۰ نفر

در پاسخ به اقتصاد آنلاین مطرح شد؛

ابهامات بودجه تکمیلی ۱۴۰۰شهرداری/ عضو شورا:تراکم فروشی نمی‌کنیم

۱۴ بهمن ۱۳۹۹، ۱۷:۵۰
کد خبر: 502948
ابهامات بودجه تکمیلی ۱۴۰۰شهرداری/ عضو شورا:تراکم فروشی نمی‌کنیم

رییس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران در پاسخ به پرسشی مبنی بر محوریت تراکم فروشی در بودجه تکمیلی شهرداری گفت: این افزایش از محل تراکم فروشی نیست بلکه از محل افزایش و عادلانه کردن تعرفه های شهر سازی است.

به گزارش اقتصادآنلاین ؛ مجید فراهانی، رییس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران در جریان نشست خبری که ظهر امروز در شورای شهر تهران برگزار شد، ضمن تبریک میلاد حضرت زهرا(س) و روز زن گفت: بهمن را باید ماه مردم دانست، ماهی که مردم ایران با انقلاب اسلامی خود به رهبری امام  خمینی (ره) بساط طاغوت را برهم ریختند، ،جنگ را اداره کردند، در برابر تحریم ها دوام آوردند و در دوران کرونا پشت و پناه هم بودند اما متاسفانه برخی مدیران این مردم را غریبه و نامحرم می دانند!

او افزود: امروز ما در آستانه گام دوم انقلاب بیش از همیشه به فراهم کردن زمینه حضور و مشارکت مردم برای ایران نیازمندیم، ما باید به سمت واگذاری امور به مردم پیش برویم و در مقابل بزرگ تر کردن تصدی های دولت و شهرداری با اعتماد و تکیه بر مردم زمینه استفاده بهتر از منابع را فراهم کنیم.

باید به سمت تعیین مصارف بودجه با اولویت و نظر مردم حرکت کنیم

عضو شورای شهر تهران ضمن تاکید بر ضرورت توجه به مسئله بودجه برای مردم و تشریح ابعاد لایحه بودجه سال 1400 شهرداری تهران اظهار کرد: در بحث بودجه برای مردم، منابع و مصارف بودجه شهرداری را تک تک شهروندان تهرانی با پرداخت بهای خدمات و عوارض عمومی شهر یا عوارض پروانه ساختمانی تامین می کنند اما متاسفانه شاهد هستیم که سالها در روند تدوین بودجه شهرداری، این بودجه بر اساس نیازهای شهروندانی که منابع شهرداری را تامین می کنند تهیه و اجرایی نمی شود، بلکه سلیقه مدیران شهرداری، نظر مشاور یا طرح اجرایی فلان پیمانکار به جای نظر مردم درباره بودجه تعیین کننده است و تنها چیزی که ظاهرا اهمیتی ندارد نیاز و نظر شهروندی است که با پرداخت عوارض و بهای خدماتش چرخ مالیه شهرداری را می چرخاند!

او ادامه داد: برای منافع مردم و درمسیر اصلاح بودجه شهرداری که مردم آن را تامین می کنند باید به سمت تعیین مصارف بودجه با اولویت و نظر مردم حرکت کنیم تا«بودجه برای مردم» معنا پیدا کند.

فراهانی گفت: این روزها همه از اصلاح بودجه حرف می زنند و هر کسی به نظر خودش کارشناسی ترین نظر را می دهد اما هیچ کدام از این افراد حاضر نیستند ببینند خواست و نظر مردم درباره بودجه چیست!

رییس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران تصریح کرد:  بودجه مال مردم هست و مردم باید درباره آن نظر بدهند؛ وقتی بر اساس قانون اساسی این مردم با رای و انتخاب خودشان اعضاء شوراهای شهر، نمایندگان مجلس، رییس جمهور و نمایندگان مجلس خبرگان رهبری را انتخاب می کنند؛ چرا نباید درباره بودجه منطقه و محله خودشان اظهار نظر کنند و نظر بدهند؟

