۰ نفر

با کودکی که باتری بلعیده چکار کنیم؟

۲۹ بهمن ۱۴۰۰، ۱۱:۵۲
کد خبر: 612046
با کودکی که باتری بلعیده چکار کنیم؟

باتری‌های دکمه‌ای که بیشتر در اسباب‌بازی بچه‌ها، ساعت‌های مچی و دستگاه‌های کنترل‌ از راه دور استفاده می‌شود، در صورت بلعیده‌شدن توسط کودکان می‌تواند خطرات مرگباری به‌همراه داشته باشد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از یورونیوز، مقامات بهداشتی فرانسه روز چهارشنبه ۱۵ فوریه با تاکید بر تبعات جبران‌ناپذیر دست‌کم گرفتن خطر این‌گونه باتری‌ها خواستار اقدام جمعی فوری و اطلاع‌رسانی بیشتر و آگاه‌سازی والدین شد.

علی‌رغم تلاش‌هایی که تا کنون برای افزایش آگاهی درباره خطرهای بالقوه‌ این باتری‌های مرگ‌بار در فرانسه صورت گرفته، همچنان شاهد افزایش موارد بلعیدن باتری‌هایی با قطر بزرگ (۱۵ میلی‌متری) هستیم.

باتری‌های دکمه‌ای اگر بلعیده شوند می‌توانند موجب انسداد مری، مجرای اتصال دهان به معده شوند و با بار الکتریکی خود در این محیط مرطوب، سوختگی ایجاد کنند که شدت آن پس از ساعت دوم حادثه، به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد.

سرعت عمل بعد از بلعیده شدن باتری بسیار حائز اهمیت است. حتی اگر نسبت به اینکه فرزندتان باتری قورت داده، شک دارید تعلل جایز نیست و باید بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید. به‌یاد داشته باشید که لحظات و دقایق بعد از حادثه نقش مهمی در سرنوشت کودک حادثه دیده بازی می‌کند. درهمین حال از دادن خوراکی حتی مایعات به کودک خود اکیدا خودداری کرده و به هیچ عنوان سعی نکنید او را وادار به استفراغ کنید. 

باتری که مسیر مری را مسدود کرده نیازمند اقدام فوری پزشکی و آندوسکوپی دستگاه گوارش بدون معطلی است. اما اگر باتری مستقیما به معده فرد راه یابد ممکن است به آندوسکوپی نیازی نباشد.

مقامات بهداشتی فرانسه در این راستا خواستار همکاری مضاعف تولیدکنندگان باتری‌های دکمه‌ای برای بهبود کیفیت ساخت و استفاده از باتری‌های با قطر کمتر از ۱۵ میلی‌مترو همزمان ایمن‌سازی بیشتر دستگاه‌هایی که با این باتری‌ها کار می‌کنند، شده‌اند.