۰ نفر

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین:

درخواست اداره حقوقی شورا برای دریافت نتیجه پرونده عیسی شریفی/ جعبه سیاه قائم مقام قالیباف باز می‌شود؟

۱۵ بهمن ۱۳۹۹، ۱۴:۰۲
کد خبر: 503193
درخواست اداره حقوقی شورا برای دریافت نتیجه پرونده عیسی شریفی/ جعبه سیاه قائم مقام قالیباف باز می‌شود؟

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران گفت که؛ از اداره حقوقی شورای شهر خواسته است از قوه قضاییه نتیجه پرونده عیسی شریفی را دریافت کند.

 اقتصاد آنلاین، فائزه مومنی؛ او و شخصیت مرموزش در تمام این سال‌ها علامت سؤال بزرگ شهرداری تهران بود.  سؤالی که کم‌تر کسی در شورای شهر کنونی و شورای شهر پیشین حاضر است به آن پاسخ دهد. نامش را به زبان نمی‌آورند و ترجیح می‌دهند درباره‌اش سکوت کنند.

عیسی شریفی، قائم‌مقام شهردار پیشین تهران و رئیس مجلس کنونی است. همان روزهایی که زمزمه‌ها درباره اختلاس‌های میلیاردی و اتهام جاسوسی او نقل محافل خبری بود، شورای شهر چهارم، در آخرین روزهای خود از او که از سمت قائم‌مقامی خود استعفا داده بود، تقدیر کرد. اتهامات واردشده به شریفی گسترده بود، از جاسوسی تا تخلف مالی؛ اما آنچه پاشنه آشیل قائم‌مقام شهردار وقت شد، روند تخلفات کارگزاری یاس (رساتجارت مبین) بود که او رئیس هیئت امنای گروه یاس بود.

شریفی، از همان روزهای ابتدایی ورود قالیباف به بهشت با او همراه شد. تا سال 92 هم بالاترین مقام شهرداری پس از او را داشت. با هیچ رسانه‌ای به جز روابط‌عمومی شهرداری هرگز گفت‌وگو نکرد و عکس زیادی از او هم در فضای مجازی در دسترس نیست. شریفی همیشه گوشه‌گیر بود، از عکس‌گرفتن گریزان و تعداد حضورش در صحن علنی شورای شهر هم از انگشتان یک دست تجاوز نمی‌کرد. رئیس هیئت امنای هلدینگ یاس را در تمام آن ‌سال‌ها شهردار در سایه می‌خواندند. او در سه دوره‌ای که شهردار وقت تهران برای ریاست‌جمهوری خیز برداشت، حدود یک ماه سرپرست شهرداری تهران بود. از جایی به بعد شاید شریفی حس کرده بود که باید فکر دیگری بکند، درست وقتی که قالیباف برای دومین بار در انتخابات ریاست‌جمهوری شکست خورد، معادلات همه اطرافیان او تغییر کرد و شریفی هم از این قاعده مستثنا نبود. سال 92 بود که زمزمه‌های استعفای شریفی شنیده می‌شد، زمزمه‌هایی که هرچند روابط‌عمومی شهرداری تهران درصدد تکذیب آن برآمد، اما دیگر خبری از شریفی نبود.

خواب زمستانی و بی‌خبری تا خرداد 96 ادامه داشت؛ اما شورای چهارم که نفس‌های آخر را می‌کشید، دیگر طاقت نیاورد و به ‌همراه برخی از معاونان شهرداری روزه سکوت را شکستند و از غیبت معاونان شهردار در مسئولیت‌هایشان گفتند. بعد از چهار سال ناصر امانی، معاون برنامه‌ریزی وقت شهردار تهران، خبر کناره‌گیری و استعفای عیسی شریفی به‌ دلیل بیماری فرزندش را به‌ صورت رسمی اعلام کرد. از همان سال 96 بود که ورق برای شریفی برگشت و دیگر علنا گفته می‌شد ماجرا فراتر از شایعات معمول است. همان سال چندین خبر درباره او منتشر شد؛ از فرار و بعد دستگیری.

شریفی که برای مدتی از کشور خارج شده بود، باز هم بیماری فرزندش را بهانه کرد؛ اما پس از بازگشت او دستگیر شد و محسنی‌اژه‌ای، سخنگوی وقت قوه قضائیه، دلیل این بازداشت را اتهامات مالی عنوان کرد. بعد از دستگیری او اخباری مبنی بر اتهام جاسوسی نیز منتشر شد،‌ اما هیچ‌ وقت این اتهام تأیید یا تکذیب نشد. او هرچند در تمام آن‌ سال‌‌ها به نام قائم‌مقام شهردار شناخته می‌شد، اما بعد از دستگیری درباره‌اش پرده‌های دیگری افتاد. حکم او هرگز قائم‌مقام شهردار تهران نبود و برای عیسی شریفی تنها سمت معاون هماهنگی امور مناطق ثبت شده بود، ضمن اینکه او در تمام مدت خدمت در شهرداری تهران، از مجموعه‌ای نظامی به شهرداری تهران مأمور بوده و در تمام این سال‌ها حقوقی دریافت نمی‌کرده است.