او ادامه داد: آیاحق انتخاب برای تعیین سیاست گذاران و اداره کنندگان امور شهر و کشور سطحی بسیار بالاتر از مشارکت در تدوین و جهت بخشیدن به بودجه را ندارد؟ پس چرا شهروندان نمی توانند درباره بودجه کشور و شهر هم نیازها و اولویت های خود را بیان کنند؟ و با نظر آنها مصارف بودجه شهرداری و دولت اولویت بندی شود؟

مهم ترین اقدامات انجام شده در بودجه مدیریت شهری پنجم

رییس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران با بیان اینکه از ابتدای حضور در شورا با همراهی دیگر همکاران مسئله بودجه ریزی مشارکتی را برای توجه به نظرات و نیازهای شهروندان در بودجه ریزی مورد توجه قرار داده است، افزود: امروز در شورای پنجم اقدامات انجام شده در مسیر بودجه برای مردم عبارتند از انتشار اطلاعات لایحه بودجه و دسترسی عموم شهروندان به اطلاعات بودجه پیشنهادی، درخواست از شورایاران و شهروندان برای ارائه پیشنهادات در خصوص تبصره ها و بررسی پیشنهادات مردمی در کمیته بودجه و نظارت مالی، برگزاری دوره آموزشی آشنایی با بودجه ریزی در شهرداری برای شورایاران، الزام شهرداری به دعوت دبیر کارگروه برنامه و بودجه شورایاری منطقه در جلسات تدوین بودجه منطقه، دعوت از رابط هیئت رییس ه و دبیر کارگروه برنامه و بودجه شورایاری منطقه در جلسات بررسی بودجه کمیته بودجه و نظارت مالی شورا،  اجرای پروژه های توسعه محلی در سطح محلات با نظر مشورتی شورایاران برای اولین بار در سال 1399 صورت گرفت و در ۱۴۰۰ ادامه پیدا خواهد کرد.

شاهد مقاومت شهرداری در برابر مصوبات شورا هستیم

فراهانی اضافه کرد: البته این موضوع هم مثل خیلی از مصوبات شورا در بدنه شهرداری با مقاومت هایی روبرو شده است و ما متاسفانه در بخشی از بدنه شهرداری شاهد مقاومت دربرابر عادی شدن این موضوع که با نظر شورایاران و مردم  پروژه اجرا کنند هستیم! بله؛ آن مدیر شهرداری، شهردار منطقه و  ناحیه می گوید آقایان هاشمی، مسجد جامعی، اعطاء و فراهانی می روند، اینها سال 1399 گفتند پروژه توسعه محلی بر اساس نظر شورایاران اجرا و تدوین شود، اگر این را انجام ندهیم ، از عمر این دوره شش ماه باقی مانده و بعد شورای ششم می آید! بعد آن هم پروژه های توسعه محلی را هم می فرستیم به همان جایی که طرح های جهادی و بسیاری طرح های دیگر شهرداری را این بدنه فرستاده اند.

اراده شورای پنجم بر تداوم اجرای پروژه های توسعه محلی است

عضو شورای شهر تهران گفت: اما اراده شورای پنجم بر تداوم اجرای پروژه های توسعه محلی در مسیر بودجه برای مردم استوار است و ان شا الله بودجه سال 1400 شهرداری با این رویکرد تصویب خواهد شد.

 او ضمن تشریح بودجه سال 1400 خاطر نشان کرد: در مورد بودجه سال 1400 ابتدا گلایه خودم را از مدیران شهرداری در این حوزه بیان کنم که متاسفانه به علت عدم اقناع و فقدان  اطلاع رسانی شهرداری مثل اینکه شورا در کنار اینکه باید بودجه را بررسی، اصلاح و تصویب کند ظاهراً باید از بودجه تدوین شده توسط شهرداری دفاع هم کند!

رییس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران با بیان اینکه آنچه که من درباره لایحه بودجه 1400 می گویم دفاع از این لایحه نیست ، افزود: بلکه نکات و مواردی است که باید درباره این لایحه بیان شود و من از آنچه در فرآیند بررسی بودجه در شورا به تصویب برسد دفاع می کنم.

شاهد جهش و رشد جدی بودجه نسبت به سال قبل هستیم

فراهانی گفت: ارائه لایحه بودجه سال 1400 شهرداری تهران با رقم پیشنهادی 47 هزار و 868 میلیارد تومان در بخش بودجه عمومی و رقم 13 هزار و 422 میلیارد تومان در بخش شرکتها و سازمانها به شورا ارائه شده است.

