۰ نفر

هاشمی در دیدار با شورایاری‌های منطقه۱۹؛

شورای محله یک نهاد مویرگی در قانون اساسی است

۲۰ آذر ۱۳۹۸، ۱۹:۲۳
کد خبر: 401208
شورای محله یک نهاد مویرگی در قانون اساسی است

رئیس شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه شورای محله، یک نهاد مویرگی از فصل مترقی شوراها در قانون اساسی است، گفت: شورایاری از جنس شورای شهر است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، محسن هاشمی، در همایش شورایاران منطقه ۱۹، افزود: همانطور که می‌دانید شورای محله یک نهاد مویرگی از فصل مترقی از قانون شوراها است که آیت الله طالقانی بنیانگذار آن بود.

وی ادامه داد: شورایاری فرزند و میوه وتداوم شوراهاست و به از جنس شورای شهر است، و همانگونه که نقش شوراها در مدیریت شهری، سیاستگذاری و تقنین ونظارت است، شورای محله نیز باید همین نقش را بعنوان یک نهاد خرد جمعی، نقشی کارشناسی و مشورتی در سطح محله ایفا کند واز درگیر شدن وتصدی گری در فعالیتهای اجرایی بپرهیزد.

هاشمی گفت: اگر ما فاقد جامعه مدنی و تشکل های مردم نهاد باشیم، با یک جامعه توده ای مواجه خواهیم بود و رفتار جامعه توده ای، رفتار واکنشی و هیجانی است، در حالیکه نهادهای مدنی جامعه را به سوی عقلانیت و هوشمندی سوق می دهد.

وی افزود: اتفاقات آبان، نمونه ای از رفتار توده ای بخشی از اقشار جامعه بود، اگر ما فضا را برای جامعه مدنی باز کنیم، طبیعتا با فعالیت نخبگان و شکل گیری فضای گفتگو و نقد در افکار عمومی، جامعه از رفتار توده ای به سوی رفتار مدنی گرایش پیدا می کند و اعتراضات خشن و کور جای خود را به رفتارهای هدفمند و عقلایی می دهد.

هاشمی با بیان اینکه نهاد شورایاری ها، علاوه بر اینکه در حوزه مدیریت شهری، نقش مشورتی دارد می تواند در جامعه مدنی هم نقش محوری در محله را ایفا کند، گفت: تنها تشکل مدنی که با انتخابات آزاد تشکیل می شود، شورایاری ها هستند و می توانند در ساماندهی معضلات اجتماعی و مدیریت اجتماعی محیط محله نقش موثر ایفا کنند.

وی گفت: اگر می گوییم که باید برای دوره ای سخت آماده شویم به معنای آن نیست که همان رفتارهای گذشته را ادامه دهیم و فقط به لحاظ فیزیکی و انتظامی ایجاد آمادگی کنیم، بلکه باید در شرایط سخت مدل رفتاری مجموعه حاکمیت، اعم از دولت، مجلس، مدیریت شهری و سایر نهادها و دستگاهها بسوی عملکرد انقباضی در هزینه و انبساطی در کار سوق پیدا کند.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: باید با منابع کمتر، کار بیشتری انجام دهیم واین به معنای حذف تشریفات و زوائد از بودحه ها، دقت و صرفه جویی در انجام هزینه ها و کارآفرینی وتلاش برای عبور از روزمرگی است.

وی با تاکید بر اینکه مدیریت شهری نیز در این حوزه کار فراوانی انجام می دهد، گفت: نیازمند افزایش چابکی و اثربخشی ساختاری و کاهش موازی کاری و اتلاف منابع هستیم و در این حوزه نهاد شورایاری می تواند نقش موثری در بهبود عملکرد و کارایی شهرداری در سطح محله ومنطقه ایفا کند.

به گفته هاشمی، نقش مستقل نهاد شورایاری در فعالیتهای مدنی است که شورای محله می تواند بعنوان معتمد در ساماندهی آسیب های اجتماعی نقش محوری پیدا کند و به مرکزی جهت رسیدگی به مشکلات آسیب دیدگان و بی پناهان تبدیل شود، تعامل شورای محله با مساجد، خیریه و دستگاه های خدمت رسان در حوزه آسیب های اجتماعی مانند بهزیستی، کمیته امداد و سازمان خدمات اجتماعی شهرداری می تواند راندمان این دستگاه ها را با توجه به شناخت محلی شورایاری افزایش دهد و گرهی از زندگی نیازمندان، آسیب دیدگان و اقشار در معرض فشار زیاد بگشاید.

