۰ نفر

پرونده‌های طلاق فورا به شعبه ارجاع نشود

کمبود بیش از ۲۰۰ قاضی در محاکم تهران

۱۵ شهریور ۱۳۹۵، ۱۰:۴۱
کد خبر: 143972
کمبود بیش از ۲۰۰ قاضی در محاکم تهران

رئیس کل محاکم تهران گفت: پیشنهاد محاکم تهران این بوده که پرونده های طلاق های توافقی پیش از ارجاع به شعبه به مراکز مشاوره ارجاع شود و در صورت عدم سازش زوجین؛ این مشاورین نظر کارشناسانه خود را به مجتمع اعلام کنند و سپس پرونده به شعبه ارجاع شود.

عباس پوریانی، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه یکی از مسائلی که در بحث دعاوی خانواده مطرح می شود بحث طلاق توافقی است چند درصد از دعاوی خانواده به این موضوع اختصاص دارد؟ گفت: با مقایسه آمار 5 ماهه سال 95 در مجتمع قضایی خانواده 2 نسبت به 5 ماهه اول سال 94 حدود 14 درصد ورودی پرونده های ما در زمینه دعاوی مختلف خانوادگی کاهش داشته و در سال 94 در تهران ورودی پرونده های خانواده 2 درصد کاهش داشته است.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از میزان، پوریانی گفت: پس از فرمایش مقام معظم رهبری در مورد طلاق توافقی و پیگیری های رئیس قوه قضائیه دستورات خوبی صادر و برنامه ریزی های خوبی برای ایجاد مراکز مشاوره در حال انجام است هرچند در این راستا دولت باید قوه قضاییه باید را کمک کند؛ قوه قضائیه در بحث مالی با چالش جدی مواجه است و ریاست دستگاه نیز به کرات این مسئله را مطرح کردند.

وی به تراکم پرونده ها در محاکم اشاره کرد و گفت: متاسفانه با وجود تراکم پرونده ها و فشار بالای کار تعدا قضات ما اندک است به طوری که در محاکم تهران بیش از 200 قاضی کم داریم.

پوریانی تصریح کرد: پیشنهاد  محاکم تهران این بوده که  پرونده های طلاق های توافقی پیش از ارجاع به شعبه به مراکز مشاوره ارجاع شود و در جلسات متعدد طرفین را دعوت به سازش بکنند و در صورت عدم سازش زوجین؛ این مشاورین نظر کارشناسانه خود را به مجتمع اعلام کنند و سپس پرونده به شعبه ارجاع شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی از افراد می گویند اغلب مشاوره‌هایی که صورت می گیرد تشریفاتی است و باوجودی که قانونگذار این امر را پیش‎بینی کرده اما نقض قرضی صورت گرفته گفت: مذاکراتی را با سازمان بهزیستی انجام دادیم  و این سازمان حاضر شد مراکز مشاوره در کنار مجتمع های قضایی خانواده ایجاد شود  که اگر عملیاتی شود بسیاری از مشکلات حل می شود.

پوریانی تصریح کرد: مشاوره شرایط خاصی دارد و فن و هنر خاص خودش را می‌طلبد گفت:  فردی که مشاوره می دهد باید کلامش نافذ و صحبت هایش نتیجه بخش باشد در این صورت است که ورود مقام داور و مشاور برای حل اختلاف زوجین می تواند 30 درصد از پرونده ها را منجر به سازش کند.

پوریانی در ارتباط با تعداد دفاتری که در مجتمع ‎ها فعال شده است گفت: دفاتری که در مجتمع قضایی مستقرند تعدادشان بسیار اندک است و پاسخگوی حجم ورودی پرونده های مربوط به طلاق توافقی نیستند، از طرفی افرادی که برای مشاوره انتخاب می شوند باید فرصت برگزاری جلسات را داشته باشند تا در کیفیت رسیدگی و سوق دادن زوجین به صلح و سازش موثر باشند.