رییس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران بیان کرد: بودجه شهرداری تهران در دهه 1390 از رقم 7 هزار و 748 میلیارد تومان در سال 1390 به رقم 47 هزار و 868 میلیارد تومان در سال 1400 رسیده است. این روند در دو سال شاهد جهش و رشد جدی نسبت به بودجه سال قبل از خود بوده است.

 فراهانی با بیان اینکه بودجه سال 1393  با رشد 53 درصدی نسبت به سال قبل رو به رو بوده افزود: این امر در نتیجه پیگیری آقای دبیر در شورای چهارم بوده که ما شاهد تغییر نظام طبقه بندی هزینه ها از سنتی به طبقه بندی استاندارد GFS بودیم و آغاز بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد تهیه شده بود.  بودجه سال 1400 با رشد 56 درصد نسبت به سال قبل که در نتیجه انعکاس کامل تبصره های بودجه در جداول منابع و مصارف بودجه، ارتقاء سطح بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد و پیاده سازی دستورالعمل ابلاغی وزارت کشور و الزامات شورا تهیه شده است.

مهم ترین سرفصل های بودجه پیشنهادی شهرداری برای سال ۱۴۰۰

عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: بنابراین شاهد آن هستیم که رشد بیش از 50 درصدی بودجه نسبت به بودجه سال قبل در این دهه بی سابقه نبوده است و علت این موضوع را باید در تغییرات فنی و مالی بودجه دید. در مسیر اصلاح و بهبود نظام بودجه ریزی شهرداری در دوره سوم،چهارم و پنجم گام هایی برداشته شده است که من از همه اعضاء ادوار شوراهای گذشته و مدیران پیشین شهرداری تا مدیران و کارشناسانی که اکنون در مسیر این بهبود زحمت کشیده اند تشکر می کنم.

رییس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران ادامه داد:  از طرف دیگر ما در برابر بودجه 47 هزار میلیاردی و توجه به این افزایش باید به این سوال پاسخ بدهیم که قدرت مالی این بودجه چقدر است؟ آیا این قدرت افزایش پیدا کرده ،ثابت مانده یا کم شده است؟ با لحاظ قیمت ثابت به نرخ سال 1395  شاهد آن هستیم که قدرت مالی بودجه 47 هزار میلیارد تومانی سال 1400 از قدرت مالی بودجه 7 هزار میلیارد تومانی سال 1390 و بودجه 15 هزار میلیارد تومانی سال 1393 هم کمتر است!

او با اشاره به بودجه سال 1400 شهرداری تهران نکات و ارقام قابل توجه آن گفت: انعکاس 11 هزار و 354 میلیارد تومان بار مالی تبصره ها در ردیف های بودجه برای اولین بار ، پیش بینی 21 هزار و 885 میلیارد تومان از محل درآمدهای ناشی از توسعه شهر (عوارض ودرآمدهای ساختمانی) از جمله مهم ترین ارکان منابع بوده است.

عضو شورای شهر تهران ضمن تاکید به حوزه مصارف تاکید کرد: هزینه های نگهداشت شهر شامل حقوق و دستمزد کارکنان شهرداری برابر با 5 هزار و 402 میلیارد تومان، نگهداشت فضای سبز برابر با 1 هزار و 174 میلیارد تومان، رفت و روب و جمع آوری پسماند برابر با 1 هزار و 543 میلیارد تومان، جبران هزینه راهبری سازمانها وشرکت ها (حقوق و مزایا) برابر با 2 هزار و 23 میلیارد تومان  را شامل می شود.

او با اشاره به اعتبارات اجرای پروژه های عمرانی گفت: این اعتبار برابر با 20 هزار و 81 میلیارد تومان بوده و اعتبار بازپرداخت و تادیه دیون و بدهی ها برابر با 10 هزار و 4 میلیارد تومان،  اعتبار 2 هزار و 450 میلیارد تومانی برای اجرای پروژه های توسعه محلی با نظر مشورتی شورایاران،  اعتبار 7 هزار و 282 میلیارد تومانی برای توسعه و بهره برداری مترو، اعتبار 3 هزار و 538 میلیارد تومانی برای حمل و نقل عمومی غیر ریلی(تاکسی و اتوبوس) از جمله این موارد است.

