۰ نفر

باید و نبایدهای خوردن تن ماهی در بارداری

۱۸ فروردین ۱۴۰۱، ۱۷:۳۰
کد خبر: 626135
باید و نبایدهای خوردن تن ماهی در بارداری

خوردن تن ماهی در حاملگی برای تامین پروتئین و ویتامین دی مفید است اما مصرف بیش از حد کنسرو ماهی در بارداری می تواند سلامت مادر و جنین را به خطر بیندازد.

به گزارش اقتصادآنلاین؛ مصرف تن ماهی در دوران بارداری یکی از چالش هایی است که زنان باردار به آن فکر می کنند به همین جهت به شما در درک معیار ایمنی راجع به تن ماهی در دوران بارداری کمک خواهیم کرد پس با ما همراه باشید.

خوردن تن ماهی در دوران بارداری بی خطر است به همین دلیل می توانید تن ماهی سفید (آلباکور) و تن ماهی لایت را انتخاب کنید. ماهی تن مقدار کمی جیوه دارد و مصرف آن در دوران بارداری مجاز است اما با این وجود، مصرف بیش از حد آن نیز ممکن است سمی باشد همانطور که منبع اصلی متیل جیوه سمی و مضر است.

مصرف چقدر ماهی تن در دوران بارداری مجاز است؟

اکثر متخصصان رژیم درمانی و پزشکان توصیه می کنند، بیش از 2 قوطی تن ماهی و 2 قطعه استیک تازه ماهی در طول هفته نخورید، چنانچه در هفته از غذاهای دریایی دیگر نیز مصرف کردید، تعادل را رعایت کنید یعنی این میزان را کاهش دهید.

طبق گفته اداره غذا و دارو، زنان باردار می توانند فقط 226-340 گرم در هفته تن ماهی مصرف کنند. در صورت مصرف غذاهای دریایی دیگر، از خوردن تن ماهی در همان هفته خودداری کنید.

خطرات مصرف بیش از حد تن ماهی در دوران بارداری

تن ماهی بدون در نظر گرفتن کنسرو یا تازه بودن، در صورت مصرف بیش از حد مضر است.

  • مصرف تن ماهی زیاد می تواند سطح جیوه را در بدن افزایش داده و به مغز و سیستم عصبی جنین در حال رشد آسیب برساند.
  • مصرف جیوه می تواند منجر به آسیب قلبی شود.
  • قرارگیری خفیف در معرض جیوه می تواند باعث تاخیر در رشد، اختلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن و تغییر شکل فیزیکی جنین شود.
  • تن ماهی همچنین حاوی آلاینده های محیطی از جمله دیوکسین ها و بی فنیل های پلی کلر است که در رشد کودک اختلال ایجاد خواهد کرد.

آیا می توان انواع تن ماهی را مصرف کرد؟

باید توجه داشته باشید که همه انواع تن ماهی ایمن نیستند. در ادامه این مطلب، انواع استاندارد تن ماهی و قوانین مصرف آن ها ذکر شده است:

1- تن ماهی آلباکور:

تن ماهی آلباکور تنها گونه تن ماهی سفید است که به صورت کیسه ای و قوطی در دسترس می باشد. شما نمی توانید بیش از دوقوطی با اندازه متوسط یا 300 گرم از این تن ماهی را بخورید.

2- تن ماهی گیدر:

تن ماهی گیدر که به تن ماهی لایت نیز شناخته می شود، به صورت کیسه ای و قوطی در دسترس است. این نوع تن ماهی طعم نامشخصی نسبت به تن ماهی آلباکور دارد. شما نمی توانید بیش از 2-3 وعده در هفته از آن بخورید.

3- Ahi tuna:

این ماهی که به چشم گنده نیز معروف است به صورت استیک و ساشیمی (سوشی) در دسترس است. این نوع ماهی در حالت کنسرو نشده حاوی مقادیر بیشتری جیوه است و فقط می توانید هفته ای 226 گرم از آن را مصرف کنید.

4- تن ماهی باله آبی:

این نوع تن ماهی همانند ahi حاوی مقادیر بیشتری جیوه است و به صورت ساشیمی در دسترس است. بنابراین باید تا 226 گرم از آن را در هفته مصرف کنید.

فواید تن ماهی در دوران بارداری چیست؟

مصرف مقادیر محدودی از تن ماهی در دوران بارداری به شما یا جنین در حال رشد آسیبی نمی رساند زیرا چنانچه در این بخش از بارداری و نوزاد نمناک اشاره شده است این ماهی روغنی دارای فواید تغذیه ای قابل توجهی است. تن ماهی دارای فواید ذیل می باشد:

  • پروتئین لازم بدن را تامین می کند.
  • مواد معدنی، ویتامینD و اسید های چرب امگا-3 را تامین کرده و در نتیجه رشد کودک را تقویت خواهد کرد.
  • امگا-3 به رشد مغز، چشم و اعصاب جنین کمک می کند.

اگرچه تن ماهی غذای مناسبی برای مصرف در دوران بارداری نیست اما فواید خوردن مقادیر محدودی از آن در مقایسه با خوردن بیش از حد ماهی می ارزد.

کنسرو ماهی تن در حین بارداری چقدر ایمن است؟

مصرف منظم کنسرو تن ماهی می تواند خطرات خاصی برای سلامتی داشته باشد:

  • بیس فنول A ماده ای است که در پوشش قوطی های فلزی وجود دارد. هنگام مصرف کنسرو تن ماهی، احتمال ورود این ماده به بدن شما وجود دارد و بر رشد مغز جنین تاثیر می گذارد.
  • کنسرو تن ماهی نیز ممکن است حاوی نمک باشد و می تواند باعث افزایش سطح سدیم در بدن شود، در نتیجه احتمال فشار خون را افزایش خواهد داد.
  • با این حال، کنسرو تن ماهی های استاندارد و تایید شده دارای مقادیر کمی جیوه است زیرا شامل ماهی های کوچک و جوان است.

آیا می توان تن ماهی خام را در دوران بارداری مصرف کرد؟

از مصرف تن ماهی خام در بارداری خودداری کنید زیرا ممکن است که به بیماری های منتقله از غذا حساس باشید. طبخ ماهی پاتوژن ها و انگل های مضر را ازبین می برد.

مصرف ماهی هایی مانند شمشیر ماهی، شاه ماهی خال مخالی، تاج ماهی و . . . در دوران بارداری مضر است زیرا سطح جیوه بالایی دارند اما اعتقاد بر این است که ماهی تن حاوی میزان جیوه کمتری است. بنابراین می توانید از ماهی تن به مقادیر متوسط لذت ببرید.

تن ماهی

کمبود شواهد علمی برای اثبات مضر بودن ماهی تن در دوران بارداری وجود دارد با این حال، هر چند وقت یک بار می توانید یک وعده از آن را مصرف کنید. در صورت تردید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.