۰ نفر

دبیر سندیکای لوله و پروفیل ایران

صادرات فولاد برخلاف سیاست وزارت صنعت ادامه دارد

۱۲ آذر ۱۳۹۸، ۱۰:۳۶
کد خبر: 399038
صادرات فولاد برخلاف سیاست وزارت صنعت ادامه دارد

دبیر سندیکای تولید کنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران گفت : در حالیکه صنایع پایین دستی فولاد کشور با کاهش ظرفیت و افت تولید روبرو است و وزارت صنعت تامین نیاز داخل را اولویت نخست تعیین کرده، اما فولاد سازان صادرات را ترجیح می دهند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، « امیر حسین کاوه » اظهار داشت: وزیر صنعت، معدن وتجارت خطاب به تولید کنندگان فولاد کشور، تامین نیاز داخل را به عنوان اولویت نخست، پیش از صادرات دانسته و آن را در قالب نامه رسمی به معاونین این وزارتخانه و واحدهای تابعه ابلاغ کرده، اما شکل اجرایی به خود نگرفته است.

حمید رضا طاهری زاده نایب رییس انجمن تولید کنندگان فولاد ایران به تازگی اعلام کرد: روز ششم خرداد ماه، بیست و نهمین نشست هم اندیشی رسته نوردکاران مقاطع طویل در دفتر این انجمن برگزار شد که محوریت آن کمبود شمش در داخل کشور بود، زیرا اکنون شمشی از کوره های قوس با کیفیت بالا در بازار وجود ندارد و عمده تولیدات کارخانه های ذوب صادر می شود که در صدر صادر کنندگان فولاد خوزستان، ذوب آهن اصفهان و ذوب آهن پاسارگاد قرار دارند.

** صنعت فولاد نیازمند متولی

کاوه افزود: امروز صنعت فولاد به متولی نیاز دارد و در واقع این بخش نیازمند تشکیلاتی برای ساماندهی امور است، زیرا اکنون متولی مشخص نیست و دستورات وزیر صنعت هم ضمانت اجرایی به دنبال ندارد و بورس کالا هم به شکل یکطرفه در اختیار تولید کنندگان وفروشندگان است و خریداران کالا پشتیبانی ندارند.

** اختلاف قیمت 90 دلاری در هرتن

دبیر سندیکای تولید کنندگان لوله وپروفیل فولادی ایران اضافه کرد: اکنون هرتن ورق گرم فولادی در بورس به قیمت 520 دلار فروخته می شود، درحالی که قیمت جهانی به ازای هرتن 430 دلار است و اختلاف 90 دلاری را نشان می دهد .

وی گفت: مرجعی برای پاسخگویی در خصوص اختلاف قیمت میان تولید کننده داخل وخارجی نیست و به جای رونق تولید و اشتغال ، خلاف آن عمل می شود .

** تولید کنندگان لوله وپروفیل تماشاگر اقتدار فولاد سازان

کاوه یادآور شد: وزیر صنعت سال گذشته طی نامه ای تامن 2.1 میلیون تن ورق فولادی را توسط شرکت های فولاد مبارکه، نورد ولوله اهواز و گیلان صادر کرد که سهم مبارکه 1.1 میلیون تن ورق زیر سه میلمتر بود و 600 هزار تن آن باید ورق دو میلیمتر تامین می شد، اما این واحد تولیدی، نسبت به تامین همه ضخامت های خط تولید خود اقدام کرد و در واقع تولید کنندگان لوله وپروفیل تماشاگر این اقتدار فولاد سازان هستند.

وی گفت: کارخانه نورد لوله و ورق اهواز نیز مشکلات مدیریتی و مالی داشت و از ابتدا روشن بود که نمیتواند پاسخگو باشد و با وجود اعلام موضوع، وزارت صنعت بر این موضوع اصرار داشت وسرانجام یک چهارم تعهد 500 هزارتنی را جوابگو شد .

علاوه براین کارخانه گیلان هم شرایط پاسخگویی مشابه اهواز را داشت و نتوانست برابر میزان تعیین شده، ورق فولادی در اختیار اعضای این سندیکا قرار دهد.

** افت 90 درصدی صادرات ورق گرم

آمارهای انجمن تولید کنندگان فولاد ایران نشان می دهد که فروردین ماه امسال 10 هزار تن ورق گرم صادر شده که در مقایسه با صدور 104 هزار تن در ماه مشابه پارسال، افت 90 درصدی را ثبت کرد .

همچنین میزان واردات ورق گرم فولادی در پایان فروردین 96 به رقم هشت هزار تن رسید و نسبت به 184 هزارتن عملکرد ماه مزبور در سال قبل، کاهش 96 درصدی دارد.

میزان تولید ورق گرم در نخستین ماه امسال به رقم 636 هزار تن رسید که در مقایسه با ماه مشابه سال 95 رشد 10 درصدی را نشان می دهد.

** خواسته تولید کنندگان لوله و پروفیل، شفاف سازی بورس

دبیر سندیکای مزبور گفت: قیمت تولیدات ورق فولادی در بورس کشف می شود و مکانیزمی که در این زمینه صورت می گیرد، نیازمند شفاف سازی است و باید عادلانه باشد، زیرا در روش فعلی فقط به خواسته های تولید کننده توجه می شود و خریدار مورد بی توجهی است.

** فولاد سازان به جای گران فروشی، حامی تولید داخل باشند

کاوه معتقد است: توجیه فولاد سازان ایرانی در بازارهای خارجی برای فروش تولیدات به قیمت ارزان، فاکتور فراوانی انرژی ( گاز ) و سنگ آهن ارزان است، اما این فاکتورها در فروش داخلی مورد توجه قرار نمی گیرد و درواقع با گران فروشی تلاش می کنند، برای بنگاه ( شرکت ) خود سود نشان دهند .

وی افزود: انتظار این است که تولید کننده صنایع پایین دستی مورد حمایت صنعتگران بالا دست باشد و امروز 80 درصد قیمت تولیدات صنعت فولاد مربوط به مواد اولیه است و 10 تا 12 درصد دستمزد و بقیه مربوط به سایر موراد است .

 نایب رییس انجمن تولید کنندگان فولاد ایران به تازگی اعلام کرد: براساس گزارش دریافتی 70 درصد از کارخانه های نورد فولاد به دلیل مشکل تامین مواد اولیه غیر فعال شده اند.

وی گفت: هفته گذشته هیات مدیره انجمن با وزارت صنعت، معدن و تجارت نشستی داشت و در این جلسه تقاضا شد تا بخشی از شمش های فولادی صادراتی به تولیدکنندگان داخل تخصیص یابد .

پارسال ایران با صادرات 5.5 میلیون تن تولیدات فولادی ، رکورد شکنی کرد و صدور 4.2 میلیون تن در سال 94 نیز از دستاورد دولت یازدهم محسوب می شود، زیرا از نیمه دهه 40 شمسی که صنعت فولاد کشور راه اندازی شد، چنین ارقامی در زمینه صادرات ثبت نشده بود.

ایران در افق چشم انداز 1404 دستیابی به ظرفیت 55 میلیون تن فولاد را هدفگذاری کرده که حدود 15 میلیون تن از این رقم برای صادرات پیش بینی شده است.