لزوم عدالت در بودجه مناطق برخوردار و کم برخوردار تهران

فراهانی تاکید کرد: بودجه مناطق کم برخوردار ،غیر از دو منطقه که در حال اصلاح آن هستیم، تقریبا برابر متوسط بودجه کل شهرداری های مناطق است و معنا ندارد سرانه شهروندان ساکن در مناطق جنوبی از سرانه شهروندان دیگر مناطق کمتر باشد

او اضافه کرد: به سمت تدوین عادلانه بودجه حرکت کرده ایم و سال ۱۴۰۰ نیز بر این امر تاکید خواهیم داشت.

پیش بینی فضای مثبت مالی برای سال آینده شهرداری

مجید فراهانی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر افزایش درآمدهای شهرداری تهران گفت: بودجه امسال 47 هزار میلیارد تومانی ارائه شده و در کنارش مکمل 2274 میلیارد تومانی  نیز ارائه شده تا در صورتی که احیانا در شرایط کرونا و تحریم ها تحولی رخ دهد  و درامد ها بالا رفت این عدد به پروژه های شهری اختصاص پیدا کند.

او افزود: به اعتقاد ما این عدد 2274 میلیارد تومانی کمک خوبی  در جهت واقعی تر شدن بودجه می کند چرا که ما به دنبال آن هستیم که بودجه تحقق پذیر باشد. در تدوین بودجه  ما شرایط موجود را در نظر گرفتیم ، شرایطی که تحریم ها و کرونا و همین وضعیت در سال آینده نیز برقرار باشد.

فراهانی گفت: طبیعتا 47 هزار میلیارد تومان مبنا خواهد بود اما در صورتی که تحولی در درآمد های ملی و سیاست های خارجی کشور و رفع تحریم های ظالمانه که از زمان ترامپ گلوی کشور را می فشرد برداشته شود و تنفسی ایجاد شود پیش بینی می کنیم سال آینده فضای مثبتی ایجاد شود و مردم به سمت سرمایه گذاری بیشتر  حرکت کنند لذا  طبیعتا درامد های شهری افزایش خواهد کرد و این 2200 میلیارد تومان درآمد های است که می تواند ایجاد شود.

2500 میلیارد تومان برای پروژه های کوچک مقیاس/ تاکید بر پروژه های نیمه تمام

رییس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر آخرین وضعیت پروژه ها و بودجه های تکمیلی اظهار کرد: پروژه های تعریف شده در دو سطح تقسیم بندی شده اند یکی در سطح مناطق و یکی هم در سطح ستاد شهرداری تهران.  سطح پروژه های بزرگ توسط معاونت عمرانی و حمل و نقل و ترافیک اجرا خواهند شد که بر اساس برنامه ریزی ها و منطبق بر برنامه توسعه سوم شهر تهران و برنامه های اولویت محور تحقق پذیر تعریف شده اند.این پروژه ها هم عمدتا پروژه های نیمه تمامی است که از گذشته شروع شده و ادامه پیدا کرده است.

او ادامه داد: سطح دوم پروژه ها نیز پروژه های کوچک مقیاس محلی است که  2500 میلیارد تومان برای آن در نظر گرفتیم . اما  تاکید اصلی شورای پنجم اتمام پروژه های نیمه تمام و برنامه هایی است که داده شده و اگر امروز برای پروژه نیلوفری که به معنای بردن خط آهن در منطقه 17 و 18 به زیر زمین  و ایجاد بافت شهری تحت عنوان پروژه نیلوفری که امروز به عنوان شار باغ عنوان شده تاکید می کنیم، اگر برای اتمام پروژه برج طغرل تاکید می شود و عدد و رقم برای آن در نظر گرفته می شود برای این است که تاکید اصلی شورا اتمام پروژه های نیمه تمام موجود به جای اجرای پروژه جدید است.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه برای 32 پروژه خاص نیز از محل افزایش درآمد های شهرسازی بودجه در نظر گرفته شده است، افزود: اما انتقاد ما از شهرداری تهران این است که فهرست پروژه های کوچک مقیاس هنوز به شورا داده نشده است و قولی که دادند این است که فهرست تا اخر سال ارائه شود.

