۰ نفر

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛

شیوع آبله میمون، ممکن است نوک کوه یخ باشد

۷ خرداد ۱۴۰۱، ۱۲:۳۱
کد خبر: 639249
شیوع آبله میمون، ممکن است نوک کوه یخ باشد

سازمان جهانی بهداشت با هشدار در خصوص شیوع آبله میمون اعلام کرد: شیوع این بیماری ممکن است نوک کوه یخ باشد.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ سازمان جهانی بهداشت (WHO) هشدار داد ۲۰۰ مورد ابتلا به آبله میمون در هفته‌های اخیر در خارج از مکان‌هایی که به طور معمول ویروس این بیماری در گردش است، می‌تواند آغاز ماجرا و نوک کوه یخ باشد.

سیلوی برایاند، مدیر تیم آمادگی و پیشگیری از همه گیری سازمان جهانی بهداشت در جلسه‌ای توجیهی در روز جمعه گفت: ما نمی‌دانیم آیا ما شاهد نوک کوه یخ هستیم و آیا موارد ابتلای فراوانی وجود دارند که در کشور‌ها کشف نشده اند؟

وی گفت: ما همچنان در مرحله نخست این رویداد هستیم و می‌دانیم در روز‌های آینده، موارد ابتلای بیشتری را شاهد خواهیم بود.

او البته تاکید کرد که نباید از این مسئله وحشت زده شد.

او گفت: این، آن بیماری نیست که عموم مردم باید از آن نگران باشند. این، کرونا و یا دیگر بیماری‌هایی که به سرعت گسترش می‌یابند، نیست.

این مقام سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد شیوع نامعمول ویروس می‌تواند با اقدامات صحیح مهار شود.

از زمان کشف نخستین مورد ابتلا به آبله میمون در ۷ مه در انگلیس، نزدیک به ۲۰۰ مورد ابتلا به این بیماری به سازمان جهانی بهداشت در کشور‌هایی که دور از محل بومی این ویروس به حساب می‌آیند، گزارش شده است.

با آن که آبله میمون، به طور معمول در کشور‌های آفریقای مرکزی و غربی یافت می‌شود، موارد ابتلا به این بیماری به ناگاه در بیش از ۲۰ کشور در سراسر جهان از جمله آمریکا، استرالیا، امارات متحده عربی و نزدیک به ۱۲ کشور اتحادیه اروپا کشف شد.

وزارت بهداشت اسپانیا روز جمعه اعلام کرد ۹۸ مورد ابتلا تا کنون در این کشور به تایید رسیده است؛ این در حالی است که در انگلیس شمار موارد تایید شده در حال حاضر ۹۰ مورد گزارش شده اند. مقامات بهداشتی کشور پرتغال نیز روز جمعه اعلام کرده اند ۷۴ مورد تایید شده ابتلا را به ثبت رسانده اند.

در آرژانتین نیز برای نخستین بار در آمریکای لاتین، دو مورد ابتلا به آبله میمون به تایید رسیده است.

آبله میمون، یک بیماری مرتبط با آبله است. آبله، یک بیماری کشنده است که در سال ۱۹۸۰ ریشه کن شد؛ اما آبله میمون کشندگی کمتری به نسبت آبله دارد و نرخ مرگ و میر در آن ۳ تا ۶ درصد است. بیشتر افراد ظرف ۳ تا چهار هفته بهبود می‌یابند.