۰ نفر

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی؛

بیش از یک میلیون هزار قطعه طیور مبتلا به آنفلوانزای حاد معدوم شد

۱۶ بهمن ۱۳۹۹، ۱۵:۵۶
کد خبر: 503483
بیش از یک میلیون هزار قطعه طیور مبتلا به آنفلوانزای حاد معدوم شد

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی گفت:از ابتدای دوره شیوع بیماری آنفلوانزای حاد پرندگان تاکنون تعداد معدوم سازی طیور به یک میلیون و ۱۸۰ هزار قطعه رسیده است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ بهمن نقیبی معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی درباره آخرین وضعیت شیوع آنفلوانزای حاد پرندگان اظهار کرد: بنابر آخرین آمار از ۲۸ آبان تاکنون، ۳۸ کانون در ۹ استان کشور همچون خوزستان، البرز، مرکزی، مازندران، کرمانشاه، خراسان جنوبی، تهران، اردبیل و آذربایجان غربی گرفتار آنفلوانزای حاد پرندگان گرفتار شدند.

وی افزود: از ابتدای دوره بیماری ۹ استان درگیر آنفلوانزا شدند که ۴ استان به دلیل آنکه بیش از ۲۱ روز از آخرین کانون می‌گذرد، پاک شدند و هم اکنون در شرایط عادی قرار دارند.

این مقام مسئول با بیان اینکه واحد‌های صنعتی تنها در خراسان جنوبی درگیر بیماری هستند، گفت: در ۸ استان دیگر موردی در فارم‌های صنعتی نداشتیم.

نقیبی با بیان اینکه واحد طیور صنعتی تنها در خراسان‌جنوبی گرفتار بیماری شد، گفت: مابقی استان‌ها در حیات وحش و طیور بومی موارد ابتلا بیماری آنفلوانزا حاد پرندگان داشتیم.

به گفته این مقام مسئول، از ابتدای دوره بیماری تاکنون یک میلیون و ۱۸۰ هزار قطعه طیور معدوم سازی شدند.

نقیبی با بیان اینکه اخیرا گزارشی در خراسان جنوبی نداشتیم، گفت: در حال حاضر وصعیت خراسان جنوبی برخلاف گذشته که واحد‌ها پشت سرهم درگیر بودند، در شرایط فعلی وضعیت آرام و خوب است که امیدواریم به سمت و سویی رویم که موارد جدیدی از بیماری نداشته باشیم.

وی افزود: طی یک تا ۲ ماه اخیر، بیماری آغاز شده و تقریبا تمامی کشور‌های اروپایی، شرق آسیا و کشور‌های همسایه ما درگیر این بیماری شدند که در سایه شیوع این بیماری آسیب جدی به صنعت طیور وارد شده است.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی در پایان با بیان اینکه مدیران واحد‌های صنعتی از پنهان کاری اجتناب کنند، تصریح کرد: در واحد‌های صنعتی، مدیران واحد‌ها و مسئولان فنی بهداشتی افت مصرف دان، آب یا تولید و یا تلفات غیرعادی را در اسرع وقت به دامپزشکی اطلاع رسانی کنند و از پنهان کاری بپرهیزند چرا که سیر بیماری به گونه‌ای است که امکان پنهان کاری برای مدت طولانی وجود ندارد.