۰ نفر

۳۱ خواص شگفت انگیز کنجد !

۴ مرداد ۱۴۰۰، ۱۴:۲۹
کد خبر: 548248
۳۱ خواص شگفت انگیز کنجد !

دانه‌ کنجد قدیمی‌ترین چاشنی شناخته شده بشر است. دانه‌های کنجد دانه‌های ریز و غنی هستند که در غلاف‌های این گیاه رشد می‌کنند.در این مطلب قصد داریم شما را با تعدادی از خواص کنجد آگاه کنیم.

به گزارش اقتصادآنلاین، آیا دانه کنجد برای شما مفید است؟ قطعا بله. دانه کنجد فقط برای آشپزی نیست، بلکه این چاشنی غنی از مواد مغذی برای بدن ما نیز مفید است. دانه کنجد ترکیبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی را شامل می‌شود و یکی از غذاهای سالم در جهان است. دانه های کنجد فواید بالقوه زیادی برای سلامتی دارند و هزاران سال است که در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرند. از خواص کنجد می توان به مقابله با بیماری قلبی، دیابت و آرتریت اشاره کرد.

بیایید بررسی کنیم که دانه کنجد از کجا می‌آید و بهترین فواید دانه کنجد چیست و چگونه می‌توانیم آن را در رژیم روزانه خود بگنجانیم.

این مطلب در تاریخ ۲۳ آذر ۱۴۰۱ بروزرسانی شده است.

 

دانه‌ کنجد چیست؟

دانه کنجد یکی از اولین دانه‌های روغنی است که بشر شناخته است. فواید کنجد فراوان است و مصرف این دانه می تواند به سلامت بدن انسان کمک کند. گیاه کنجد گیاهی گلدار از خانواده Pedaliaceae است. این دانه‌ها بیشترین مقدار روغن را در بین همه دانه‌ها و عطر و طعم لطیف و مغذی دارد که وقتی برای مدت چند دقیقه در دمای پایین برشته می‌شود، بارزتر می‌شود. این دانه‌ها را می‌توان به صورت خام یا خشک یا حتی به عنوان میان وعده‌های بو داده مصرف کرد. از آنها به‌عنوان ماده موثر در غذاهای مختلف استفاده می‌شود. دانه کنجد در ابتدا پوسته بیرونی دارند، در حالی که دانه هایی که در دسترس ما قرار می گیرند پوست کنده هستند.

پوسته به دانه های کنجد رنگ قهوه ای طلایی می دهد. دانه های پوست کنده رنگ سفید مایل به زردی دارند اما وقتی بو داده می شوند به رنگ قهوه ای در می آیند.

دانه کنجد سفید و دانه کنجد سیاه در ملاقه

انواع مختلفی از کنجد مانند دانه‌های سفید، سیاه و قهوه‌ای وجود دارد. دانه کنجد سفید نسبت به دانه‌های سیاه محتوای آهن بیشتری دارد و بیشتر به عنوان مواد غذایی یا به صورت روغن استفاده می‌شود.

دانه‌های کنجد سیاه از طعم بیشتری برخوردار هستند و رایحه قوی‌تری نسبت به کنجد سفید یا قهوه‌ای دارد و ترجیحاً در داروها استفاده می‌شود. آنها حاوی 60درصد کلسیم بیشتر است. دانه‌های کنجد سفید، پوست کنده می‌شوند، در حالی که دانه‌های سیاه و قهوه‌ای با پوست مصرف می شوند.

 

مزایای سلامتی دانه‌های کنجد

کنجد علاوه بر کاربردهای آشپزی، دارای خواص بسیار زیاد، پیشگیرانه و درمانی هستند که باعث می‌شود در داروهای سنتی قابل استفاده باشد. روغن دانه کنجد منبع غنی از مواد مغذی گیاهی مانند اسیدهای چرب امگا 6، آنتی اکسیدان‌های فنولیک فلاونوئید، ویتامین‌ها و فیبرهای غذایی است. بنابراین، کنجد خواص مختلفی را ارائه می‌دهند. فواید دانه کنجد برای سلامتی شامل موارد زیر است:

 

خواص کنجد، پروتئین بالا

از خواص کنجد، میزان پروتئین بالای این دانه است. اسیدهای آمینه با کیفیت بالا 20درصد دانه را تشکیل می‌دهد. بنابراین آنها برای تشکیل بخشی از رژیم گیاهخواری با پروتئین بالا، بسیار مناسب است. برای بهره مند شدن از فواید کنجد فقط آنها را روی سالادها و سبزیجات بپاشید. دانه های کنجد شامل 5 گرم پروتئین در هر که وعده معادل 3 قاشق غذاخوری (30 گرم) می باشند.

