۰ نفر

آنچه اپل باید از گوگل بیاموزد

۳ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۶:۵۱
کد خبر: 433378
آنچه اپل باید از گوگل بیاموزد

اپل طی سال‌های اخیر، قابلیت‌های زیادی را به لطف دانش و خلاقیت مهندسان خود در دل سیستم‌عامل آی‌اواس تعبیه کرده و به جرات می‌توان گفت که تقریبا در همه نسخه‌های جدید این پلت‌فرم، شاهد اضافه شدن ویژگی‌های جدید بوده‌ایم.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ با این حال، به‌نظر می‌رسد که اپل تاکنون نتوانسته آنچنان که باید و شاید، در شخصی‌سازی گوشی‌های آی‌فون موفق عمل کند و قابلیت‌هایی مطابق با خواسته کاربران را در اختیارشان قرار دهد؛ کاری که گوگل و اندروید در آن بسیار موفق عمل کردند.اما شاید اپل در نسخه جدید آی‌اواس 14، سنت‌شکنی کند و به انتظار چند ساله طرفداران برند خود پایان دهد. گواه این ادعا، اطلاعات جدیدی است که از این نسخه به بیرون درز کرده و نشان می‌دهد که مهندسان اپل در حال ارزیابی امکان اضافه کردن قابلیت‌های جدید به هوم‌اسکرین گوشی‌های آی‌فون هستند که از جمله این موارد می‌توان به استفاده از ویجت‌ها اشاره کرد.اما جدای از این، ویژگی‌های بسیار دیگری نیز وجود دارند که امروزه در گوشی‌های اندرویدی مشاهده می‌شوند و کاربران آی‌اواس، در انتظار اضافه شدن آنها به دستگاه‌های خود هستند. در ادامه قصد داریم تا به پنج مورد از این ویژگی‌ها اشاره کنیم.

   نمایشگر همیشه روشن

چند سالی است که قابلیتی تحت عنوان Always-On Display یا همان نمایشگر همیشه روشن به سیستم‌عامل اندروید اضافه شده است. در ابتدا تنها برای چک کردن اعلانات، زمان و تاریخ مورد استفاده قرار می‌گرفت، اما اکنون کاربران می‌توانند از قابلیت به‌منظور نمایش گیف‌ها، مشاهده برنامه‌ریزی‌های خود یا حتی تغییر آهنگ در حال پخش نیز استفاده کنند.

جالب اینجاست که همه این کارها را می‌تواند بدون روشن کردن صفحه نمایش انجام داد و بالطبع، شارژ باتری را حفظ کرد. اپل در سال گذشته، این قابلیت را تنها در اپل‌واچ سری 5 تعبیه کرد و به‌دلیل محدودیت‌های سخت‌افزاری، فقط این دستگاه مجهز به نمایشگر همیشه روشن عرضه شد.

   درگاه USB-C

اگرچه این قابلیت را نمی‌توان جزو ویژگی‌های نرم‌افزاری قلمداد کرد، اما کمتر کاربر آی‌فونی را می‌توان پیدا کرد که خواهان اضافه شدن درگاه USB-C به گوشی خود نباشد. در حال‌حاضر، برخی از دستگاه‌های اپل همانند آی‌پدپرو و تمامی مک‌بوک‌ها به این درگاه پیشرفته مجهزاند و اکنون دیگر وقت آن رسیده تا شاهد تعبیه آن در نسل جدید گوشی‌های آی‌فون باشیم.

درگاه USB-C امکان ارتباط میان گوشی‌های آی‌فون با سایر دستگاه‌ها را فراهم می‌کند، کاری که این روزها بسیاری از گوشی‌های اندرویدی قادر به انجام آن هستند. اما متاسفانه با توجه به تصاویری که از نمونه‌های اولیه آی‌فون 12 فاش شده، بعید به‌نظر می‌رسد که شاهد اضافه شدن این درگاه به گوشی‌های امسال باشیم. از طرفی دیگر، اپل در زمینه فناوری شارژ وایرلس نیز جزو پیشگامان است و به همین دلیل، شاید هرگز این خواسته محقق نشود.

