۰ نفر

در نشست خبری مطرح شد؛

واکنش هاشمی به منتشر نشدن لیست املاک واگذار شده در سامانه شفافیت

۱۸ آذر ۱۳۹۹، ۱۵:۳۹
کد خبر: 488245
واکنش هاشمی به منتشر نشدن لیست املاک واگذار شده در سامانه شفافیت

رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به پرسشی درباره اینکه چرا لیست املاک واگذار شده در سامانه شفافیت منتشر نمی‌شود گفت:اشتباهاتی در این لیست وجود دارد،جامع نیست و انتشار رسمی می تواند مشکل قضایی ایجاد کند.

اقتصاد آنلاین - فائزه مومنی؛ نشست خبری محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران و مجید فراهانی ناظر رئیس شورا در پایش عملکرد شورای شهر تهران برگزار شد.

محسن هاشمی در این نشست که بمنظور گزارش دهی به مردم و رونمایی از دستاوردهای شورا در حوزه محاسبات و پایش عملکرد برگزار شد گفت: در شورای شهر دیوان محاسبات نداریم و حتی مجلس هم موارد را با تاخیر انجام می دهد و سرعت عمل در پایش مسائل محا سباتی در کشور زمانی انجام می شود که کار از کار گذشته است.

او ادامه داد: در شهرداری نیز به همین صورت است و اکنون بحث های مالی و حسابرسی های مربوط به سال ۹۳ در حال رسیدگی است و اگر این اقدام شکل بگیرد و شورا بر امور مالی در شهرداری مسلط شود اثربخشی بسیاری در نظم دادن به کارهای شهرداری دارد.

هاشمی با تاکید بر اینکه قانون مند شدن محاسبات اثرگذاری زیاد دارد افزود: از انجایی که به طور قانونی اجازه تشکیل دیوان محاسبات را نداند که باید این مساله دنبال شود اما نکته اصلی اما ورود به موقع اطلاعات است که بهینه، قابل فهم و عوام پسند باشد و هم متخصصین و هم شهروندان بتوانتد از آن استفاده کنند.در مورد پایش عملکرد نیز همین مطرح است،ما نزدیک به ۶۰۰ مصوبه در شورا داشتیم که تعداد زیادی از آنها از سوی شهرداری بوده است و شهرداری معمولا در تقاضاهای مربوط به خود عملکرد مناسب تری دارد و طرح هایی که اعضا می دهند عمدتا در شهرداری دچار وقفه در اجرا می شود و این امر می تواند نسبت به لوایح و طرح ها موثر باشد. 

او ابراز امیدواری کرد طرح ها و لوایح از ابتدا تا انتهای تصویب و اجرا در سامانه قابل دسترس همه باشد چرا که این امر منجر به بهبود عملکرد شورای شهر خواهد شد.

محسن هاشمی در پاسخ به سوالی درباره لایحه بودجه شهرداری تهران در سال ۱۴۰۰گفت: بودجه عمومی دولت حدود ۴۷ درصد افزایش داشته و در بحث بودجه شرکت ها کمتر افزایش داشته و مجموع افزایش بودجه در حدود ۲۰درصد است. در شهرداری تهران با توجه به وضعیت تورم باید بودجه را در حدود ده تا ۲۰ درصد افزایش ببندیم البته هنوز بودجه در اختیار ما قرار نگرفته و سیاست هایی از سوی شورا ابلاغ شده و باید منتظر باشیم تا در پایان مهلت قانونی آنرا ارائه دهند تا مورد بررسی قرار گیرد‌.

هاشمی با بیان اینکه در بودجه توسعه محله محوری قوت بیشتری نسبت به گذشته دارد گفت: سعی می کنیم به صورت نقطه ای و دقیق به بودجه محلات بپردازیم. 

هاشمی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه بودجه شهرداری در حوزه حمل و نقل چگونه است گفت: بخش حمل و نقل سه بخش است.ویک بخش بحث خودرو محوری است و شهرداری در این زمینه مشکل ندارد که باید برخی از گره های ترافیکی را حل کند. بحث حمل و نقل عمومی مساله دیگر است که در این مورد نیز سعی ما بر این است که خودمان را وابسته به دولت نکنیم، هرچند تقاضای پرداخت سوبسیدها را از سوی دولت داریم.

رئیس شورای شهر ادامه داد: در بخش زیرساخت ها براساس قوانین کشوری دولت هیچ راهی جز مشارکت ندارد چرا که به نفع دولت است و دولت از آن منتفع می شود. لذا هرچه در حمل و نقل عمومی هزینه کند به نفع دولت است.

او با اشاره به تخصیص بودجه حداقلی در لایحه ۱۴۰۰ دولت گفت: بودجه ای که ما درخواست کردیم به مرز ۲۰ هزار میلیارد تومان رسید اما تنها ۱۷۵۰ میلیارد تومان برای تهران گذاشته شده که مبلغ ناچیزی است و از مجمع نمایندگان تهران درخواست کردیم که مسائل مربوط به تهران را مدنظر قرار دهند. 

هاشمی ادامه داد: ما از قانون هدفمندی یارانه ها و قوانین موجود طلبکار هستیم و باید بودجه های آ به شهرها و کلانشهرها پرداخت شود. 

او در پاسخ به سوالی درخصوص املاک واگذار شده شهرداری گفت: املاک در شهرداری مساله مهمی است و هر ملکی که ترجیهی واگذار شده غیرقانونی اشت. بیش از هزار ملک در اختیار ارگان ها وتشکیلات دولتی است و کمتر از هزار مورد آن در اختیار سایر افراد است که ۴۰۰ ملک آن پس گرفته شده است. این املاک در طی سال های بعد از انقلاب واگذار شده و ما در این سه سال بعد از مساله املاک نجومی شفافیت ویژه ای را منظور کردیم و این اتفاق رخ داده است. 

او در پاسخ به این سوال که چرا به صورت رسمی در سامانه شفاف منتشر نشد؟ گفت: اشتباهاتی در این لیست وجود دارد و جامع نیست و انتشار رسمی می تواند مشکل قضایی ایجاد کند و تصمیم نگرفتیم به صورت کامل روی سامانه شفاف بارگذاری شود.