۰ نفر

روال پرداخت ارز به زائران اربعین عادی شد

۶ آبان ۱۳۹۷، ۸:۱۰
کد خبر: 310872
 روال پرداخت ارز به زائران اربعین عادی شد

رئیس ستاد اربعین گفت: اگر هماهنگی‌های لازم برای اجرای طرح عرضه ارز در خاک عراق با این ستاد صورت می‌گرفت تا این اندازه شاهد بروز مشکلات برای تأمین ارز زائران نبودیم.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، رئیس ستاد مرکزی اربعین با تشکر از تلاش‌های بانک مرکزی و بانک ملی گفت: کم‌تجربگی و ناآشنایی با عراق موجب بروز مشکل در عرضه ارز برای زائران در خاک عراق شد.

حسین ذوالفقارین در مورد اشکالات به‌وجودآمده در مورد ارز گفت: تخفیف ارز داده‌شده از طرف بانک برای کاهش هزینه سفر زائران در اربعین بود.

او افزود: تفاوت نرخ هزینه سفر امسال در مقایسه با سال قبل 35 هزار تومان بود.

وی در مورد اینکه چرا گرفتن ارز در داخل کشور انجام نشد، گفت: باجه‌های دریافت ارز در خاک عراق برای جلوگیری از قاچاق و افزایش نرخ ارز بود.

ذوالفقاری در مورد همکاری جهادی بانک ملی و ستاد اربعین گفت: با همکاری بانک ملی و دولت عراق حتی برخی اماکن حشد الشعبی نیز در اختیار ستاد قرار گرفت.

او اضافه کرد: آنچه پیش آمد و مشکلات در مورد ارز تا کنون با آن مواجه نشده بودیم و تجربه‌ای جدید بود.

رئیس ستاد اربعین همچنین در مورد زمان باقی‌مانده برای ثبت‌نام زائران در سامانه سماح گفت: شنبه‌شب ثبت‌نام در سامانه سماح پایان یافت.

او گفت: از 20 هزار نفر ثبت‌نام‌شده در سامانه سماح 4 هزار نفر اتباع خارجی بوده‌اند.

ذوالفقاری با بیان اینکه مجوز تردد در مرز ایران مشکلی نداشت، گفت: بالغ بر 90 گیت در مرز ایران برای کنترل رفت و برگشت فعالیت می‌کنند.

رئیس ستاد اربعین در مورد اوج تردد در مرزهای کشور گفت: از یکشنبه روند رفت از مرزهای کشور افزایش خواهد داشت و یک روز پس از اربعین یعنی روز چهارشنبه نیز ازدحام بازگشت جمعیت خواهیم داشت.

رئیس ستاد مرکزی اربعین همچنین گفت: در گفتگوهای انجام‌شده با طرف عراقی مشکلات کنترل زائران برطرف شده است.

حسین ذوالفقاری با بیان مشکلات انتقال حدود دو میلیون نفر از مرز در مدت بسیار محدود گفت: هرساله بر تجربیات ما افزوده می‌شود. امسال طوفان ناگهانی کمی مشکل ایجاد کرد که بلافاصله با همکاری گروه‌های مختلف سروسامان داده شد.

او با بیان اینکه زیرساخت‌های راه در عراق گنجایش ورود 2911 سواری و 2050 اتوبوس را ندارد گفت: طرف عراقی نسبت به جمهوری اسلامی ایران آمادگی ورود سیل مشتاق زائران تا این حد را نداشت.

او افزود: در روزهای آینده باید 12 هزار دستگاه اتوبوس را به‌کار بگیریم تا زائران ما پس از مراسم اربعین معطل نمانند. عبور موقت (کاپوتاژ) خودروها به‌تنهایی مدیریت منسجمی را می‌طلبد.

مسعود خاتونی عضو هیئت مدیره بانک ملی تلویحاً با پذیرش گلایه ستاد اربعین گفت: محدودیت‌هایی که در خاک عراق وجود داشت موجب مشکلات در عرضه ارز زائران شد که ابتدا محدود به 51 باجه بود که با تلاش و پیگیری‌ها به 320 باجه افزایش یافت.

او اظهار کرد: در حال حاضر مشکلی در عرضه ارز وجود ندارد و روال عادی شده است.

وی گفت: مجموعه‌ای از عوامل دست به دست هم داد تا مشکل‌ساز شود اما با همکاری‌ها مشکلات برطرف شد.

