۰ نفر

امروز مطرح شد؛

تذکر به تکرار چندباره یک فاجعه/ پارک‌های تهران هنوز جان می‌گیرند

۲۱ مرداد ۱۳۹۹، ۹:۴۴
کد خبر: 458992
تذکر به تکرار چندباره یک فاجعه/ پارک‌های تهران هنوز جان می‌گیرند

رییس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران از عملکرد شهرداری در حوزه ایمنی فضاهای شهری انتقاد کرد.

اقتصادآنلاین - فائزه مومنی؛ زهرا صدراعظم، رییس کمیسیون سلامت،محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با بیان اینکه متاسفانه در شامگاه شنبه 18 مرداد ماه با خبر شدیم که مهدی پسری نوجوان، در پارک لاله دچار برق گرفتگی شد و جان خود را از دست می‌دهد،گفت:اینجانب به خانواده محترم ایشان تسلیت عرض نموده و از درگاه خداوند متعال صبر جمیل خواهانم.

او ادامه داد:در سال های اخیر متاسفانه شاهد حوادث تلخ و ناگواری از این دست در بوستان ها و فضاهای عمومی تهران یا کشور هستیم که داغی جانسوز بر دلمان گذاشته است، از خبر فوت فاطمه کودکی پنج ساله بر اثر سقوط در آبنمای پارک کوهسار شهرک خاوران تا کشته شدن کودک 6 ساله عماد صفییاری در استادیوم آزادی در اثر برق گرفتگی، فوت نوجوان سیزده ساله در حوضچه بوستان الغدیر، فوت کودک دیگری در یکی از بوستان‌های مجاور بیمارستان شهید فهمیده به دلیل برق گرفتگی در درون حوضچه بوستان و یا فوت دو تن از عابران پیاده در حادثه واژگونی یک دستگاه جرثقیل سنگین در پیاده رو و خیابان اطراف شهربازی پارک بسیج و حالا فوت نوجوان ۱۴ساله در پاک لاله.

رییس کمیته ایمنی و مدیریت شورای شهر تهران با اضافه کرد: در حال حاضر نارسایی در آگاهی و ضعف در تخصیص بودجه کافی برای دستیابی به اهداف مدیریت سلامت، ایمنی و محیط زیست، وجود مراکز متعدد تصمیمگیری و فقدان هماهنگی در ساختار مدیریتی موجود، فقدان روشی کارآمد جهت نظارت منطقی بر نحوۀ عملکرد پیمانکاران و مهمتر از همه ضعف در بازرسیها و پایشهای ادواری از وضعیت بهداشت، ایمنی و محیط زیست، از عمده ترین چالش‌های پیشرو است.

این نماینده شورای شهر تهران با بیان اینکه در سند برنامه پنج ساله سوم توسعه شهر تهران، شهرداری به عنوان مسئول اصلی حفظ ایمنی در فضاهای عمومی شهر است،تاکید کرد:  شهرداری موظف است به منظور پیشگیری از وقوع حوادث و افزایش ایمنی تردد شهروندان در فضاهای عمومی شهر، ساختار مدیریت ایمنی و بحران و HSE شهر تهران را بازنگری و شیوه‌نامه نظام مدیریت و بازرسی و نظارت بر عملکرد و فعالیت کلیه پیمانکاران را با هدف پیشگیری و کاهش حوادث تدوین کند.

رییس کمیسیون سلامت،محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران گفت:متاسفانه علی‌الرغم پیگیری های مستمرمن و  کمیسیون و برگزاری جلسات بسیار با شهردار تهران، معاونت برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورا و اداره کل تشکیلات و بهبود روش ها این مهم همچنان مقفول مانده است.