برای به حداکثر رساندن بهره وری از پروتئین کنجد، کنجد پوست کنده و بو داده را مصرف کنید. فرآیندهای پوست کندن و برشته کردن اگزالات ها و فیتات ها را کاهش می دهد - ترکیباتی که هضم و جذب پروتئین را مختل می کنند .

پروتئین برای سلامتی شما ضروری است، زیرا به ساخت همه چیز از عضلات گرفته تا هورمون ها کمک می کند.

نکته قابل توجه این است که دانه‌های کنجد لیزین کمی دارند، یک اسید آمینه ضروری که در محصولات حیوانی فراوان‌تر است. با این حال، وگان ها و گیاهخواران می توانند با مصرف پروتئین های گیاهی با لیزین بالا - به ویژه حبوبات، مانند لوبیا قرمز و نخود، با استفاده از خواص کنجد این کمبود را جبران کنند.

دیگر خاصیت کنجد این است که دانه‌های کنجد سرشار از متیونین و سیستئین هستند، دو اسید آمینه که حبوبات به مقدار زیاد آن‌ها را فراهم نمی‌کنند.

دانه های کنجد سفید بر روی میز

فواید کنجد برای جلوگیری از دیابت

دانه کنجد حاوی منیزیم و سایر مواد مغذی است.در نتیجه جلوگیری از دیابت از خواص کنجد می باشد. مشخص شده است که استفاده از روغن دانه کنجد به عنوان تنها روغن خوراکی در کاهش فشار خون و گلوکز پلاسما در بیماران دیابتی با حساسیت بالا موثر است. دانه‌های کنجد کربوهیدرات کمی دارند در حالی که حاوی پروتئین و چربی‌های سالم زیادی هستند - همه این ها ممکن است به کنترل قند خون کمک کنند .

علاوه بر این، این دانه ها حاوی پینورزینول هستند، ترکیبی که ممکن است با مهار عملکرد آنزیم گوارشی مالتاز به تنظیم قند خون کمک کند .

این خاصیت کنجد است که مالتاز، قند مالتوز را که به عنوان شیرین کننده برای برخی از محصولات غذایی استفاده می شود، تجزیه می کند. 

 

خواص کنجد برای کم خونی

دانه‌های کنجد به ویژه دانه‌های سیاه، غنی از آهن است. از این رو برای کسانی که از کم خونی و ضعف رنج می‌برند بسیار توصیه می‌شود. خواص کنجد به ساخت گلبول های قرمز کمک میکند. برای ساخت گلبول های قرمز، بدن به چندین ماده مغذی از جمله مواد مغذی موجود در دانه کنجد نیاز دارد.

کنجد بدون پوسته:

حاوی 14 درصد آهن،136 درصد مس و 5 درصد ویتامین B6 معادل مقدار مورد نیاز روزانه است.

مس به ساخت هموگلوبین خون کمک می کند.

کنجد با پوسته:

حاوی 10 درصد آهن،46 درصد مس، 14 درصد ویتامین B6 است.

دانه های کنجد خیس شده، بو داده یا جوانه زده ممکن است جذب این مواد معدنی را افزایش دهند.

 

خاصیت کنجد برای قلب و عروق

روغن دانه کنجد از ضایعات آترواسکلروتیک جلوگیری می‌کند و از این رو برای سلامت قلب مفید است. آنها حاوی یک ترکیب آنتی اکسیدان و ضد التهاب به نام سزامول هستند که همچنین خواص ضد آتروژنیک از خود نشان می‌دهد، بنابراین از خواص کنجد سلامت، بهبود قلب و عروق را می باشد.

