۰ نفر

بیش از ٢۴ هزار کیت اومیکرون در کشور توزیع شده است

۹ بهمن ۱۴۰۰، ۱۲:۴۲
کد خبر: 604890
بیش از ٢۴ هزار کیت اومیکرون در کشور توزیع شده است

مدیرکل آزمایشگاه مرجع وزارت بهداشت از توزیع بیش از ٢۴ هزار کیت تشخیص افتراقی امیکرون در کشور خبر داد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ دیروز موارد ابتلا به کرونا به بیش از ١۶ هزار مورد رسید، در هفته گذشته موارد ابتلا به کرونا افزایش چند برابری داشته است، بنابر اعلام مسئولان وزارت بهداشت اومیکرون به سویه غالب در کشور تبدیل شده است، همچنین وزیر بهداشت از آغاز موج ششم کرونا خبر داده است، در این شرایط تشخیص موارد ابتلا به کرونا و قرنطینه افراد اهمیت دارد.‌

سمیعی مدیر کل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت به سوالات درباره تشخیص اومیکرون ، تامین کیت‌های سویه جدید و استفاده از آنها پاسخ داد.

از کیت های اومیکرون در چه مواردی استفاده می‌شود؟ چرا کیت‌های اومیکرون برای تشخیص نوع سویه بیشتر توزیع نمی‌شود و در آزمایشگاه‌ها در دسترس مردم نیست؟

در حال حاضر از آزمایش های تشخیص افتراقی واریانت اومیکرون فقط برای رصد و دیده وری استفاده می شود و ضمن تعیین درصد واریانت اومیکرون از موارد مثبت جدید در استان‌های کشور، بوسیله آن سرعت افزایش تعداد موارد بیماری ناشی از این واریانت تعیین می‌شود.

در ضمن به این دلیل که درمان و یا مراقبت اختصاصی و متفاوتی برای این واریانت جدید وجود ندارد، هیچ تفاوتی نمی‌کند که فرد به اومیکرون و یا دلتا مبتلا شده باشد. به عبارتی راه مقابله، پیشگیری و درمان در ابتلا به اومیکرون مشابه دلتاست.

از مسافران هنگام ورود به کشور تست اومیکرون گرفته می‌شود؟، برخی مسئولان از کمبود کیت اومیکرون در مبادی مرزی گلایه دارند، چرا تست به میزان کافی توزیع نمی‌شود؟

با توجه به اینکه تعیین واریانت ویروس در مسافرانی که از طریق مرزهای ورودی به کشور وارد می‌شوند، تاثیری بر تصمیم گیری جداگانه در مورد افراد آلوده به ویروس کووید-١٩ ندارد، نیازی به استفاده از آزمایش های تشخیص افتراقی اومیکرون در مبادی ورودی کشور نیست و همان آزمایش غربالگری برای شناسایی و تشخیص عفونت با ویروس کفایت می‌کند.

تاکنون چه میزان کیت اومیکرون در کشور توزیع شده است؟

به جز کیت‌هایی که دانشگاه‌های علوم پزشکی خودشان تهیه کرده اند، در اولین مرحله بیش از ٢۴ هزار کیت تشخیص افتراقی اومیکرون توسط هیئت امنای صرفه جویی ارزی و انستیتو پاستور ایران بین آزمایشگاه‌های منتخب کشور در همه استان‌ها به منظور پایش توزیع شده است، تا کنون از این کیت‌ها بیشتر برای تشخیص میزان درصد واریانت اومیگرون در بین موارد مثبت جدید آزمایش تشخیص مولکولی کووید-١٩ استفاده ‌شده است بدین صورت که درصدی از نمونه های مثبت یک منطقه از نظر اینکه واریانت دلتا هستند و یا اومیکرون مورد آزمایش قرار می‌گیرند.

اومیکرون در کشور سویه غالب شده است، در کدام استان‌ها موارد ابتلا بیشتر است؟

گزارش هفتگی درصد موارد مثبت اومیکرون در کشور و در هر استان به ستاد ملی کرونا اعلام می‌شود تا از میزان گردش این واریانت و سرعت انتشار آن مطلع شوند.

با توجه به سرعت زیاد انتشار این واریانت، موارد مثبت اومیکرون در برخی مناطق به ١٠٠ درصد نمونه های مثبت جدید کووید-١٩ نزدیک شده است و در این مناطق اومیکرون به طور کامل جایگزین دلتا شده است؛ اما در برخی مناطق این میزان بین ۵٠ تا ١٠٠ درصد موارد ابتلای جدید کووید-١٩ است. در مناطق محدودی سهم اومیکرون از موارد مثبت جدید کمتر از ۵٠ درصد است ولی بزودی و بسرعت این واریانت به واریانت قالب این مناطق نیز تبدیل خواهد شد.

با وجود افزایش موارد ابتلا به کرونا بهترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا به اومیکرون چیست؟

مردم برای پیشگیری از ابتلا به اومیکرون و قطع زنجیره انتقال آن همچنان باید همان اقداماتی را انجام دهند که در مورد سایر واریانت‌ها انجام می‌دادند؛ انجام واکسیناسیون به موقع، استفاده از وسایل حفاظت فردی مناسب به ویژه ماسکی که مناسب و اندازه صورتشان باشد، حفظ فاصله فیزیکی و پرهیز از حضور در تجمعات و محل‌هایی که به خوبی تهویه انجام نمی‌شود، برقراری تهویه مناسب در محل کار و زندگی، رعایت بهداشت و نظافت دست، رعایت آداب سرفه و عطسه کردن (مثلا سرفه و عطسه کردن در داخل آرنج) را مدنظر قرار دهند.