۰ نفر

این جملات را به کودک نگویید

۱۱ آذر ۱۳۹۷، ۱۵:۰۳
کد خبر: 318973
این جملات را به کودک نگویید

اگر صاحب فرزندی هستید، هنگام صحبت با او جملاتی که در ادامه مطلب برایتان آورده ایم را از دایره لغات خود حذف کنید. این جملات نه تنها رفتار اشتباه کودکتان را تغییر نخواهند داد بلکه تاثیری منفی بر ذهن او می‌گذارد که شاید هیچگاه قابل جبران نباشد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از آرمان، شما باید به کودکتان گریه کردن یا ابراز احساست را یاد دهید. اگر او اکنون ناراحتی یا عصبانیت خود را پنهان کند، در آینده نیز فردی درونگرا و گوشه گیر خواهد شد. کودکان باید یاد بگیرند که نشان دادن شادی، غم، عصبانیت... اشتباه نیست. همانطور که شما به بزرگ‌تر‌ها نمی‌گویید: «گریه نکن» برای کودکتان نیز نباید این جمله را بیان کنید.

من برای تو همه کار کرده‌ام

هنگامی که با فرزندتان بحث می‌کنید، از گفتن این جمله که شما هر کاری برای او کرده‌اید، به شدت بپرهیزید. فرزند شما با شنیدن این جمله پیش خودش فکر می‌کند که اگر پدر و مادرم برای من همه کار کرده اند، پس من چرا باید از دست آن‌ها عصبانی باشم؟ حتما مشکل از من است. در این شرایط او دیگر ناراحتی، عصبانیت، دردودل هایش و حتی اشتباهاتش را نیز برای شما بازگو نمی‌کند.

تو مرا عصبانی می‌کنی

یکی از مهم‌ترین وظایف والدین صبوری است. کودکان ممکن است کارهای زیادی کنند که موجب ناراحتی شما شوند، اما این شمایید که باید آرامش تان را حفظ کنید. شما الگوی کودکانتان هستید، یا به بیان دیگر او شما را مبنایی برای رفتارهای آینده اش قرار می‌دهد، بنابراین خونسردی خود را حفظ کنید تا بعد‌ها که کمی آرام‌تر شدید، از رفتاری که با فرزندتان کرده‌اید، پشیمانی به سراغ تان نیاید.

آن را نخور، چاق می‌شوی

زمانی که می‌خواهید به کودکتان یاد دهید که غذاهای سالم مصرف کند، بهتر است که به جای چاق شدن، به دلیل دیگری برای منع او از غذا اشاره کنید. به عنوان مثال از فواید و طعم خوب غذاهای سالم صحبت کنید. تمرکز روی وزن کودک تنها نگرانی او را بیشتر می‌کند و موجب عدم اعتماد به نفس اش می‌شود.

آرام باش

خب اگر کودکتان روش آرام کردن خودش را بلد بود که حتما این کار و انجام می‌داد. پس به جای این که این جمله را هر دفعه با صدای بلندتر تکرار کنید، به فکر راهی برای آرام کردن او باشید.

خیلی تنبلی

کودکان به هیچ وجه تنبل نیستند بلکه آن‌ها چگونگی انجام آنچه از آن‌ها می‌خواهید را به درستی نمی‌دانند. اگر شما به فرزندتان بگویید که تو تنبلی، در واقع اعتماد به نفس اش را از او گرفته اید. آیا خود شما هم اگر انگیزه‌ای برای کاری نداشته باشید، قدمی بر می‌دارید؟

مثل بچه‌ها رفتار نکن

شما نباید از فرزندتان انتظار داشته باشید که مانند بزرگ تر‌ها رفتار کند، در غیر این صورت که نام کودک را بر او نمی‌گذاشتند. اگر کودکتان رفتاری بچه گانه و دور از انتظار از خود نشان داد، به شرایط اطراف او نگاه کنید و علت را دریابید. به جای سرزنش کردن او، به احساسات اش گوش دهید.