دانه کنجد سرشار از اسید چرب اشباع نشده غیر اشباع، اسید اولئیک است که به کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب بدن کمک می‌کند. این خاصیت کنجد از خطر بیماری عروق کرونر و سکته جلوگیری می‌کند.

دانه های کنجد سفید در پیمانه و روغن کنجد در شیشه

خواص ضد سرطان کنجد

دانه کنجد حاوی منیزیم است که خاصیت ضد سرطانی دارد. آن همچنین حاوی یک ترکیب ضد سرطان به نام فیتات هستند. ثابت شده است که دانه کنجد در کاهش خطر تومورهای روده بزرگ موثر است بنابراین از فواید سرطان میتوان به این مورد اشاره کرد که از سرطان روده بزرگ جلوگیری می‌کند.

 

فواید کنجد برای سلامت دستگاه گوارش

از دیگر خواص کنجد این است که سه قاشق غذاخوری (30 گرم) دانه کنجد بدون پوست، 3.5 گرم فیبر را فراهم می کند که 12 درصد از مصرف روزانه مرجع  است.

از آنجایی که میانگین مصرف فیبر در ایالات متحده تنها نیمی از مقدار مورد نیاز است، خوردن منظم دانه کنجد می تواند به افزایش مصرف فیبر شما کمک کند .

فیبر برای حمایت از سلامت دستگاه گوارش به خوبی شناخته شده است. علاوه بر این، شواهد رو به رشد نشان می دهد که فیبر ممکن است در کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان های خاص، چاقی و دیابت نوع 2 نقش داشته باشد .

 خواص دانه‌های کنجد از سیستم هضم و روده بزرگ سالم پشتیبانی می‌کنند زیرا سرشار از فیبر هستند. این مقدار زیاد فیبر به عملکرد روان روده کمک می‌کند ، بنابراین دفع مواد زائد را آسان می‌کند و یبوست را برطرف می‌کند .

 

خواص کنجد در تسکین آرتریت روماتوئید

از دیگر فواید کنجد این است که دانه کنجد حاوی مس است، ماده معدنی که برای سیستم های آنزیم آنتی اکسیدانی حیاتی است ، بنابراین درد و تورم مرتبط با آرتروز را کاهش می‌دهد. علاوه بر این ، این ماده معدنی قدرت رگ های خونی، استخوان‌ها و مفاصل را فراهم می‌کند. استئوآرتریت شایع ترین علت درد مفاصل است و اغلب زانوها را درگیر می کند.

عوامل متعددی ممکن است در آرتریت نقش داشته باشند، از جمله التهاب و آسیب اکسیداتیو به غضروفی که مفاصل را متصل می کند.

 ترکیبی در دانه های کنجد، دارای اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است که ممکن است از غضروف شما محافظت کند.

در یک مطالعه 2 ماهه، افراد مبتلا به آرتریت زانو روزانه 5 قاشق غذاخوری (40 گرم) پودر دانه کنجد را در کنار درمان دارویی مصرف کردند. آنها 63 درصد کاهش درد زانو را تجربه کردند.

علاوه بر این، گروهی که دانه کنجد مصرف می کردند در یک آزمایش ساده در شاخص های التهابی خاص بهبود بیشتری تجربه کردند.

 

فواید کنجد برای تنفس

خواص کنجد با جلوگیری از اسپاسم مجاری تنفسی از آسم و سایر اختلالات تنفسی جلوگیری می‌کند.

 

محافظت در برابر آسیب تابش

مشخص شده است که وجود سزامول که از خاصیت های دانه‌های کنجد و روغن کنجد می باشد، از آسیب دیدن DNA توسط اشعه جلوگیری می‌کند. این هم از آسیب رساندن به روده و طحال جلوگیری می‌کند.

 

خواص کنجد برای سلامت استخوان

خواص کنجد باعث افزایش تراکم مواد معدنی استخوان و سلامت استخوان می‌شود. کمبود روی می‌تواند باعث پوکی استخوان در ناحیه ران و ستون فقرات شود. دانه‌های کنجد منبع بزرگی از کلسیم و روی است، ماده معدنی کمیاب که برای سلامت استخوان ها حیاتی است.

