۰ نفر

چگونه مغزمان را جوان نگه داریم؟

۲۵ فروردین ۱۳۹۸، ۱:۵۰
کد خبر: 346675
چگونه مغزمان را جوان نگه داریم؟

نوروپلاستی، توانایی انعطاف پذیری مغز و سیستم عصبی بدن است که با تغییرات زندگی شما خود را سازگار می‌کند. در واقع نورون‌ها قادر به احیا و ایجاد ارتباطات جدید هستند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فرادید، برای اینکه بتوانید با گذر زمان مغزتان و نیروی حیاتی آن را جوان نگه دارید باید آن را فعال کنید و به درستی پرورش دهید. جوان بودن مغز به شما این امکان را می‌دهد که حافظه کوتاه مدت و بلند مدت بهتری داشته باشید. همان طور که می‌دانید با گذر زمان توانا‌هایی مغز کم می‌شود و ممکن است حتی به بیماری‌هایی مثل آلزایمر مبتلا شود. در این گزارش راهکار‌هایی ارائه کرده ایم تا بتوانید مغزتان را تا زمانی که به آن احتیاج دارید جوان نگه دارید و روند پیر شدن آن را به تأخیر بیندازید.
ورزش کردن بهترین راه برای نوروپلاستی (انعطاف پذیری عصبی) است
نوروپلاستی ، توانایی انعطاف پذیری مغز و سیستم عصبی بدن است که با تغییرات زندگی شما خود را سازگار می‌کند. در واقع نورون‌ها قادر به احیا و ایجاد ارتباطات جدید هستند.
ورزش چگونه به نوروپلاستی کمک می‌کند؟
وقتی شما ورزش می‌کنید، جریان خون، حجم خون و عروق خونی در مغز افزایش پیدا می‌کند و این سبب افزایش اکسیژن و گلوکز می‌شود (منبع خوبی از مواد مغذی است و به رشد سلول‌ها کمک می‌کند.) در نتیجه این فعالیت ها؛ توجه، ادراک و حافظه شما تقویت می‌شود.
تمرکز و دقت در انجام امور روزانه به جوان ماندن مغز کمک می‌کند
تمرین تمرکز و توجه مزایای بسیاری دارد از جمله اینکه شما می‌توانید استرس را کنترل کنید. وقتی استرس و اضطراب ناشی از انجام فعالیت‌ها و کارهایتان کم باشد، در واقع روند پیر شدن مغزتان را به تعویق انداخته اید.
مشکل استرس این است سطح  کورتیزول  را افزایش می‌دهد و باعث از دست دادن حافظه می‌شود. اگر استرس در شما مزمن شود، نورون‌ها با گذشت زمان آسیب می‌بینند.

چگونه مغزمان را جوان نگه داریم؟

مغزتان را فعال نگه دارید
فعال نگه داشتن مغز با تمرین و اجرای عادت‌های مختلف امکان پذیر خواهد بود:
- شماره تلفن‌های ضروری را حفظ کنید. این کار تمرین خوبی است برای اینکه مغزتان تمرکز کند. می‌توانید لیست خرید و یا حتی نام خیابان‌های محل زندگی خود را حفظ کنید.
- چیز جدید یاد بگیرید. سعی کنید کلاس‌های مختلف اموزشی را امتحان کنید، مثل یک زبان جدید، ساز موردعلاقه و ...
- کتاب بخوانید. خواندن برای تقویت قوه تخیل بسیار ضروری است و تخیل یکی از عواملی است که نشان دهنده مغز جوان و پویا است. سعی کنید هربار که می‌خوانید سریعتر از قبل بخوانید که این یک فعالیت لذت بخش برای مغز است.
- بنویسید. نوشتن به ذهن کمک می‌کند تا فعال بماند. مهم نیست چه و کجا می‌نویسید مهم این است نوشتن را برای خود به یک عادت تبدیل کنید.
- رژیم غذایی مناسب داشته باشید. در نهایت اینکه اگر بخواهید حافظه و تمرکز بهتری داشته باشید باید به آنچه در طول روز می‌خورید توجه داشته باشید. منبع اصلی انرژی مغز قند است. پس یادتان باشد که به مقدار مناسب و مورد نیاز کربوهیدرات، ویتامین و پروتئین مصرف کنید.
اگر مواد مغذی ضروری بدنتان کم باشد روی سیستم عصبی شما تأثیر بدی خواهد داشت و موجب خستگی، کم توجهی، بی دقتی و پرخاشگری می‌شود.
رعایت این نکته هم بسیار مهم است که بدبین و منفی نگر نباشید. ذهنی که مملو از افکار بد باشد منجر به استرس و اضطراب می‌شود و همانطور که پیشتر گفته شد استرس برای مغز سم است.
برای رعایت نکات بالا حتما نباید به یک سن خاص برسید. شما می‌توانید این اصول را از همین حالا در زندگی به کار بگیرید و به فرزندان خود نیز بیاموزید.