۱ نفر

بودجه تکلیف قیمت بنزین سال ۱۴۰۳ را مشخص کرد

۳۰ آذر ۱۴۰۲، ۱۷:۳۷
کد خبر: 815106
بودجه تکلیف قیمت بنزین سال ۱۴۰۳ را مشخص کرد

برخی از تحلیلگران می‌گویند دولت مجبور است قیمت بنزین در سال 1403 را بالا ببرد اما تصمیم واقعی دولت درباره افزایش قیمت سوخت چیست؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خبر آنلاین، این روزها و همزمان با بررسی لایحه بودجه در مجلس، گمانه‌زنی‌ها درباره قیمت بنزین در سال ۱۴۰۳ داغ شده است؛ به طوری که برخی از تحلیلگران، افزایش قیمت بنزین به دلیل کسری بودجه را اجتناب‌ناپذیر می‌دانند و برخی نیز معتقدند به دلیل شرایط اقتصادی و فشار تورمی، دولت به سختی می‌تواند درباره قیمت بنزین تصمیم بگیرد.  این در شرایطی است که در نیمه آذرماه امسال، سخنرانی احمد وحیدی، وزیر کشور در دانشگاه چمران اهواز درباره مصرف بنزین، قصه بالاتر بودن قیمت آب معدنی از بنزین را دوباره بر سر زبان‌ها آورد. او درباره نرخ بنزین گفته بود: در حال حاضر ما نزدیک به ۱۴۵ میلیون لیتر مصرف بنزین داریم و راهکار این است که باید اقداماتی انجام داد که بنزین به صورت بهینه مصرف و الگوی مصرف بهینه ترویج شود.

قیمت واقعی بنزین چند؟

کارشناس انرژی نیز درباره قیمت واقعی بنزین گفته است: فکر می‌کنم هرینه پالایش هر لیتر بنزین برای دولت در محدوده همین ۱۸ هزار تومان باشد و اگر قیمت نفت خام نیز در این پروسه در نظر گرفته شود، بهای هر لیتر بنزین از ۲۵ هزار تومان فراتر خواهد رفت اما همان‌طور که گفتم اقتصاد ایران و قدرت خرید و شرایط اجتماعی به گونه‌ای نیست که بتوان برای واقعی کردن قیمت بنزین تصمیم گرفت.

برنامه بنزینی دولت در بودجه

با این حال، آنچه که در بودجه سال آینده درباره قیمت بنزین دیده می‌شود، این است که دولت فعلا تصمیمی برای تغییر قیمت بنزین ندارد. در این خصوص سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۳ نیز تاکید کرده است: در لایحه پیشنهادی دولت هیچ اشاره‌ای به افزایش نرخ حامل های انرژی نشده است.

رحیم زارع متذکر شده است: در لایحه پیشنهادی دولت هیچ اشاره‌ای به تغییر قیمت حامل.های انرژی نشده است، اما با این حال دولت براساس قانون هدفمندی یارانه‌ها این اختیار را دارد که قیمت حامل‌های انرژی را در صورت صلاحدید افزایش دهد.

سیاست دولت درباره قیمت انرژی

پیش از این نیز رییس سازمان برنامه بودجه درباره تصمیم دولت درباره قیمت بنزین توضیح داده بود.

داود منظور هفته گذشته در یک برنامه تلویزیونی در رابطه با دیده نشدن رفع ناترازی انرژی در بودجه، گفته بود: رفع ناترازی انرژی از نظر آقایان یعنی قیمت انرژی را افزایش دهیم؛ یعنی قیمت بنزین و برق را بالا ببریم تا مردم کم مصرف کنند اما دولت فعلا بنایی برای اینکه قیمت انرژی را اصلاح کند، ندارد و منابع هدفمندی صرفا براساس رشد مصرف دیده شده که بدون افزایش قیمت است.