دانه‌های کنجد - هم بدون پوسته و هم با پوسته - سرشار از چندین ماده مغذی هستند که سلامت استخوان‌ها را تقویت می‌کنند، اگرچه کلسیم عمدتاً در پوسته آن است .

با این حال، دانه های کنجد حاوی ترکیبات طبیعی به نام اگزالات و فیتات هستند، مواد ضد مغذی که جذب این مواد معدنی را کاهش می دهند .

برای محدود کردن تأثیر این ترکیبات، سعی کنید دانه های کنجد را خیسانده، برشته کنید، یا جوانه آن را بخورید.

مطالعه ای نشان داد که جوانه زدن غلظت فیتات و اگزالات را تا حدود 50 درصد در دانه‌های پوست کنده و بدون پوست کنجد کاهش می‌دهد .

خواص کنجد برای بهداشت دهان و دندان

 خواص دانه کنجد و روغن دانه کنجد با از بین بردن پلاک‌های دندانی و سفید شدن دندان‌ها به تقویت سلامت دهان و دندان کمک می‌کند. کشیدن روغن، یعنی کشیدن روغن دانه کنجد در دهان، می‌تواند میزان جهش‌های استرپتوکوک در دندان و بزاق دهان را کاهش دهد و سلامت کلی را تقویت کند.

 

خواص کنجد در کاهش اثرات الکل

دانه کنجد به کبد کمک می‌کند تا اثرات مضر الکل و همچنین سایر موادی که در بدن مسمومیت ایجاد می‌کند را تجزیه کند.

 

خواص کنجد برای درمان اضطراب

دانه کنجد خواص مختلفی است که خاصیت تسکین دهنده استرس دارد. مواد معدنی مانند منیزیم و کلسیم با تنظیم عملکرد عضلات یعنی انقباض و آرامش به عنوان ضد اسپاسم عمل می‌کند.

ویتامین B1  دارای خواص آرام بخشی است که به عملکرد صحیح عصب کمک می‌کند. کمبود این ویتامین می‌تواند منجر به اسپاسم عضلانی، بدخلقی و افسردگی شود. تریپتوفان یک آمینو اسید ضروری است که در تولید سروتونین، یک انتقال دهنده عصبی که درد را کاهش می‌دهد و الگوی خواب و خلق و خو را تنظیم می‌کند، نقش دارد. عدم تولید و انتقال سروتونین در مغز می‌تواند منجر به اضطراب و افسردگی شود.

کنجد سفید انباشه شده روی هم

فواید کنجد برای کاهش کلسترول و تری گلیسیرید

 از فواید دانه‌های کنجد سیاه این است که در کاهش سطح کلسترول مفید است. آنها حاوی دو ماده به نام‌های سزامین و سزامولین هستند که متعلق به گروهی از الیاف به نام لیگنان هستند. لیگنان‌ها چون از نظر فیبر غذایی غنی هستند، اثر کاهش کلسترول دارد. دانه‌های کنجد سیاه همچنین حاوی ترکیبات گیاهی به نام فیتواسترول است که ساختاری مشابه کلسترول دارند. مصرف آنها نه تنها سطح کلسترول خون را کاهش می‌دهد ، بلکه خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را نیز کاهش می‌دهد. علاوه بر بیشمار خواص کنجد، این دانه دارای بالاترین میزان فیتوسترول از همه دانه‌ها و مغزها است.

 

خواص کنجد برای سلامت چشم

طبق طب سنتی چینی ، یک رابطه قوی بین اندام‌های داخلی و قسمت های خارجی مانند چشم و کبد وجود دارد. کبد خون را ذخیره می‌کند و از آنجا که شاخه خاصی از کانال کبد به چشم می‌رود ، کبد همچنین می‌تواند خون را به چشم بفرستد تا عملکرد آنها را پشتیبانی کند.

کنجد سیاه برای کبد مفید است زیرا باعث افزایش خون کبد می‌شود و در نتیجه باعث تغذیه چشم می‌شود. اثرات درمانی کنجد به درمان تاری دید و خستگی و خشکی چشم کمک می‌کند.

