۰ نفر

مهمترین علائم ابتلای کودک به کرونا چیست؟

۲۰ تیر ۱۴۰۰، ۱۳:۵۰
کد خبر: 544135
مهمترین علائم ابتلای کودک به کرونا چیست؟

همچنین تنگی نفس، تب های ۳۸.۵ درجه، کم اشتهایی به ویژه در کودکان شیرخوار و بی تابی و تداوم این موارد از جمله علائمی است که با مشاهده آن باید به پزشک مراجعه کرد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، متخصص کودکان و نوزادان بیمارستان تخصصی کیش گفت: با توجه به درگیری بیشتر کودکان در گونه دلتای ویروس کرونا، بی حالی آنان مهمترین ملاک ابتلا به این ویروس است.

عباس داشگر  اظهار داشت: با وجود اینکه گونه دلتای ویروس کرونا کودکان را بیشتر درگیر بیماری می کند اما هنوز هم برخی معتقند که کودکان و نوجوانان به این ویروس مبتلا نمی‌شوند.

وی افزود: این درحالی است که در پیک پنجم بیماری سنین بیشتر از جمله زیر ۱۲ سال و نونهالان بیشتر از همه گیری های گذشته به بیماری مبتلا می شوند اما در بررسی محققان مشخص شدت درگیری کودکان و نوجوانان هنگام ابتلا کمتر از بزرگسالان است.

متخصص کودکان و نوزادان بیمارستان تخصصی کیش یادآور شد: ۴۰ تا ۵۰ درصد از این افراد هنگام ابتلا علامت خاصی نداشته و بدون علامت هستند و بیشتر موارد با علامت های بسیار حفیفی از جمله گرفتگی بینی، سرفه های تک تک، آبرزیش بینی و مشکلات گوارشی ( اسهال و استفراغ) دوره بیماری را سپری می کنند.

کودکانی که دیگر خوشحال نیستند

وی افزود: اگر والدین در کودک بی حالی و خوشحال نبودن را برای چند روز متوالی همراه با یکی از علائم از جمله کم اشتهایی، اسهال و استفراغ، گرفتگی بینی، سرفه های تک تک، آبرزیش بینی را مشاهده کردند ملاک را بر ابتلای کودک به کرونا قرار دهند نسبت به قرنطینه وی اقدام کنند.

داشگر اضافه کرد: بعضا مشاهده می شود که والدین بجای قبول واقعیت توجیه هایی مثل اینکه کودک جلوی کولر بود، آبتنی کرده و یا تاثیرات هوای گرم را مطرح می کنند که این مساله نه تنها بعضا موجب وخامت حال می شود بلکه گاها موجب انتقال بیماری به بزرگسالان نیز خواهد شد.

حال عمومی کودک مهمترین ملاک برای مراجعه به پزشک باشد

این متخصص کودکان و نوزادان در پاسخ به اینکه چه موقعی باید به پزشک مراجعه کرد گفت: این مساله بیشتر به حال عمومی و سرحال بودن کودک بستگی دارد به طوریکه اگر همه علائم را دارد و همچنان خوشحالی و بازیگوشی در آنان وجود دارد نیازی به مراجعه نیست.

وی افزود: همچنین تنگی نفس، تب های ۳۸.۵ درجه، کم اشتهایی به ویژه در کودکان شیرخوار و بی تابی و تداوم این موارد از جمله علائمی است که با مشاهده آن باید به پزشک مراجعه کرد.

الزام استفاده از ماسک در خانه

داشگر یادآور شد: اعضای خانواده وقتی متوجه شدند که کودک دارای علائم ابتلا است در خانه حتما از ماسک استفاده کنند و چراکه کودکان همواره یکی از خطرناک ترین بیماران برای انتقال بیماری هستند.

وی افزود: تهویه خانه، تا حد امکان دوری از بغل کردن کودک، کاهش دورهمی ها و قرنطینه کودک و اعضای خانواده از دیگر مواردی است که والدین هنگام مشاهده علائم باید برای حفط سلامتی خود و دیگران آن را انجام دهند.

کودکان و بزرگسالان ویروس مشترکی دارند

متخصص کودکان و نوزادان بیمارستان تخصصی کیش گفت: باور اینکه کودکان به ویروس ضعیف تری مبتلا می شوند اشتباه است و ویروسی که بزرگسالان و کودکان به آن مبتلا می شوند یکسان است.

داشگر گفت: محققان معتقدند این سیستم ایمنی بدن آنان است که در مقابله با ویروس کرونا قوی ظاهر می شود.

وی اظهار داشت: به همین دلیل باید توجه داشت که کودکان می توانند به واسطه همین ویژگی والدین و سایر اعضای خانواده را مبتلا کرده و حتی انان را به سمت مراقبت های ویژه و حتی مرگ نیز  بکشانند.

 پیشتر رییس مرکز توسعه سلامت گفته بود، ویروس کرونا مخصوص سن خاصی از جامعه نیست و از این رو باید تمام گروه‌های سنی "کودکان، افراد مسن و زنان باردار" که در معرض خطرات ناشی از این بیماری هستند ضوابط بهداشتی را با دقت رعایت کنند.

جزیره کیش هم اکنون در وضعیت قرمز کرونایی به سر می برد و از پنجشنبه هفته گذشته محدویت های شدید کرونا از جمله تعطیلی و یا کاهش ساعات فعالیت مشاغل گروه های ۲ تا چهار در این جزیره اعمال شده است.

از ابتدای شیوع پاندمی کرونا تا ساعت ۲۴ شنبه ۱۹ تیر در این جزیره حدود پنج هزار و ۴۷۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا (کووید ۱۹ و نوع جهش یافته انگلیسی) شناسایی شده است.تا کنون ۲۴ نفر در این جزیره بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند که یک تن آنان کودک چند ماهه است.

جزیره کیش از جزیره های استان هرمزگان با بیش از ۹۱ کیلومتر مربع مساحت و ۴۴ هزار نفر جمعیت و از توابع شهرستان بندر لنگه و در دل آب های نیلگون خلیج فارس واقع شده است.