فراهانی گفت: تاکید ما بر ارائه این فهرست این است که محل هزینه کرد 2450 میلیارد تومانی که در بودجه هست و معلوم نیست که به کدام پروژه ها اختصاص پیدا می کند تکلیفش مشخص شود.

ابهامات تراکم‌فروشی در بودجه تکمیلی ۱۴۰۰

رییس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصاد آنلاین مبتی بر اینکه منابع تامین بودجه تکمیلی چیست، عنوان کرد: این افزایش از محل تراکم فروشی نیست بلکه از محل افزایش و  عادلانه کردن تعرفه های شهر سازی است. افتخار شورای پنجم رفتن به سمت این است که شهر را از طریق فروش شهر اداره نکنیم و شما دیدی که ما مجوز برج باغ و بلند مرتبه سازی صادر نکردیم  و طبقه اضافه نفروختیم.

فراهانی گفت: تمام سعی ما این بود که بر اساس ضوابط موجود شورای عالی شهر سازی و به صورت سیستماتیک مجوز ها صادر شود و امروز هر شهروندی مراجعه کند و تقاضای مازاد طرح تفصیلی کند اولین پاسخی که به وی داده می شود  این است که شورای پنجم کار را سیستمی کرده و بر اساس طرح تفصیلی عمل می شود.

او اضافه کرد: دیگر مانند گذشته نیست که در کوچه 6 متری مجوز برج داده شود، برج هایی فکری برای آن نشده بود که اگر در این محل ها آتش سوزی رخ دهد ماشین آتش نشانی چگونه می خواهد آتش را خاموش کند. اتفاقی که در منطقه 22 افتاد و اینگونه با تراکم فروشی هایی که صورت گرفت  عملا نفس ها و ریه های شهر تحت تاثیر قرار گرفت. این اقدامات  در شورای پنجم اتفاق نیافتاد و  اولین کار ما لغو مصوبه برج باغ بود و با اینکه درامد ها به شدت کاهش پیدا کرد اما مصالح عمومی مردم را به منافع زود گذر ترجیح دادیم.

500 اتوبوس تهران در تعمیرگاه

رییس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر بودجه اختصاص پیدا کرده به نوسازی اتوبوس و تاکسی در سال 1400 چگونه است؟ گفت: بودجه سال 1400 برای حمل و نقل عمومی غیر ریلی که شامل نوسازی اتوبوس ، اورهال کردن اتوبوس و اعتبار ناشی از درآمد های طرح ترافیک برای نوسازی تاکسی ها است 3538 میلیارد تومان در نظر گرفته شده  است. هر چند به لحاظ قانونی اصل کار نوسازی تاکسی ها تکلیف دولت است.

او ادامه داد: اما با توجه به اینکه تهران دومین ناوگان بزرگ تاکسی دنیا را دارند؛ 80 هزار تاکسی که  بعد از مکزیکو سیتی در رده دوم قرار می گیرد و این عدد نشان می دهد که ما کمبود تاکسی نداریم. در کشور های دیگر استفاده از تاکسی با توجه به قیمت سوخت پر هزینه است.

فراهانی گفت: در خصوص نوسازی ناوگان اتوبوسرانی باید گفت عمر متوسط اتوبوس های تهران بیش از 13 سال است که بر اساس برنامه ریزی های انجام شده تا اخر برنامه دوم می بایست تعداد اتوبوس های شهر تهران به  9500 عدد می رسد و این در حالی است که در حال حاضر تعداد اتوبوس های موجود در ناوگان شهر تهران بالغ بر  5300 عدد است که از این تعداد نیز 500 اتوبوس در تعمیرگاه ها هستند.

عضو شورای شهر تهران خاطر نشان کرد: این در حالی است که متاسفانه 15 سال اتوبوسی به تهران اضافه نشده بود و خبر خوب این است که هفته آینده 250 اتوبوس با همین بودجه اختصاص داده شده از سوی شورای شهر به تهران اضافه می شود حال آنکه  تعهدات دولت جهت رفع کمبود اتوبوس همچنان محقق نشده است.

