکید کرد: در سال های اخیر که تصدی معاونت اجرایی رئیس جمهوری را برعهده داشتند باتوجه به ارتباط با ایرانیان مقیم خارج از کشور زمینه ورود آنها را به سرمایه گذاری در داخل کشور فراهم کردند.

۱۰:۵۵-حسن پور بیگلری در مخالفت با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت:

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه تیم اقتصادی دولت هماهنگی لازم برای رفع امور را ندارد، گفت: توجه به حوزه صادرات باید یکی از برنامه های اساسی وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت باشد.

شهباز حسن پور بیگلری در نشست علنی امروز (شنبه 28 مرداد) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در مخالفت با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: مجلس پرسشگر ، دولت پاسخگو می خواهد، از این رو مخالفت با وزرای پیشنهادی رویکرد حزبی ندارد و نمایندگان فریاد رسای ملت هستند.

نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه انتظار می رفت تیم اقتصادی هماهنگ تری از سوی دولت به نمایندگان خانه ملت معرفی می شد، ادامه داد: تیم اقتصادی کنونی هماهنگ نیستند و بر این اساس به دولت اخطار می دهم باید مواظب باشند.

 وی تصریح کرد: این سوال مطرح است که آیا با برنامه پیشنهادی وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران می تواند به جایگاه برتر در میان کشورهای دیگر خصوصاً منطقه دست یابد.

حسن پور بیگلری با اشاره به اینکه تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی تنها نسخه نجات بخش کشور در حوزه اقتصاد است، افزود: ایجاد یک میلیون شغل در کشور نیازمند عزم ملی است و بایستی همه دستگاه ها اعم از مجلس، دولت و... با یکدیگر هماهنگ باشند، از این رو اولین وزارتخانه ای که برای تحقق این مهم باید پا به عرصه بگذارد، وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

این نماینده مردم در مجلس دهم شورای اسلامی با اشاره به اینکه وضعیت بازار اسفناک است، تصریح کرد: طی چند سال گذشته ده ها هزار فروشگاه در کشور تعطیل شده است، لذا وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت برای احیای این واحدهای تجاری باید برنامه ارائه کند.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی عنوان می کنند یکی از محورهای برنامه وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت حوزه واردات است، اظهار کرد: باید اذعان کرد هم اکنون در کشورمان مشکلات برای حوزه صادرات است نه واردات، لذا باید برنامه های برای رفع مشکلات صادرات ارائه دهیم.

وی ضمن تاکید بر اینکه هیچ تسهیلاتی طی 4 سال گذشته به اصناف کشور که بخش عمده ای از آنها تولیدکنندگان هستند، ارائه نشده است، افزود: باید از تولیدکنندگان به صورت ویژه حمایت شود.

حسن پور بیگلری افزود: آنچنان مالیات به صورت سختگیرانه بر کسبه فشار وارد کرده است که بدترین شرایط در حوزه اصناف به وجود آمده است، لذا ضرورت دارد وزیر پیشنهادی برنامه مشخصی را برای رفع این معضل ارائه کند.

نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رهبر انقلاب تاکید فرمودند که باید حوزه معدن و درآمدهای این عرصه جایگزین درآمدهای نفتی شود، اظهار کرد: متاسفانه به حوزه معدن توجه مناسبی نشده است.

وی خطاب به رئیس سازمان محیط زیست کشور گفت: محیط زیست پایدار یکی از مسائل مهم در حوزه توجه به معدن تلقی می شود، از این رو وزیر پیشنهادی باید با همکاری سازمان محیط زیست راهکاری را برای رفع مشکلات در این حوزه بیاندیشد.

حسن پور بیگلری با اشاره به اینکه در عرصه معدن سه چالش اصلی وجود دارد، ادامه داد: متاسفانه معادن بزرگ هم اکنون در اختیار دولت هستند که این امر خلاف اصل 44 قانون اساسی است. برخی از معادن در اختیار خصولتی ها است، در حالی که مردم در این حوزه جایگاهی ندارند.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه هم اکنون 200 معدن تعطیل شده در کشور وجود دارد، تصریح کرد: اگر این معادن راه اندازی شوند و ماشین آلات سنگین نیازمند این حوزه تامین شود، می توان اشتغالزایی خوبی را ایجاد کرد. البته نباید از یاد برد که متاسفانه برای واردات ماشین آلات سنگین حوزه معدن حداقل 6 ماه زمان برای دریافت مجوز صرف می شود که این امر قابل تأمل است و امیدوارم این موضوع هر چه زودتر رفع شود.

وی با اشاره به اینکه برای رفع بیکاری در کشور نیازمند جسارت، جرأت و عزم ملی هستیم، گفت: نمی توان زحمات صورت گرفته توسط دولت ها را نادیده گرفت، اما عاجزانه از مسئولان درخواست می کنم موضوع بیکاری در استان های کشور را جدی گرفته و نسبت به رفع آن اقدام عملی کنند.

حسن پور بیگلری با اشاره به اینکه تصمیم گیری ها در برخی از امور باید به استان ها تفویض شود، گفت: به عنوان مثال یک استاندار اختیار ندارد معدن شن و ماسه را به فردی واگذار کند، لذا با این روند نمی توان کشور را به درستی اداره کرد، از این رو باید نسبت به چنین موضوعاتی در برنامه وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت اشاره می شد.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برنامه وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت عموماً کلی گویی است در حالی که امروزه کشورمان نیازمند توجه به جزئیات در امور است، افزود: کشور باید امروز به صورت ایالتی اداره شود. به عنوان مثال در استان کرمان پروژه ای را اجرایی کردیم که دستاورد خوبی داشت و در زمان بهره برداری این پروژه مسئولان عنوان کردند که آماده همکاری هستند، اما اختیارات به استان ها واگذار نشد و تصمیم گیری ها در ستاد باقی ماند.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه هیچ سازوکار مناسبی برای انتخاب رایزن های اقتصادی در نظر گرفته نشده است، اظهار کرد: رایزن های انتخاب شده عموماً براساس رابطه بوده و در برخی از موارد نیز عنوان شده افراد زبان انگلیسی را خوب بلد هستند، در حالی که رایزن اقتصادی نمی تواند کارمند دولت باشد و باید توسط اتاق بازرگانی و اصناف انتخاب شود.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه حمایت از بخش خصوصی با شعار محقق نمی شود و نیازمند اقدامات عملیاتی است، افزود: متاسفانه در یکی از سفرهایم به کشورهای خارجی، با رایزن اقتصادی کشورمان ملاقات کردم و متوجه شدم ایشان حتی نام 10 شرکت برتر آن کشور را نیز نمی داند که این موضوع قابل تأمل است.

حسن پور بیگلری با اشاره به اینکه چالش صنایع بزرگ در حوزه زیربنایی و آب است، تصریح کرد: قرار بود آب خلیج فارس به استان هایی مانند کرمان و یزد منتقل شود، اما این امر محقق نشد و هم اکنون 7 و نیم تن فولاد را انبارها بلاتکلیف مانده است و در آینده با مشکل مواجه خواهیم شد.

 وی با اشاره به اینکه هم اکنون گرانی وجود دارد، لذا وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت باید برای تنظیم بازار برنامه مناسبی ارائه دهد، ادامه داد: من اخطار می دهم که در آینده ای نزدیک تنظیم بازار یکی از مشکلات کشور خواهد بود.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مسائل بانکی یکی از مشکلات صنعت کشور است که رفع آنها نیازمند تعامل بانک مرکزی با وزارتخانه هایی مانند صنعت، معدن و تجارت، اقتصاد، کار، تعاون و رفاه اجتماعی و... است.

نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه قیمت زمین در شهرک های صنعتی، تولیدکنندگان را با مشکل مواجه کرده است، خاطرنشان کرد: باید تلاش کرد زمین را به صورت رایگان در اختیار تولیدکنندگان قرار دهیم و حتی در این بین شهرک های صنعتی باید خدماتی را به تولیدکنندگان ارائه دهند. متاسفانه در بازدید از یکی از شهرک های صنعتی متوجه شدیم هیچ خدماتی ارائه نمی شود.