   بخش «کنترل سنتر» بهتر

بخش کنترل سنتر (Control Center) در گوشی‌های آی‌فون بسیار هوشمندانه طراحی شده و کاربران با سوآیپ کردن از قسمت پایینی (یا بالایی) نمایشگر به جهت مخالف، می‌توانند به ویژگی و ابزارهای متعدد موجود در آن دسترسی داشته باشند. با وجود اینکه در اندروید، چنین طراحی حرفه‌ای را شاهد نیستیم اما قابلیت‌های بیشتری را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. در گوشی‌های اندرویدی، با سوآیپ کردن به پایین، دو صفحه حاوی میانبرها و عملکردهای مختلف نمایان خواهند شد که امکان تنظیم و ویرایش آن نیز برای کاربران فراهم شده است. حتی می‌توان از این قسمت به بخش تنظیمات دستگاه نیز وارد شد که می‌تواند بسیار کاربردی و مفید باشد. از این رو، انتظار می‌رود که چنین امکاناتی را در نسخه جدید سیستم‌عامل آی‌اواس نیز ببینیم.

   هوم‌اسکرین با قابلیت شخصی‌سازی

شاید یکی از مهم‌ترین خواسته‌های کاربران آی‌فون، امکان شخصی‌سازی کردن هوم‌اسکرین گوشی‌هایشان باشد. اگرچه اضافه‌شدن ویجت‌ها می‌تواند تا حدی، آی‌فونی‌ها را به تحقق خواسته‌شان نزدیک کند، اما در اندروید همه چیز فرق می‌کند. کاربران این سیستم‌عامل می‌توانند هر بلایی را که می‌خواهند سر هوم‌اسکرین خود بیاورند و حتی برخی‌ها از شلوغ و مبهم بودن آن لذت می‌برند. علاوه‌بر این، در اندروید قابلیتی به نام کشوی اپلیکیشن‌ها وجود دارد که کاربر می‌تواند تمامی‌اپلیکیشن‌های نصب‌شده روی دستگاه را در آن مشاهده کند. همچنین، کاربر می‌تواند تنها اپلیکیشن‌های پرکاربرد را به هوم‌اسکرین اضافه کند و مابقی را در کشوی اپلیکیشن‌های خود نگه دارد. اگرچه اپل اخیرا اقداماتی را از قبیل نمایش لیستی از اپلیکیشن‌ها یا مشاهده اپلیکیشن‌های اخیرا بازشده یا اپلیکیشن‌های پیشنهادی توسط سیری به سیستم‌عامل خود اضافه کرده، اما می‌تواند بیش از اینها در قسمت مانور دهد.

  حالت اسپلیت‌اسکرین برای اجرای چند کار

یکی از کاربردی‌ترین ویژگی‌ها در سیستم‌عامل اندروید، قابلیت اسپلیت‌اسکرین نام دارد که از آن به‌عنوان چند پنجره‌ای نیز یاد می‌شود و کاربر این امکان را می‌دهد تا به‌طور همزمان از چند اپلیکیشن استفاده کند. از آنجا که این روزها بسیاری از کاربران آی‌فون از عدم امکان اجرای چند کار به‌طور همزمان در گوشی‌های آی‌فون خود گله دارند، نیاز به چنین قابلیتی در این دستگاه‌ها به شدت احساس می‌شود.

البته چند وقتی است که این قابلیت برای کاربران آی‌پد اواس فراهم شده و هنوز مشخص نیست که چرا اپل، برای اضافه کردن آن به گوشی‌های آی‌فون تا به این اندازه، مردد است. شاید اگر این ویژگی‌ها به سیستم‌عامل آی‌اواس و گوشی‌های آی‌فون اضافه شوند، اپل می‌تواند بیش از رضایت علاقه‌مندان خود را جلب و کاربران بیشتری را به خرید گوشی‌های آی‌فون ترغیب کند.