نوری اضافه کرد:در نتیجه بررسی های به عمل آمده و خروجی جلسات برگزار شده و با توجه به این که سلامت، ایمنی و محیط زیست در عین قرابت با یکدیگر، اموری تخصصی هستند و نظر به نوع نقشآفرینی شهرداری تهران در مدیریت شهری در قبال شهروندان، ضرورت دارد که در ساختار شهرداری تهران، واحدی مجزا به صورت یکپارچه و تخصصی به مقوله سلامت، ایمنی و محیط زیست بپردازد و به این نکته توجه شود که قرار گرفتن HSE در زیر مجموعه یکی از واحد های مرتبط با سلامت، ایمنی و یا محیط زیست کارایی و اثرگذاری لازم و کافی را در اجرایی شدن الزامات و ضوابط HSE نخواهد داشت.

این عضو شورا با بیان اینکه در جلسات کمیسیون برنامه و بودجه با شهردار تهران بنا شده ساختار HSe زیر نظر اداره کل محیط زیست شهرداری تهران اداره شود،گفت: این کار خبط و اشتباهی و HSEباید واحدی مستقل برای اثرگذاری هرچه بیشتر باشد.

رییس کمیسیون سلامت،محیط‌زیست و خدمات شهری شورا شهر تهران در پایان‌ گفت: از این رو به عنوان نماینده مردم شریف تهران، مجدد از شهردار تهران  می خواهم که احکام پیش بینی شده در برنامه پنج ساله سوم در حوزه ایمنی و افزایش تاب آوری شهری به ویژه ماده 89  برنامه را که بر بازنگری در ساختار HSE  شهرداری تهران تاکید دارد، در اولویت توجه و اقدام قرار دهند تا بتوان در آینده از تکرار وقوع حوادث تلخی از این دست جلوگیری نمود.

کوتاهی در نظارت‌ بر مسائل ایمنی موجب بروز چندباره حوادث تلخ شده است

در ادامه افشین حبیب‌زاده در تذکری به شهردار تهران گفت: عدم رعایت مسائل حفاظت و ایمنی محیط کار و نظارت دقیق و جدی بر آن متاسفانه موجب بروز حادثه تلخ و ناگوار آتش سوزی کلینیک درمانی در منطقه یک شد. پس از آن شاهد بودیم که بخش‌های مختلف نظارتی در گزارش‌های خود بر لزوم برخورد قاطعانه با قصورکنندگان در رعایت مسائل حفاظت ایمنی تاکید کردند تا دیگر شاهد چنین حوادث تلخی نباشیم.

رییس کمیته نظارت شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه با گذشت چند روز از آن حادثه، گویا حساسیت نسبت به رعایت مسائل ایمنی فروکش کرده که همچنان در سطح شهر تهران شاهد بروز حوادث ناگواری هستیم، اظهار کرد: بامداد یکشنبه مورخ ۱۹ مردادماه، پسر نوجوانی که به همراه پدر خود در پارک لاله در حال ورزش کردن بود، به دلیل تکیه به پایه چراغ برق، دچار برق گرفتگی شده و متاسفانه جان خود را از دست داده است که در این خصوص سهل‌انگاری پیمانکار در نگهداشت و قصور در رعایت نکات ایمنی و عدم رسیدگی به موقع به تاسیسات در اختیار و نیز قصور در نظارت ناظر مستقیم فضای سبز و مدیر بوستان در بازدیدهای روزانه مشهود است.

وی ادامه داد: در هفته گذشته نیز متاسفانه شاهد جانباختن یکی از کارگران خدمات شهری منطقه هفت در حین رفت و روب بزرگراهی بر روی پل سید خندان بودیم که در آن حادثه نیز پیمانکار برخلاف شرایط پیمان که بایستی برای رفت و روب از تجهیزات خودرویی استفاده کند، بر خلاف مفاد قرارداد از نیروی انسانی بهره برده است که در این خصوص نیز شاهد عدم رعایت مفاد شرایط پیمان و نکات ایمنی از سوی پیمانکار و قصور ناظران عملکرد بر پیمانکاران هستیم.

