۰ نفر

بایکوت دیپلماتیک المپیک ۲۰۲۲ توسط دولت بایدن

۱۶ آذر ۱۴۰۰، ۶:۵۲
کد خبر: 587612
بایکوت دیپلماتیک المپیک ۲۰۲۲ توسط دولت بایدن

به گفته چندین منبع، انتظار می‌رود دولت بایدن این هفته اعلام کند که هیچ مقام دولتی ایالات متحده در بازی‌های المپیک ۲۰۲۲ پکن شرکت نخواهد کرد و بایکوت دیپلماتیک بازی‌ها را اجرا خواهد کرد.

به گزارش اقتصاد آنلاین نقل از دنیای‌اقتصاد،  به گفته چندین منبع، انتظار می‌رود دولت بایدن این هفته اعلام کند که هیچ مقام دولتی ایالات متحده در بازی‌های المپیک ۲۰۲۲ پکن شرکت نخواهد کرد و بایکوت دیپلماتیک بازی‌ها را اجرا خواهد کرد.

به گزارش سی‌ان‌ان، این اقدام به ایالات متحده این امکان را می‌دهد که بدون جلوگیری از رقابت ورزشکاران آمریکایی، پیامی را در صحنه جهانی به چین ارسال کند. شورای امنیت ملی که به‌طور خصوصی درباره تحریم بحث می‌کرد، از این اظهارنظر خودداری کرد.

جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا ماه گذشته به خبرنگاران گفت درحالی‌که قانون‌گذاران دموکرات و جمهوری‌خواه از جمله نانسی پلوسی، رییس مجلس نمایندگان، در اعتراض به نقض حقوق بشر چین از تحریم‌های دیپلماتیک حمایت می‌کنند، در حال بررسی تحریم‌های دیپلماتیک است.

با این حال بایکوت کامل انتظار نمی‌رود، به این معنی که ورزشکاران آمریکایی همچنان مجاز به رقابت خواهند بود. آخرین‌باری که ایالات متحده به‌طور کامل المپیک را تحریم کرد در سال ۱۹۸۰ بود، زمانی که رییس‌جمهور سابق، جیمی کارتر در قدرت بود. به تلافی این عمل شوروی نیز در سال ۱۹۸۴، در اوج جنگ سرد، بازی‌های المپیک در لس‌آنجلس را تحریم کرد و به تبع آن حدود ۱۳ کشور اتحاد جماهیر شوروی در این بازی‌ها حضور پیدا نکردند.

در سال ۱۹۸۰ آمریکا تلاش کرد تا بازی‌های مسکو را تحت تاثیر قرار دهد و یکسری بازی‌های موازی ترتیب دهد؛ اما نتوانست موفقیتی به‌دست آورد و فقط در دو رشته ورزشی، یعنی ژیمناستیک و دو میدانی مسابقاتی برگزار کرد. برخی از کارشناسان حادثه اخیر را به‌عنوان جنگ سرد جدید می‌خوانند.

در واکنش به این خبر، پکن هشدار داد درصورت ادامه تحریم دیپلماتیک، «اقدامات متقابل قاطعی» علیه دولت بایدن اتخاذ خواهد کرد. ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری گفت: «ایالات متحده باید از سیاسی کردن ورزش و تبلیغات به اصطلاح بایکوت دیپلماتیک دست بردارد تا بر گفت‌وگو و همکاری چین و آمریکا در زمینه‌های مهم تاثیری نگذارد.»

ژائو بایکوت احتمالی را «لکه‌ای سیاه بر روح منشور المپیک» و اقدامی «احساس‌گرایانه و از لحاظ سیاسی فریبکارانه» سیاستمداران آمریکایی خواند. نشست مجازی ماه گذشته بین جو بایدن و شی جین‌پینگ، رییس‌جمهوری چین - که به‌عنوان حساس‌ترین گفت‌وگوهای دیپلماتیک دوران ریاست‌جمهوری بایدن تلقی می‌شود - هیچ پیشرفت قابل توجهی نداشت.

با این حال، پس از اینکه رابطه بین چین و آمریکا در سال آخر ریاست‌جمهوری ترامپ وخیم شد، با آغاز دولت بایدن، این امید وجود داشت که از تنش‌ها کم شود، به‌ویژه اینکه مقامات آمریکایی و چینی در آلاسکا با یکدیگر دیدار داشتند و از آن به‌عنوان یک شروع خوب یاد شده بود. به گفته یکی از مقامات ارشد دولت بایدن که درگفت‌وگوهای دو طرف حضور داشت، بایدن و شی در کل اجلاس نوامبر، در یک «مناظره سالم» شرکت کردند.

بایدن درباره حقوق بشر، تجاوز چین به تایوان و مسائل تجاری ابراز نگرانی کرد. تقریبا هر موضوع مهمی که بایدن روی آن متمرکز است - از جمله پرداختن به مسائل زنجیره تامین، تغییرات آب و هوایی، کره شمالی و ایران - با چین ارتباط دارد و این دو کشور که دو اقتصاد بزرگ جهان هستند، همچنان بر سر تجارت، تهاجم نظامی، زیرساخت‌های جهانی، بهداشت عمومی و حقوق بشر در مناقشه هستند.

بایدن مدت‌هاست که استدلال کرده است که دموکراسی‌ها می‌توانند موثرتر از حکومت‌هایی مانند چین عمل کنند و او از قانون زیرساخت‌های دو حزبی برای نشان دادن نحوه همکاری احزاب سیاسی در دموکراسی‌ها در داخل کشور به‌عنوان یک نمونه خوب از رویکرد خود یاد می‌کند. در همین حال، شی، قدرت خود را پس از تصویب یک قطعنامه مهم توسط حزب کمونیست چین که جایگاه او را به دو سلف قدرتمند خود، یعنی مائو تسه تونگ و دنگ شیائوپینگ ارتقا داد، تثبیت کرد. او در تلاش است تا در بیستمین کنگره حزب در پاییز آینده به‌عنوان رئیس‌جمهور، سومین دوره پیاپی خود را تجربه کند.