۰ نفر

ریاست کانال مالی اروپا و ایران با کیست؟

۱۱ بهمن ۱۳۹۷، ۱۳:۳۱
کد خبر: 333169
ریاست کانال مالی اروپا و ایران با کیست؟

به نوشته نشریه اشپیگل، ریاست کانال مالی اروپا و ایران را پر فیشر بانکدار باسابقه آلمانی و رئیس سابق کامرزبانک آلمان بر عهده می‌گیرد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، در پی انتشار خبری مبنی بر اینکه کانال مالی پرداخت میان ایران و اروپا موسوم به Instex ثبت شده است، نشریه آلمانی اشپیگل نوشت به اطلاعات بیشتری در زمینه فرد آلمانی که مسئول این کانال مالی است، دسترسی پیدا کرده است. این نهاد روز گذشته در روزنامه رسمی دولت فرانسه ثبت شده و قرار است تا ساعاتی دیگر سه کشور در قالب بیانیه‌ای ثبت این شرکت را رسانه‌ای کنند.

 طبق گزارش این نشریه آلمانی،  این فرد «پر فیشر»  ۶۹ ساله  است که پیشتر ریاست Commerzbank  (کامرتس‌بانک)را بر عهده داشت. پر فیشر به مدت ۲۹ سال در مناصب مختلف این بانک فعالیت کرده بود. اشپیگل نوشت که هم پر فیشر و هم دیگر افرادی که در این کانال مالی مشارکت دارند باید منتظر اقدامات آمریکا باشند. این افراد اگرچه از گذرنامه دیپلماتیک استفاده می‌کنند اما آمریکا و دیگر کشورهای خارج از اتحادیه اروپا می‌توانند مانع از ورود این افراد به خاک خود شوند.

شبکه خبری آلمانی NDR امروز پنجشنبه اعلام کرد که آلمان، فرانسه و بریتانیا،به صورت رسمی کانالی به منظور تبادل مالی با ایران  ایجاد کرده‌اند و نام این کانال INSTEX است. دیپلمات‌های برجسته از هر سه کشور در هیئت نظارت حضور خواهند داشت. اشیگل نوشت که «میگوئل برگر» رئیس دپارتمان اقتصادی در وزارت خارجه آلمان، «ماریس گوردو مونتانیه» سفیر پیشین فرانسه در چین و «سایمون مگ‌دونالد» معاون امور خدمات دیپلماتیک وزارت خارجه انگلیس نمایندگان سه کشور در این سازوکار خواهند بود.

INSTEX مخفف Instrument in Support of Trade Exchanges یا همان «ابزار پشتیبان مبادلات تجاری» است.غیر از آلمان که ریاست کانال مالی را بر عهده دارد، پاریس میزبان آن و بریتانیا هم رئیس هیأت نظارت است و از وزارت خارجه هر کدام از این کشورها هم یک نفر در این شرکت حقوقی حضور خواهد داشت. دیگر کشورهای اروپایی هم می‌توانند به این سه‌ کشور بپیوندند.

این ابزار به بانک‌ها این امکان را می‌دهد که به رغم تحریم‌های آمریکا با ایران همکاری داشته باشند، اما به زعم اروپایی‌ها چنین اقدامی چندان آسان نخواهد بود. اما اتحادیه اروپا ایجاد این کانال را به منزله پیامی برای تهران و واشنگتن تلقی می‌کند. این کانال مالی، در مرحله نخست اقلام غذایی و دارویی و ابزار پزشکی را در بر می‌گیرد، اما دامنه فعالیت آن می‌تواند گسترش یابد.