۱۰:۴۶-ابطحی در اخطار قانون اساسی مطرح کرد:

عدم معرفی وزیر علوم جزو استثناها محسوب نمی‌شود

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه عدم معرفی وزیر علوم جزو استثناها محسوب نمی‌شود، گفت: نمایندگان برای رای به وزیری مانند آموزش و پرورش باید نگاهی هم به ترکیب آموزشی کابینه داشته باشند، اما زمانی که وزیرعلوم معرفی نشده، چگونه متوجه هماهنگی دو وزیر آموزشی شویم؟

 سیدمحمدجواد ابطحی در نشست علنی امروز (شنبه 28 مرداد) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم، در اخطاری با استناد به اصل 135 و 87 قانون اساسی، خطاب به رئیس مجلس، گفت: صحبت‌های حضرت عالی در دفاع از این موضوع که دولت می‌تواند در مواقع اضطرار در وزارتخانه‌ها "سرپرست" بگمارد، جای تامل دارد چراکه با توجه به ذیل اصل 135، "رئیس‌جمهور زمانی می‌تواند برای وزراتخانه‌های بدون وزیر از سرپرست استفاده کند اما این موضوع برای زمانی است که کابینه تشکیل شده باشد" چراکه صدر همین اصل می‌گوید؛ "وزرا تا زمانی که عزل نشده‌اند یا بر اثر استیضاح یا در فاصله رای اعتماد مجلس به آن‌ها رای اعتماد نداده است".

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنابراین با توجه به صدر، اصل و ذیل اصل 135 و مواد 204 و 206 آیین نامه که تکیه بر ظهور در هیات وزیران دارد و همچنین اصل 137 که از مسئولیت مشترک هیات وزیران گفته است، همچنین با در نظر گرفتن اینکه نمایندگان برای رای به وزیری مانند آموزش و پرورش باید نگاهی هم به ترکیب آموزشی کابینه داشته باشند، باید دراین خصوص تامل شود، اما زمانی که وزیرعلوم معرفی نشده، چگونه متوجه هماهنگی وزیر آموزش و پرورش با علوم شویم؟!

وی همچنین با خطاب قرار دادن رئیس مجلس با تاکید براینکه با توجه به اصول و مواد فوق رئیس‌جمهور باید "هیات وزرا" را مشخص می‌کرد، گفت: جناب عالی فرمودید؛ ممکن بود در حین معرفی هیات وزرا، کسی فوت کرده یا تصادف کند اما این مسائل جزو استثناها محسوب می‌شوند. آقای رئیس اگر موافق نیستند و مصر بر نظر خود هستند یک استفساریه فوری از شورای نگهبان دریافت کنید.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پایان تاکید کرد: همچنین لازم است درخصوص انعکاس صحبت‌های آقای آذری جهرمی؛ وزیر پیشنهادی ارتباطات در رسانه‌ها بگویم؛ افتخار است کسی سرباز گمنام امام زمان باشد.

دکتر لاریجانی: مخالف گرفتن استفساریه از شواری نگهبان نیستم/هیات وزیران با در نظر گرفتن نصاب نیز هیات وزیران می‌شود

بنابراین گزارش دکتر لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اخطار این نماینده با بیان اینکه فرمایش شما درست است و اصل براین است که رئیس‌جمهور هیات وزیران را انتخاب کند، گفت: اما باید ببینیم اگر گاهی این استثنا رخ دهد باید چه کنیم؟، همان طور که آقای روحانی گفتند؛ وزیر انتخابی شب قبل از معرفی انصراف داد و این اتفاق مشمول موارد استثنا می‌شود چراکه همه وزاری انتخابی که انصراف نمی‌دهند.  

وی با اشاره به اصل مورد تاکید ابطحی در قانون اساسی مبنی براینکه رئیس جمهور باید هیات وزرا را مشخص کند، گفت:سوال این است نصاب هیات وزیران چیست؟ در قانون اساسی نیز آمده است "مجلس شورای اسلامی تشکیل شود"، آیا حتما باید با حضور 290 نفر تشکیل شود یا نصاب دارد؟ درواقع اگر از تمامی هیات وزیران یک نفر وجود نداشت نمی‌توان به آن هیات، هیات وزیران گفت؟ یا باید نصاب آن را در نظر گرفت؟

رئیس قوه مقننه گفت: مخالف تفسیر شدن نیستم و می‌توان از شورای نگهبان در این خصوص نیز پرسید، اما در حال حاضر باید خودمان تصمیم بگیریم.

۱۰:۴۴- در تذکری مطرح شد؛

انتقاد حسن نژاد از نحوه انعکاس جلسات علنی مجلس در برخی رسانه ها

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از نحوه انعکاس جلسات علنی مجلس در برخی رسانه ها انتقاد کرد.

 محمد حسن نژاد  در نشست علنی امروز (شنبه، 28 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به صلاحیت و رای اعتماد به وزرای پیشنهادی، با استناد به ماده 24 آیین نامه داخلی مجلس در تذکری اظهارداشت: هیات رئیسه مجلس وظیفه دارد از شأن مجلس و نمایندگان دفاع کند، متاسفانه روزهایی که صحن علنی مجلس به صورت زنده از تلویزیون پخش می شود بهانه ای دست رسانه ها داده می شود تا مجلس را بکوبند.

نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: به نحوی جلسات علنی مجلس در رسانه ها و سایت های خبری منعکس می شود که انگار هیچ نقطه قوتی در مجلس وجود ندارد و همه رفتار نمایندگان ضعیف است.

این نماینده مجلس گفت: در جلسه اخیر، رئیس مجلس به تعدادی از نمایندگان که بیشتر از پنج نفر نمی شد تذکر داد که در صندلی های خود بنشینند، اما رسانه های این طور منعکس کردند که دکتر لاریجانی مبصر شده و نمی تواند نمایندگان را سر جای خود بنشاند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نگارنده این مطلب که به نظر می رسد حتی یک مجلس را ندیده است اما طوری می نویسد که تصور می شود او رئیس کل مجالس دنیا بوده و اکنون مجلس ایران را با مجالس دیگر مقایسه می کند.

وی تاکید کرد: رویه درستی در رسانه ها شکل گرفته است، مجلس 290 نماینده دارد، ممکن است 289 نماینده حرف خوب بزند و یک نفر عصبانی شود، اما نمی دانم چرا به این بهانه کل مجلس را زیر سوال می برند.

این نماینده با بیان اینکه ذات مجلس رایزنی است، اظهار داشت: این طبیعی است که بنده برای بررسی وزیر بهداشت نظر آقای نوبخت را جویا شوم و نمایندگان دیگر برای وزیر اقتصادی نگاه و نظر مرا، اما این رفت و آمد ها را به لابی گری و امتیازگیری نمایندگان منعکس می کنند.

حسن نژاد ادامه داد: تا برای طرح سوال پیش وزیر می رویم با ما تماس می گیرند که چرا پیش وزیر بودی؟ می خواهی برای رای دادن به وزیر از او امتیاز بگیری؟ این رویه و کوبیدن مجلس درست نیست.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از رئیس مجلس خواست در این زمینه تذکری بدهد و گفت: ما براساس رای مردم در مجلس حضور داریم، اگر خوب یا بد هستیم انتخاب ملت بوده ایم.

دکتر علی لاریجانی در پاسخ به تذکر نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس گفت: تذکر شما درست است، البته بهتر است نمایندگان در صندلی خود بنشینند،  اما رایزنی هم وجود دارد و نمایندگان مجبورند نظر افراد متخصص را بگیرند.

وی ادامه داد: از این حرف ها بیرون مجلس زیاد است حتی قبل از اینکه مجلس به بحث بررسی صلاحیت وزرا ورود کنند چنین حرف هایی زده می شد، اما به نظر می رسد افراد بیرون از مجلس اطلاعی درستی از نوع تصمیم گیری تک تک نمایندگان ندارند.

رئیس دستگاه قانونگذاری کشور عنوان کرد: نمایندگان در لحظه آخر برای رای دادن به وزرا بین خود و خدایشان ارزیابی خواهند داشت و بررسی می کنند رای ای که می دهند یا نمی دهند برای امروز کشور مفید است یا خیر و در پیشگاه خدا چه حجتی دارند.

