۰ نفر

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران تأکید کرد:

ضرورت کاهش روندهای ثبت اسناد در بافت‌های فرسوده

۹ شهریور ۱۳۹۸، ۱۳:۴۱
کد خبر: 377427
ضرورت کاهش روندهای ثبت اسناد در بافت‌های فرسوده

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در جلسه ای که با حضور مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان تهران برگزار شد، خاطرنشان کرد: طولانی بودن روندهای ثبتی و عدم وحدت رویه در تصمیم گیری برای موضوعات مشترک در واحدهای ثبتی مختلف، دو مشکل مهم در سطح محلات دارای بافت فرسوده است.

به گزارش اقتصادآنلاین ، کاوه حاجی علی اکبری در جلسه ای که با حضور مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان تهران و جمعی از مدیران دفاتر توسعه محله ای برگزار شد، یکی از مسائل و مشکلات در بافت های فرسوده پایتخت را که به عنوان موانع نوسازی برشمرده می شود، موضوعات مختلف مربوط به اسناد مالکیت املاک دانست.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان این که مشکلات ثبتی در هر منطقه از سوی مدیران دفاتر توسعه محله ای شناسایی و اولویت بندی شده اند، خاطرنشان کرد: عدم وجود آمار دقیق از تعداد و پراکندگی املاک، ناآگاهی مالکین از شرایط املاک و چگونگی پیگیری روند قانونی مسائل، هزینه های قابل توجه رسیدگی و پیگیری پرونده های ثبتی و عدم استطاعت مالی مالکین، طولانی بودن روند و فرآیندهای ثبتی و حجم بالای پرونده های ثبتی در سطح رسیدگی از جمله عمومی ترین این مشکلات  است.

علی اکبری با اشاره به اینکه مشکلات احصاء شده در رابطه با مسائل ثبت املاک در سطح محلات به تفکیک دسته بندی شده اند، تصریح کرد: این دسته بندی شامل املاک فاقد سند رسمی و دارای قولنامه معتبر، املاک فاقد سند رسمی و فاقد قولنامه معتبر، املاک با سند مشاعی، املاک دارای سند رسمی دارای مغایرت ابعاد و مساحت بین وضع موجود و سند، املاک دارای سند اعیانی، املاک با سند دارای حدود اربعه بدون مساحت و ابعاد و املاک دارای سند با موقعیت جابجا شده است.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران ابراز امیدواری کرد که با برگزاری جلساتی از این دست به منظور بررسی مورد به مورد املاک دارای مشکلات ثبتی در سطح محلات، بتوان گامی برای کاهش مشکلات ساکنان بافت های فرسوده و تسریع در روند نوسازی برداشت.  

علی اکبری با بیان این که موضوع نوسازی بافت های فرسوده، موضوعی ویژه است که از اولویت های مورد تأکید حاکمیت نیز می باشد، یادآور شد: در محدوده بافت های فرسوده، تعداد زیادی ساختمان های ناپایدار و ناایمن وجود دارند که نیاز به زلزله ندارند و چنانچه به حال خود رها شوند، تبدیل به آوار خواهند شد.

وی افزود: موانع و مشکلات نوسازی در بافت های فرسوده با حیات و ممات ساکنان در ارتباط است و مرتفع شدن این مسائل حتی یک روز زودتر، از اهمیت بسزایی برخوردار است.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران، طولانی بودن روندهای ثبتی و عدم وحدت رویه در تصمیم گیری برای موضوعات مشترک در واحدهای ثبتی مختلف را به عنوان دو مشکل مهم در سطح محلات ذکر کرد و خواستار پیگیری این موضوعات شد.

علی اکبری در خاتمه با بیان این که 60 دفتر توسعه محله ای در سطح محلات دارای بافت فرسوده مستقر هستند و کارشناسان این دفاتر به نمایندگی از شهرداری تهران تمامی امور را برای رفع مشکلات ساکنان محلات در واحدهای مختلف ثبتی پیگیری می کنند، خواستار همکاری واحدهای ثبتی با کارشناسان دفاتر برای حل هر چه سریعتر مشکلات شهروندان شد.

