۰ نفر

با موافقت اعضای شورای شهر تهران؛

درآمدهای حاصل از محدوده ایستگاه‌های مترو و بی‌آرتی صرف توسعه TOD می‌شود

۱۳ اسفند ۱۳۹۷، ۱۷:۵۷
کد خبر: 339648
درآمدهای حاصل از محدوده ایستگاه‌های مترو و بی‌آرتی صرف توسعه TOD می‌شود

با موافقت اعضای شورای شهر تهران، در سال 98 کلیه درآمدهای وصولی حاصل از محدوده 300 متری ایستگاه‌های مترو و بی‌آرتی صرفا در توسعه سیستم‌های حمل و نقل انبوه‌بر و به ویژه مترو هزینه می‌شود.

اقتصادآنلاین - فائزه مومنی؛ اعضای شورای شهر تهران در جلسه نوبت عصر پس از پایان بررسی تبصره‌های 38 گانه لایحه بودجه 98 شهرداری به بررسی تبصره‌های پیشنهادی و الحاقی اعضا پرداختند.

در این جلسه تبصره پیشنهادی شهربانو امانی مورد بررسی قرار گرفت که به شرح زیر است: 

شهرداری موظف است در راستای توسعه مبتنی بر حمل و نقل عمومی، (TOD) ، کلیه درآمدهای وصولی حاصل از تغییر پهنه (کاربری)، صدور پروانه ساختمانی و اعطای تراکم، عوارض نوسازی، جرایم کمیسیون ماده 100 و عوارض تابلوهای با کاربری تبلیغاتی در محدوده 300 متری زون‌های TOD (مترو و بی‌آرتی) را صرفا در توسعه سیستم‌های حمل و نقل انبوه‌بر به ویژه مترو هزینه کنند.

سیدحسن رسولی، خزانه‌دار شورای شهر تهران در مخالفت با پیشنهاد امانی گفت: خانم امانی پیشنهاد خود را به کمیسیون تلفیق آوردند اما پذیرفته نشد یک دلیل آن این بود که  برای کدهای درآمدی اشاره شده در تبصره پیشنهادی، قبلا در جداول لایحه بودجه هزینه شده است. ضمن اینکه صد در صد درآمدهای حصال از بارگذاری در شعاع 300 متری ایستگاه‌های مترو، وصول و صرف ایستگاه مترو می‌شود. بنابراین این تحصیل حاصل است. 

محمد سالاری، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران هم در موافقت با پیشنهاد امانی گفت: این تغییر پارادایم مدیریت شهری نسبت به گذشته است و پیام خوبی دارد ما باید تصمیم بگیریم درآمد حاصل از مجتمع‌های ایستگاهی کاملا به توسعه حمل و نقل عمومی برود و این در راستای تحقق برنامه پنج ساله سوم است. 

محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران هم در توضیح اظهارات سالاری گفت: آقای سالاری می‌گویند به جای اینکه در متن تبصره تک به تک به درآمدها اشاره کنیم و مثلا بنویسیم درآمد از محل ماده 100 یا  درآمد از محل پروانه‌های ساختمانی و ... ، بنویسیم «حاصل از ایجاد مجتمع‌های ایستگاهی». اینگونه شاید تفاهمی میان اعضا حاصل شود. 

در نهایت تبصره پیشنهادی امانی با 11 موافق و 5 مخالف تصویب شد.