 

کنجد اعضای بدن را تغذیه می کند

مشخص شده است که از خواص دانه کنجد سیاه این است که انرژی را افزایش می‌دهد ، مغز را تغذیه می‌کند و پیری را کند می‌کند. مصرف منظم دانه کنجد سیاه می‌تواند به کاهش علائم کمردرد، درد مفاصل دردناک یا سفتی و ضعف مفاصل کمک کند.

 

خواص کنجد در کاهش فشار خون

از دیگر خواص کنجد میتوان به کاهش فشار خون اشاره کرد. امروزه فشار خون بالا یک مشکل بهداشتی رایج در میان زنان و مردان از گروه های سنی مختلف است. مطالعات نشان داده است که استفاده از این روغن می‌تواند به کاهش فشار خون بالا کمک کند. منیزیم موجود در این روغن به کاهش فشار خون کمک می‌کند. فشار خون بالا یک عامل خطر اصلی برای بیماری قلبی و سکته است.

دانه های کنجد سرشار از منیزیم هستند که باعث ایجاد خاصیت کنجد در کاهش فشار خون می شود.

علاوه بر این، لیگنان‌ها، ویتامین E و سایر آنتی‌اکسیدان‌های موجود در دانه‌های کنجد ممکن است به جلوگیری از تجمع پلاک در شریان‌ها کمک کنند و به طور بالقوه فشار خون را سالم نگه دارند.

در یک مطالعه، افراد مبتلا به فشار خون بالا هر روز 2.5 گرم دانه کنجد سیاه پودر شده و برخی دیگر به شکل کپسول مصرف کردند.

در پایان یک ماه، آنها کاهش 6 درصدی در فشار خون سیستولیک - بالاترین عدد فشار خون - را در مقایسه با گروه دارونما تجربه کردند.

طیف گسترده‌ای از مواد معدنی و ویتامین‌های موجود در این روغن به تقویت ایمنی بدن کمک می‌کند. آنتی اکسیدان‌ها و این مواد مغذی به بدن کمک می‌کند تا به طریقی بهتر با عناصر ایجاد کننده سرطان مقابله کند. فیتات‌های موجود در این دانه‌ها به دلیل خاصیت پیشگیری از سرطان نیز شناخته شده‌اند.

 

خاصیت ضد التهابی کنجد

خواص موجود در کنجد می تواند با التهاب مبارزه میکند. استفاده از روغن دانه کنجد سیاه ، به صورت موضعی یا به دلیل مصرف می‌تواند به کاهش بیماری‌ها و شرایط ناشی از التهاب کمک کند. مقدار زیاد مس در این روغن به کاربران کمک می‌کند تا با التهابات ناشی از مفاصل بدن بهتر کنار بیایند.

التهاب طولانی مدت و سطح پایین ممکن است در بسیاری از بیماری های مزمن، از جمله چاقی و سرطان، و همچنین بیماری قلبی و کلیوی نقش داشته باشد.

هنگامی که افراد مبتلا به بیماری کلیوی به مدت 3 ماه روزانه مخلوطی از 18 گرم دانه کتان و 6 گرم دانه کنجد و کدو تنبل مصرف کردند، نشانگرهای التهابی آنها 51 تا 79 درصد کاهش یافت .

با این حال، از آنجایی که این مطالعه مخلوطی از دانه ها را آزمایش کرده، تأثیر ضد التهابی دانه کنجد به تنهایی نامشخص است.

با این حال، مطالعات حیوانی روی روغن دانه کنجد نیز اثرات ضد التهابی را نشان می .این ممکن است به دلیل سسامین باشد، ترکیبی که در دانه‌های کنجد و روغن آن یافت .

 

خواص کنجد در تقویت سیستم ایمنی بدن

مصرف دانه کنجد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. دانه های کنجد منبع خوبی از چندین ماده مغذی حیاتی برای سیستم ایمنی بدن هستند، از جمله روی، سلنیوم، مس، آهن، ویتامین B6، زینک، سلنیوم، مس آهن و ویتامین E هستند.