او ادامه داد: این در حالی است که مصوبه هیات دولت مبنی بر اختصاص 19 هزار اتوبوس به کلان شهر ها که سهم تهران بالغ بر 3 هزار اتوبوس می شد و اگر محقق میشد تحولی شگرف در حمل و نقل عمومی تهران صورت می گرفت نیز محقق نشد.

فراهانی همچنین در خصوص کاهش فاصله بودجه مناطق برخوردار و مناطق کم برخوردار گفت: اتفاق نا میمونی که در گذشته ها در شهرداری افتاده این بود که با هدف تشویق شهرداران مناطق به درامد زایی بیشتر قانون نا نوشته ای به وجود آمده بود که منطبق بر سقف درآمد های منطقه بودجه  به  منطقه اختصاص داده شود.

رییس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران ادامه داد: یعنی به همان میزان که در امد ایجاد می کنند، بودجه منطقه بالا می رود. لذا ما در ابتدای شورای پنجم  اتفاق نا صحیح را شاهد بودیم که به عنوان مثال بودجه منطقه یک سه برابر منطقه 19 بود چرا که منطقه یک ، منطقه برخوردار بود و 20 درصد درآمد شهرداری از این منطقه بود. همینطور مناطق 2،3،4و22 .

او افزود: لذا یک واحد مسکونی در منطقه یک قیمتش ده برابر یک واحد در  مناطق دیگر است و به همین نسبت هم عوارض ساختمانی ان بالا می رود. لذا بدین سبب ما اندک اندک شاهد شکاف عمیقی بودیم که بین مناطق ایجاد می شد و جالب اینکه عمده پروژه زیر ساختی در شهر تهران ، که پروژه های بزرگ مقیاس هم هستند در همین مناطق برخوردار کلید زده شدند و ما از زمان حضورمان سعی مان بر این بود این روند معکوس شود.

عضو شورای شهر تهران بیان کرد: شورای پنجم بر این اساس خط متوسط سرانه اختصاص بودجه بر اساس جمعیت را تعریف کرد و بر اساس آن سالانه بودجه مناطق کم برخوردار ده درصد به  خط متوسط برسانیم و  امروز که سال چهارم شورای پنجم است بسیاری از این مناطق به این سطح متوسط رسیده اند.

فراهانی افزود: ما امیدواریم در انتهای دور ه پنجم تمامی مناطق کم برخوردار به سطح متوسط سرانه بودجه شهر تهران برسند و  در دوره ششم این معادله باید برعکس شوند.

او همچنین در خصوص پیگیری تذکرات و مصوبات شورای شهر از سوی شهرداری تهران گفت: مهمتر از تذکرات، مصوبات رسمی و تکالیف  برنامه توسعه سوم شهر تهران است که  پس از بحث و بررسی زیاد در کمیته ها و کمیسیون ها  و بعد در صحن شورا به تصویب می رسد که برای هر مصوبه شورا به جرات می توان گفت ساعت های طولانی صرف می شود.

شهرداری 250 تکلیف برای برنامه سوم دارد/ 990 روز تاخیر در اجرای برنامه

فراهانی ادامه داد: در خصوص بحث برنامه توسعه سوم 250 تکلیف داریم که در کنارش شهرداری موظف شده بیاید و برای هر کدام از تکالیف چه به صورت 6 ماهه و سالانه گزارش ارائه کند. در برخی اقدامات با رصد معاونت پایش شهرداری که به دستور ریاست شورا و در یکسال اخیر تشکیل شده، شهرداری تهران حدود 990 روز در اجرای آنها تاخیر دارد.

عضو شورای شهر تهران اظهار کرد: معاونت پایش به دقت اجرای برنامه ، تکالیف و مصوبات شورا را رصد می کند که کدام برنامه اجرا نشده ، کدام برنامه با تاخیر اجرا شده و کدام برنامه ها محقق شده است.

او افزود: در جمع بندی ها نشان می دهد که شهرداری تهران 33 تکلیف سال اول برنامه را به انجام نرسانده است. با این اقدام معاونت پایش عزیزان در شهرداری بدانند که تمام اقدامات شهرداری رصد می شود و ما عدم اجرای برنامه را رصد می کنیم و پیگیری برنامه های روی زمین مانده را خواهیم کرد و در خصوص اجرای مصوبات شورا هم بسیار مصر هستیم و پیگیری می کنیم.

