۰ نفر

پول خرج کردن مایه شادی است اما...

۲۶ مهر ۱۴۰۱، ۱۹:۴۶
کد خبر: 674831
پول خرج کردن مایه شادی است اما...

آیا پول مایه‌ی خوشحالی است؟ کتاب‌های مختلفی دراین‌باره چاپ و منتشر شده است اما هنوز هم جواب قاطعی برای این پرسش پیدا نشده است. ولی روشن است که بی‌تردید چگونگی خرج کردن پول تأثیر شگرفی در خوشحالی ما دارد.

پولتو اینطوری خرج کن تا انسان شادی باشی

به گزارش اقتصاد آنلاین، «گرچن رابین» (Gretchen Rubin) نویسنده‌ی کتاب «پروژه‌ی شادکامی» در یک برنامه‌ی رادیویی دراین‌باره چنین گفت: «با پول نمی‌توانید خوشحالی بخرید اما بی‌شک می‌توانید چیزهایی بخرید که باعث شادی و خوشحالی‌تان می‌شوند.»

«مایکل نورتون» (Michael Norton) استاد دانشگاه هاروارد و یکی از نویسندگان «پول شادی‌آور: خرج کردن پول به‌شکلی هوشمندانه» معتقد است مشکل در چگونگی پول خرج کردن است؛ ما پول‌مان را جوری خرج می‌کنیم که معمولا باعث خوشحالی ما نمی‌شود!

خُب با وجود محدودیت منابع پولی، پرسش مهم این است که چطور پول‌مان را خرج کنیم که باعث تقویت روحیه و شادی بیشتر شود. همراه ما باشید، در این مطلب چند توصیه به شما ارائه می‌کنیم که به‌کمک آنها می‌توانید با پول‌تان خوشحالی بخرید!

پول‌تان را خرجِ تجربه‌کردن کنید

با فرض اینکه هردو برای‌تان جذاب است، خرید لباس یا خرید بلیط تئاتر؛ کدام‌یک‌ شما را خوشحال‌تر می‌کند؟ پژوهش‌های زیادی دراین‌باره انجام شده است و بر مبنای یافته‌ها، هزینه کردن‌ برای تجربه‌های نو در مقابل صرف همان هزینه برای خرید اشیا، آدم‌ها را خوشحال‌تر می‌کند. تجربه‌های مشترک با دیگران، سروتونین بیشتری به‌همراه دارند. تجربه‌‌های مشترک بیشتر از تجربه‌های تک‌نفره ما را خوشحال‌ می‌کنند. در کنار اینها تجربه‌های شخصی مخصوص به خودتان مثل تماشای هرروزه‌ی یک قطعه‌ی هنری یا دوچرخه‌سواری هم شادی زندگی‌تان را بیشتر می‌کنند.

بالاخره پول خوشبختی می آورد یا خیر؟

ارزش‌هایتان را مشخص کنید

اگر می‌خواهید اشیای ملموس بخرید، بهتر است پول‌تان را خرج چیزهایی کنید که با ارزش‌هایتان هماهنگ هستند. مثلا اگر به گذران وقت با خانواده اهمیت می‌دهید، خریدن میز پینگ‌پنگ ایده‌ی خوبی است که باعث نزدیکی اعضای خانواده می‌شود. یا مثلا اگر از دویدن‌های طولانی لذت می‌برید اما برای داشتن نیرومحرکه به یک کتاب صوتی نیاز دارید، شاید بد نباشد اشتراک سرویس‌های ارائه‌دهنده‌ی فایل‌های صوتی را بخرید.

پول‌تان را خرج دیگران کنید

به جای تمرکز بر «چه بخرم» به «برای که بخرم» فکر کنید. خرج کردن پول برای دیگران در مقایسه با صرف همان پول برای خودمان، ما را خوشحال‌تر می‌کند. همچنین بنا بر پژوهشی که در مجله‌ی «سلامت روان» (HealthPsycholog) منتشر شد، این کار باعث تقویت سلامتی می‌شود و اثری مشابه ورزش‌کردن یا داروهای مسدودکننده‌ی بتا دارد. بررسی نمونه‌های این پژوهش پس از دو سال نشان داد افرادی که پول بیشتری صرف دیگران ‌می‌کنند، فشار خون پایین‌تری دارند! اما یک نکته‌ی مهم را فراموش نکنید: دایره‌ی بخشندگی‌تان را کوچک نگه دارید. قلب‌تان شادتر و سالم‌تر خواهد بود اگر، پول‌تان را برای اعضای خانواده و نزدیکان‌تان خرج کنید.

پس‌انداز از شما محافظت می‌کند

پس‌انداز کردن کار آسانی نیست، مایه‌ی خوشحالی هم نیست! اما داشتن پس‌انداز بی‌شک باعث خشنودی است. درعین‌حال بدهکار بودن مایه‌ی ناآرامی و نگرانی است. بنابراین پس‌انداز به‌عنوان ابزاری برای پیشگیری، مزیتی خوشایند است. ابزارهای پس‌انداز خودکار، کارتان را ساده‌تر می‌کنند.

میزان شادی حاصل از هر خرید را ارزیابی کنید

در پایان پیش از هر خرید یا فشردن دکمه‌ی خرید آنلاین، میزان شادی ناشی از آن خرید را بررسی کنید. از خودتان بپرسید: «آیا چیزی که می‌خرم باعث خوشحالی‌ام می‌شود؟» یا «این خرید بزرگ‌ترین و شادترین نیرومحرکه را برایم فراهم می‌کند؟» بد نیست یادداشت‌نویسی را امتحان کنید تا دورنمای قابل‌اطمینانی از هزینه‌هایتان به‌دست بیاورید. برای یک ماه یا بیشتر فهرست خریدهایتان را نگهداری کنید و درباره‌ی حس ناشی از خریدن آنها یک هفته و همچنین یک ماه پس از خرید بنویسید. با این کار به‌سادگی متوجه می‌شوید کدام خریدها واقعا ارزشش را داشته‌اند و کدام خریدها را نباید تکرار کنید.