۰ نفر

کدام واکسن عوارض کمتری دارد؟

۲۴ بهمن ۱۴۰۰، ۱۲:۱۰
کد خبر: 610498
کدام واکسن عوارض کمتری دارد؟

ایمن بودن واکسن‌های کرونا موجود در کشور، نداشتن عوارض پس از تزریق و اثربخشی بالا از موارد مهمی است که پیش از تزریق دز سوم یا دز بوستر واکسن باید به آن توجه ویژه‌ای داشت.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خبرآنلاین؛ در مراکز واکسیناسیون، واکسن‌های متعددی برای تزریق به عنوان دز بوستر وجود دارند، برای اینکه بتوانید بهترین انتخاب پیش از تزریق را داشته باشید، دانستن اطلاعات مفید و علمی در رابطه با واکسن‌ها می‌تواند کمک کننده باشد.

نتایج مطالعه واکسن اسپایکوژن به عنوان دز بوستر

در آخرین مطالعه واکسن اسپایکوژن که برای بررسی تاثیر آن به عنوان دز بوستر انجام شد، واکسن اسپایکوژن باموفقیت ایمنی افراد را تا چندین برابر (بین ۱۱ تا ۲۵ برابر) تقویت کرد. شرکت‌کنندگان در این مطالعه با سابقه تزریق دو دُز از انواع واکسن‌ها، دارای شرایط متفاوت سنی و جسمی از نظر بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری‌های قلبی‌عروقی و دیابت بودند.

واکسن اسپایکوژن در مطالعات قبلی، توانایی خود را برای تولید پاسخ ایمنی به میزان ۸۷ درصد و اثربخشی ۶۰ تا ۶۵ درصدی نشان داده است.

در این مطالعه هدف اصلی بررسی میزان پاسخ ایمنی (غلظت آنتی‌بادی‌های خنثی کننده) است که بعد از تزریق اسپایکوژن به عنوان دز بوستر، در بدن تولید شده است. علاوه بر این، در این مطالعه اثر واکسن بر تحریک مسیرهای دیگر سیستم ایمنی هم بررسی می‌شود.

واکسن اسپایکوژن

دوز بوستر واکسن اسپایکوژن

افراد شرکت‌کننده در مطالعه از نظر نوع واکسن قبلی به سه گروه تقسیم شدند:

    دریافت‌کنندگان واکسن ویروس غیرفعال (مانند سینوفارم، بهارات و برکت)

    دریافت کنندگان واکسن آدنوویروسی (مانند آسترازنکا)

    دریافت کنندگان واکسن پروتئین نوترکیب (اسپایکوژن)

تزریق واکسن اسپایکوژن به عنوان دز بوستر باعث پاسخ ایمنی مجدد و تا بیش از ۲۵ برابر افزایش در میانگینِ غلظت آنتی‌بادی‌های خنثی‎ کننده شد. اسپایکوژن توانست بیشترین میزان افزایش ایمنی را (میانگین بیش از ۲۵ برابر) در افراد با سابقه تزریق واکسن ویروس غیرفعال (مانند سینوفارم) ایجاد کند.

همچنین، دز بوستر واکسن اسپایکوژن در دریافت‌کنندگانِ آسترازنکا و اسپایکوژن به ترتیب بیش از ۱۴ برابر و ۱۱ برابر پاسخ ایمنی را افزایش داد. بر اساس این نتایج و با توجه به این که در ایران بیشترین نوع واکسن تزریق شده به افراد در واکسیناسیون اولیه، واکسن‌های ویروس غیرفعال همچون سینوفارم، بهارات و برکت بوده است؛ تزریق اسپایکوژن به عنوان دز بوستر برای همه پلتفرم‌های موجود از واکسن‌ کرونا در ایران و به ویژه پلتفرم ویروس غیرفعال‌شده، انتخابی کارآمد و ایمن است.

در مطالعه بالینی بوستر اسپایکوژن هیچ عوارض جدی یا قابل توجهی مشاهده نشد و بیشترین عوارض بعد از تزریق بوستر اسپایکوژن درد محل تزریق و احساس خستگی بود.

واکسن اسپایکوژن

سطح ایمنی پایدارتر در افراد واکسینه با اسپایکوژن

در مطالعه دز بوستر اسپایکوژن، نیمی از کسانی که سابقه تزریق اسپایکوژن یا واکسن وکتور ویروسی مانند استرازنکا یا اسپوتنیک را داشتند، از ابتدا سطحی از ایمنی یا همان آنتی‌بادی خنثی‌کننده را داشتند.

نسبت این افراد در گروه با سابقه تزریق اسپایکوژن بیشتر از افراد دریافت‌کننده واکسن‌هایی چون سینوفارم و برکت (۳۸ درصد) بوده است. با این که مدت زمان بیشتری از تزریق دز دوم در افراد واکسینه با اسپایکوژن نسبت به افراد واکسینه با واکسن ویروس غیرفعال مثل سینوفارم و برکت گذشته بود (۶ ماه در برابر ۴ ماه)، در افراد واکسینه با اسپایکوژن میزان آنتی‌بادی و ایمنی آنها پایدارتر بود.

اسپایکوژن در چه مراکزی موجود است؟

برای آگاهی از موقعیت مکانی مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن، به همراه شماره تماس آن‌ها می‌توانید به لینک "مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن" مراجعه فرمایید.

برای دانستن موقعیت‌های مکانی هر مرکز، کافیست روی نام آن‌ها کلیک فرمایید. لطفا پیش از مراجعه حضوری با مرکز واکسیناسیون مورد نظر خود تماس حاصل فرمایید.

توجه فرمایید که این لیست در حال به روزرسانی است و مراکز جدید به صورت روزانه اضافه خواهند شد.