دکتر لاریجانی تاکید کرد: بحث هایی برای رای اعتماد در فراکسیون ها هست اما در نهایت نمایندگان بر اساس ارزیابی شخصی خود تصمیم گیری می کنند، بحث های بیرون از مجلس تنها در فضای سیاسی تعریف شده عنوان می شود و در موارد کثیری شاهد بودیم که نمایندگان اگر حجت برایشان تمام شود تصمیم گیری می کنند.

۱۰:۲۵-خضری در موافقت با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت:

نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس با بیان اینکه ۸۴ هزار شرکت صنعتی در کشور وجود دارد، گفت: از این تعداد ۸۱ هزار واحد صنعتی کوچک و متوسط وجود دارد که با ۱۰ درصد ظرفیت در حال فعالیت هستند که در برنامه "شریعتمداری" احیای این واحدهای صنعتی وجود دارد.

 رسول خضری در نشست علنی امروز (شنبه، 28 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی، در موافقت با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت با محکومیت کودتای خصمانه 28 مرداد گفت: دشمنی آمریکا که برای همه در همه ادوار ثابت شده است را بتوانیم با سیاست های قوی که در حوزه سیاست خارجی با حضور دکتر ظریف داریم، سربلند و پویا به پیش برویم.

صنعت، معدن و تجارت یکی از حوزه های مهم تولید اشتغال زاست

نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی افزود: حوزه صنعت، معدن و تجارت که یکی از حوزه های بسیار مهم تولید اشتغال زاست اما مشکل صنعت در حقیقت در داخل صنعت نیست و خارج از این حوزه است.

وی خاطرنشان کرد: در این حوزه با مشکلاتی در تجارت خارجی، صادرات و جذب سرمایه گذاری خارجی و عدم اصلاح قوانین کار، قانون تامین اجتماعی و مشکلات مالیاتی سنگین و عدم حمایت بانکی از تولیدات مواجه هستیم که دراین میان، شریعتمداری به عنوان فردی که معاونت اجرایی ریاست جمهوری بوده، توانمند است و این حوزه را به خوبی می شناسد.

خضری تاکید کرد: بنده با رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس و اعضای این کمیسیون صحبت کرده و همه به اتفاق موافق شریعتمداری بودند که این موضوع بنده را بیشترمصمم کرد که با قاطعیت، دفاع بیشتری از وی داشته باشم.

با حضور شریعتمداری می توان وضعیت ایران در تجارت خارجی را ارتقاء داد

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: برنامه شریعتمداری در چند قسمت است که یکی از آن ها تبیین وضع موجود و حرکت به سمت وضع مطلوب است، در حال حاضر رتبه ایران تجارت خارجی 120 است که رتبه خوبی نیست و انتظار داریم که با حضور وی این عدد اصلاح شود.

وی افزود: در پایان سال  95 رشد کشور در حوزه صنعت 6.5 درصد، در تجارت 4.5 درصد و در معدن منفی 2.6 دهم درصدبوده است و این وضع وزارتخانه ای است که امروز تحویل آقای شریعتمداری می دهیم.

84 هزار شرکت صنعتی در سطح کشور داریم

خضری تصریح کرد: 84 هزار شرکت صنعتی در سطح کشور داریم که از این تعداد 81 هزار واحد صنعتی، جزء صنایع کوچک و متوسط هستند که عمده اشتغال ما در این حوزه است که در حال حاضر شاهدیم این واحدهای صنعتی با 10 درصد ظرفیت خود مشغول فعالیت هستند و انتظار داریم با انتخاب وزیر قدری همچون شریعتمداری در این حوزه تحول بسیار جدی صورت گیرد.

این نماینده مجلس دهم در ادامه گفت: شریعتمداری تنها وزیری است که در اهداف خود هم به حوزه کیفی و هم حوزه کمی  اشاره کرده و برنامه ریزی اجرایی وی برای وزارتخانه در راستای برنامه ششم توسعه ، سند چشم انداز20 ساله و اصل 44 قانون اساسی و سیاست های کلی صنعت، معدن و تجارت است که وی در این راستا برنامه های اجرایی خود را ارائه کرده است.

خضری با بیان اینکه اجرای این برنامه نیازمند الزاماتی است، افزود: الزام اول حمایت قاطع مجلس از تیم اقتصادی دولت و در حوزه خارجی حمایت از دکتر ظریف است تا بتوانیم در تجارت خارجی و جذب سرمایه گذاری خارجی بیشترین موفقیت را بدست آوریم.

خضری با باین اینکه در حال حاضر سیاست های اقتصاد و تجارت کشور یکپارچه نیست خاطرنشان کرد: در امینت داخلی نیز با حمایت از رحمانی فضلی می توانیم این تیم را تقویت کنیم و همچنین کرباسیان به عنوان وزیر اقتصاد می تواند با همراهی شریعتمداری در حوزه تولیدات و صادرات محصولات کشاورزی و صنایع گام های موثری بردارد.

وی تاکید کرد: اولین برنامه ای شریعتمداری ایجاد زمینه جذب سرمایه گذری و بهبود فضای کسب و کار است چراکه تسهیلات بانکی که به صنایع با سود بالای بانکی اعطا می شود منجر به ایجاد معوقات بانکی شده  و مشکلات مالی واحدهای تولیدی را شدت بخشیده است.

نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلسی شورای اسلامی افزود: به عنوان مثال انگور سیاه سردشت باید برند جهانی باشد که نیاز به حمایت دارد، همچنین چغندر قند سردشت یک برند کشوری است و با احداث کارخانجات می توان گام های اساسی در این حوزه برداشت.

توسعه سرمایه گذاری داخلی و خارجی در اولویت وزارتخانه است

خضری با اشاره به اینکه احیای واحدهی صنعتی راکد جزء برنامه های وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت است، خاطرنشان کرد: توسعه سرمایه گذاری داخلی و خارجی نیز در اولویت بعدی این وزارتخانه است و آقای شریعتمداری به آزاد شدن نرخ ارز بسیار پایبند است و توسعه صادرات در برنامه وی نیز وجود دارد اما نیازمند بازنگری در وزارت صنعت، معدن و تجارت هستیم.

۱۰:۲۴-مقدسی، در موافقت با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت:

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: توجه به فضای کسب وکار، رفع موانع تولید، مصالح زیست محیطی، استفاده از زنان و جوانان در سطوح مختلف مدیریتی، از برنامه های وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت است.

سید مهدی مقدسی در نشست علنی امروز (شنبه، 28 مردادماه) مجلس شورای اسلامی در حمایت از وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت با گرامیداشت یاد شهدای مدافع حرم و شهید حججی اظهار داشت: امروز توفیق دفاع از آقای شریعتمداری که نمایندگان شناخت خوبی از ایشان دارند برعهده دارم که این مسئله کار دفاع را برای من آسان کرده است.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تجاربی که آقای شریعتمداری دارند از جمله پاکدامنی، لیاقت و کارآمدی خود را نشان داده اند، گفت: اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به عنوان یک کمیسیون تخصصی متفق القول حمایت خود را از آقای شریعتمداری اعلام کرده اند.

وی با بیان اینکه شریعتمداری به انسجام تیم اقتصادی دولت اعتقاد و ایمان دارد، تصریح کرد: خوشبختانه ایشان با سایر وزرای تیم اقتصادی هماهنگی لازم را دارند و به اقتصاد مقاومتی به عنوان سند بالادستی ایمان و نگاه می‌کند، همچنین باید توجه ویژه‌ای به سرمایه‌گذاری خارجی، تشکیل کنسرسیوم صادراتی، تقویت شرکت‌های صادرات محور، تقویت بخش تحقیق و توسعه و شرکت‌های دانش بنیان داشته باشد.

مقدسی با تاکید بر اینکه آقای شریعتمداری خود را در بخش بازرگانی ثابت کرده اند و به بخش صنعت و معدن عنایت ویژه ای دارند، افزود: توجه به فضای کسب وکار، رفع موانع تولید، مصالح زیست محیطی، استفاده از زنان و جوانان در سطوح مختلف مدیریتی، از قول های وزیر پیشنهادی هستند.

وی ادامه داد: تنها وزیری که اهداف کمی را در برنامه خود ارائه داده است، آقای شریعتمداری می باشد و همچنین از زحمات آقای نعمت زاده در طول 4 سال گذشته تشکر می کنم.