کارگزاری رساتجارت مبین یکی از هشت کارگزاری‌ بود که طبق مصوبه شورای شهر تهران قرار بود با بهره‌گیری از امکانات مالی خود (نقدی و غیرنقدی) نسبت به پاسخ‌گویی مطالبات طلبکاران شهرداری و همچنین تملک املاک واقع در طرح‌های عمرانی شهرداری با همکاری سازمان املاک اقدام و پس از ارائه اسناد مثبته نسبت به وصول طلب خود صرفا در قالب ملک یا تراکم اقدام کند، اما پس از مدتی این مسیر انحرافی اساسی پیدا کرد. در این میان عیسی شریفی از همان ابتدا در جلسات کارگزاری رساتجارت مبین (یاس) به نمایندگی از طرف شهردار اسبق تهران حضور داشت. این مجموعه از حدود سال ۸۸ شکل می‌گیرد و دو مجموعه رساتجارت مبین و تجارت الماس مبین در ذیل آن ایجاد می‌شوند و شهرداری تهران شروع به تعریف پروژه برای این شرکت‌ها می‌کند. در این مدت پنج هزار میلیارد تومان از منابع شهرداری تهران به این کارگزاری داده شد.

علاوه بر این ذیل قراردادهای رساتجارت مبین، قراردادهای فاینانسی با بنیاد تعاون سپاه رقم می‌خورد؛ قراردادی دو هزار میلیاردتومانی در سال ۸۸ با بنیاد تعاون ناجا منعقد می‌شود و در ادامه در سال ۹۳ تفاهم‌نامه معروف ۲۰ هزار میلیاردتومانی بین شهرداری تهران و مجموعه خاتم‌الانبیا برای پروژه‌های مشترک امضا می‌شود. مؤسسه اعتباری ثامن نیز یکی از زیرمجموعه‌های گروه یاس بود.

درخواست شورای شهر برای دریافت پرونده عیسی شریفی

عیسی شریفی مطابق آخرین خبرها به ۲۰ سال حبس قطعی و رد مال به ارزش ۴۸۰ میلیارد تومان محکوم شده است. خبری که نه در رسانه‌های رسمی نشانی از آن پیدا می‌شود و نه کسی تمایل چندانی به حرف‌زدن درباره‌اش دارد. درحالی‌که حدود دو هفته پیش یک کانال تلگرامی خبر محکومیت عیسی شریفی، قائم‌مقام محمدباقر قالیباف در شهرداری تهران را منتشر کرد؛ اما سخنگوی دستگاه قضا در نشست خبری خود تاکنون هیچ اشاره‌ای به این پرونده و محکومیت احتمالی عیسی شریفی نکرد.

در عین حال مدیریت شهری فعلی نیز درباره جزییات این پرونده سخنی نمی‌گوید و دلیل موضوع را بی‌اطلاعی عنوان می‌کنند.

ظهر دیروز طی نشست خبری علی اعطا، سخنگوی شورای شهر در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه شورا چه اقدامی برای اطلاع از حکم عیسی شریفی کرده است، حکمی که بی ارتباط با شهرداری و شورای شهر تهران نیست گفت که؛ سوال ما و درخواست ما هم همین است که چرا ما از این حکم اطلاعی نداریم. برخی از اعضا از جمله آقای میرلوحی مسائلی را مطرح می کنند اما از جزییات آن اطلاعی نداریم و چیزی به دست ما نرسیده است .

اما محمود میرلوحی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران و فردی که از ابتدای دوره پنجم پیگیر ماجرای تخلفات عیسی شریفی و پرونده رسا تجارت بوده است؛ در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد آنلاین می‌گوید که از اداره حقوقی شورا خواسته که نتیجه پرونده شریفی را دریافت کند تا شورا بتواند نسبت به آن اطلاعاتی کسب کرده و اطلاع‌رسانی کند.

حالا باید منتظر ماند و دید که آیا بالاخره جعبه سیاه پرونده عیسی شریفی باز خواهد شد و افکار عمومی از جزییات پرونده او؛ رقم تخلفاتش و اقداماتی که طی سال‌ها انجام داد، اطلاعاتی دریافت خواهند کرد و یا بنا است چند و چون پرونده او برای همیشه در خفا بماند.