حبیب‌زاده به تذکر خود در سال ۹۷ درباره فوت یکی از پاکبانان اشاره کرد و گفت: در آبان ماه سال ۹۷ نیز حادثه مشابهی رخ داد که در آن زمان ضمن تذکری درخواست شد از سوی شهرداران مناطق نظارت جدی و کاملی بر رعایت نکات ایمنی و عملکرد پیمانکاران صورت پذیرد که متاسفانه نتیجه اینگونه کوتاهی ها، وقوع چندباره حوادث تلخ شده است.

انتقاد به توقیف روزنامه جهان صنعت

محمد جواد حق شناس نیز با اشاره به اینکه در هفته گرامیداشت روز خبرنگار قرار داریم گفت:جامعه مطبوعات و خبرنگاران عیدی خود را از «هیأت نظارت بر مطبوعات» دریافت کردند! خبر مانند همیشه تلخ، گزنده و غیر قابل باور بود؛ "روزنامه جهان صنعت توقیف شد"

وی ادامه داد:محمدرضا سعدی، روزنامه نگار با سابقه و مدیر مسئول روزنامه جهان صنعت خبر از توقیف روزنامه اش داد و اعلام کرد هیأت نظارت بر مطبوعات در غیاب دو تن از اعضای خود به سبب انتشار یک مصاحبه تخصصی از هیئت علمی و اپیدومولوژیست توقیف شده است.

عضو شورای شهر تهران گفت:محتوای این مصاحبه رویکری انتقادی به عملکرد وزارت بهداشت و درمان در خصوص آمار اعلامی مبتلایان و درگذشتگان ناشی از گسترش و اشاعه ویروس کرونا داشت، موضوعی که بارها توسط کارشناسان و دلسوزان نگرانِ سلامت و ایمنی مردم گوشزد شده و به سیاست های اتخاذ شده این وزارتخانه و ستاد موصوف اعتراض کرده بودند و حتی در شورای اسلامی شهر تهران نیز اکثریت اعضا خواهان اعلام آمار تفکیک شده استانی و کلانشهرها برای مقابله دقیق تر و جامع تر با این ویروس شده بودند؛ اما این اعتراضات نه تنها گوش شنوایی پیدا نکرد بلکه متهم به کاسبی از کرونا شدند و حتی توسط نهادهای غیر مرتبط نیز مورد شکایت واقع شده و تحت تعقیب قضایی قرار گرفتند.

حق شناس گفت:در این میان که رسانه ها و مطبوعات به دلایل روشن و فراوان حال خوبی ندارند و خبرنگاران به عنوان گوش و چشم جامعه درگیر کار سخت و خطیر آگاهی بخشی و اطلاع رسانی هستند، شایسته و مستحق این گونه برخورد غیر منعطف و غیر قابل پذیرش نیستند و جزای نشر یک گفتگو در حوزه سلامت مردم، تعطیلیِ یک روزنامه و بیکاری ده ها خبرنگار و فعال مطبوعاتی نیست. اگر نقدی به این مصاحبه وارد است میتوان با روش علمی و اغناء افکار عمومی پاسخ مناسب را داد.

رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی با اشاره به اینکه قائم مقام وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اذعان دارد که آمار درگذشتگان کرونا میتواند تا دوبرابر آمار اعلامی باشد، گفت : آیا توقیف و تعطیلی یک روزنامه با اصل آزادی بیان و قانون انتشار و دسترسی آزاد اطلاعات همخوانی دارد؟

حق شناس افزود :از آقای رئیس جمهور به عنوان مسئول اجرای قانون اساسی و وزیر محترم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان رئیس هیات نظارت انتظار میرود نسبت به تجدید نظر و تصحیح این تصمیم و رفع توقیف از روزنامه جهان صنعت اقدام شایسته معمول دارند.

امضا کنندگان:محمد جواد حق شناس، حسن خلیل آبادی،بشیر حجت نظری،الهام فخاری،ناهید خداکرمی و محمد علیخانی .