مقدسی با اشاره به اینکه به عنوان نماینده مردم زادگاه امیرکبیر اگر آقای رئیس جمهور پیشنهاد تصدی وزارت صنعت را به من داده بود برنامه ششم توسعه را ملاک خود قرار می دادم و یک تحول بزرگ را در بخش صنعت، معدن و تجارت ایجاد می کردم که اکنون نیز نمایندگان ایجاد تحول در این بخش ها را از وزیر پیشنهادی خواستار هستند.

وی با بیان اینکه با اعتقاد در انتخابات شرکت کردیم و از آقای روحانی حمایت نمودیم و با دقت و وظیفه شرعی به وزرای پیشنهادی رأی می دهیم و یقینا در طول 4 سال سعی می کنیم موانع دولت را برطرف کنیم، گفت: اما چون به قرآن کریم قسم خورده ایم یقینا مو به مو اجرای برنامه ششم و برنامه وزرای پیشنهادی را رصد و هر کجا انحرافی از برنامه وجود داشته باشد به وظیفه قانونی خود عمل می کنیم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در پایان با تاکید بر اینکه نمایندگان خواستار موافقت دولت دوازدهم هستند، خاطرنشان کرد: ما در یک فضای دوستانه مطالبات مردم را در صنایع بزرگ، واگن سازی پارس و دیگر صنایع دنبال می کنیم و همچنین امیدواریم وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت همانند گذشته موفق باشد.

۹:۳۳- بررسی صلاحیت محمد شریعتمداری، وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در صحن مجلس شورای اسلامی آغاز شد.

۹:۲۵- بیگدلی در اخطار قانون اساسی:

قوه قضائیه به دارایی های وزرا و خانواده هایشان رسیدگی کند/ وزیری در ۸ سال خدمت ۷۰۰ میلیارد تومان کسب کرده است

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در تذکری خواستار رسیدگی به دارایی های وزرا و خانواده آنها شد.  احمد بیگدلی در نشست علنی امروز  مجلس شورای اسلامی در اخطاری با استناد به اصل 142 قانون اساسی گفت: وزرا باید لیست دارایی های خود و خانواده هایشان را به دستگاه قضا بدهند تا نمایندگان بتوانند طبق آن در رأی اعتماد وزرا با شفافیت تصمیم گیری کنند.

نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از وزرا طی 7 الی 8 سال فعالیت خود 700 میلیارد تومان به دست آورده است، گفت: نماینده اگر در این باره و مسائلی مشابه آن شفاف سازی صورت نگیرد نمی تواند اظهار نظر کند.

وی با تاکید بر اینکه طبق اصل 84 قانون اساسی هر نماینده می تواند در تمام امور کشور اظهارنظر کند، تصریح کرد: باید قوه قضائیه هر چه سریع تر دارایی های این عزیزان را مشخص کرده و به نمایندگان ارائه دهد تا آنها بتوانند در این باره اظهارنظر کنند.

دکتر لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اخطار این نماینده گفت: دارایی رهبر، رئیس جمهور، معاونان رئیس جمهور و وزرا و همسر و فرزندان آنها، قبل و بعد از خدمت توسط رئیس قوه قضائیه رسیدگی می شود، بنابراین وزرایی که قبلا نیز در کابینه بوده اند، لیست دارایی های خود را به قوه قضائیه داده و آنها رسیدگی می کنند.

وی یادآور شد: نمایندگان می توانند از اعضای جدید کابینه دولت دوازدهم نیز سوال کرده و درخصوص دارایی های آنها مطلع شوند و اینکه سوال نمایندگان از وزرا می تواند هم سیاسی باشد و هم سایر شئون را در برگیرد. رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نمایندگان می توانند از وزرا درخصوص دارایی هایشان تحقیق و تفحص کنند.

۹:۲۰- نطق دفاعیه عباس آخوندی وزیر پیشنهادی راه:

مسکن دستکاری شده ترین بخش در اقتصاد کشور/ وجود بیش از ۲.۵ میلیون خانه خالی در کشور

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی، با بیان وجود ۲ میلیون و ۵۸۷ هزار خانه خالی در کشور وجود دارد تصریح کرد: مسکن دستکاری شده ترین بخش در حوزه اقتصاد ملی کشور است.  عباس آخوندی در جلسه علنی امروز (شنبه، 28 مردادماه) مجلس شورای اسلامی در تشریح برنامه های وزارت راه و شهرسازی در دولت دوازدهم،گفت: از دقت نظر رییس، هیات رییسه و نمایندگان مجلس در رسیدگی به صلاحیت وزرای پیشنهادی سپاسگزارم به طور قطع این دقت نظر و پخش مستقیم این جلسات سرمایه اجتماعی بزرگی برای دولت و مجلس در ادامه مسیر خواهد بود.

آخوندی ادامه داد: همچنان که نمایندگان در تذکرات و مطالب خود بیان فرمودند برنامه عمل وزرا همان برنامه 5 ساله ششم است که در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده و باید وزرا تدابیر روشنی برای اجرای آنها داشته باشند.

وی یادآور شد: آقای محبی نیا در تذکر خود مطرح کردند که در این فرصت کوتاه شما چند محور اساسی که می خواهید در چهارساله آینده آنها را پیگیری کنید بیان کنید؛ البته این به معنای بی توجهی به سایر موارد نیست و دیگر موارد مطابق برنامه عمل خواهد شد بنابراین در این جلسه به دو بخش مسکن و انتقاد از خودرو محوری و ریل پایه شدن حمل ونقل کشور اشاره خواهم کرد.

 وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی افزود: با توجه به مطالبی که پیرامون بخش مسکن مطرح شد در رابطه با این بخش سخن خود را شروع می کنم؛ بخش مسکن دستکاری شده ترین بخش در حوزه اقتصاد ملی ایران است.

آخوندی تعداد خانوار موجود در کشور را 24 میلیون و 190 هزار خانوار دانست و گفت: تعداد خانه در کشور 25 میلیون و چهارصدهزار است پس به ظاهر بیشتر از خانوار، خانه در کشور وجود داشته یعنی باید اوضاع بسیار مناسب باشد اما آیا وضعیت مسکن مناسب است؟ به طور قطع مناسب نیست.

وی با یادآوری اینکه آمار سال 95 بیانگر وجود 2 میلیون و 587 هزار خانه خالی در کشور است، تصریح کرد: این تعداد در سال 90، ششصد و سی هزار بوده یعنی ظرف 5 سال حدود دو میلیون خانه خالی به کشور افزوده شده است.

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی با بیان وجود 2 میلیون و یکصد هزار خانه دوم در کشور، افزود: اگر هر خانه را صدهزار دلار در نظر بگیریم جمع آن 470 میلیارد دلار ثروت این مملکت بدون استفاده در خانه های خالی و خانه های دوم انباشته شده است؛ یعنی بیش از 4 برابر کل ارزش بازار بورس ایران و این وضعیت دستکاری شده مسکن در کشور است.

آخوندی با بیان اینکه در سال 92 نسبت به سال 84 قیمت زمین در تهران 9 برابر افزایش یافت، گفت: قیمت آپارتمان 6 برابر افزایش یافت این در حالی بوده که شعار دولت سابق حذف قیمت زمین از ساختمان بود.

تنها در منطقه یک تهران 31 هزار خانه خالی وجود دارد

وی با بیان اینکه تنها در منطقه یک تهران 31 هزار خانه خالی وجود دارد، افزود: این به معنای اتلاف منابع مالی است و این وضع قطبی شدن شهر در شمال شهر نسبت به جنوب شهر قیمت مسکن بیش از 12 برابر است؛  این وضعیت عدالت اجتماعی است؟ آیا این همان عدالت اجتماعی است که جمهوری اسلامی در پی آن است؟

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی یادآور شد: فقط بانک مرکزی تا این تاریخ برای یارانه‌های مسکن بیش از 22هزار میلیارد تومان ادعای مطالبه از دولت کرده است آیا این روند قابل ادامه است که مطالبات بانک  ها مرتب از دولت فزاینده باشد؛ تصور می کنید این اتفاق تصادفی رخ داده است یا نتیجه سوداگری و فساد در بازار ساختمان در ایران است؟

آخوندی خطاب به صادقی نماینده تهران، گفت: ایشان یادآور شدند که شما چه اقدامی برای جلوگیری از برج سازی ها انجام دادید؛ اگر شما می خواهید بدانید در پی اقدامات انجام شده جلوی شهرفروشی در کشور را گرفتیم.

