۰ نفر

سفیر سوئد در سازمان ملل متحد:

استکهلم از برجام حمایت می کند

۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۲۲:۲۱
کد خبر: 268954
استکهلم از برجام حمایت می کند

سفیر و سخنگوی نمایندگی دائم سوئد در سازمان ملل متحد از حمایت همه جانبه این کشور از برجام در راستای مواضع اتحادیه اروپا تاکید کرد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، کارل اسکاو این مطلب را در پاسخ به سوالی که موضع سوئد در قبال برجام چیست، مطرح کرد.

وی با اشاره به اظهارات روز سه شنبه فدریکا موگرینی مسئول هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد: مواضع سوئد همچون مواضع هم پیمانانش در اتحادیه اروپا، حمایت از برجام است.

موگرینی گفته بود: برجام بر اساس فرض حسن نیت یا اعتماد استوار نیست بلکه بر اساس تعهدات واقعی ، سازکارهای راستی آزمایی و نظارت بسیار دقیق بر حقایق استوار است که توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام می شود. آژانس 10 گزارش منتشر و تائید کرده است که ایران بطور کامل به تعهداتش عمل کرده است.

وی درباره نمایش نخست وزیر رژیم صهیونیستی هم اظهار کرده بود: مهم است که ارزیابی آژانس بین المللی انرژی اتمی را داشته باشیم زیرا آژانس تنها سازمان بی طرف و بین المللی مسئول نظارت بر تعهدات هسته ای ایران است .

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران، پیش از اظهارات مضحک نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، او را به چوپانی دروغ‌گو تشبیه کرد که باز هم می‌خواهد درباره برنامه هسته‌ای ایران، سخن کذب و دروغ بگوید.

اظهار نظر درباره برجام از سوی شخصیت ها و مقام های کشورها و نهادهای بین المللی مختلف به این دلیل پررنگ شده است که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا قرار است در 12 ماه مه درباره ماندن یا خروج از این توافق بین المللی تصمیم گیری کند.

او که گفته هنوز کسی از تصمیمش اطلاع ندارد، در نیمه ماه ژانویه امسال و زمانی که اسقاط تحریم های ثانویه مربوط به مسایل هسته ای را تمدید می کرد، گفت که در این توافق نمی ماند اگر اصلاحات مد نظر او انجام نشود.

مقامات ایران درباره این موضع، واکنش های قوی نشان دادند و تصریح کردند که این پیام ایران است؛ فقط یک راه پیش رو داریم و آن عمل ایالات متحده آمریکا به تعهدات خود در برجام است؛ مماشاتی در کار نیست.

ظریف در آخرین پیام ویدئویی خود که روز سه شنبه منتشر کرد، افزود در توافق 2015، کشورم پذیرفت به منظور رفع نگرانی هایی که بیشتر مربوط به ایالات متحده بود، گام های مشخص عملی بردارد.

وزیر امور خارجه یادآورد شد: ایالات متحده هم متقابلا متعهد شد تحریم ها را برداشته، مانع تراشی ها در مسیر تجارت با ایران را متوقف کند.

وی خاطرنشان کرد: از آنجا که این توافق یک معاهده نبود، نیازی به امضا یا تصویب هیچ یک از طرفین نداشت اما به دلیل تصویب در شورای امنیت سازمان ملل متحد به اتفاق آرا، برای همه الزام آور شد.

ظریف اضافه کرد: از آن زمان تاکنون آژانس بین المللی انرژی اتمی در 11 نوبت تایید کرده که ایران به همه تعهدات خود در چارچوب توافق عمل کرده است. اما در مقابل ایالات متحده همواره این توافق را نقض کرده است، خصوصا از طریق اعمال فشار بر دیگران برای جلوگیری از انجام فعالیت تجاری با ایران.

وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: در طول تقریبا یک سال گذشته شنیده می شود که رئیس جمهوری، ترامپ از این توافق ناراضی است و اکنون به نظر می رسد واکنش برخی کشورهای اروپایی این بوده که به آمریکا امتیازات بیشتری دهند، البته از جیب ما.

وی تصریح کرد: این مماشات مشتمل بر وعده هایی برای دستیابی به یک توافق جدید است که موضوعاتی را شامل می شود که همه ما در ابتدای مذاکرات هسته ای بر سر حذف آنها به توافق رسیده بودیم، از جمله قابلیت های دفاعی و نفوذ منطقه ای ایران ولی باید توجه داشته باشید که در هر دو موضوع این ایران است و نه غرب که دلخوری های جدی و طلب های بسیار دارد.

ظریف تصریح کرد: اجازه دهید یک بار و برای همیشه این موضوع را کاملا روشن کنم؛ ما نه امنیت خود را برون سپاری می کنیم و نه بر سر توافقی که آن را از ابتدا با حسن نیت اجرا کرده ایم، مجددا مذاکره کرده یا چیزی بدان اضافه می کنیم.

وی تاکید کرد: بنابراین به نفع ایالات متحده است که هر چه سریعتر اجرای تعهدات خود را آغاز کند در غیراین صورت این آمریکا - و تاکید می کنم تنها آمریکا - خواهد بود که می بایست همه مسئولیت عواقب عدم اجرای تعهدات خود را بپذیرد.