به عنوان مثال، بدن شما برای توسعه و فعال کردن گلبول های سفید خاصی که میکروب های مهاجم را شناسایی کرده و به آنها حمله می کنند، به روی نیاز دارد.

به خاطر داشته باشید که حتی کمبود خفیف تا متوسط روی می تواند فعالیت سیستم ایمنی را مختل کند .

خواص دانه های کنجد حدود 20 درصد از مصرف مورد نیاز روزانه این مواد معدنی را در یک وعده 3 قاشق غذاخوری (30 گرم) تامین می کنند .

 

فواید دانه کنجد برای تیروئید

دانه‌های کنجد علاوه بر فواید بسیار زیاد، منبع خوبی از سلنیوم هستند و 18 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه  را هم در دانه‌های بدون پوست و هم در دانه‌های پوست کنده تامین می‌کنند.

غده تیروئید شما حاوی بالاترین غلظت سلنیوم در بین اعضای بدن است. این ماده معدنی نقش حیاتی در ساخت هورمون های تیروئید ایفا می کند.

بعلاوه، دانه‌های کنجد منبع خوبی از آهن، مس، روی و ویتامین B6 هستند که از تولید هورمون‌های تیروئیدی حمایت کرده  و به سلامت تیروئید کمک می‌کنند.

 

خواص کنجد برای کمک به دوران یائسگی

دانه‌های کنجد حاوی فیتواستروژن‌ها است، ترکیبات گیاهی که شبیه هورمون استروژن هستند .

بنابراین، زمانی که سطح استروژن در دوران یائسگی کاهش می یابد، خواص دانه کنجد ممکن است برای زنان مفید باشد. به عنوان مثال، فیتواستروژن ها ممکن است به مقابله با گرگرفتگی و سایر علائم استروژن پایین کمک کنند .

علاوه بر این، این ترکیبات ممکن است خطر ابتلا به برخی بیماری ها ( مانند سرطان سینه ) را در دوران یائسگی کاهش دهند. با این حال، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است .

 

خواص کنجد برای پوست و مو

کنجد سرشار از آنتی اکسیدان‌های قدرتمند است و دارای خواص ضد باکتری و ضد ویروسی است. این با آوردن خون و تغذیه فواید زیادی به پوست شما می‌بخشد. روغن استخراج شده از دانه کنجد سرشار از امگا 6، کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن و ویتامین‌های B و E است که به عنوان محصولات زیبایی استفاده شده است.

 

خواص ضد التهابی کنجد برای پوست

روغن دانه کنجد یک ماده ضد التهابی طبیعی است و از خواص درمانی بسیار خوبی برخوردار است. خواص ضد باکتریایی آن به خلاص شدن از شر عوامل بیماری زای پوستی مانند استافیلوکوک و استرپتوکوک و همچنین قارچ‌های پوستی متداول مانند قارچ پای ورزشکار کمک می‌کند. روغن دانه کنجد مخلوط با آب گرم می‌تواند عفونت‌های مخمر واژن را کنترل کند.

 

خواص کنجد برای درمان آفتاب سوختگی

وقتی روغن دانه کنجد پس از قرار گرفتن در معرض باد یا آفتاب استفاده می‌شود، می‌تواند آسیب‌های خورشیدی را درمان کند. از آسیب رساندن اشعه ماور بنفش خورشید به پوست شما جلوگیری می‌کند، بنابراین از ایجاد چین و چروک و رنگدانه جلوگیری می‌کند. استفاده منظم از این روغن به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش می‌دهد و از اثرات کلر در آب استخر شنا در پوست جلوگیری می‌کند.

 

فواید کنجد برای سم زدایی پوست

آنتی اکسیدان‌های موجود در روغن دانه کنجد به سم زدایی پوست کمک می‌کند. هنگامی که روی پوست قرار می‌گیرد، مولکول‌های این روغن سموم محلول در روغن را جذب می‌کند که می تواند با آب داغ و صابون شسته شود. نصف فنجان روغن دانه کنجد را با نصف فنجان سرکه سیب و یک چهارم فنجان آب مخلوط کنید. این کار باید هر شب پس از پاشیدن صورت با آب انجام شود. شما باید روغن دانه کنجد را در رژیم زیبایی خود قرار دهید.