وی یادآور شد: همچنین از مجوز و تراکم فروشی جلوگیری کردیم؛ حتی از تورم مسکن و تورم میانگین عمومی کشور در شرایطی که بزرگترین افتخار رییس جمهور کاهش تورم است، تورم مسکن از میزان تورم هم پایین تر است.

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی ادامه داد: این به معنای این است که جلوی فساد را گرفتیم و وزارت راه و شهرسازی به تنهایی جلوی شهرفروشی ایستاد؛ این وضعیتی که ادامه داشت در بخش مسکن قابل ادامه نبود؛ شما فکر می کنید قابل ادامه بود که نرخ تورم بیش از 50 درصد در قیمت مسکن داشته باشیم، شهر فروشی ادامه داشته و خانه های خالی ادامه باید.

آخوندی درخصوص مسکن ایران، 4 گروه را یادآور شد و گفت: خانه اولی ها، حاشیه نشینان که بیش از 11 میلیون نفر هستند، بافت های فرسوده با جمعیتی بالغ بر 8 میلیون نفر و گروه های کم درآمد، 4 گروهی هستند که این وزارتخانه به دنبال حل مشکل آنهاست. متاسفانه مسکن مهر پاسخگوی این 4 گروه نبوده چرا که پاسخ بافت فرسوده در خانی آباد و سیروس، خانه مسکن مهر در پرند و پردیس نبود.

وی با تاکید بر اینکه مسکن مهر مشکل خانه اولی ها، حاشیه نشینان، گروه های کم درآمد و بافت های فرسوده را حل نکرد، تصریح کرد: مسکن مهر بیش از 100 هزار میلیارد تومان هزینه به کشور تحمیل کرد که ادامه این روند به نفع ایران نبود، با این حال 900 هزار خانه نیمه تمام را به صورت کامل تمام کرده و تحویل دادیم، به نوعی که بیش از 400 بار افتتاح داشتیم.

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی دولت دوازدهم افزود: واحدهای باقیمانده نیز کمتر از 90 هزار است که به زودی آنها را نیز تمام خواهم کرد، اما هر چند به عنوان فردی بی مهر نسبت به مسکن مهر معروف شدم در هیچ افتتاحی شرکت نکردم تا بفهمانم که این رویکرد اشتباه نباید تداوم یابد، لذا در موقعیتی هستیم که نیاز به تغییرات ساختاری داریم.

آخوندی با تاکید بر اینکه کشور به وزرای شجاع برای تغییرات ساختاری نیاز دارد، بیان کرد: در بخش مسکن و جهت تغییر در این حوزه هیچگاه نترسیدم، لذا در برابر همه سوداگران و شهرفروشان ایستادم. پیش از این نیز گفته شد که 123 شرکت دارم اما بررسی های کمیسیون اصل 90 نشان داد حتی یک مورد از این اتهامات صحت نداشت.

وزارت راه و شهرسازی به دنبال ساخت مسکن برای کم درآمدها و حل مشکل بافت فرسوده و حاشیه نشینی است

وی با تاکید بر اینکه وزارت راه و شهرسازی به دنبال توقف شهرفروشی و ساخت مسکن برای کم درآمدها و حل مشکل بافت فرسوده و حاشیه نشینی است، گفت: 2 هزار و 700 محله به مسکن در ایران احتیاج دارند، لذا 10 برنامه 10 ساله تنظیم شده تا در هر سال یک محله احیا شود. محلات وضعیت متفاوتی دارند، از این جهت سیاست محله محوری را دنبال کردیم.

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی دولت دوازدهم با اشاره به اولویت برنامه های رئیس جمهور مبنی بر حل مشکل بافت های فرسوده افزود: این برنامه یکی از نقاط قوت دولت داوزدهم خواهد بود، از همین جهت موضوع پس انداز را برای حل مشکلات مسکن تعقیب خواهیم کرد. تاکنون بیش از 211 هزار نفر در صندوق پس انداز مرتبط با این وزارتخانه پس انداز کرده اند، لذا در بافت های فرسوده و حاشیه ای تسهیلات 8 درصدی بدون نیاز به منابع دولتی ارائه کردیم زیرا تمرکز ما بر مسکن در حوزه حاشیه ای است.

وی با اشاره به مصوبات برنامه ششم توسعه در حوزه بافت های فرسوده و حاشیه ای یادآور شد: در 4 سال گذشته تمام اعتبار برای این بخش ها 37 میلیارد بود که خوشبختانه هم اکنون به بیش از یک هزار میلیارد تومان رسیده است.

آخوندی، مسکن اجتماعی را یادآور شد و گفت: این مسکن ها برای افراد کم درآمد که عموماً تحت نظر کمیته امداد امام (ره)، بهزیستی، تامین اجتماعی یا بنیاد مسکن هستند، در نظر گرفته شده، از این رو بنیاد مسکن به عنوان محور قرار گرفته تا سالانه یکصدهزار واحد مسکن اجتماعی بسازد. این موضوع در هیات دولت نیز به تصویب رسیده است.

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی گفت: در بخش حمل ونقل که یک موضوع محوری و کلیدی است، باید به این نکته تاکید کرد که در ایران 217 هزار کیلومتر راه وجود دارد اما در مقابل این 13 هزار کیلومتر راه ریلی اصلی و فرعی وجود دارد، در سال گذشته حدود 428 میلیون تن در کشور جابه جا شده است که از این میزان 40 میلیون تن توسط خطوط ریلی انجام شده است.

آخوندی گفت: در سال 95 رکورد حمل ونقل ریلی نسبت به سال 92 بیش از 30 درصد رشد داشته، همچنین در حومه تهران سالانه 700 میلیون سفر از تهران به حومه و از حومه به تهران صورت می گیرد که از این میزان 2 درصد توسط خطوط ریلی صورت می گیرد، اگر بخواهیم این میزان تغییر کند باید اقدامات بزرگی را انجام داد.

وی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه وزارت راه و شهرسازی مکلف شده است 30 درصد جابه جایی بار توسط خطوط ریلی انجام شود یعنی 40 میلیون، در سال 1400 باید به 200 میلیون تن افزایش پیدا کند، همچنین در برنامه ششم توسعه مصوب شد که 20 درصد جابه جایی مسافر باید با خطوط ریلی انجام شود یعنی 6 درصد در این زمینه رشد داشته باشیم.

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی ادامه داد: کل میانگین توسعه خطوط ریلی قبل از 4 سال گذشته کمتر از 180 کیلومتر بود اما امسال 1800 کیلومتر خطوط ریلی در کشور مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت اما باید گفت که اجرای این پروژه ها به طور حتم از طریق تامین مالی بین المللی انجام می شود.

آخوندی گفت: قطار سریع السیر تهران-قم- اصفهان و قطار تهران و مشهد از طریق تامین مالی بین المللی راه اندازی شد، همچنین برای توسعه چابهار از هندی ها 150 میلیون دلار اعتبارات بین المللی اخذ شده است از سوی دیگر از کره ای ها نیز اعتبار دریافت شده است.

وزارت راه و شهرسازی به برکت استفاده از برجام توانست منابع خارجی برای توسعه خطوط حمل و نقل ریلی جذب کند

وی ادامه داد: خوشبختانه وزارت راه و شهرسازی به برکت استفاده از برجام توانست استفاده قابل قبولی از منابع خارجی برای توسعه خطوط حمل و نقل ریلی داشته باشد، همچنین اقدام دیگر استفاده از منابع بخش خصوصی است در حال حاضر میزان کل آزادراه ها در کشور 2 هزار و 230 کیلومتر است که باید به 5 هزار کیلومتر افزایش پیدا کند، همچنین برای توسعه راه آهن باید 104 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری شود.

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی افزود: برای توسعه حمل و نقل ریلی نمی توان از منابع داخلی استفاده کرد و باید از منابع بین المللی در این راه استفاده شود، به عنوان مثال تنها در بخش حمل و نقل باید 190 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری شود البته در این 4 سال برای استفاده از منابع بخش خصوصی 28 هزار میلیارد تومان قرارداد امضا شده است ضمن اینکه در حال حاضر نیز 13 هزار میلیارد تومان قرارداد وجود دارد از سوی دیگر بیش از 60 هزار میلیارد تومان نیز توافقنامه امضا شده است.