خاتونی گفت: بانک ملی به‌عنوان تنها بانک عامل برای توزیع ارز زائران اربعین انجام وظیفه کرد.

پیرحسین کولیوند رئیس کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین در گفتگوی تیتر امشب به تشریح عملکرد بهداشت و درمان ستاد اربعین پرداخت و گفت: تا الآن 90 هزار نفر در سه مرز شلمچه، جذابه و مهران به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند که ده هزار و 340 نفر به درمانگاه‌های تخصصی معرفی شدند.

او اضافه کرد: در حال حاضر 2 هزار و 594 نفر در مراکز درمانی در مرزها بستری شده‌اند. پانصد و سه عمل جراحی انجام شد و 537 نفر هم حوادث ترافیکی داشتند.

کولیوند گفت: تعداد 9 هزار و 531 نفر از همکاران ما نفرات مختلف را در موکب‌ها آموزش داده‌اند.

او ابراز کرد: همکاران ما در حال حاضر درباره اقدامات پیشگیرانه بیماری‌های واگیردار فعالیت می‌کنند.

رئیس کمیته بهداشت و درمان گفت: 50 هزار نفر از زائران را نیز چهره به چهره آموزش بهداشتی داده‌ایم. نظارت‌های دقیق بر پخت غذا و مواد غذایی نیز انجام شده است.

او همچنین درباره ورود اتباع خارجی از مرزهای شرقی (میرجاوه) به کشور نیز گفت: نظارت‌ها در این باره دقیق بوده است.

وی درباره هماهنگی با وزارت بهداشت عراق گفت: هماهنگی با وزارت بهداشت عراق انجام و کارگروه مشترک تشکیل شد تا همزمان با همکاری پزشکان عراقی بر بهداشت موکب‌ها و زائران در طول مسیر نظارت شود.

کولیوند به زائران اربعین حسینی(ع) توصیه کرد: با وجود طولانی بودن مسیر و وجود جمعیت فراوان بهداشت فردی و گروهی را رعایت کنند.

قاسم سلیمانی دشتکی استاندار ایلام هم گفت: خداراشکر مشکلات را پشت سر گذاشتیم. مشکلات طوفان و ارز را داشتیم که برطرف شد. یک‌میلیون و 230هزار تردد در مرز داشتیم، تدارکات خوبی برای ورود زوار به کشور فراهم شده است و مجموعه بهداشت و درمان نیز آماده شده‌اند.

عوامل راهنمایی و رانندگی و امدادرسان در جاده‌ها جانمایی شده‌اند.

غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان هم گفت: مشکل خاصی نداریم بیش از 710 هزار نفر به‌سمت مرزهای عراق تردد کردند بیش از 230 هزار نفر برگشته‌اند. 90 هزار نفر اتباع خارجی بودند که از مرز عبور کردند.

او افزود: مواکب برای برگشت زائران آماده است. طوفان شب گذشته نیز برطرف شده است و در حال حاضر مشکل خاصی نداریم. از نظر پارکینگ نیز مشکلی نداشتیم و در حال حاضر نیز ظرفیت خالی داریم. بعد از بارندگی شب گذشته نیز اتوبوس‌ها اعزام شد تا مشکل حمل‌ونقل برطرف شود.

نفیسی دبیر کمیته حمل‌ونقل ستاد اربعین هم گفت: پیش‌بینی این است که در روزهای آینده ورود و خروج مسافر با هم برابر شود.

او افزود: وسایل نقلیه عمومی را در مرزها مستقر کرده‌ایم.

جعفرزاده سخنگوی سازمان هواپیمایی هم گفت: تمهیدات بازگشت زائران اندیشیده شده است. سازمان هواپیمایی کشوری برای افزایش پروازها همکاری کرده و تعداد مجوزها به 744 پرواز رسیده است. نظارت‌ها همچنان انجام می‌شود و یک دفتر خدماتی را برای تخلف برای یک ماه تعلیق کردیم. برای بازگشت آمادگی کامل وجود دارد.

احد وظیفه مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی هم گفت: انتظار داریم در یک هفته آینده شرایط آب‌وهوایی عادی باشد اما در یکی دو روز آینده وزش باد و کمی گردوخاک در عراق خواهیم داشت اما در تهران شرایط آب‌وهوایی عادی خواهد بود