اسپایکوژن، واکسن پروتئین نوترکیب کرونا

واکسن‌های با پلتفرم پروتئین نوترکیب (مانند واکسن استرالیایی-ایرانی اسپایکوژن) از ایمنی بالایی برخوردارند که سابقه طولانی استفاده از آن در ساخت انواع واکسن‌ها مانند واکسن آنفلوانزا، هپاتیت، HPV و داروهایی چون انسولین آن را به خوبی نشان می‌دهد.

واکسن استرالیایی-ایرانی اسپایکوژن مزیت‌هایی دارد که آن را برای تزریق دز بوستر یا دز تقویتی متمایز می‌کند. اولین نکته این که واکسن اسپایکوژن شامل همه بخش‌های پروتئین اسپایک ویروس کرونا است؛ پس می‌توان انتظار داشت که دستگاه ایمنی در بدن در برابر تمامی بخش‌های اسپایک ویروس پاسخ‌ دهد.

درباره واکسن‌های پروتئین نوترکیب (مانند واکسن اسپایکوژن) نگرانی کمتری درباره عوارض جانبی وجود دارد، زیرا با واکسن‌های پروتئین نوترکیب، تنها عوارض خفیف و کم‌خطر رخ می‌دهد. همچنین، عوارض خاص و جدی که پس از تزریق واکسن‌های کرونا با تکنولوژی جدید مانند لختگی خون مشاهده شده، با واکسن‌های ساخته شده با پلتفرم پروتئین نوترکیب (مانند واکسن اسپایکوژن) دیده نشده است.

شما می‌توانید برای دریافت اطلاعات تکمیلی بیشتر، به وب سایت رسمی واکسن اسپایکوژن مراجعه فرمایید.

شخصی که از واکسن‌های سینوفارم یا آسترازنکا استفاده کرده، برای دوز سوم یا بوستر می‌تواند به سراغ واکسن اسپایکوژن برود؟

با توجه به یافته های موجود از واکسن‌ها و مطالعات قبلی به نظر می‌رسد استفاده از پلتفرم‌های واکسن متفاوت از پلتفرم واکسیناسیون اولیه باعث ایجاد ایمنی پایدارتر و موثرتری در برابر ابتلا به کووید-۱۹ می‌شود.

پلتفرم واکسن اسپایکوژن از نوع پروتئین نوترکیب و متفاوت از واکسن‌های وکتور ویروسی (مانند آسترازنکا) یا ویروس غیرفعال شده (مانند سینوفارم) است. اسپایکوژن حاوی تمام بخش های پروتئین اسپایک است، از این رو در افرادی که واکسیناسیون اولیه آن‌ها با واکسن‌های وکتور ویروسی یا واکسن های ویروس غیرفعال شده انجام داده اند، تجویز اسپایکوژن به عنوان دوز بوستر می تواند منجر به فعالسازی مجدد سلول‌های خاطره در ساخت آنتی‌بادی علیه تمام قسمت های پروتئین S شود.

بنابراین "اسپایکوژن"، واکسن سیناژن می‌تواند گزینه مناسبی به عنوان بوستر برای خود و دیگر واکسن‌های وکتور ویروسی یا واکسن‌های ویروس غیرفعال شده باشد.

آیا افرادی که بیماری خاص (دیابت، پرفشاری خون، هپاتیت، ام‌اس و …) دارند ، می‌توانند واکسن کرونا را دریافت کنند؟

به صورت کلی منع مصرفی برای تزریق واکسن اسپایکوژن در افراد دارای بیماری های زمینه‌ای در وجود ندارد، لازم به ذکر است که در فاز سوم مطالعه اسپایکوژن حدود ۷۷۰۰ نفر از افراد که دارای بیماری‌های زمینه‌ای بودند، وارد مطالعه شدند؛ بنابراین محدودیتی برای تزریق این واکسن در این گروه از افراد با توجه با نتایج مطالعه وجود ندارد.

آیا ممکن است بر اثر تزریق واکسن کرونا به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شوم؟

خیر. با توجه به این نکته که واکسن کرونای شرکت سیناژن، فقط حاوی پروتئین spike ویروس کرونا ۲۰۱۹ است، به‌هیچ‌عنوان نمی‌تواند باعث بیماری‌زایی در فرد دریافت‌کننده واکسن شود.

چرا اسپایکوژن را برای تزریق دز سوم واکسن کرونا انتخاب کنیم؟

واکسن اسپایکوژن به عنوان دز بوستر باعث پاسخ ایمنی مجدد و افزایش در میانگینِ غلظت آنتی‌بادی‌ها شد. این افزایش در سطح ایمنی برای دریافت‌کنندگان واکسن ویروس غیرفعال مانند سینوفارم قابل‌توجه و تا بیش از ۲۵ برابر بود.

با توجه به ایمنی‌زایی، اثربخشی و ایمنی مناسب اسپایکوژن در طیف وسیعی از داوطلبان (از نظر سن و بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری‌های قلبی یا دیابت)، علاوه بر واکسیناسیون اولیه، اسپایکوژن انتخابی مناسب به عنوان دز بوستر برای همه پلتفرم‌های واکسن‌های کرونا موجود در ایران محسوب می‌شود.

سیناژن، تولیدکننده تخصصی داروهای پروتئین نوترکیب

واکسن اسپایکوژن، توسط شرکت سیناژن تولید شده است که یکی از شرکت‌های دارویی تخصصی در منطقه با تجارب طولانی و چندین ساله در تولید انواع پروتئین‌های نوترکیب برای درمان بیماری‌های مختلف مانند ام‌اس، آرتریت، انواع سرطان، پسوریازیس، دیابت و … است.