وی تصریح کرد: برای اولین بار در بخش بنادر 403 میلیون دلار بخش غیردولتی تسهیلات گرفته است بنابراین این اقدامات با بودجه دولت امکان پذیر نیست و برای اولین بار در ایران ما به دنبال استفاده از منابع صندوق توسعه ملی برای توسعه حمل و نقل ریلی بوده ایم از سوی دیگر اقدام دیگر تاسیس صندوق توسعه حمل و نقل است.

آخوندی گفت: در این چند روزه بسیاری از نمایندگان پیامک هایی را در خصوص نظام مهندسی دریافت کردند، قانون نظام مهندسی برای اولین بار توسط من در سال 74 به مجلس پیشنهاد و تصویب شد بنده یکی از مدافعان توسعه مهندسی در ایران هستم.

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در خصوص رفع مشکل امضافروشی در نظام مهندسی افزود: مالک باید بتواند مهندس را خود انتخاب کرده و تمامی پول در اختیار مهندس قرار گیرد باید بتوان واسطه میان مهندسان و مالکان را حذف کرد البته در ارتباط با موضوعات مهم وزارت راه باید تاکید کرد که این وزارتخانه در حال حاضر 65 هزار کارمند و بیش از دو هزار مدیر دارد باید بتوان مدیران لایق را برای اداره این وزارتخانه در سال های آینده تربیت کرد هر چند که وزارت راه با کمیسیون عمران بسیار هماهنگ بوده و مشکلات با تعامل حل می شود.

۹:۱۰ - الماسی در مخالفت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی:

آخوندی در نوسازی بافت فرسوده خوب عمل نکرده است/انتقاد از آسیب زدن به سازمان نظام مهندسی

نماینده مردم کنگان، دیر و جم در مجلس گفت: آخوندی در بازسازی بافت های فرسوده به هیچ عنوان خوب عمل نکرده و بسیاری از شهرها در صورت بروز زلزله به صورت جدی آسیب می‌بیند.  سکینه الماسی در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی با بیان اینکه مخالفت بنده با گزینه وزارت راه و شهرسازی به معنای نادیده گرفتن زحمات مسئولان وزارت راه و شهرسازی نیست، گفت: در مدت وزارت آقای آخوندی برخی موانع مرتفع نشده است که برخی مشکلات ساختاری در برنامه ها و عملکردهای آخوندی در سطح ملی و منطقه ای وجود دارد.

نماینده مردم کنگان، دیر و جم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سه دلیل موفقیت کشورها در امر توسعه برخورداری از سیستم پیشرفته ناوگان ریلی، دریایی، هوایی و جاده ای است، افزود: این موضوع نقش فرابخشی در کشورها دارد اما بیشتر جابه جایی های مسافر و بار در کشور از طریق جاده ها انجام می شود و سهم بیش از 160 میلیون نفری در جاده ها در جابه جایی مسافر در برابر سهم کمتر از 20 میلیون نفری در بخش هوایی، دریایی، ریلی نشان می دهد که الگوی حمل و نقل به صورت جدی نیازمند تغییر است.

وی ادامه داد: سفرهای جاده ای به نسبت حمل و نقل ریلی بسیار پرهزینه و پرخطر بوده و سبب آسیب جدی به تخریب محیط زیست می شود. الماسی خطاب به آخوندی اظهار کرد: از اقدامات شما در توسعه کمی وکیفی راه آهن مطلع بوده اما با این آهنگ رشد تا چند سال دیگر قرار است نسبت نقش ریل به حمل ونقل جاده ای نسبتی منطقی و علمی باشد.

وی با طرح این سوال که اولویت بندی توسعه خطوط آهن به استان ها و شهرهای کشور براساس کدام منطق علمی و نیازسنجی صورت گرفته است، افزود: آیا بهتر نیست با توسعه شبکه ریلی ویژه مسافر ایمنی جابه جایی مسافر و کالا در کشور را ارتقاء داد و همچنین وابستگی حمل ونقل و مسافر را به ناوگان فرسوده هوایی به میزان چشمگیری کاهش داد.

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه سالانه هزاران نفر از بهترین سرمایه های کشور در جاده ها کشته می شوند و هزاران ایرانی در سوگ عزیزان خود می نشینند، ادامه داد: آیا می دانید به ازای هر یک از مسافرانی که کشته می شوند چه خسارت مادی و معنوی به کشور تحمیل می شود، آیا وزارت راه و شهرسازی در زمینه ارزیابی ریسک های جاده ای کشور شناسایی لازم را صورت داده و درباره خطرات آن مطالعه جامعی انجام داده است.

وی یادآور شد: آیا وزارت راه و شهرسازی نقشه ای از پراکندگی تراکم جاده ای، حوادث و سوانح جاده در دست دارد، به نظر می رسد که ضرورت دارد که نسبت به ساخت جاده ها متناسب با نیازسنجی ها و حذف و اصلاح نقاط حادثه خیز اقدام شود گرچه در سالیان گذشته شاهد کاهش تلفات جاده ای بوده ایم اما آیا در کاهش سهم جاده در بروز حوادث نیز توفیقی داشته ایم.

نماینده مردم کنگان، دیر و جم در مجلس دهم با بیان اینکه صنعت ساختمان در سال های آخر دولت دهم به دلیل سیاست گذاری های نادرست اقتصادی با رکود بی سابقه ای مواجه شده است، افزود: متاسفانه جثه سهمگین رکود بر این بخش اقتصادی ایران همچنان سایه افکنده و سیاست های دولت یازدهم گره فرو بسته را نگشوده است اگرچه رونق و رکود این صنعت تابع متغیرهای دیگری نیز بوده اما پرسش اساسی این است در این شرایط سخت دوران گذار آیا باید به جامعه نظام مهندسی کشور آن هم با جمعیت 490 هزار نفری متخصص و اهل فن این حوزه تکیه کرد یا بالعکس به تصمیماتی مانند تدوین و تصویب آئین نامه اجرایی کنترل ساختمان در کمیسیون زیربنایی دولت با وجود 2 سال مخالفت های پی در پی سازمان مهندسی که نه تنها به بدنه کارشناسی لطمه جدی وارد کرد بلکه به طور قطع با اصل 44 قانون اساسی، قانون شهرداری ها و قوانین نظام مهندسی و کنترل ساختمان در تضاد است.

وی ادامه داد: شاید در جواب بگویید که ما توافق کرده ایم اما به توافق خود نیز پایبند نبوده و دغدغه جدی مردم به ویژه در رفع مشکلات حوزه مسکن جوانان به گونه ای بوده که حق برخورداری از مسکن که در قانون اساسی آمده به خوبی ادا نشده است، البته این به معنای الزام حضور مستقیم دولت در ساخت و تحویل مسکن نیست و به نظر می رسد که نقش دولت می تواند سیاست گذاری و نظارت باشد.

الماسی با بیان اینکه آنچه که موجب دل نگرانی مردم شده این بوده که احساس می شود دولت یازدهم برای رفع مشکل مسکن فاقد یک نگاه مدون و مشخص بوده است، تصریح کرد: گاهی صداهای مختلفی از دولت به گوش می رسد از سخنان چند روز گذشته رئیس جمهور اینگونه استنباط شد که در دولت این بار اختلاف نظرهای جدی در حوزه مسکن وجود دارد لذا باید به صورت شفاف مشخص شود که سیاست های وزارت راه و شهرسازی در دولت دوازدهم چگونه است چرا که جوانان منتظرند تاثیر همین سیاست ها را به صورت آشکار و ملموس حس کنند.

وی با اشاره به اینکه ایران بر روی گسل زلزله قرار گرفته است، افزود: شهادت تاریخ همواره این را بیان می کند که بر اثر عارضه نامهربان زلزله جان های بسیاری گرفته شده آیا برای مقابله با خسارت های ناشی از زلزله راهی جز مقاوم سازی و اصولی سازی وجود دارد.

الماسی ادامه داد: در بازسازی بافت های فرسوده به هیچ عنوان خوب عمل نشده و بسیاری از شهرها در صورت بروز زلزله به صورت جدی آسیب می بیند البته این مهم نیازمند هماهنگی ها و همکاری های فرابخشی است اما اگر به چنین چیزی دست نیافته ایم دلیل آن خلاء قانونی یا عدم اجرای قانون است.

