۰ نفر

ماکرون هم به توییت‌های ترامپ واکنش نشان داد

۲۴ آبان ۱۳۹۷، ۰:۵۸
کد خبر: 314946
ماکرون هم به توییت‌های ترامپ واکنش نشان داد

رئیس جمهوری فرانسه در واکنش به توئیت های ترامپ در انتقاد از پیشنهاد وی برای تشکیل ارتش اروپایی مستقل، گفت که پاریس متحد آمریکا است نه کشور دست نشانده واشنگتن.

به گزارش خبرگزاری رویترز، امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه به توئیت های دونالد ترامپ همتای آمریکایی خود در انتقاد از وی واکنش نشان داد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، ماکرون با تاکید بر اینکه پاریس و واشنگتن باید با احترام با یکدیگر برخورد کنند گفت که فرانسه متحد آمریکا است نه کشور دست نشانده آن.

ترامپ سه شنبه این هفته پس از دیدار دو روزه از پاریس به مناسبت بزرگداشت یکصدمین سالگرد پایان جنگ جهانی اول در چند توئیت توهین آمیز به انتقاد از فرانسه پرداخت.

ماکرون افزود: گمان نمی کنم مردم فرانسه از من انتظار داشته باشند که به توئیت ها پاسخ دهم. ترامپ فقط قصد بازی با مخاطبان داخلی خود را داشت.

رئیس جمهوری فرانسه درباره انتقاد ترامپ از پیشنهاد وی برای تشکیل ارتش مشترک اروپایی، تصریح کرد: متحد (آمریکا) بودن به معنای کشور دست نشانده بودن نیست.

ترامپ پیش از سفر به پاریس در پیامی توئیتری نوشت: رئیس‌جمهوری ماکرون به تازگی گفته که اروپا باید ارتشی بسازد تا جلوی آمریکا، روسیه و چین از خود محفاظت کند. توهین‌آمیز است.

وی در ادامه توئیت خود افزود: شاید بهتر باشد که اروپا ابتدا سهم عادلانه‌ای را در ناتو پرداخت کند که آمریکا به آن کمک مالی بسیاری کرده است.

اظهارات ترامپ در اشاره به گفت وگوی ماکرون با «رادیو اروپا یک» فرانسه است که در آن از لزوم تشکیل «ارتش واقعی در اروپا» گفته بود.

رئیس جمهوری فرانسه گفته بود: ما به اروپایی نیاز داریم که به تنهایی و بدون وابستگی به آمریکا و به شکل مستقل تری بتواند از خود دفاع کند.

در سال های گذشته، پیشنهادهایی درباره چگونگی همکاری دفاعی نزدیک تر بین دولت های اروپایی مطرح شده است.

کشورهای عضو اتحادیه اروپا از سال 2003 و بر اساس سیاست دفاعی و امنیتی مشترک خود 34 ماموریت مشترک را زیر پرچم اتحادیه اروپا انجام داده‌اند.

این در شرایطی است که ترامپ همواره از از اینکه اعضای ناتو سهم خود را از هزینه های دفاعی به درستی پرداخت نمی کنند، گلایه داشته است.

کشورهای عضو پیمان ناتو در سال 2014 توافق کرده بودند که ظرف 10 سال به تدریج بودجه نظامی خود را به 2 درصد از تولید ناخالص ملی افزایش دهند. با این وجود تاکنون تنها برخی کشورها مانند انگلیس، یونان، ایسلند و لهستان مرز تعیین شده را پشت سر گذاشته اند.