فراهانی با بیان اینکه ما تک تک مصوبات شورا را پیگیری خواهیم کرد و خواستار گزارش می شویم و اولین گزارش را 6 ماهه پیش ارائه کردیم، بیان کرد: خوشبختانه شهرداری اقداماتی را در فرایند اجرای مصوبات و تکالیف برنامه سوم انجام داده که البته باید تسریع شود. ما روزانه نامه هایی را برای مهندس هاشمی ارسال می کنیم که در آن روند پیگیری مصوبات شورا را از سوی شهرداری رصد کرده و از سوی رییس شورای شهر تهران پیگیری خواهیم بود.

ماجرای اعمال محدودیت تراکمی در خیابان ولیعصر

علی اعطا نیز در ادامه در توضیح موضوع مازاد تراکم در پرسش خبرنگار اقتصاد آنلاین گفت: این موضوع مورد سوء تفاهم واقع شده و باید آن را توضیح داد.

او با بیان اینکه مازاد تراکم به معنی  مازاد تراکم بر طرح تفصیلی نیست، گفت:ما تراکم پایه مالی داریم که برای آن هیچ عوارضی دریافت نمی شود.

اعطا ادامه داد: عدد ۱۲۰ درصد و ۱۸۰ درصد که فاصله آن تا سیصد در صد در صد و ۳۶۰ درصد که در طرح تفصیلی مجاز دانسته شده را مازاد تراکم می‌گویند.

سخنگوی شورای شهر تهران گفت: اصطلاح مازاد تراکم به معنای تراکم فروشی نیست .

او تاکید کرد: مدیریت شهری برای جلوگیری از ساخت و ساز غیر مجاز، تلاش کرد که به ساخت و ساز فراتر از سقف مجاز طرح‌تفصیلی پروانه داده نشود.

او با بیان اینکه این در حالی است که این موضوع و ساخت و ساز بیشتر از سقف مجاز طرح تفصیلی در دوره‌های قبل مدیریت شهری روال بوده است، گفت: اگر موردی را پیدا می‌کنید که یک طبقه و یکی دو طبقه اضافه ساخته است این موضوع تخلف است.

او در پاسخ به پرسشی در خصوص این که شنیده شده یکی از اعضای شورای شهر تهران نیز در پرونده شهرداران احضار شده اند گفت : ما این شایعه را نشنیده ایم ،کسی از ما کم نشده! و باید حضور و غیاب کنیم .

این خبرنگار به سخنگوی شورای شهر تهران توضیح داد ، که خبر منتشر شده مبنی بر احضار عضو شورا به عنوان مطلع است و نه بازداشت یک عضو ،که وی پاسخ داد :‌چنین موضوعی را نشنیده است .

 او در پاسخ به پرسش این خبرنگاری درباره این که شورا چه اقدامی برای اطلاع از حکم عیسی شریفی کرده است ،حکمی که بی ارتباط با شهرداری و شورای شهر تهران نیست گفت :‌سوال ما و درخواست ما هم همین است که چرا ما از این حکم اطلاعی نداریم ،که خبرنگار به وی توضیح داد، منظور وی از این پرسش این است که چه تلاشی شده که این حکم به اطلاع شورا برسد که وی پاسخ داد : برخی از اعضا از جمله اقای میرلوحی مسائلی را مطرح می کنند اما از جزییات آن اطلاعی نداریم و چیزی به دست ما نرسیده است .

 اعطا در پاسخ به پرسش دیگر این خبرنگار که درخصوص درخواست وزارت راه برای دادن مجوز نیم طبقه ملک ریاست جمهوری از شهرداری و عقب نشینی از مصوبه لغو محدودیت های ارتفاعی جماران که در جلسه هم اندیشی مطرح شده است گفت :‌دستور دیوان بر توقف مصوبه جماران موقت است ، زمانی دیوان حکم صادر می کند که بیم آن را داشته باشد که حقوق عمومی و خصوصی در اجرای مصوبه ای به خطر بی افتد و این به معنای ابطال این مصوبه نیست .

وی ادامه داد: ما همچنان این موضوع را تا رسیدن به نتیجه دنبال می کنیم .

