۰ نفر

پیش‌بینی تولید ۲.۲میلیون تن سبزی و صیفی گلخانه‌ای

۲۰ شهریور ۱۳۹۷، ۱۸:۳۶
کد خبر: 299700
پیش‌بینی تولید ۲.۲میلیون تن سبزی و صیفی گلخانه‌ای

پیش بینی می‌شود امسال حدود دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن سبزی و صیفی گلخانه ای در کشور تولید شود.مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی گفت: در صورت احداث یک هزار هکتار گلخانه در سال جاری، حدود ۲۰۰هزار تن محصولات گلخانه ای افزایش می‌یابد و به رقم حدود ۲.۲ میلیون تن می رسد.

به گزارش اقتصادآنلاین، غلامرضا تقوی میزان تولید سبزی و صیفی گلخانه ای در سال ۹۶ را دو میلیون و ۲۶ هزار تن عنوان کرد.

وی تنوع‌بخشی به تولیدات گلخانه‌ای را از رویکردهای وزارت جهاد کشاورزی در راستای کمک به تنظیم بازار و صادرات دانست و تصریح کرد: با اقدامات ترویجی و آموزشی درسال گذشته ۱۰ درصد به سطح کشت گوجه فرنگی گلخانه ای و ۱۳ درصد تولید آن در فضای گلخانه افزوده شد و سطح و تولید خیار گلخانه ای کمتر شده است.

وی ادامه داد: کشت محصولات باغی و سبزی و میوه های جدید در محیط های کنترل شده شامل گلخانه ها و سایبان ها، ظرف سال گذشته ۱۲۴ درصد نسبت به سال ۹۵ رشد نشان می دهد.

مدیرکل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ خاطرنشان کرد: در سال ۹۵ حدود ۹۰ هکتار از سطح گلخانه ها مربوط به محصولات باغی بوده که به طور عمده شامل مرکبات هلو، انگور و شلیل ،انار و گیاهان دارویی می باشد.

وی گفت: تولید در گلخانه ها و سایبان ها در باغ ها علاوه بر افزایش کیفیت و کمیت محصولات در صرفه جویی مصرف آب نیز موثر است.

تقوی با بیان آن که باغداران از اجرای سایبان در باغات خود به علت کمک به کاهش تبخیر آب، استقبال کرده اند، اذعان داشت: پیش بینی می کنیم سال آینده جهش خوبی در توسعه سایبان ها داشته باشیم و در دو سال اتی بیش از۷۰۰ هکتار از باغات زیر سایبان و محیط های کنترل شده قرار بگیرند.

وی درباره تغییرات نرخ ارز و تاثیر آن بر فعالیت های گلخانه ای گفت: تحولات نرخ ارز تاثیراتی در بخش نهاده از جمله بذرF۱ سبزی و صیفی گلخانه ای، کود، سموم و سایر نهاده ها داشته است و برای افرادی که در حال احداث گلخانه بودند این تاثیرات مربوط به هزینه تجهیزات و سازه های گلخانه ای وارداتی می شود که با هماهنگی های صورت گرفته تلاش کرده ایم این تاثیرات را به حداقل برسانیم.

تقوی اظهار داشت: در حاضر قطعات، تجهیزات و سازه های گلخانه ای وارداتی قرار شده با نرخ ارز سامانه نیما وارد کشور شود.

وی درباره بذر سبزی و صیفی مورد نیاز گلخانه ها تصریح کرد: سالانه حدود ۵۰۰ میلیون قطعه بذر سبزی و صیفی گلخانه ای مورد نیاز است که بخش کمی از آن در داخل تولید می شود.

مدیرکل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی افزود: طی جند سال اخیر دو شرکت داخلی به فناوری تولید بذر F۱ گلخانه ای دست پیدا کرده و در حال تولید هستند که نیاز به حمایت ویژه دارند.

وی گفت:معافیت های مالیاتی، تامین سرمایه در گردش و واگذاری اراضی از جمله حمایت هایی است که این تولید کنندگان به آن نیاز دارند.

تقوی درباره حمایت از گلخانه های بزرگ مقیاس که با رویکرد تولید برای صادرات احداث می شوند، اظهار داشت: برای تاسیس گلخانه ها ۱۴۵۳ میلیارد تومان از طریق بانک کشاورزی درخواست تسهیلات صورت گرفته که از ابتدای سال ۹۷ تا پایان مرداد ۱۸۲ میلیارد تومان آن پرداخت شده است.

وی افزود:مبلغ ۱۶۳ میلیارد تومان نیز از طریق سایر بانک ها پرداخت شده و نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان از طریق سامانه کارا در حال پرداخت می باشد.