۰ نفر

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق مطرح کرد:

فرصت‌های موصل آزاد برای اقتصاد ایران/ رقبای تجاری ایران ۱۰برابر شدند

۲۳ تیر ۱۳۹۶، ۱۹:۲۳
کد خبر: 205814
فرصت‌های موصل آزاد برای اقتصاد ایران/ رقبای تجاری ایران ۱۰برابر شدند

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با بیان اینکه عراق بعد از آزادسازی موصل، فرصت‌های زیادی برای سرمایه‌گذاری دارد گفت: با برقراری امنیت در کشور امکان حضور رقبای ما از سایر کشورها نیز فراهم خواهد شد اما این شرایط در مجموع به نفع ایران است.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم، یحیی آل اسحاق در ارتباط با وضعیت تجارت با کشور عراق بعد از آزادسازی موصل اظهار کرد: عراق هر چقدر به سمت امنیت برود شرایط بهتر و از طرفی سخت‌تر برای تجارت فراهم می‌کند.

وی افزود: در صورتی که شرایط سرمایه‌گذاری در این کشور امن باشد بودجه‌ای که صرف مسائل امنیتی می‌شد این بار صرف مسائل عمرانی و زیرساخت اقتصادی آن می‌شود و ریسک‌های امنیتی برای حضور در این کشور کمتر می‌شود که از این بابت شرایط مناسب‌تری برای ایران فراهم می‌آورد.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق ادامه داد: این شرایط همچنین باعث می‌شود که دیگر رقبای جهانی در بازار عراق حضور یابند و رقابت سخت‌تری ایجاد می‌کنند.

آل اسحاق گفت: رقبای خارجی ایران با توجه به نگرانی‌های امنیتی موجود در عراق در گذشته ریسک حضور در این کشور را نمی‌پذیرفتند اما اکنون شرایط متفاوت است و در صورتی که رقبای ما در زمان ناامنی‌های عراق 10 مورد بودند اکنون به 100 مورد افزایش یافته‌اند.

وی گفت: در شرایط جدید عراق بعد از آزادسازی موصل باید در قیمت و کیفیت رقابت سخت‌تری در مقایسه با گذشته داشته باشیم که این امر شرایط بازاریابی و فروش را با دشورایهای بیشتری فراهم می‌کند.

وی گفت: با وجود اینکه شرایط عراق بعد از آزادسازی موصل فرصت و تهدید را توامان در کنار هم دارد اما در مجموع فرصت‌های آن برای ایران بیشتر است.

وی افزود: در این شرایط می‌توانیم سرمایه‌گذاریهای بلندمدت در این کشور داشته باشیم و دیگر مانند گذشته به دلیل شرایط خاص عراق مجبور به فعالیت‌های کوتاه‌مدت نیستیم و امکان همکاری و تولید مشترک وجود دارد.

رئیس اتاق مشترک ایران و عراق در پاسخ به این سوال که کشور عراق در چه زمینه‌هایی دارای اولویت سرمایه‌گذاری و تجارت است گفت: این کشور در تمام زمینه‌ها امکان فعالیت اقتصادی وجود دارد و ما می‌توانیم در زمینه جدول کنار خیابان تا نیروگاه و پالایشگاه، رب گوجه فرنگی تا تمام لوازم ساختمانی و لوازم خانگی و انواع خدمات بانکی و خودرو حضور داشته باشیم.

آل اسحاق در پایان گفت: ایران در بازار عراق به رقم 14 میلیارد دلاری نیز رسیده است اما این بازار ظرفیت 20 میلیارد دلاری خواهد داشت هر چند بازار ما در مقاطعی به 6 تا 7 میلیارد دلار نیز رسیده است.