۰ نفر

ابتلا به انواع سرطان در زنان بیش تر است

۱۰ آذر ۱۴۰۰، ۹:۳۱
کد خبر: 585933
ابتلا به انواع سرطان در زنان بیش تر است

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: سرطان‌ها یکی از مهم ترین علل به مخاطره انداختن سلامت زنان است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، آزاده جولایی، با اشاره به اهمیت سلامت زنان از منظر سازمان جهانی بهداشتی اظهار کرد: سلامت تنها مختص به سلامت جسم نیست، بلکه سلامت جسم و روان دو بال مشترک و مکمل هم هستند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با بیان اینکه تأمین سلامت جسمی و روانی زنان تضمین کننده سلامت خانواده و کل جامعه است، برخی از مهمترین نکته‌های مؤثر در سلامت زنان خصوصاً سرطان پستان را از منظر بهداشت جهانی تشریح کرد.

وی با بیان اینکه سرطان‌ها یکی از مهم‌ترین علل به مخاطره انداختن سلامت زنان است توضیح داد: میانه سنی در دنیا تغییر کرده به شکلی که جهان در حال ورود به مرحله میانسالی است، بنابراین خطر ابتلاء به سرطان‌ها بیش از پیش زنان را تهدید می‌کند.

جولایی گفت: به رغم این که سالیان سال سرطان ریه به دلیل عادت بد سیگار کشیدن در هر دو جنس رتبه اول را به خود اختصاص داده بود، در سال ۲۰۲۱ طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی سرطان پستان به چالشی بزرگ برای زنان مبدل شد.

وی تاکید کرد: در شرایطی که سرطان پستان در کشورهای توسعه یافته شیوع کمتری دارد و یا رقم رشد آن ثابت شده، در کشورهای درحال توسعه این سرطان رتبه اول شیوع را در زنان به خود اختصاص داده است.

جولایی افزود: طبق اعلام رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال ۱۳۹۳ سرطان پستان با سه هزار مورد اختلاف در مقایسه با سرطان‌های معده و پوست، رتبه اول را به خود اختصاص داد.

وی، روند سالخوردگی در کشور را یکی دیگر از علل افزایش آمار ابتلاء به سرطان دانست و خاطرنشان کرد: میانه سنی ازدواج ۴۰ سال پیش در کشور ۱۹,۵ بود و در همین شرایط در کشورهای اروپایی میانه سنی بالای ۳۰ سال گزارش شده بود، اواخر دهه شصت نیز میانه سنی ایرانیان کاهش قابل توجهی داشت، در حال حاضر میانه سنی ایران و بسیاری از کشورهای همجوار در حال رشد است، بنابراین با ورود کشور به مرحله میانسالی بیماری‌های مربوط به این دوره سنی مثل فشار خون و سرطان‌ها بیشتر دیده می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه با تاکید بر این که رمز سلامت در آگاهی است خاطرنشان کرد: باید بدانید با یا بدون سابقه خانوادگی در هر سنی و یا در دوران بارداری و یا شیردهی هر زنی می‌تواند در معرض ابتلاء به سرطان پستان باشد، بنابراین به هیچ عنوان سابقه خانوادگی، سن، حاملگی دلیلی بر ابتلاء و یا عدم ابتلاء به بیماری سرطان پستان نیست.

وی، ارتقای سطح آگاهی را مهم‌ترین سلاح برای تشخیص و درمان زودهنگام سرطان پستان دانست و تاکید کرد: باید به این نکته توجه کرد که سرطان پستان قابل درمان است به شرطی که به موقع شناسایی و درمان‌های لازم انجام شود.

جولایی یادآور شد: سرطان پستان شایع‌ترین سرطان در بین زنان است و قابلیت درمان مطلق به شرط تشخیص زود هنگام دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برنامه‌های پیشگیری و غربالگری سرطان پستان مثل استفاده از روش‌های پیشگیری، خودآزمایی، معاینه بالینی و ماموگرافی را از ابزارهای بسیار کارآمد در تشخیص زودرس این سرطان دانست و گفت: عوامل مختلفی مثل آگاهی، سطح سواد، وضعیت اقتصادی و اجتماعی بر انجام غربالگری پستان موثرند.