۰ نفر

آخوندی: ۵۰میلیارد دلار برای تکمیل ناوگان ریلی سرمایه نیاز است

۲۷ اسفند ۱۳۹۶، ۲۰:۱۷
کد خبر: 259371
آخوندی: ۵۰میلیارد دلار برای تکمیل ناوگان ریلی سرمایه نیاز است

وزیر راه و شهرسازی گفت: در یک دهه آینده توسعه زیرساخت های حمل و نقل ریلی و تامین ناوگان شبکه ریلی کشور به ۵۰میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد.

به گزارش پایگاه اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، عباس آخوندی عصر یکشنبه در مراسم بهره برداری از ۵۳ واگن مسافری و ۲ رام قطار ریل باس افزود: توسعه شبکه حمل و نقل ریلی در کشور ما نسبت به حمل و نقل جاده ای بسیار عقب مانده است و ما به افزایش سرمایه گذاری ها در بخش حمل و نقل ریلی کشور نیازمندیم تا سهم حمل و نقل بار و مسافر توسط ریل در کشور افزایش یابد.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: خوشبختانه امسال در حوزه ساخت خط آهن در کشور راه آهن رکورد زد، به طوری که شرکت راه آهن ۷۰۰ کیلومتر خط آهن جدید ایجاد کرد و شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور نیز ۵۱۶ کیلومتر خط آهن جدید ساخت و این نشان می دهد دولت برای توسعه این بخش اهمیت زیادی قائل است.

«پیشنهاد کرده ام در دولت دوازدهم مرکز همه استان های کشور به شبکه حمل و نقل ریلی متصل شود تا علاوه بر توسعه این بخش شاهد افزایش ظرفیت تردد قطارهای حومه ای در اطراف کلانشهرها باشیم».

به گفته وی، با توسعه شهرهای ریل پایه و راه اندازی شرکت قطارهای حومه ای شاهد ایجاد سکونتگاه های مناسبی اطراف کلانشهرها خواهیم بود که کیفیت زندگی را ارتقا می بخشد.

** ارایه اساسنامه شرکت قطارهای حومه ای به هیات وزیران

وزیر راه و شهرسازی عنوان داشت: ما در برنامه ششم توسعه موفق شدیم شرکت قطارهای حومه ای را ایجاد کنیم و امروز اساسنامه شرکت قطارهای حومه ای به هیات وزیران ارائه شد و امیدوارم سال آینده با تامین منابع مالی مورد نیاز از محل صندوق توسعه ملی شاهد تشکیل شرکت قطارهای حومه ای باشیم.

آخوندی بر برقی کردن برخی از محورهای ریلی کشور تاکید کرد و گفت: در صورتی که بتوانیم محورهای ریلی تهران به مشهد، تبریز، بندرعباس و اهواز را در ۲ برنامه توسعه ای برقی کنیم؛ در این صورت شاهد افزایش سهم حمل و نقل ریلی بار و مسافر در کشور خواهیم بود.

** آمادگی چهار هزار و ۸۴۰ رام قطار با یک میلیون و ۸۷۳ صندلی برای سفرهای نوروزی

آخوندی درباره برنامه های نوروزی گفت: خوشبختانه با تلاش دست اندرکاران شرکت راه آهن امسال چهار هزار و ۸۴۰ رام قطار با یک میلیون و ۸۷۳ صندلی آماده شده است تا مسافران نوروزی در این ایام از آن استفاده کنند.

آخوندی یادآوری کرد: نسبت به پارسال در زمینه تامین قطار برای ایام تعطیلات نوروزی شاهد ۱۵.۷ درصد رشد نسبت به نوروز سال ۱۳۹۶ هستیم و ظرفیت صندلی قطارهای نوروزی در نوروز ۱۳۹۷ نسبت به پارسال ۱۳.۸ درصد افزایش پیدا کرده است.

آخوندی تصریح کرد: پیش بینی می کنیم ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار مسافر با ۶.۵ درصد رشد از شبکه حمل و نقل ریلی کشور استفاده کنند.

وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: امروز نیز شاهد ورود ۶۱ واگن مسافری به شبکه ریلی کشور هستیم که ۲۷ واگن آن نو و ۳۴ واگن آن نوسازی شده است.

وی درباره کاهش تاخیر قطارهای مسافری از مبدا اعلام کرد: خوشبختانه میانگین تاخیر قطارهای مسافری در مبدا در سال ۱۳۹۶ به کمتر از ۳۰ ثانیه رسید و تاخیر قطارهای ما در مقصد نیز به طور متوسط ۲۸ دقیقه بود.

وزیر راه و شهرسازی گفت: راه آهن باید با برنامه ریزی مناسب شرکت های ریلی را به ارائه اینترنت در قطارها ملزم کند.

بیست و یکم اسفندماه مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران هم گفته بود: تا پیش از سال ۱۳۹۲، سالیانه نزدیک به ۳۳ میلیون تن بار در شبکه ریلی حمل می شد اما از سال ۱۳۹۴، روند آن صعودی شد و امسال به حدود ۴۷ میلیون تن افزایش یافته است.

«سعید محمدزاده» ادامه داد: امسال ۳۲۰ واگن فرسوده مسافری از رده خارج و ۸۵ واگن جدید وارد شبکه شده است.

به گفته وی، امسال ۱۳۰۰ کیلومتر خط گذاری جدید در کشور صورت گرفت که این در عمر ۹۰ ساله راه آهن بی سابقه است.