دانه های کنجد سفید روی میز

خواص کنجد برای نوزادان

پوست کودک ، به ویژه ناحیه پوشیده از پوشک به دلیل اسیدیته مواد زائد بدن، اغلب بثورات می‌یابد. روغن دانه کنجد از پوست لطیف آنها در برابر این بثورات محافظت می‌کند. استفاده از آن روی بینی و گوش محافظت در برابر عوامل بیماری زای شایع پوست است. همچنین با خشکی پوست مقابله می‌کند.

 

 مصرف روغن کنجد برای داشتن پوست درخشان

از خواص روغن کنجد می توان به درخشان سازی پوست اشاره کرد. با نرم و لطیف نگه داشتن پوست ، انعطاف پذیری پوست را حفظ کرده و مناطق بریدگی خراش را بهبود می‌بخشد. به سفت شدن پوست صورت، به ویژه در اطراف بینی کمک می‌کند و بزرگ شدن منافذ را کنترل می‌کند. این ماده همچنین سموم ایجاد شده در سطح و منافذ را خنثی می‌کند. شما همچنین می‌توانید برای درخشش پوست آن را امتحان کنید.

صورت خود را کاملاً با روغن کنجد ماساژ دهید و قبل از شستن با آب گرم ، صورت خود را با پودر برنج مالش دهیدئ سپس صورت خود را با آب سرد بشویید تا منافذ بسته شود.

 

 خواص کنجد برای درمان ترک پاشنه پا

اگر پاشنه ترک خورده یا پا درد دارید می‌توانید هر شب روغن دانه کنجد را قبل از خواب بمالید و پای خود را با جوراب نخی بپوشانید. این کار باید برای دو روز انجام دهید .

 

خواص کنجد برای تقویت مو

دانه کنجد حاوی اسیدهای چرب ضروری مانند امگا 3 ، امگا 6 و امگا 9 است که رشد مو را تقویت می‌کند. روغن دانه کنجد با تغذیه، تهویه و تقویت پوست سر سالم رشد مو را تحریک می‌کند. ماساژ منظم با روغن کنجد گرم به پوست سر شما نفوذ می‌کند، بنابراین گردش خون را افزایش می‌دهد.

 

 خاصیت کنجد در پیشگیری از مشکلات پوست سر

از دیگر خواص کنجد این است که سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و مواد مغذی لازم برای سلامت پوست سر هستند. ماساژ پوست سر با روغن دانه کنجد با خشکی، پوسته پوسته شدن و مسدود شدن منافذ پوست که باعث کم پشت شدن مو و ریزش مو می‌شود مقابله می‌کند. علاوه بر این، خواص ضدقارچی، ضدباکتریایی و ضدالتهابی آن در درمان عفونت پوست سر و شوره سر و تسکین پوست تحریک شده پوست کمک می‌کند.

 

کنجد، یک ضد آفتاب طبیعی

روغن دانه کنجد با خاصیت محافظت از مو در برابر اثرات مخرب اشعه ماورا بنفش خورشید و آلودگی به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی برای موهای شما عمل می‌کند.

 

فواید کنجد برای تقویت ساقه مو

 خواص روغن دانه کنجد به عنوان یک درمان نرم کننده عمیق برای موهای خشک، آسیب دیده، انتهای شکاف یا موهای شیمیایی عمل می‌کند. این رطوبت از دست رفته را بازیابی می‌کند و ساقه مو را تقویت می‌کند، موهای شکننده را قادر می‌سازد، درخشش و لطافت خود را بازیابند.

 

خواص کنجد برای جلوگیری از سفیدی مو

روغن دانه کنجد به دلیل خاصیت تیره کننده مویی که باعث می‌شود این روغن برای افرادی که از سفیدی زودرس مو رنج می‌برند، مشهور است. می‌توان آن را با روغن‌های حامل مانند روغن زیتون یا بادام استفاده کرد تا حداکثر خاصیت را داشته باشد.

 

منبع: Healthline