سخنگوی شورای شهر تهران در خصوص این که چرا موضوع پرونده 60 باغ در جلسات هم اندیشی و صحن شورا به نتیجه نمی رسید و موردی که باعث اختلاف نظر اعضای شورای شهر تهران چه بود نیز توضیح داد :‌این موضوع در صحن شورای شهر تهران مطرح شد و رای آورد ،موضوع پنهانی نبود و مربوط به پرونده هایی می شد که پیش از این رای مرجع صالحه وقت را داشتند و حکم دیوان گرفته بودند وبررسی مجدد آن در صحن مطرح بود که رای آورد .

سخنگوی شورای شهر تهران درخصوص طرح جامع خیابان ولیعصر و اختلاف نظرهایی که در رابطه با محدودیت های ارتفاعی وجود داشت  نیز توضیح داد :‌این نگرانی وجود دارد که با طرح چنین موضوعاتی دوباره درخواست پرونده افزایش پیدا کند .همان طور که در زمینه برج باغ این گونه شد و تا زمانی که برج باغ لغو شود تعداد زیادی درخواست به مناطق آمد و درآمد مناطق در این حوزه افزایش پیدا کرد . درخصوص خیابان ولیعصر هم چنین نگرانی داریم .

او با اشاره به این که چنارهای ولیعصر منحصر به فرد است گفت :‌یکی از بخش های مورد توجه ما تعیین ارتفاع ساختمان ها است ،قنات هایی که در این بخش تبدیل به فاضلاب شده و  بسیاری از این قنات ها نیز مسدود شده است ،یکی دیگر از موضوعات مورد توجه پارکینگ ساختمان ها است که  درمپ آن درخت وجود داشته باشد و می تواند چنین موضوعی به درختان این راسته آسیب برساند .

شهرداری تهران طرح تفصیلی خیابان ولیعصر را با یک نگاه حفاظتی نسبت به این خیابان که ارزش‌های میراثی، فرهنگی و تاریخی دارد، در دست تهیه دارد.

وی ادامه داد: دیروز جلسه ای در معاونت شهرسازی شهرداری تشکیل شد که من هم به نمایندگی از دوستان شورای شهر در این جلسه حضور داشتم. خوشبختانه این طرح در مراحل پایانی آماده سازی برای ارسال به کمیسیون ماده ۵ جهت تصویب قرار دارد.

اعطا خاطرنشان کرد: در این طرح این خیابان به ۳ بخش کلی تقسیم شده است که یک بخش ولیعصر تاریخی است که در واقع از میدان راه آهن تا خیابان انقلاب هسته تاریخی تهران را دربر می گیرد.

وی ادامه داد: از آن جا به بعد تا چهارراه پارک وی را به عنوان ولیعصر مدرن نامگذاری کرده‌اند که شکل گیری آن متاخرتر است و از چهارراه پارک وی تا میدان تجریش را به عنوان ولیعصر طبیعی_تاریخی نام برده شده که دربردارنده ارزشهای تاریخی و طبیعی است. تراکم چنارها، قنات و چشم انداز و شیب دامنه البرز در کنار قدمت تاریخی این منطقه با دو قسمت اولی متمایز می‌کند.

سخنگوی اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: مجموعه این سه بخش به دوازده سکانس بر اساس ملاحظاتی که در این زمینه وجود دارد، تقسیم می‌شوند و برای هر یک ضوابط مختلفی پیش بینی شده است.

اعطا تاکید کرد: ما در جلسه دیروز بر روی برخی بخش‌ها هنوز بحث و اختلاف نظر داشتیم، خوشبختانه در پایان جلسه نگاه شهرداری هم به مسائلی که مطرح کردیم، نزدیک شد که ارزشهای منحصر به فرد ولیعصر که در نظر داریم به عنوان طولانی ترین خیابان خاورمیانه ثبت جهانی شود، حفظ و رعایت شود.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم این طرح به کارگروه های کمیسیون ماده ۵ با حصور نمایندگان شورای شهر ارسال شده و من پیش بینی  میکنم اگر اتفاق ویژه ای نیفتد شاید تا اخر امسال یا نهایتا در فروردین ماه طرح تفصیلی جدید خیابان ولیعصر با نگاه حفاظتی  به میراث طبیعی و فرهنگی است، به تصویب رسیده و ابلاغ شود‌.