۰ نفر

اقتصادآنلاین گزارش می‌دهد؛

روند صعودی تولید روی در سال‌های آتی/ سرمایه‌گذاری جدید در پی افزایش قیمت‌ها

۱۸ تیر ۱۳۹۹، ۸:۳۰
کد خبر: 451517
روند صعودی تولید روی در سال‌های آتی/ سرمایه‌گذاری جدید در پی افزایش قیمت‌ها

بر اساس آخرین گزارش صنعت فیچ سولوشن تولید جهانی معادن روی طی سال‌های آتی همچنان افزایشی خواهد بود چرا که افزایش قیمت‌های روی، شرکت‌های معدنی غیرفعال و نیمه فعال را ترغیب به شروع و ادامه جدی‌تر تولید خواهد کرد.

اقتصادآنلایناکرم شعبانی؛ بر اساس گزارش فیچ، تولید جهانی روی در سال‌های آتی کاملا روند سودآوری را دنبال خواهد کرد. افزایش قیمت روی در قیاس با سطح تاریخی باعث ایجاد سرمایه گذاری‌های جدید و توسعه و شروع مجدد پروژه‌های مسکوت خواهد شد، چرا که روند افزایش قیمت توجیه اقتصادی این پروژه‌ها را به دنبال خواهد داشت.

این گزارش عنوان می‌کند که در چنین شرایطی افزایش ظرفیت تولید قابل پیش بینی است؛ بر این اساس تولید معادن روی جهان تا سال 2029 سالانه 1.7 درصد افزایش یافته و به 14.8 میلیون تن مواد معدنی خواهد رسید.

نمودار تولید و رشد معادن جهانی روی

(نمودار تولید و رشد معادن جهانی روی)

چین

فیچ انتظار دارد که تولید معادن روی در چین در سال‌های آتی به دلیل کاهش عیار سنگ‌های معدنی و سخت‌تر شدن قوانین و مقررات زیست محیطی به صورت فزاینده دچار رکود شود. تحلیل‌گران ادعا می‌کنند که حفظ مواد معدنی و ادغام روز افزون صنایع معدنی در برنامه پنج ساله سیزدهم چین از پیش تعیین شده است.

گروه مس جیانگ تونگ در جولای سال 2019 کار بر روی معادن سرب- روی- نقره را در استان جیانگشی آغاز کرد. گزارش‌ها حاکی است که این پروژه سالانه یک میلیون تن ظرفیت دارد که طبق پیش بینی‌ها می‌تواند 29.6 کیلو تن کنسانتره سرب و 44.5 کیلوتن کنسانتره روی تولید کند.

فیچ پیش بینی می‌کند که میزان تولید روی این کشور به بالاترین سطح ممکن خواهد رسید و از 3.8 میلیون تن در سال 2020 به 3.9 میلیون تن تا سال 2029 می‌رسد. با وجود این سرعت رشد بسیار آهسته، چین همچنان بزرگترین تولیدکننده جهانی روی باقی خواهد ماند. فیچ پیش بینی کرده است که موقعیت چین از 31 درصد از تولید جهانی معادن در سال 2020 به 26 درصد در سال 2029 کاهش می‌یابد.

پرو

فیچ پیش بینی کرده است که پرو در سال‌های آتی همچنان بهترین تولیدکننده کنسانتره روی باقی خواهد ماند. بر اساس اخبار وزارت انرژی و معدن پرو، این کشور 57 شرکت معدنی دارد که از دو شرکت بزرگ بین‌المللی گلنکور و تک ریسورسز و نیز شرکت‌های معدنی داخلی تشکیل شده است.

با وجود تعداد زیادی از بازیگران عرصه معدن، بخش روی در پرو تحت سلطه شرکت آنتامینا است که در سال 2018 حدود 409 کیلو تن تولید داشته است. در کوتاه و میان مدت تحلیل گران فیچ انتظار دارند آنتامینا همچنان به روند افزایش تولید خود ادامه دهد. در کنار آنتامینا شرکت روی کره نیز در امر تولید این ماده معدنی تاثیرگذار است.

استرالیا

پس از رشد قابل توجه سال 2019، فیچ انتظار دارد استرالیا مسیر مثبت رشد تولید روی را در طول یک دهه آینده ادامه دهد. در سال 2019، معادن روی در این کشور به سود سالانه 14 درصد رسیده است. بر این اساس معادن روی استرالیا در سال 2019 نزدیک به 94 کیلو تن تولید داشته است است این در حالی است که برآورد می‌شود میزان تولید روی در این کشور سالانه به 120 تا 132 کیلو تن افزایش یابد. بر اساس پیش بینی‌های فیچ، استرالیا سریع‌ترین نرخ رشد تولید روی در جهان را تا سال 2029 به ثبت خواهد رساند.

هند

این کشور به شکلی فزاینده به سمت افزایش تولید در معادن روی گام برمی‌دارد. بزرگترین معادن روی هند برنامه توسعه گسترده‌ای با هدف افزایش تولید به 1.2 میلیون تن در سال 2020 در پیش روی دارد در حالی که سال گذشته میزان تولید این کشور 950 کیلو تن بوده است. فیچ تولید روی را 75 تا 80 درصد از ظرفیت معادن برآورد کرده چرا که ظرفیت باقی مانده به استخراج سرب و نقره اختصاص دارد. در حالی که پروژه‌های مختلفی در سال 2019 تعریف شده بود پیش بینی می‌شود این پروژه‌ها در سال 2020 به اتمام برسد و در نهایت در سال جاری و سال 2021 افزایش رضایت بخشی در معادن روی را شاهد خواهیم بود.