۰ نفر

ابراز تاسف لتونی از کاهش سطح تعهدات ایران در قبال برجام

۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۳:۲۲
کد خبر: 351999
ابراز تاسف لتونی از کاهش سطح تعهدات ایران در قبال برجام

وزیر امور خارجه لتونی در واکنش به اقدام امروز کشورمان در توقف بخشی از تعهداتش در قبال برجام که بر اساس حقوق خود مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام است، گفت که این اقدام امنیت منطقه و جهان را به خطر می‌اندازد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، ادگار ریکویچ، وزیر امور خارجه لتونی در واکنش به تصمیم امروز ایران مبنی بر توقف برخی تعهدات خود در قبال برجام در توئیتر خود نوشت: "تصمیم ایران برای خارج شدن از برخی بخش‌های توافق هسته‌ای تأسف‌بار است، (این اقدام) به گونه‌ای منفی امنیت منطقه و جهان را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

وی با متهم کردن ایران به نقض برجام، گفت که اتحادیه اروپا باید با ایران درباره این اتفاق مذاکره کند و "پاسخی مناسب بدهد. "

این سخنان وزیر خارجه لتونی در حالی است که هیچ یک از اقدامات اعلام شده از سوی کشورمان نقض برجام محسوب نمی‌شود و در چهارچوب برجام و اختیاراتی است که این توافق بین‌المللی به کشورمان داده است.

در پی خروج آمریکا از برجام و تعلل مکرر اتحادیه اروپا در عمل به تعهداتش، رئیس جمهور، وزیر خارجه و شورای عالی امنیت ملی در سلسله اقدامات هماهنگی به طرف‌های دیگر برجام اعلام کردند که تعهدات ایران در قبال برجام را به شکل مرحله‌ای کاهش می‌دهند.

شورای عالی امنیت ملی کشورمان با صدور بیانیه‌ای خطاب به کشورهای عضو برجام، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در راستای صیانت از امنیت و منافع ملی مردم ایران و در اعمال حقوق خود مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام، از امروز ۱۸ اردیبهشت ۹۸ برخی تعهدات خود در توافق برجام را متوقف می‌کند.

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور و رئیس شورای عالی امنیت ملی نیز طی نامه‌های جداگانه‌ای به سران کشورهای عضو برجام، به کشورهای باقیمانده در برجام ۶۰ روز برای اجرای تعهدات خود بویژه در حوزه‌های بانکی و نفتی فرصت داد و تاکید کرد: "در هر زمان که خواسته‌های ما تأمین شود؛ ما نیز به همان میزان اجرای مجدد تعهدات متوقف شده را از سر خواهیم گرفت، اما در غیر این صورت، جمهوری اسلامی ایران مرحله به مرحله تعهدات دیگری را متوقف خواهد کرد. "

وزیر امور خارجه کشورمان نیز در صفحه توئیتر خود نوشت: در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷، ایالات متحده از برجام خارج شد، قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را نقض کرد و دیگران از جمله سه کشور اروپایی را برای انجام اقدام مشابه، تحت فشار قرار داد. پس از یک سال شکیبایی، ایران اجرای اقداماتی که ایالات متحده ادامه آن را غیرممکن ساخته، متوقف می‌کند. اقدامات ما در چارچوب برجام است. پنج کشور دیگر باقی مانده در برجام پنجره‌ای در حال بسته شدن برای برگرداندن اوضاع در اختیار دارند.