وی با بیان اینکه بوشهر قلب اقتصاد ایران است، اظهار کرد: نفت، دریا، گاز، انرژی، تجارت، نخیلات و صدها و ده ها فرصت پیدا و پنهان از این استان موقعیتی خاص و منحصر به فرد نه تنها در اقتصاد ایران بلکه در این کره خاکی ساخته است، اما در معادله صرفه و سود آن وزارتخانه عظیم توسعه زیرساخت های بوشهر محلی از اعراب ندارد.

این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: تنها بندر جنوبی ایران که کوتاه ترین فاصله تا مرکز داشته با 4 کشور به تنهایی هم مرز بوده، 937 کیلومتر مرز مشترک با خلیج فارس داشته بزرگترین پایانه های نفتی در این استان بوده، پارس جنوبی و پارس شمالی نگین سربلندی و افتخار ایران را در آغوش خود دارد و در یک کلام بوشهر ایران کوچک بوده که توسعه آن، توسعه ایران عزیز را به همراه دارد.

وی با بیان اینکه بیش از 10 سال پیش عملیات اجرایی خط آهن بوشهر آغاز شده است، ادامه داد: با وجود این همه پتانسیل و ظرفیت خدادادی در این استان که از هر نقطه کشور ضرورت ایجاد خط آهن را مبرهن تر می کند، اما در پرونده کاری آخوندی خطی برای اجرای آن متصور نشده و هر چه بوده در حد حرف و شعار است.

الماسی یادآور شد: اتوبان جم به فیروزآباد و دیر به بوشهر در پستوی فراموشی قرار دارد.

وی با بیان اینکه سیراف 21 قرن پیش پایتخت دریایی تمدن بوده است، افزود: تجارت در این سرزمین بیش از 20 قرن قدمت دارد، طرح ایجاد بندر پارس مدت مدیدی بوده که از دولت دوم اصلاحات در دستورکار بوده اما در عمل به این مهم پرداخته نشده است.

الماسی خطاب به وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی ادامه داد: نقش توسعه حمل و نقل ریلی، جاده ای و بندری در مدیریت شما چیست در حالی که کشورهای همسایه جمهوری اسلامی ایران با احداث ده ها بندر بزرگ و توسعه یافته و شبکه های وسیع و پیشرفته ریلی با جدیت مدعی افزایش سهم حمل و نقل خود در دنیا و منطقه هستند.

وی اظهار کرد: حتی اگر به باور برخی افراد دو بار استیضاح آخوندی دلایل سیاسی داشته باشد اما بخش زیادی از دلایل این دو استیضاح ضعف های مدیریتی بوده که تاکنون مرتفع نشده است.

الماسی با اشاره به برخی ضعف های مدیریتی آخوندی افزود: ضعف مفرط در استفاده از نوآوری های علم و ارتباطات و تکنولوژی، آی تی و آی سی تی در ناوگان جاده ای و ریلی و هوایی و دریایی، پیگیری ضعیف جهت تخصیص و پرداخت اعتبارات، بدهی بالا به پیمانکاران، عدم راه اندازی خط تولید ریلی، ضعف در برخی ادارات کل و ادارات در بنادر که ظرفیت های بالای بنادر در خلیج فارس، خزر و عمان را نادیده گرفته است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از جانب جامعه ارزشمند زنان از سپردن مسئولیت سرپرستی یکی از تخصصی ترین جایگاه های مدیریتی در شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به بانوی دانا و توانا قدردانی کنم.

۹:۰۰ - محبی نیا در موافقت با وزیرپیشنهادی راه وشهرسازی:

شکستن حبس شبکه ریلی از کارهای استراتژیک آخوندی است/کاهش تلفات جاده‌ای از ۲۷ هزار در سال ۸۴ به ۱۵ هزار و ۹۰۰ نفر در سال ۹۵

نماینده مردم شاهین دژ، تکاب و میاندوآب در مجلس   با بیان اینکه ما مملکت را بخشی و جزیره‌ای اداره می‌کنیم، گفت: بسیاری از ما در دولت و مجلس  به دنبال توسعه طلبی هستیم.

جهانبخش محبی‌نیا درنشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، درموافقت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی گفت: موافقان ومخالفان مسئولیت سنگینی برعهده دارند ودر واقع می‌خواهند یک ریسکی را مدیریت کنند چه در حوزه موافقت، چه در حوزه مخالفت واگر نفس‌ها نیز برای حضرت باریتعالی تپیده نشود کارسخت می‌شود زیرا سگ شکاری شیطان، پارس نمی‌کند و با مهارت انسان را شکار می‌کند.

نماینده مردم شاهین دژ، تکاب و میاندوآب در مجلس  شورای اسلامی با بیان اینکه امیدواریم شیپور ما به خاطر خدا نواخته شود، تصریح کرد: برادران و خواهران عزیز در حال حاضر اداره امور عمومی کشور از3 عارضه کلان رنج می‌برد و ما تا به این مسائل نپردازیم اوضاع مان بهتر ازاین نخواهد شد.

وی ادامه داد: یکی از پیامدهای این عوارض این است که منابع ملی تخصیص بهینه‌ای پیدا نمی‌کند وحلقه‌های معیوب به وجود می آید و وصله‌های ناجور به نظام ،دولت‌ها و پارلمان‌ها چسبیده می‌شود و یک بحثی وجود دارد ما در کشور هنوز سیاست‌گذاری برای بخش‌های کلان نداریم.

محبی نیا افزود: نگاه ما راهبردی نیست هر چقدر هم مدل و کارگزاران قوی می آوریم در بسیاری از زمینه‌ها موفقیت حاصل نمی‌شود و لذا ما به وزرا و مدیرانی نیاز داریم که مبانی فکری آنها استراتژیک باشد و در واقع مدیریت دانش را در بخش‌ها بتوانند پیاده کند.

نماینده مردم شاهین دژ، تکاب و میاندوآب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: عارضه منفی دوم این است که ما مملکت را بخشی و جزیره‌ای اداره می‌کنیم و بسیاری از ما در دولت و مجلس دنبال توسعه طلبی هستیم بدین معنا که بسیاری از ما هم اکنون اگر فرصت پیدا شود می‌گوییم تمامی ردیف‌های بودجه را اختصاص به حوزه انتخابیه دهیم.

وی تصریح کرد: متأسفانه در دولت هم همین مسئله وجود دارد، مسئول بخش کشاورزی می‌گوید تمامی منابع را به من بدهید و رفاه می‌گوید برای من، صنعت می گوید برای من و اقتصاد می گوید برای من و در نهایت ما باید تمام نیازهای کشور را مطابق با پیشرفتی که جهان دارد، توسط مراکز تحقیقی جمع‌بندی کنیم و در انتها در هیأت دولت بهترین تصمیم را برای کشور ارائه دهیم.

محبی‌نیا افزود: امروز اگر گسترش حمل و نقل ریلی اولویت ما است همه وزرا و نمایندگان و استانداران و سفرا به دنبال انجام این هدف مهم باشند، آیا این کار را می‌کنیم، نمی کنیم و مسئله توسعه هم همین است؛ ما می‌آییم فرودگاه را به دولت تحمیل می‌کنیم و تمام نشده تعطیل می‌شود.

نماینده مردم شاهین دژ، تکاب و میاندوآب در مجلس  شورای اسلامی ادامه داد: ما می آییم یک ساختمانی را بدون حساب و کتاب می‌سازیم و در مقیاس همین ساختمان سه ماه نگذشته آوارش بر سرمان خراب می‌شود و آن فرودگاه توسعه طلبانه  به اجرا درآمده اما منطق توسعه را ندارد و به همین خاطر است که حلقه‌های معیوب به وجود می‌آید و ما وزیری را می‌خواهیم که شجاعت داشته باشد.

وی افزود: برادران و خواهران گرامی از انتخاب  وزرایی که شجاع باشند و حرف‌هایشان را بزنند نهراسید؛ بنده به آقای زنگنه عرض کردم، آقای زنگنه تجربیاتی که در این سال‌ها به دست آورده‌اید و آن اصول موضوعه توسعه را پس از 40 سال با خودتان نبرید و این در حالی است که آقای شریعتمداری صنعت ما مرده است، شما بیا خودت را فدا کن، صنعت را احیاء کن.

