۰ نفر

رییس کمیسیون اقتصادی اتاق اصناف تهران؛

اولین تشکل کشوری صنعت کفش کشور تشکیل شد

۲ خرداد ۱۴۰۰، ۱۴:۵۳
کد خبر: 530163
اولین تشکل کشوری صنعت کفش کشور تشکیل شد

رییس کمیسیون اقتصادی اتاق اصناف تهران با بیان اینکه ایران می تواند کل نیاز کفش منطقه را تامین کند گفت: صنعت کفش ایران دارای توانمندیهای بالایی است که تا کنون مغفول مانده و باید جایگاه این صنعت در اقتصاد کشور احیا شود.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، اولین گردهمایی تشکیل بزرگترین تشکل کیف، کفش وصنایع وابسته به میزبانی اتحادیه صنف کفش‌های ماشینی تهران و حضور بیش از چهل تشکل از سراسر کشور برگزارشد.

علی اژدرکش رییس اتحادیه صنف کفش‌ ماشینی تهران به عنوان میزبان در این مراسم گفت: هدف از تشکیل این تشکل کشوری هم‌افزایی میان حلقه‌های زنجیره تولید کیف و کفش است و برای تحقق این هدف نیازمند هنبستگی و همکاری میان همه بخش‌ها از تامین مواد اولیه و یراق آلات تا تولیدکنندگان تجهیزات و ماشین آلات و در نهایت تولیدکنندگان محصولات نهایی هستیم.

وی به عنوان ایده‌پرداز این اقدام ملی صنعت کیف و کفش ایران را صنعتی پیشرو با توان رقابت در بازارهای صادرانی دانست و تصریح کرد: تولیدکنندگان ایرانی به دانش، تجربه و تکنولوژی تولید محصول برابر با استانداردهای جهانی برخوردار هستند و برخی نقاط ضعف مانند بازاریابی و بازارسازی، برندسازی و تبلیغات و کاهش قیمت تمام شده را می‌توانیم با بهبود زنجیره تامین مرتفع سازیم.

رییس کمیسیون اقتصادی اتاق اصناف تهران در ادامه به تبیین اهمیت و نقش بنگاه‌های  کوچک و متوسط در اقتصاد جهان و ایران پرداخت و افزود: در اقتصادهای بزرگ جهان مانند آمریکا و چین سهم واحدهای کوچک از تولید ناخالص ملی 48 و 59 درصد است، در حالیکه در ایران 18 درصد است.

وی گفت: در حالیکه اشتغال واحدهای کوچک و متوسط اشتغال پایدار است، در اقتصادهای بزرگ واحدهای کوچک بازیگران اصلی صادرات هستند و در ایران سهم اندکی دارند.

اژدرکش با بیان اینکه صنعت کفش ایران توانایی تامین کفش مورد نیاز کشورهای منطقه را دارد، تصریح کرد: صنعت کفش ایران دارای توانمندیهای بالایی است که متاسفانه تا کنون مغفول ماتده و باید جایگاه این صنعت در اقتصاد کشور احیا شود.

رییس کمیسیون اقتصادی اتاق اصناف تهران در ادامه به موضوع ایجاد یک کنسرسیوم یا تشکل بزرگ صنفی و صنعتی برای صنعت کیف و کفش پرداخت و گفت: در شرایط کنونی وجود کنسرسیوم ها و تشکل های صنفی و صنعتی در بخش خصوصی با نگاه فراگیر و پیگیر منافع ملی که ضامن منافع تمامی اعضا بوده و در کنار حمایت از واحدهای بزرگ صنعتی مسیر را برای رشد و پیشرفت واحدهای کوچک و متوسط در کل زنجیره تامین هموار سازد و علاوه بر ساماندهی تولید و فروش در داخل کشور به دنبال راه‌اندازی بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی جدید باشد نه تنها اجتناب‌ناپذیر است بلکه تنها راه رشد و تعالی آن صنف و صنعت است.

وی در ادامه به تشریح اهداف تشکل ملی صنعت کفش پرداخت و اظهارداشت: رسیدن به تولید سالانه یک میلیارد جفت کفش و صادرات 700 میلیون جفت کفش مازاد بر نیاز داخل، را می‌توان هدف نهایی و عالی این تشکل دانست.

وی تصویب سند جامع این صنعت برای 10 20 و 50 سال آینده را هدف دیگری دانست که متضمن حفظ ثبات و تدوام رشد این صنعت است و اطهارداشت: مطالبه‌گری کارشناسی شده با صدای واحد و از مسیر مناسب از حاکمیت، هموار کردن مسیر برای رشد واحدهای کوچک و متوسط و تبدیل آنها به واحدهای بزرگ و کمک به برندسازی و ایجاد فضایی مناسب جهت رشد برندهای جوان از دیگر اهداف در نظر گرفته شده است.

اژدرکش گفت: معرفی بهینه و صحیح محصولات فاخر ایرانی در بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی و ایجاد بازارهای صادراتی جدید، تقویت نمایشگاه های داخلی و شرکت هدفمند و سازمان یافته در نمایشگاه‌های بین‌المللی، رفع موانع تامین مواد اولیه و کمک به عرضه مواد اولیه متنوع و با کیفیت به تولیدکنندگان داخلی، آموزش فنی و علمی نیروی کارآمد و مورد نیاز صنعت و در نهایت ساماندهی و کمک به رشد شبکه فروش داخلی از طریق فرهنگ‌سازی مناسب و تبلیغات از دیگر اهداف این مجموعه است. 

وی در ادامه ساختار پیشنهادی تشکل بزرگ صنعت کفش کشور را تشریح کرد و اظهارداشت: تشکل بزرگ صنعت کفش می تواتد به صورت کنسرسیوم، فدراسیون یا کنفدراسیون، کانون کارفرمایی، اتحادیه صادراتی و یا تعاوتی ثبت شود و پس از ثبت شروع به عضو گیری‌خواهد کرد .

رییس اتحادیه صنف کفش ماشینی تهران افزود: در گام اول برای مجموعه پنج کمیسیون شامل مواد اولیه، رفع موانع تولید، پشتیبانی از صادرات، نمایشگاهی و آموزش پیش‌بینی شده است. به گفته وی مهمترین استراتژی این تشکل انحصار زدایی و آماده کردن فضای مناسب برای همه فعالین است.

وی در پایان از انتخاب هیات امنا و هیات موسس تشکل بزرگ صنعت کیف و کفش خبرداد و گفت: امیدواریم قوای سه گانه از تشکیل وفعالیت این تشکل حمایت کرده و با رفع موانع تولید و تسهیل شرایط کسب و کار یا ایجاد اشتغال و توسعه اقتصاد کشور کمک کنند.