وی افزود: باید بپذیریم که در شرایط سخت، بدون وحدت و همدلی و استفاده از همه ظرفیت ها نمی توانیم از سد مشکلات عبور کنیم و قطعا توان و همت شهروندان موثرتر و قدرتمندتر از توان دولتی و حکومتی است.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران در مورد سیاست محله محوری مدیریت شهری نیز گفت: اگر شهرداری منطقه با مشورت شورای یاری ها، بتواند مسایل محلی را بدرستی تشخیص دهد و راهکار اجرایی حل آنها را پیدا کند، قطعا موفق تر از شرایط فعلی خواهد بود، در حوزه سرانه های خدماتی بخصوص تاسیسات شهری مانند سرویس های بهداشتی، ایستگاه های آتش نشانی، پارک ها، ایستگاه های حمل ونقل عمومی، میادین میوه وتره بار، فضاهای فرهنگی و پارکینگ های عمومی، پروژه های محلی را می توان به صورت زودبازده برحسب اولویت ها تعریف وبه نتیجه رساند تا رضایت شهروندان از مدیریت شهری و نهاد شورای محله بهبود یابد.

هاشمی خاطر نشان ساخت: بنابراین نقش نهاد شورایاری نباید در حد بازگو کردن مشکل و طرح معضلات، در حد دردل کردن و رساندن گلایه های شهروندان تنزل یابد چرا که این مسئله را رسانه ها و فضای مجازی می توانند انجام دهند، شورایاری باید بتواند هم مسئله و معضل را به درستی تحلیل و به صورت کارشناسی ریشه یابی کند و هم راهکار و راه حل را تدوین و مشخص کند و به عنوان یار شورا آن را در اختیار شورای شهر قرار دهد که بتوانیم در تدوین مصوبات، برنامه ها ونظارت مورد استفاده قرار دهیم.

احمد مسجد جامعی رئیس ستاد هماهنگی شورایاری های شورای اسلامی شهر تهران نیز دراین  همایش  اظهار کرد: در سیاست های بودجه ای که پیش بینی کردیم، مسئله و دغدغه های محله محور را در اولویت خود قرار دادیم.

وی افزود: برای مثال اگر ۱۳ محله را در نظر بگیریم ۳ اولویت  در هر محله مشخص می شود و شهردار نیز  باید در سیاست بودجه اولویت ها محلات را در نظر بگیرد را بگنجاند.

مسجد جامعی بیان داشت: به معاونت برنامه ریزی  نامه ای را ارسال و تاکید کردم که موضوع شورایاران را جدی بگیرند.

وی ادامه داد: در هر محله اولویت با شورایاری ها است و در منطقه ۱۹ نیز این موضوع با جدیت بیشتری دنبال خواهد شد. همچنین منطقه ۱۹ ظرفیت های توسعه بسیار زیادی دارد که زیر ساخت هایش نیز فراهم است.

مسجد جامعی بیان داشت: دسترسی به راه ها و بزرگراه ها یک ظرفیت پایه برای توسعه است که باید در منطقه ۱۹ مورد توجه قرار بگیرد که این منطقه در بسیاری از قسمت های تهران از نظر راه مورد اهمیت ویژه ای قرار دارد.

وی تصریح کرد: در منطقه ۱۹ بازار های میوه و ترابر های بزرگ و بازار پارچه محله عبدل اباد، بازار مبل و  بازار معامله خودرو وجود دارد که ظرفیت های لازم را برای توسعه را فراهم کرده است و باید از آن استفاده کرد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: بازار خلازیل یک ظرفیت بزرگ است و باید ساماندهی شود؛ این بازار خودجوش  است و باید مورد  توجه قرار بگیرد.

وی بیان داشت: منطقه ۱۹ با داشتن بازارهای محلی و زمین های ذخیره شهری یک ظرفیت توسعه بزرگی دارد که در منطقه ۱۹ میتوان گام بزرگی برداشت.

وی اطهار داشت: نسبت شورایا ری و حوزه فعالیتشان در منطقه مشابه فعالیت مدیران شهری است و شورایاران مسئولیت محله را در اختیار دارند که باید برای توسعه محله از طریق شهروندان به مدیران شهری اعلام کنند.

مسجد جامعی  گفت: سرای محله ظرفیت خوبی دارد که باید از ظرفیت آن استفاده شود. همچنین کسی حق ندارد درب سرای محله را به روی شورایان محله را ببندد، سرای محله سرمایه مردم است و باید از آن استفاده شود

وی در پایان گفت: شورارایان در سیاست گذاری محلی حضوری حتمی خواهند داشت.