محبی نیا تصریح کرد: سومین عارضه که ما داریم سطح تصمیم‌گیری ما هنوز در هیجان و احساس متوقف است،  باید همیشه بیدار باشیم تا کلاه سرمان نرود, سومین عارضه منفی ما این است که ما تصمیماتمان را در سطح احساس و هیجان متوقف است و بعضی از مواقع شیپورها به خاطر خدا نواخته نمی‌شود.

وی ادامه داد: اگر رئیس جمهور 18 نفر را در سطح چمران معرفی کردند باید همه افراد را رد کنیم و یا خدایی ناکرده 18 نفر در حد مثلا باباشاهی معرفی کردند باید به همه افراد رأی دهیم و این در حالی است که  اگر  آقای آخوندی را  در حد  اجرای برنامه‌های حمل و نقل و مسکن  بررسی کنیم، واجب است و اگر امید و  اصلاح طلب است به ایشان رأی بدهیم، شیپور به خاطر خدا نواخته نشده است.

نماینده مردم شاهین دژ، تکاب و میاندوآب در مجلس  شورای اسلامی تصریح کرد: در فراکسیون ولایی اگر چارچوب مورد نیاز یک وزیر را بررسی کردیم و دیدیم این وزیر به درد جمهوری اسلامی و انقلاب می‌خورد و اگر رأی ندهید جواب خدا را نمی‌توانید بدهید و باید این قفس را شکست و من فکر می‌کنم آقای آخوندی وزیری است که شجاعت لازم را برای اداره این وزارتخانه دارا است و می‌تواند شجاعانه ادامه دهنده طرح ها و برنامه‌هایی باشد که در 4 سال آتی شروع کرده است.

وی با بیان اینکه خواهر خوبم الماسی و آقای صادقی ایراداتی داشتند که می‌توانیم آن ایرادات را پاسخ بگوییم، افزود: آقای رئیس جمهور نیز اشاره کردند عباس آخوندی جدای از حمل و نقل و مسکن برای تصمیمات درسطح هیأت دولت از خودشان کارایی نشان داده‌اند، چرا یکی از کارهای اساسی و استراتژیک ایشان شکستن حبس شبکه ریلی است و مقام معظم رهبری نیز فرموده‌اند ودر برنامه ششم نیز آمده است و ما نمی‌خواهیم تنها در داخل مرزهای ایران محفوظ شویم والان توجهی که به سمت عراق، پاکستان، آذربایجان، افغانستان و ترکمنستان پیدا کرده‌اند و فراتر از سرزمین در واقع به سمتی می رویم که سایه جهان بر سرمان نباشد و سایه ایران بالای سر جهان باشد.

محبی‌نیا تصریح کرد: من خدمت شما عرض می‌کنم که راه آهن چابهار، زاهدان، مشهد، اصفهان، اهواز و در حوزه شیفت ریل‌محور حمل و نقل خانم الماسی فرمودند چه کاری کردید؟ خانم الماسی در این کشور در سال 84 تلفات جاده‌ای 27 هزار بوده است و هم اکنون در سال95 به چند رسیده است؟ به 15 هزار و 900 نفر رسیده است و مشخص است در این حوزه مدیریت حیات دارد ،نفس می‌کشد و ایجاد مدیریت یکپارچه حمل و نقل مشاهده می‌شود.

نماینده مردم شاهین دژ، تکاب و میاندوآب در مجلس  شورای اسلامی یادآور شد: شما به سیاست‌های مربوط به مترو، قطار، تاکسی بار و تاکسی تلفنی نگاه کنید این در حالی است که سیاست شما یکپارچه نیست و ما قانون وزارت راه و شهرسازی را ننوشتیم و توسعه یکپارچه شبکه حمل و نقل در قالب کریدور و یکی از آنها کریدور زاگرس است که 10 استان را در بر می گیرد واز بندر امام شروع می‌شود و به ایلام، خوزستان، لرستان، همدان، آذربایجان غربی متصل می‌کند و این طرح ‌ها در توسعه مملکت نقش بسزایی دارد.

وی  یادآورشد: بحث بعدی ما وضعیت کنونی اقتصادی است، در این وضعیت اقتصادی ما 23 میلیون نفر بدمسکن داریم و 7  الی 8میلیون نفر بیکار داریم و اقتصاد خود به خود درست نمی‌شود اما باید اقتصاد خودش را در بنگاه ،خانوار و بخش‌های کلان نشان دهد.

 

۸:۴۵- علوی در موافقت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی:

 نیازسنجی در بخش مسکن مهر صحیح نبود

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: معدل عملکرد آخوندی در سطح ملی خوب بوده است.  سید احسن علوی در نشست علنی امروز (شنبه، 28 مردادماه) مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی گفت: کسی که باید بیشتر در حوزه راه و شهرسازی درد و دل کند بنده و همکارانم هستم به دلیل اینکه شاخص های توسعه در استان کردستان نسبت به میانگین کشوری عقب تر است اما وقتی معدل عملکرد آخوندی را بررسی می‌کنم متوجه می شوم که در سطح ملی عملکرد موفقیت آمیزی داشته است.

نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نباید جفا کرد واقعیت این است که آخوندی کارهای متنوعی در حوزه کاری خود انجام داده که تأثیرات آن مشهود است.

علوی افزود: در 4 سال گذشته 30 درصد تخصیص اعتبار در وزارت راه و شهرسازی صورت گرفته بنابراین نمی توانیم بگوییم ایران چهارراه حمل و نقل در آسیا است اما میزان تخصیص کم و با تأخیر قابل توجیه نیست.

وی ادامه داد: آخوندی با بهره‌گیری از بخش خصوصی و بخش غیردولتی توانسته اقدامات اساسی را انجام دهد و بیش از 25 پروژه در بخش ریلی، در بخش جاده ای بیش از 40 پروژه، در بخش فرودگاهی بیش از 10 پروژه و نو سازی ناوگان هوایی داشته و بیش از یک صد هزار میلیارد تومان قرارداد در حوزه کاری خود با بخش خصوصی منعقد کرده است.

علوی با بیان اینکه بخش مسکن مهر قصه پر غصه کشور شد، گفت: مکان یابی و نیازسنجی در بخش مسکن مهر صحیح نبود و 110 هزار واحد مسکونی بدون متقاضی است و حدود 24 هزار واحد با متقاضی غیرمؤثر همراه بوده و بخش قابل توجه دیگری نیز با مشکل روبه رو شده است و در بخش نوسازی بافت فرسوده نیز اقداماتی صورت گرفته است.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی یادآور شد: آخوندی فردی است که از فرصت ها استفاده می کند و به نظر بنده باید به ایشان رأی مثبت داد تا حمل و نقل کشور معطل نماند.

 

۸:۱۲ -  مجلسی ها صبح امروز ابتدا به ادامه بررسی صلاحیت عباس آخوندی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی می پردازند. مخالفان و موافقان وزیر راه و شهرسازی در جلسه علنی پنج شنبه گذشته مجلس سخن گفتند و نخستین سخنران در جلسه روز شنبه برای ادامه بررسی صلاحیت وزیران، وزیر راه و شهرسازی خواهد بود.

61 نماینده مجلس تا ظهر پنج شنبه در موافقت و مخالفت با 11 وزیر پیشنهادی در صحن سخن گفته اند و وزیران پیشنهادی دولت دوازدهم نیز از برنامه های خود دفاع کرده اند. رسیدگی به صلاحیت و برنامه های 6 وزیر پیشنهادی باقیمانده است.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی دستورکار جلسه علنی امروز مجلس را به شرح ذیل قرائت کرد:

بررسی برنامه و صلاحیت وزرای پیشنهادی به ترتیب؛

1- وزاره راه و شهرسازی آقای عباس آخوندی

2- وزارت صنعت، معدن و تجارت آقای محمد شریعتمداری

3- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آقای سید عباس صالحی

4- وزارت کشور آقای عبدالرضا رحمانی فضلی

5- وزارت نفت آقای بیژن نامدار زنگنه

6- وزارت نیرو آقای حبیب الله بیطرف

7- وزارت ورزش و جوانان آقای مسعود سلطانی فر.