۰ نفر

ورود حشدالشعبی به ارتش

۱۲ تیر ۱۳۹۸، ۶:۰۵
کد خبر: 364043
ورود حشدالشعبی به ارتش

دولت عراق در راستای رسمیت بخشی به فعالیت‎های گروه بسیج مردمی عراق موسوم به حشدالشعبی، اعلام کرد که این گروه ظرف یک ماه آینده باید بخش جدانشدنی ارتش این کشور محسوب شود تا بیش از پیش به طور سازماندهی شده در راستای منفعت و مصالح مردم حرکت کند. بنا به‌گفته نخست‎وزیر این کشور از این به بعد هیچ تفاوتی میان نیروهای ارتش و نیروهای حشدالشعبی نخواهد بود تا تلاش‎ها برای انحلال آن ناکام بماند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، عادل عبدالمهدی، نخست‎وزیر این کشور، طی فرمانی 10بندی اعلام کرد که این گروه باید تمامی پیوندهای سیاسی خود را قطع کند و در چارچوب قوانین نظامی‎ای که بر ارتش مسلط است، فعالیت کند. بندهای این فرمان مستقیم از سوی عبدالمهدی - که فرمانده کل نیروهای مسلح عراق هم هست -  به شرح زیر است:

  تمامی تقسیم‎بندی‎های این گروه طی مبارزه دلیرانه با تروریست‎های داعش باید پایان بگیرد و نیروهای آن مانند ارتش در قالب‎هایی مانند لشکر، تیپ، گروهان و... قرار بگیرند.

 اعضایی که مایل نیستند به نیروهای مسلح ملحق شوند، مجاز هستند تحت قانون به فعالیت‎های سیاسی بپردازند اما دیگر اجازه حمل هیچگونه سلاحی را نخواهند داشت.

 پادگان‎هایی که نیروهای حشدالشعبی در آنها مستقر هستند باید به طور یکپارچه و منسجم با پادگان‎های ارتش در ارتباط باشند و فرماندهی نیروهای مسلح درباره نحوه چینش و استقرار آنها تصمیم‎گیری کند.

 مراکز تحت نظارت گروه‎های حشدالشعبی بسته خواهند شد.

 تمامی دفاتر اقتصادی، ایست‎های بازرسی و مؤسساتی که وابسته به گروه هستند و فعالیت خود را در چارچوب قوانین تازه تنظیم نکرده‎اند فوراً بسته خواهند شد.

 سی روز آینده فرصتی برای پایان این پروژه است.

 تخطی گروه‎هایی که خارج از این فرامین فعالیت کنند، به معنای نادیده گرفتن قانون است.

 فرامین و دستورالعمل‎های بعدی درباره تشکیلات حشد الشعبی بزودی منتشر خواهند شد.

استقبال جناح‎های سیاسی عراق از هماهنگ‎سازی نیروهای مسلح

مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق نیز با اعلام حمایت خود از این تصمیم تازه، اعلام کرد که نیروهای «سرایا الاسلام» نیز که همکاری‎های نزدیکی با حشدالشعبی داشته و مستقیم تحت نظارت صدر است، باید به فعالیت خود پایان بدهد.

او در این پیام که در توئیتر منتشر شد نوشت: «تصمیم دولت عراق برای هماهنگ‎سازی و یکپارچه کردن نیروهای مسلح سراسر کشور، گامی اساسی و مهم در تقویت دولت است. نیروهای شبه‎نظامی برای حفظ اقتدار و صلابت دولت به این فرامین تن بدهند و تحت چارچوب ارتش فعالیت کنند. در همین راستا نیروهای سرایا الاسلام نیز به فعالیت مستقل خود پایان می‎دهند.»

به‌گزارش سومریه نیوز، قیس خزعلی، دبیرکل گروه عصائب اهل الحق نیز صراحتاً از این تصمیم اعلام حمایت کرد. او در پیام خود نوشت: «تصمیم نخست‎وزیری کشورمان بجا و در مسیر درستی است. شایسته است حشدالشعبی بخش ثابت و حرفه‎ای ارتش محسوب شود و هیچ اراده‎ای نتواند این گروه را منحل کند. دور کردن حشد الشعبی از عرصه سیاست، برای تقویت قدرت این گروه ضروری است تا رسالت بزرگ آنها که تأمین امنیت و آینده مردم عراق است در نهایت کمال به سرانجام برسد.»

به‌گزارش وب‎سایت رسمی عمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق، نیز از تصمیم نخست‎وزیر ابراز رضایت کرده و امیدواراست که سیستم نظامی همچنان به دور از عرصه سیاست باقی بماند. او ضمن ابراز تشکر از این تصمیم، خواسته فوراً اقدامات لازم در این باره صورت بگیرد.