وی با بیان اینکه معتقدیم ابتدا باید اصلاحات غیرقیمتی را انجام بدهیم، عنوان کرده بود: ۵۰ برنامه برای اصلاحات غیرقیمتی دیده شده که در سال آینده در چارچوب برنامه و تکالیفی که ما در فصل بهینه‌سازی مصرف انرژی آمده، اجرا خواهیم کرد؛ بنابراین از نظر ما اولویت با اصلاحات فرایندی و غیرقیمتی است، اگر لازم باشد جایی قیمت تغییر کند، حتما باید منافع آن به خود مردم برگردد.

البته محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه در واکنش به این اظهارنظر رییس سازمان برنامه که گفته بود مجلس دنبال گرانی انرژی است، بلافاصله واکنش نشان داد. او، متن لایحه برنامه توسعه را که در آن دولت به دنبال مجوز افزایش قیمت انرژی بوده ولی مجلس با آن مخالفت و بند مربوطه را حذف کرده است را در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد و نوشت: در بند ب ماده ۴۶ لایحه برنامه هفتم تقدیمی از سوی دولت؛ دولت مکلف شده بود که با سیاست های قیمتی و غیرقیمتی، مصرف انرژی را در سطح ۱۴۰۱ حفظ کند!

به گفته او، آیا سیاست‌های قیمتی چیزی جز افزایش قیمت انرژی از جمله بنزین بود؟ و مجلس این بند را حذف کرد.

قیمت بنزین در سال آینده چقدر می شود؟

اما اظهارات وزیر نفت درباره قیمت بنزین جالب بوده است. جواد اوجی در اظهارنظری، تصمیم‌گیری درباره قیمت بنزین را به بعد از نهایی شدن برنامه هفتم موکول کرده است.

او در پاسخ به سوالی درباره افزایش قیمت بنزین در سال ۱۴۰۳ گفته است: هنوز برنامه هفتم نهایی نشده است، پس از آنکه نهایی شد درباره قیمت بنزین اظهارنظر می‌کنیم.

حذف یارانه بنزین در سال 1403

در این میان، برخی از تحلیل‌ها حاکی از تلاش و اصرار سازمان برنامه و بودجه برای حذف یارانه بنزین هواپیماهاست.

معاون وزیر راه و شهرسازی در این خصوص اعلام کرده است: سازمان برنامه بودجه به دنبال حذف یارانه سوخت تحویلی به ایرلاین‌هاست و این موضوع فعلا در مراحل کارشناسی قرار دارد.

شهریار افندی زاده در نشست خبری هفتمین نمایشگاه حمل و نقل در پاسخ به اینکه آیا قرار است یارانه سوخت تحویلی به شرکت‌های هواپیمایی داخلی حذف شود، گفته است: سازمان هواپیمایی و شرکت‌های هواپیمایی داخلی موافق حذف سوخت یارانه‌ای نیستند.

وی با بیان اینکه ایرلاین‌ها استدلال‌هایی برای این مخالفت دارند، توضیح داده است: میزان سوخت تحویلی به شرکت‌های هواپیمایی در کل مصرف سوخت کشور تاثیری ندارد.

افندی‌زاده تاکید کرده است: هنوز تصمیم نهایی برای این منظور اتخاذ نشده است. سازمان برنامه و بودجه با استدلال‌هایی که می‌آورد به دنبال حذف یارانه سوخت شرکت‌های هواپیمایی است.

معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شده است: در مجموع حذف سوخت یارانه‌ای شرکت‌های هواپیمایی در اختیار هیات دولت است و این مساله در مراحل کارشناسی به سر می‌برد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محسن IR ۱۷:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۳۰
    0 0
    چنددرصدملت،هواپیماسوارمیشوند؟!یارانه مختص هواپیماهای باری هست،نه مسافربر؟!
  • IR ۱۸:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۳۰
    0 0
    25 تومن؟! حتی ۵٠٠ تومنش هم توهمی بیش نیست.
  • DE ۲۲:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۳۰
    0 0
    مردم باید یک روز تکلیف خود را مشخص کنند ، که تا کی و چه میزان تحمل بار بردن دارند ، دیر و زود داره ولی سوخت و سوز ندارد !!!
  • اسی IR ۲۲:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۳۰
    0 0
    این سیستم داره کاملا بر ضد ملت کار میکنه. ای کاش نگاهی به اوضاع عربستان و کویت و امارات مینداختن
  • CH ۲۲:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۳۰
    0 0
    دولت تا زمانیکه ماشینهای خارجی دولوکس و کم مصرف را به قیمت خارج در دسترس مردم قرار نداده نباید حرفی از بنزین بزند حتی وارد کننده آنان نیز اگر مونتاژ کننده های اوباش باشد ملت قبول نخواهد کرد و هر کسی در این مورد پافشاری کند قصد براندازی دارد
  • مصطفی IR ۲۳:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۳۰
    0 0
    ما منتظر حداقل حقوق ساعتی 15 دلار در سال آینده هستیم ،و بنزین هم میتواند براساس کیفیت با استاندارد جهانی بفروش برسد . حداقل حقوق 2000هزار دلار یا بیشتر در کشورهای حوزه خلیج فارس هست ،اما در ایران همه اجناس و بنزین با دلار مقایسه می شود ، و اگر حقوق کارگر و کارمند به دلار پرداخت بشود ،دیگر شاهد گرانی نخواهیم بود و دزدی و رانت متوقف می شود ، ما منتظر حداقل حقوق 2000 دلار در سال 1403 هستیم
  • US ۲۳:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۳۰
    0 0
    دولت ایران هم میتواند بنزینو به قیمت کشورهای حاشیه خلج فارس بفروشه ولی قبلش باید چند کار انجام بده قیمت ماشینها هم به قیمت ماشینهای اونها باشه یارانه ها هم مثل یارانه اونها باشه یعنی ماهی 300تا 400میلیون تومان و ارز هم ازاد همه قیمتها هم ازاد ااین گوی و این میدان بفرما اینطور نباشه موقع کار حسن برادر و موقع مزد حسن دزد باشه افتاد
  • IR ۰۱:۴۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۱
    0 0
    احتمالا اینهم کار دشمن است ، گوشت گران برنج گران خانه گران ، دوا و دکتر گران ، لباس و کفش گران هزینه تحصیل بچه گران ، این هم بزار گران‌ بشه ، بالاخره بنزین هم‌حق داره ، همه چی گران و غقط بنزین ارزان
  • فرهاد IR ۰۷:۱۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۱
    0 0
    خ خ خ خودتان هستید55
  • IR ۱۰:۲۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۱
    0 0
    بنزین ۳ تومان مردم نمیتوانند بزنند برسه به بالا برتی ۷۰ درصد مردم سخت ۳۰ درصدش پولدار معنی نمیده طبقه پایین ضربه میخورد با این تصمصیم اشتباه قیمت بالا بره نظر من
  • IR ۲۱:۲۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۱
    0 0
    وقتی بخواهند قیمت بنزین رو ۸برابر افزایش بدهند بیان مزد کارگرهاوکارمندها رو هم سال جدید ۸ برابر کنند مشکلی ندارد به طور مثال مزد ۱۰ میلونی کارگرها ۸۰ میلون بشه
  • احمد IR ۰۹:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    0 0
    بنزین را گران کنند قیمت خودرو باید مفت باشد نمیشه هم بنزین گران باشد هم خودرو آدمهای بی سواد دولت لطفن نظر ندن دولت از ریجستری گوشی مبایل میخوره بسه
  • رضا IR ۰۹:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    0 0
    بجای تولید آشغالترین ماشین ها در کشور که متوسط مصرف 8تا 10لیتر دارند باید میلیون ها لیتر بنزین در روز مصرف شود.اگر دزدان سرگردنه اقتصاد کشور رو در دست نداشتند قطعا با قطع کردن دست سایپا و ایران خودرو شرایط عوض میشد.
  • رضا IR ۱۹:۳۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۴
    0 0
    نمایندگان محترم مجلس لطفا وزیر کشور را آگاه کنید قیمت بنزین ارزان نیست این خود روهای غیر استاندارد داخلی است که باعث افزایش مصرف بنزین در کشور گردید ه است یعنی صدی هجده لیتر و بعدأ جاده ها و راه های واقعا افتضاح با دست اندازه‌ای وحشت ناک اول این مشکلات را حل کنید بعدآ بفکر افزایش قیمت بنزین باشید