عبدالحسین رامشی، مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان تهران نیز ضمن تشکر از برگزاری جلسه، ابراز امیدواری کرد که با رویکرد تعاملی شکل گرفته میان اداره کل ثبت اسناد و املاک استان تهران و سازمان نوسازی شهر تهران، مشکلات مربوط به اسناد مالکیت املاک مسئله دار در بافت های فرسوده پایتخت هر چه سریعتر مرتفع گردد.

مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان تهران با بیان این که پذیرش ثبت عادی و عمومی، صدور سند بر اساس قانون تعیین تکلیف و یا بر مبنای رأی هیأت سه نفره متشکل از قاضی، نماینده ثبت و نماینده شهرداری تهران در بافت های فرسوده چند روش مختلف برای صدور سند مالکیت در چارچوب مقررات قانون ثبت است، توضیح داد: سال گذشته حدود یک میلیون جلد سند مالکیت تک برگی در استان تهران صادر شده که از این میزان 800 هزار مورد مختص شهر تهران بوده است.

رامشی اعلام آمادگی کرد آمار دقیق از میزان پارسل هایی که سند مالکیت برای آنها صادر شده، میزان پلاک های ثبتی و میزان پلاک های فاقد سابقه ثبتی بر اساس نقشه پارسل بندی محلات که از سوی دفاتر توسعه محله ای ارائه می شود در اختیار سازمان نوسازی شهر تهران قرار گیرد.

وی عنوان کرد: مالکین بافت های فرسوده که املاک آنها فاقد سند و دارای قولنامه معتبر می باشد، می توانند در قانون تعیین تکلیف ثبت نام کرده تا در چارچوب قانون، سند مالکیت برای آنها صادر شود.

 

مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان تهران بر ضرورت تشکیل جلسه با رؤسا، معاونین و مدیران حوزه ثبت با توجه به اهمیت موضوع نوسازی بافت های فرسوده با هدف ایجاد وحدت رویه و کاهش روند فرآیندهای ثبتی تأکید کرد.

رامشی از پیشنهاد سازمان نوسازی شهر تهران مبنی بر معرفی نمایندگان مراجعه کننده از سوی این سازمان به ادارات ثبت اسناد و املاک مناطق برای پیگیری پرونده های ثبتی مالکین در بافت های فرسوده و الزام ادارات جهت همکاری با نمایندگان استقبال کرد و گفت: پیشنهاد دیگر این است که در صورت موافقت حوزه املاک شهرداری، نمایندگان معرفی شده از سوی سازمان نوسازی، روند صدور سند مربوط به املاک شهرداری را نیز پیگیری نمایند تا حجم زیادی از املاک فاقد سند متعلق به شهرداری سند دار شده و اقدامی ماندگار برای مجموعه ثبت و شهرداری تهران صورت پذیرد.

وی در خاتمه عنوان کرد: اداره کل ثبت اسناد و املاک استان تهران آمادگی دارد بیش از گذشته برای رفع مشکلات مربوط به املاک فاقد سند در بافت های فرسوده و جلوگیری از آسیب های اجتماعی ناشی از این موضوع همکاری نماید.

در این جلسه مشکلات ثبت اسنادی در محله های خزانه، اتابک و مینابی، صدر، گلشن، جوادیه، گلابدره، مسگرآباد و شمیران نو از سوی مدیران دفاتر توسعه محله ای مربوطه مطرح شد و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

بر اساس این گزارش به طور تقریبی حدود 13000 پلاک در محدوده ثبتی لویزان، 8500  پلاک در محدوده ثبتی شهر ری،  6000 پلاک در محدوده ثبتی مولوی، 5000 پلاک در محدوده ثبتی یافت آباد، 2500 پلاک در محدوده ثبتی کن، 2000 پلاک در محدوده ثبتی خاوران، 500 پلاک در محدوده ثبتی سعادت آباد، 500 پلاک در محدوده ثبتی شمیران، 400 پلاک در محدوده ثبتی قلهک، 200 پلاک در محدوده ثبتی رودکی و 100 پلاک در محدوده ثبتی نارمک دارای مشکلات ثبت اسنادی هستند که شناسایی شده و پیگیری رفع مشکلات آنها در دستور کار قرار دارد.